eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.517
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: eBay - pitanja i odgovori
EnlightenedPhoenix kaže...
Carina je 0, ali ako te zapadne pdv je 23%, i ispadne te to onda 781kn...

sto je 50 kn jeftinije...

Zar ne ide i 50 kn troškova u tom slučaju, pa dođe na nulu?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
MrBlc kaže...
Carina je 0, ali ako te zapadne pdv je 23%, i ispadne te to onda 781kn...

sto je 50 kn jeftinije...

Zar ne ide i 50 kn troškova u tom slučaju, pa dođe na nulu?

Jep, carinski troškovi, znaju varirati, ne znam točno o čemu ovise, ali znaju biti od 10 do 50 kn, i naravno plava kuverta sa pozivom na carinu koju ti poštar donese kući je 10kn

15 godina
miki1981 kaže...

Jep, carinski troškovi, znaju varirati, ne znam točno o čemu ovise, ali znaju biti od 10 do 50 kn, i naravno plava kuverta sa pozivom na carinu koju ti poštar donese kući je 10kn

Dali si tu plavu kuvertu plačao odmah poštaru ili?? Ja niasm nikad dobio kuvertu, nego papirić na kojem piše da dođem na carinu i ponesem nekakav dokaz i slično u vezi plačene cijene.

15 godina
zabranjeniples kaže...
miki1981 kaže...

Dali si tu plavu kuvertu plačao odmah poštaru ili?? Ja niasm nikad dobio kuvertu, nego papirić na kojem piše da dođem na carinu i ponesem nekakav dokaz i slično u vezi plačene cijene.

Meni uvijek kada treba platit pdv, ili carinu i pdv onda baš uvijek mi dođe poštar sa pozivom iz carine, i plaća se 10,50 kn, ili je 9,50 ne znam točno. A ako nema naplate onda samo stigne item doma ili do moje pošte ako je nešto veće pa ja pokupim. Tu kuvertu naravno platiš odmah poštaru, inače je ne možeš uzet, nego dobiješ žuti papirić, pa je kasnije možeš doć u poštu podignut i platit tamo.

15 godina
miki1981 kaže...

Meni uvijek kada treba platit pdv, ili carinu i pdv onda baš uvijek mi dođe poštar sa pozivom iz carine, i plaća se 10,50 kn, ili je 9,50 ne znam točno. A ako nema naplate onda samo stigne item doma ili do moje pošte ako je nešto veće pa ja pokupim. Tu kuvertu naravno platiš odmah poštaru, inače je ne možeš uzet, nego dobiješ žuti papirić, pa je kasnije možeš doć u poštu podignut i platit tamo.

Zanimljivo {#}!! Ja nikad nisam dobio nešto slično. Dosad, kad mi je carinilo/oporezilo, dobio bi papirič koji sam ti objasnio u prošlom postu.

15 godina
zabranjeniples kaže...
miki1981 kaže...

Zanimljivo {#}!! Ja nikad nisam dobio nešto slično. Dosad, kad mi je carinilo/oporezilo, dobio bi papirič koji sam ti objasnio u prošlom postu.

Stvarno ne znam kako to određuju, ali meni evo doslovno SVAKI put kad su me carinili dođe doma to pismo, njemu fino poziv na carinu, sa objašnjenjem da je došlo to i to od tud i tud i da donesem ili faxiram račun. Ali nikad nisam dobio samo papirić sa pozivom, uvijek fino u kuverti sa naplatom tih 10 ak kuna.

Ja sam kraj Rijeke inače, vidim ti iz Splita, možda ovisi i o tome, iako nebi trebalo.

17 godina
neaktivan
Carinski troškovi koliko ja znam idu samo na 500g +

meni su se samo jednom naplatili carinski troškovi...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
Carinski troškovi koliko ja znam idu samo na 500g +

meni su se samo jednom naplatili carinski troškovi...

I to je moguće, stvarno nisam pratio na šta se naplaćuje na šta ne, jer ja kad računam dal nešto uzet sa ebaya ili ne uvijek uračunam i carinu i PDV (ako je u tom rangu da podliže jednom i/ili drugom), i 10 kuna poziv i nešto kuna za te njihove troškove, tako da uvijek računam sa max vrijednošću koja bi mogla doć, pa ako dođe toliko - to sam i očekivao, a ako neš preskoče - odlično (i vrlo često preskoče.)

EDIT: ali ne mogu sad tvrdit, jer ne iz gore navedenog razloga ne gledam baš te troškove detaljno kad platim, ali stvarno mi se čini da sam svaki put kad sam plaćao pdv imao i taj carinski trošak...ali kažem, nisam siguran 100%

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 13:54 (miki1981).
15 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

I kakav je sad zakon u vezi pošiljaka do koje se ne carini 160 ili 360 kn?

0 0 hvala 0
15 godina
CROifer kaže...

I kakav je sad zakon u vezi pošiljaka do koje se ne carini 160 ili 360 kn?

Pošiljke su do 160 kn.

15 godina
neaktivan

sačuvao sam zadnji carinski listić, napisali su jasno, ocarinjenje 10% na iznos proizvoda.

Dont bug me!

0 0 hvala 0
15 godina
pbandov kaže...

sačuvao sam zadnji carinski listić, napisali su jasno, ocarinjenje 10% na iznos proizvoda.

U vezi čega je to točno? Hoću reć, ne znam na šta se sad taj podatak odnosi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 15:33 (miki1981).
17 godina
neaktivan
Vjerojatno da kad carine proizvod da ne primjenjuju carinu na cijenu proizvoda + poštarinu nego samo na cijenu proizvoda JER SE carinit može samo proizvod, ali ne i usluga...

15 godina
Vjerojatno da kad carine proizvod da ne primjenjuju carinu na cijenu proizvoda + poštarinu nego samo na cijenu proizvoda JER SE carinit može samo proizvod, ali ne i usluga...

No no...cijena carine je 10% na ukupnu cijenu item+shipping. Uvijek, sigurno i 101% točno.

17 godina
neaktivan
evo gledam na N8 sto sam dobio papir...

carina je išla samo na cijenu uređaja, ne na poštarinu...

to je usteda od cijelih 7 eura...
poštarina je oporezovana cijela (s 23%) ali to je to...
15 godina
evo gledam na N8 sto sam dobio papir...

carina je išla samo na cijenu uređaja, ne na poštarinu...

to je usteda od cijelih 7 eura...
poštarina je oporezovana cijela (s 23%) ali to je to...

Ne znam kako to ide kod tebe, ali imam dopis od carine (trebalo mi za firmu nešto da m iobjasne) i fino piše da se carina uvijek računa na cjelokupni iznos predmeta + poštarine, i uvijek mi je tako bilo i računato, i kao fizičkoj i kao pravnoj osobi.

7E? Pa šta ti je poštarina za N8 bila 70 €?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 15:49 (miki1981).
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ne znam kako to ide kod tebe, ali imam dopis od carine (trebalo mi za firmu nešto da m iobjasne) i fino piše da se carina uvijek računa na cjelokupni iznos predmeta + poštarine, i uvijek mi je tako bilo i računato, i kao fizičkoj i kao pravnoj osobi.

expedited shipment, 2 - 3 radna dana dostava... :)

ma ne... nisam ja rekao da to nije tako kao što ti kažeš, nego da nekada ocito nije praksa...

to je tako dobro ti kazes... ali kazem da meni na nekima nisu tako zaracunali... nego ovako...

Stvarno na ovoj carini ne znas ko pije ko plaća...

15 godina
miki1981 kaže...

expedited shipment, 2 - 3 radna dana dostava... :)

ma ne... nisam ja rekao da to nije tako kao što ti kažeš, nego da nekada ocito nije praksa...

to je tako dobro ti kazes... ali kazem da meni na nekima nisu tako zaracunali... nego ovako...

Stvarno na ovoj carini ne znas ko pije ko plaća...

aha...expedited zna bit dosta skupa, istina...

Ma da, to je i meni grozno, nešto što bi trebalo biti uređeno na nivo države kod nas je u svakom mjestu drukčije...kao i onaj primjer od malo prije gdje meni uvijek, ali baš uvijek poziv sa carine dolazi u onom pismu od 10 kn, a kolegi iz Splita nikad ne dođe ta naplata mego samo običn papirić sa obavijesti da dođe u carinu sa računom...Ne znam da li njemu onda tamo naplate, ali činjenica je da opet nije unificirano, a trebalo bi kao bit.

17 godina
neaktivan
Evo meni je samo u 2 slučaja došlo to pismo u kuverti (10.5 kn), a sve ostalo dođe samo papirić...
16 godina
neaktivan

Naručio sam jedan proizvod još 22.9. i sada je već prošlo jako puno vremena.. Mail sam poslo selleru ali mi ništa ne odgovara.. Recite mi kako trebam sada kontaktirati ebay ili šta već točno.. Ako bi mi netko mogao pojasnit?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pa gle 22.9 to je... vec 2 i po mjeseca... sto je vise od 40 dana...

NIŠTA ne možeš napraviti...
16 godina
neaktivan

Koliko znam mogu otvoriti "case" ili tako nešto.. Znam da vjerovatno kasni zbog Božićnih blagdana ali ovo je sad već previše..Ako neznaš što mogu napraviti nemaš razloga odgovarat

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Legolas kaže...

Koliko znam mogu otvoriti "case" ili tako nešto.. Znam da vjerovatno kasni zbog Božićnih blagdana ali ovo je sad već previše..Ako neznaš što mogu napraviti nemaš razloga odgovarat

ma glupost, možeš danas naručiti i imaš šanse da dođe do 24. , ako si ti naručio u 9., onda se to sigurno zagubilo u pošti, kao što lega kaže, nakon 40 dana, kontaktiraš selera ili otvoriš Case pa claim.

Dont bug me!
16 godina
neaktivan

Kak otvorim taj claim?

17 godina

Nikako, ako je prošlo više od 45 dana od kupnje.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Legolas kaže...

Kak otvorim taj claim?

prekasno ti je, ali možeš kontaktirat sellera i reć da ti nije stiglo, ako odbije, reci mu da češ mu ostaviti negativni feedback i evo, iste sekunde "Your talking bussines again" xD

Dont bug me!
17 godina

Feedback se može ostaviti unutar 60 dana...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tesko da više i feedback moze ostaviti...

60 dana je limit ako se ne varam...
15 godina
neaktivan
Tesko da više i feedback moze ostaviti...

60 dana je limit ako se ne varam...

e jbg, onda se može samo nadat da ćemu ovaj odgovorit....jel kinez ?

Dont bug me!
16 godina
neaktivan

Ma da, kinez..a već sam mu slao poruku ali ne odgovara.. Nadao sam se da postoji još neka šansa za povrat novca ili tako šta.. :(

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice