eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.377.969
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori
Hacker-ri kaže...
miki1981 kaže...
markomarko kaže...

Jeli itko kupovao racunalne komponente preko E-baya. I kakva su iskustva? Jel radi sve :D

nije nitko još, evo mi već 66 stanica pitamo jedni druge isto pitanje, ali nikako da netko konačno nešto i kupi...

hahahah :P

ne ocekujes valjda da netko cita 66 zadnjih stranica?

meni je gore da covjek nije procitao ni zadnje 2, gdje u jednom postu stoji detaljan opis :D

nažalost nerazumiju se svi u detaljne pretrage.

Neki ne znaju da treba otvoriti web stranicu tzv. "Google", i u bijeli pravokutnik treba upisati ono što tražiš, tipa "Zašto živim", pritisnuti lijevim klikom miša na sivi, ali malo manji pravokotnik na kojem piše "Pretraži", i onda otvoriti bilo koji link (naziv za riječi označene plavom bojom koje su ustvari poveznice na određenu stranicu), i preko tog linka na otvorenoj stranici, tražiti pojam koji je upisan.Veće su šanse da se otvori bilo koji hr forum pošto se teme uzastopno ponavljauju. {#}

informatički-laičko objašnjenje za sve uzraste hahahaha

Nisam nikad čitao one knjige "xxxxx for idiots" , ali vjerujem da na sličan način pojašnjavaju ovakve stvari {#}

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 15:11 (pbandov).
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...

Nisam nikad čitao one knjige "xxxxx for idiots" , ali vjerujem da na sličan način pojašnjavaju ovakve stvari {#}

te knjige su radili ameri za amere :D

mislim...

how to setup camera for dummies :D

i onda ono...

maknite nozicu kamere i postavite na monitor :p

ali nije problem google ako netko ne razumije ili nezna, vec je problem da ne klikne ili ne skrola na vrh stranice ili 2,3 unazad i procita da bar bude u toku, nego bubne nesto sto je 5 postova prije netko napisao i to pol stranice

potpis :D
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

A nije se lako snać u svemu tome. Isto kao što je prva stvar kad vidiš temu o ebayu-pitanja i odgovori i da ima 66 stranice, prva stvar koju pomisliš je sigurno ovi samo neš trkeljalju (kao mi sad) i nikad nisu niš kupili, pa idem ja pitat tko je ikad išta kupio pa da mi samo taj odgovori.

A autoru tog senzacionalnog pitanja:je, kupovali smo...i...radi.

blackalbum kaže...

ako ja naručim bateriju za 400 kn koliko će mi na carini nabiti poreza i carine još 400 kn ili ?

Ako je baterija za lap onda ćeš najvjerojatnije platit PDV 23%, možda poziv na carinu 10 kn (negdje se naplaćuje negdje ne) i carinski postupak 10-40kn

Porez carinu nećeš jer je to informatičjka oprema. A ako si dobre sreće i baterija se cariniku u smjeni ne učini prevelikom onda možda izbjegneš sve i samo ti dođe kući. ali ne moj na to računat, to je više onako, ako  prođe prođe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 15:37 (miki1981).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

A nije se lako snać u svemu tome. Isto kao što je prva stvar kad vidiš temu o ebayu-pitanja i odgovori i da ima 66 stranice, prva stvar koju pomisliš je sigurno ovi samo neš trkeljalju (kao mi sad) i nikad nisu niš kupili, pa idem ja pitat tko je ikad išta kupio pa da mi samo taj odgovori.

A autoru tog senzacionalnog pitanja:je, kupovali smo...i...radi.

moguće je to ali nezaboravi da je ovo balkanizam.Prije bih rekao da se radi o onoj klasičnoj lijenosti, "neda mi se".

Ali vidiš, naslov, pitanja i odgovori, očigledno svi to shvaćaju doslovno.Ili uzimaju ono što im paše, ja imam pitanje, hoću odgovor.

Dont bug me!
15 godina

Ma je, kad ne čitaju pravila...ali i mi smo sad  {#} pa onda bolje da stanemo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
miki1981 kaže...

blackalbum kaže...

ako ja naručim bateriju za 400 kn koliko će mi na carini nabiti poreza i carine još 400 kn ili ?

Ako je baterija za lap onda ćeš najvjerojatnije platit PDV 23%, možda poziv na carinu 10 kn (negdje se naplaćuje negdje ne) i carinski postupak 10-40kn

Porez nećeš jer je to informatičjka oprema. A ako si dobre sreće i baterija se cariniku u smjeni ne učini prevelikom onda možda izbjegneš sve i samo ti dođe kući. ali ne moj na to računat, to je više onako, ako  prođe prođe.

Ispravak, carinu :D

15 godina
denix kaže...

Ispravak, carinu :D

Hvala, ispravljeno, kad mi prstići brži od mozga

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 15:37 (miki1981).
15 godina

Jel zna netko kad bi eBay dosao u Hrvatsku? Otisao sam na eBay.com.hr i pise "uskoro na hrvatskom web prostoru". Zna netko kad bi to otprilike moglo bit?

http://www.youtube.com/beleudovice

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dturko kaže...

Jel zna netko kad bi eBay dosao u Hrvatsku? Otisao sam na eBay.com.hr i pise "uskoro na hrvatskom web prostoru". Zna netko kad bi to otprilike moglo bit?

Cim odobre paypal za send and receive vjerojatno...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan
dturko kaže...

domena svih ebaya uvijek počinje sa www, ovo je valjda neki lik napravio.

Mislim logično, di će hrvatsku staviti kao eBay zemlju, amazon nas nije do kraja prihvatio, a i najgore, pp nema mogućnosti isplate za nas.Kako češ lovu dobiti ? Taj uskoro vrijedi ako misle za nekih 10-20 godina.Ali nikako ne uskoro.Jedina vjerojatnost, ako bi ušli u EU, onda bi to navodno dali svima zakoniti razlog da nas prihvate jer onda oni imaju i zakonski dobit.Dok smo mi ovak nezavisni onda smo relativno i neistaknuti.Vjerujem da netreba spominjati da neki još misle da smo u jugoslaviji -.- , nešto što se raspalo prije 20 god ?

Dont bug me!
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
dturko kaže...

Mislim logično, di će hrvatsku staviti kao eBay zemlju, amazon nas nije do kraja prihvatio, a i najgore, pp nema mogućnosti isplate za nas.Kako češ lovu dobiti ? Taj uskoro vrijedi ako misle za nekih 10-20 godina.Ali nikako ne uskoro.Jedina vjerojatnost, ako bi ušli u EU, onda bi to navodno dali svima zakoniti razlog da nas prihvate jer onda oni imaju i zakonski dobit.Dok smo mi ovak nezavisni onda smo relativno i neistaknuti.Vjerujem da netreba spominjati da neki još misle da smo u jugoslaviji -.- , nešto što se raspalo prije 20 god ?

Ok... na ovo moram reagirati...

Prema svemu sudeci imat ćemo send and receive na paypalu u roku od nekoliko mejseci, pošto su sve zakonske zabrane dignute...

Druga stvar, amazon nas nije PRIHVATIO (odnosno ne salje sve svuda) zbog raznoraznih nameta koje država ima ili nema razlicito od EU...

A to što oni misle da smo mi u Jugi... to nema nikakve veze s ovim...

i upisi ebay.com, isto ce ti se ucitati kao da www. napišeš... taj www je ostatak iz proslih vremena, i vecina novijih stranica ne treba taj relikt (niti ga ja rabim)...

A lagano se provjeri čija je to domena, imaš whois...

15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
pbandov kaže...
dturko kaže...

Ok... na ovo moram reagirati...

Prema svemu sudeci imat ćemo send and receive na paypalu u roku od nekoliko mejseci, pošto su sve zakonske zabrane dignute...

Druga stvar, amazon nas nije PRIHVATIO (odnosno ne salje sve svuda) zbog raznoraznih nameta koje država ima ili nema razlicito od EU...

A to što oni misle da smo mi u Jugi... to nema nikakve veze s ovim...

i upisi ebay.com, isto ce ti se ucitati kao da www. napišeš... taj www je ostatak iz proslih vremena, i vecina novijih stranica ne treba taj relikt (niti ga ja rabim)...

A lagano se provjeri čija je to domena, imaš whois...

ok ok, znam da sam čuo da će pp omogućiti ali to se već godinama čekalo, pa ćemu uzaludno nadanje inače, kužiš.Ovo za jugu kažem čisto koliko se zna o nama.Mislim koliko ima eBaya i zemalja i da smo baš mi na listi, kužiš šta me fascinira ?

Dont bug me!
14 godina
protjeran

Pa sta na aukcijama ne mozes imati 097 broj,komedija!

.U.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...

ok ok, znam da sam čuo da će pp omogućiti ali to se već godinama čekalo, pa ćemu uzaludno nadanje inače, kužiš.Ovo za jugu kažem čisto koliko se zna o nama.Mislim koliko ima eBaya i zemalja i da smo baš mi na listi, kužiš  šta me fascinira ?

Pa jel ti znas uopce zasto paypal nije imao receive???

Zbog naših zakona koji je zabranjivao uplatu sredstava na devizne račune iz inozemstva osim u slučaju pravne osobe... (a gotovo svi smo fizicke osobe)...

Zbog toga...

Ne zbog xyz ostalih razloga...

A pošto je taj zakon maknut 1.1.2011, i dopusta se sve skoro (zbog uskladjivanja s EU), tako će i paypal uskoro otvoriti nama vrata, čim dobije od HNB-a i još nekih institucija zeleno svijetlo (a vjerujem da su već podnijeli zahtjev i papire)...

14 godina
protjeran
Taj payPal me tolko svrbio... sad cu napokon moc dobit placu kroz njega, weeeeee (totally offtopic)

Shto se tiche carine, ovsi o gradu. U Sl. Brodu, recimo, nisu nishta, ali nishta (barem meni) carinili ali su pocheli. Zagreb je popustljiv isto ali Osijek je smrt, gledaju na svaku kunu. Mozesh ih .ajebat recimo, ako naruchujesh neke rijetke ploche (LP) i platish masno a oni otvore paket i vide stare ploche i ne carine.. carine ako te vec poznaju i znaju da chesto naruchujesh... ako ti je prvi put lako je moguce da prodje sve bez problema...

Nikad nisam za komp nishta naruchio tako da ne znam pouzdano.
Yes you are indeed a few, but I am the ONE!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pbandov kaže...

ok ok, znam da sam čuo da će pp omogućiti ali to se već godinama čekalo, pa ćemu uzaludno nadanje inače, kužiš.Ovo za jugu kažem čisto koliko se zna o nama.Mislim koliko ima eBaya i zemalja i da smo baš mi na listi, kužiš šta me fascinira ?

Pa jel ti znas uopce zasto paypal nije imao receive???

Zbog naših zakona koji je zabranjivao uplatu sredstava na devizne račune iz inozemstva osim u slučaju pravne osobe... (a gotovo svi smo fizicke osobe)...

Zbog toga...

Ne zbog xyz ostalih razloga...

A pošto je taj zakon maknut 1.1.2011, i dopusta se sve skoro (zbog uskladjivanja s EU), tako će i paypal uskoro otvoriti nama vrata, čim dobije od HNB-a i još nekih institucija zeleno svijetlo (a vjerujem da su već podnijeli zahtjev i papire)...

nisam znao ali koliko ja znam prije se moglo i fizičkim osobama tj. "mogli" smo svi primati.....tak sam barem čuo.....

Dont bug me!
15 godina
pbandov kaže...

Panisam znao ali koliko ja znam prije se moglo i fizičkim osobama tj. "mogli" smo svi primati.....tak sam barem čuo.....

PayPal nikad, al baš nikad nije podržavao recieve money za hr accounte.

Ja sam jako dugo sve radio preko Moneybookersa i AlertPaya baš zato jer se nije moglo preko hr paypala.

17 godina
neaktivan
pbandov kaže...

nisam znao ali koliko ja znam prije se moglo i fizičkim osobama tj. "mogli" smo svi primati.....tak sam barem čuo.....

Eto pogrešno si čuo... nelegalno je bilo uplacivanje iz inozemstva na račune fizičke osobe u HRV... osim preko recimo western uniona...

Također moneybookers i alertpay radili su nelegalno u HRV (preko posrednika), sto sebi paypal nije htio dopustiti...

14 godina
protjeran
pbandov kaže...

Eto pogrešno si čuo... nelegalno je bilo uplacivanje iz inozemstva na račune fizičke osobe u HRV... osim preko recimo western uniona...

Također moneybookers i alertpay radili su nelegalno u HRV (preko posrednika), sto sebi paypal nije htio dopustiti...

koliko moneybookers uzima? Mislim postotak i to?

Yes you are indeed a few, but I am the ONE!
16 godina
neaktivan

Evo ja si razmisljam uzet Xbox 360 sad,necu PS3 kupovat igrice. Jako su dobre cijene makar kod nas u trgovini sa garancijom dode 2 soma. ali opet puno bolje cu proci

Proud to be adicted to WoW
17 godina
neaktivan

Konacno se dostava malo procepila dosli su mi predmeti naruceni jos prije 3 i po mjeseca :D sad nisu dosla samo 2 paketa od 6 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm. To je malo puno previse ;)

Meni nista nije kasnilo bez obzira na praznike. Dolaze mi predmeti naruceni pocetkom 12. mjeseca.

:)
16 godina

Frend bi htio naručiti navigaciju za auto, ali kaže da je čuo da se na GPS stvari plaća posebni porez u hrvatskoj, pa jel netko zna o tome nešto

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Hm. To je malo puno previse ;)

Meni nista nije kasnilo bez obzira na praznike. Dolaze mi predmeti naruceni pocetkom 12. mjeseca.

Bitno je da su dosli :D

17 godina

Meni su jucer dosle slusalice koje sam kupio za jedan americki cent na nekoj stranici i za koje sam mislio da ih nikad necu vidit jer je WOT reko da je stranica scam :) 

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Al si ipak rizikovao ;)

Life on the edge ;)

17 godina
logic kaže...

Al si ipak rizikovao ;)

Life on the edge ;)

Podjebajes ti mene. A ja tija uzet 1000 komada za $10

Da san ih prodava po 20 kn bija bi se obogatija :)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan

sto nisi ;)

Dobio bi popust na kolicinu pa bi te kostali 9 $ ;)

$ po $ 2 $ ;)

EDIT: daj link ;)

Ja nemam WOT pa me bas briga sta on kaze ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 13:11 (logic).
17 godina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dal bi se moglo i kakav bi bio postupak kupovanja Logitech G35 headseta, npr. klik. Također kakvo je stanje s plačanjem carine i PDVa?

Kolko vidim na e-bayu se može kupiti ispod 80$ (cca 450kn), a kod nas je cijena u večini trgovina dvostruko skuplja. Najjeftinije što sam našao bilo je 750kn.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I'm gonna train my children to say sudo instead of please.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice