eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.872
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Pa nejde ti u HR!

0 0 hvala 0
15 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
ZC_Someone kaže...

Dal bi se moglo i kakav bi bio postupak kupovanja Logitech G35 headseta, npr. klik. Također kakvo je stanje s plačanjem carine i PDVa?

Kolko vidim na e-bayu se može kupiti ispod 80$ (cca 450kn), a kod nas je cijena u večini trgovina dvostruko skuplja. Najjeftinije što sam našao bilo je 750kn.

Konkretno ove koje si našao ne dostavljaju u HR, ali i da ih dostavljaju, pa još i da je dostava besplatna, što nije, svejedno ti se nebi isplatile.

jer 450kn+pdv=550, +poziv, troškovi carine, cca 30-50kn i evo te na 580.

To je ušteda od 170 kn ali garancija nek ti zatreba i onda ćeš se i načekat i potrošit na slanje tu razliku u cijeni.

I to sve da je ta cijena od 80usd, i da je besplatna dostava...a nije ni jedno ni drugo, nego ovi šta šalju u HR imaju cijenu od cca 90 usd i dostava nekih 25usd.

15 godina

Mislim da logitech priznaje garanciju bilo gdje ali opet treba pitati i provjeriti...

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
CroVandal kaže...

Mislim da logitech priznaje garanciju bilo gdje ali opet treba pitati i provjeriti...

Priznaje da, ali ako ne ideš na garancij utamo di si kupio onda im moraš slat u centralu za to određeno područje, mislim da je to u nizozemskoj za nas...a trošak slanja je tvoj, vrijeme gubiš, a i morša se kasnije natezat sa špediterom i Logijem oko plaćanja povratnih troškova...

15 godina

znam ali logitech ima jedan od boljih supporta kad nesto neradi uvjek ce zamjeniti i nece se izmotavat...kao neke firme ali slazem se za 150kn se neisplati bas ali za 400kn vec da

17 godina
neaktivan

I nece morati slati nigdje.

:)
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
CroVandal kaže...

Priznaje da, ali ako ne ideš na garancij utamo di si kupio onda im moraš slat u centralu za to određeno područje, mislim da je to u nizozemskoj za nas...a trošak slanja je tvoj, vrijeme gubiš, a i morša se kasnije natezat sa špediterom i Logijem oko plaćanja povratnih troškova...

Nope...

poprave ti u servisu u HR... bar je meni tako za već 3 uređaja...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Nope...

Tolko meni svih mogucih marku nije riknulo,kakav je to onda Logi?

15 godina

kad imas sve od od jedne firme mora nekada otici ja imam skoro sve njihovo i samo jedan kvar za koji sam sam kriv...i jos mi zamjenili{#}

15 godina
neaktivan

Ja sam uzeo balck ops ps3 kontroler za 26 funti i valjda mi neče sad pdv uvaliti na 220kn .

0 0 hvala 0
15 godina
CroVandal kaže...

znam ali logitech ima jedan od boljih supporta kad nesto neradi uvjek ce zamjeniti i nece se izmotavat...kao neke firme ali slazem se za 150kn se neisplati bas ali za 400kn vec da

Ima support odličan, istina, ali za te novce...nema isplativosti.

logic kaže...

I nece morati slati nigdje.

EnlightenedPhoenix kaže...

Znači nema više slanja van? Ja imao pred dosta vremena jedan kvar sa Logiem, i dućan mi priznavao 1 god a Logi 3, a meni riklo nakon 1,5 god. I onda sam ga morao slat van i stigao mi novi od njih. Ali morao sam ga slati van, nije bilo nikakve mogućnosti da se ovdje riješi...

Znači više nije tako? Onda je to odlično. P aj recite, kakva vi iskustva imate?

17 godina
neaktivan

Ja sam do sada dobio pet ili sest uredjaja raznoraznih i nista nisam morao slati nigdje. Posaljem sliku par mailova i dobijem novi.

15 godina
neaktivan

Ima možda tko kakva iskustva sa eBay Gift Certificates. Kad sve upišem i kliknem na Purchase this Gift..., opet mi se isti taj prozor otvori, samo nestane sve ono prethodno upisano. Probao sam više puta, ali neće, pretpostavljam da bi se trebao otvoriti novi prozor u kojem se unosi user name i pass kao i obično kod kupovine na eBay-ju. Kako riješiti problem, bilo tko, hitno je ;). Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
966H kaže...

Ima možda tko kakva iskustva sa eBay Gift Certificates. Kad sve upišem i kliknem na Purchase this Gift..., opet mi se isti taj prozor otvori, samo nestane sve ono prethodno upisano. Probao sam više puta, ali neće, pretpostavljam da bi se trebao otvoriti novi prozor u kojem se unosi user name i pass kao i obično kod kupovine na eBay-ju. Kako riješiti problem, bilo tko, hitno je ;). Unaprijed hvala!

Moraš upisati e-mail adresu

Dont bug me!
16 godina

Frend bi htio naručiti navigaciju za auto, ali kaže da je čuo da se na GPS stvari plaća posebni porez u hrvatskoj, pa jel netko zna o tome nešto

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.

0 0 hvala 0
17 godina
Diablo86 kaže...

Frend bi htio naručiti navigaciju za auto, ali kaže da je čuo da se na GPS stvari plaća posebni porez u hrvatskoj, pa jel netko zna o tome nešto

Da, porez na glupost...

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
15 godina
Maxxy kaže...
Diablo86 kaže...

Da, porez na glupost...

{#}

16 godina
Maxxy kaže...
Diablo86 kaže...

Da, porez na glupost...

A ovo? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128026

http://www.forum.hr/showthread.php?p=30968227

I sad sam se već zabrinuo, jer izgleda da HAKOM stvara probleme kod uvoza stvari

naručio sam uređaj za traženje satelitskih programa da li netko zna da li će mi stvarat probleme zbog toga? zbog svih tih frekvencijskih mambo jambo

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 22:42 (Diablo86).
15 godina
neaktivan
pbandov kaže...
966H kaže...

Tko bi se toga uopće sjetio...stvarno! Proradilo je samo od sebe, ali je problem da usluga nije dostupna u RH :( (samo SAD i Kanada). Svjedno, hvala na odgovoru! :P

17 godina
neaktivan

pozz...

ovako...

kupio sam 11.12.2010 jedan item od sellera iz Kine...

zanima me za koliko bi item mogao stici? i koja je procedura ako ne stigne u roku od 35 dana? (citao sam da nakon 35 ili 45? to treba prijaviti ebay sluzbi?)

thx

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...

pozz...

ovako...

kupio sam 11.12.2010 jedan item od sellera iz Kine...

zanima me za koliko bi item mogao stici? i koja je procedura ako ne stigne u roku od 35 dana? (citao sam da nakon 35 ili 45? to treba prijaviti ebay sluzbi?)

thx

Nemoj se brinuti,sad je takvo vrijeme (Bozic i Nova + snjeg)...Pise ti za svaki predmet (najcesce 31 radni dan) ako predmet ne dode ->refund!Pitas prodavaca i ako on ne reagira otvoris CASE!

16 godina
odjavljen

U prvom slučaju se radi o uređaju koji sadrži GSM modul koji mora biti sukladan sa standardom, a u drugom uređaj sadrži FM transmiter.

GPS uređaj bez tih dodataka je pasivni uređaj (prijemnik), pa za njega nije potrebna dodatna papirologija.

Diablo86 kaže...

I sad sam se već zabrinuo, jer izgleda da HAKOM stvara probleme kod uvoza stvari

naručio sam uređaj za traženje satelitskih programa da li netko zna da li će mi stvarat probleme zbog toga? zbog svih tih frekvencijskih mambo jambo

Koliko sam shvatio ovo je samo prijemnik, pa ne bi trebalo biti problema.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
966H kaže...
pbandov kaže...
966H kaže...

Tko bi se toga uopće sjetio...stvarno! Proradilo je samo od sebe, ali je problem da usluga nije dostupna u RH :( (samo SAD i Kanada). Svjedno, hvala na odgovoru! :P

da...ja sam samo provjerio dali mi otvori pp, nikad nisam kupovao te giftove, nit mi ni treba.Malo ko kod nas uopće koristi eBay :P

Dont bug me!
15 godina

Imam problem s plaćanjem na ebayu. Combined shipping sveukupno 40 $. Danas sam stavio na karticu novac (visa electron, već sam kupovao prije s njom i nije bilo problema) i imam na njoj 15 eura i 69 dolara. Kad idem pod confirm payment i logiranje s paypalom izbaci mi ova " This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below. 

Da nije možda problem što sam praktički stavio dolare na karticu odmah sam rekao da nek pretvori u dolare, a  prije sam polagao na račun kune. Banka je PBZ na račun sam položio oko 17 h.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Da nije možda problem što sam praktički stavio dolare na karticu odmah sam rekao da nek pretvori u dolare, a  prije sam polagao na račun kune. Banka je PBZ na račun sam položio oko 17 h.

imas net banking? da pogledas jel proknjizena lova?

kune, eure dolare je nebitno jer oni sami taj dan prebace iz kune u sta ti treba, tj kupujes dolare ili eure...

17 godina
neaktivan

Koji oni? tebi se sa kunskog racuna skida iznos koji je jednak dolarskom iznouu prema kursu centralne banke hrvatske.

15 godina

Račun je devizni i prije sam moga par sati nakon depozita platiti na ebayu. Čitao sam nešto novom  zakonu, čini mi se da čak FINA treba to odobriti (ne za ebay) nego kao taj depozit iako nisam siguran. 

Edit: Niste shvatili ja sam rekao ovoj u banci neka mi to odmah prebaci u dolare i neka stavi dolare na račun. Primarna valuta je euro,a dosada sam polagao kune na račun.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 19:38 (mac92).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Račun je devizni i prije sam moga par sati nakon depozita platiti na ebayu. Čitao sam nešto novom  zakonu, čini mi se da čak FINA treba to odobriti (ne za ebay) nego kao taj depozit iako nisam siguran. 

Edit: Niste shvatili ja sam rekao ovoj u banci neka mi to odmah prebaci u dolare i neka stavi dolare na račun. Primarna valuta je euro,a dosada sam polagao kune na račun.

ma mozda samo nije proknjizeno pa para jednostavno nemas...

probaj sutra nakon 13 sati...

kod mene u ZABI ako je uplaceno nakon 16 sati, proknjizenje mi je sljedeci dan do 14 sati, pa pogledaj malo neko nepisano pravilo banke

14 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...

ma mozda samo nije proknjizeno pa para jednostavno nemas...

probaj sutra nakon 13 sati...

kod mene u ZABI ako je uplaceno nakon 16 sati, proknjizenje mi je sljedeci dan do 14 sati, pa pogledaj malo neko nepisano pravilo banke

Istina,ili pricekaj ili provjeri stanje racuna.

15 godina
mac92 kaže...

Ako ti je osnovna valuta kartice eur, onda sva plaćanja idu samo sa tog eur dijela računa. sve što imaš u nekoj drugoj valuti nije moguće koristiti prije nego prebaciš u primarnu valutu kartice.

Osim na bankomatima, ali znači plaćanja na ebayu, paypalu i to nema dok god nemaš dovoljno love na primarnoj valuti kartice. barem je tako kod mene na pbz.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice