eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.404.114
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

To sam i ja tako zamislio, ali mi je ona rekla da bateriju gledaju ko bateriju a ne dio laptopa, naplatili su mi 10% carine, sad cu probati u Brod narucivati pa cu vidjeti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
jura1200 kaže...

To sam i ja tako zamislio, ali mi je ona rekla da bateriju gledaju ko bateriju a ne dio laptopa, naplatili su mi 10% carine, sad cu probati u Brod narucivati pa cu vidjeti

To je pi.darija. Ako piše da je to baterija za laptop onda nemaju šta naplaćivat carinu. Ako je na računu samo pisalo baterija 4400 mah onda mogu.

ja sam preko ebay-a do sad uveo možda i 40ak baterija, ne skupno, nego kroz vrijeme, jedu po jednu, i NIKAD carine nije bilo. Samo PDV i to samo nekad.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
jura1200 kaže...

To je pi.darija. Ako piše da je to baterija za laptop onda nemaju šta naplaćivat carinu. Ako je na računu samo pisalo baterija 4400 mah onda mogu.

ja sam preko ebay-a do sad uveo možda i 40ak baterija, ne skupno, nego kroz vrijeme, jedu po jednu, i NIKAD carine nije bilo. Samo PDV i to samo nekad.

ovo je i meni čudno, ali pih, kriza je, 10% meni, jedan kruh više ^^

Dont bug me!
17 godina
neaktivan

Jel može meni netko ovo pogledati dali je pouzdano? Mislim samo 2$ (+40$ poštarina) je stvarno malo.

http://cgi.ebay.com/GIGABYTE-GeForce-GTX-460-Fermi-1GB-256-bit-Video-Card-/110605923662?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item19c0a0754e

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace

0 0 hvala 0
15 godina
lzgr kaže...

Jel može meni netko ovo pogledati dali je pouzdano? Mislim samo 2$ (+40$ poštarina) je stvarno malo.

Do kraja aukcije ima više od 6 dana. Dakle, vjeruje mi, cijena će bit daleko od ove početne. A da ne pričamo o carini, koja će te milijun posto zateć.

17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
lzgr kaže...

Do kraja aukcije ima više od 6 dana. Dakle, vjeruje mi, cijena će bit daleko od ove početne. A da ne pričamo o carini, koja će te milijun posto zateć.

Da,vjerujem. Nego jel onda bolje kupit u linksu/protisu/adm-u ili ovako preko ebay-a?

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
15 godina
lzgr kaže...
zabranjeniples kaže...
lzgr kaže...

Da,vjerujem. Nego jel onda bolje kupit u linksu/protisu/adm-u ili ovako preko ebay-a?

bolje kod nas!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
lzgr kaže..

Ako mene pitaš, daleko bolje/sigurnije je kupit kod nas (takve stvari). Normalno, kad bi naletilo nešto extra/extra povoljno, onda bi se dalo razmišljat. Al u suprotnom, bolje je kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 11:56 (zabranjeniples).
15 godina
protjeran

Zanima me kako bi trebala funkcionirati kupovina preko eBaya iz zemalja europske unije, ali kada mi također budemo zemlja evropske unije?

Konkretno me zanima carina, pdv, i ostale trošarine, što bi trebalo ostati, a što ne? Ako može koje mišljenje na primjeru sadašnjih zemalja članica evropske unije, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 1:25 (makimakimaki).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako naručuješ iz države europske unije u državu koja je također u EU nemaš nikakve troškove jer carine, granice i sveg tog uopće nema. Samo što se i cijene proizvoda s vremenom mijenjaju nakon ulasku u eu pa i nema toliko velike razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jel to znači da nema ni pregleda sadržaja pošiljke i otvaranje proizvoda kada ide iz eu države u eu državu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne, nema.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
neaktivan

hello :D

evo mene opet (ako me se itko sjeća) s problemima...

negdi litos sam naručila item, koji nakon misec i pol dana nije stigao, kontaktirala sellera, čovik ponudio resend free i još mi poslao fotografiju mog itema da vidim adresu , sad je od toga prošlo evo misec i pol dana i ni od jednog paketića ni traga ni glasa.....mislim nije neka cijena, 80-ak kn, ali što je moglo proći krivo??

jeli moguće da su mi maznuli item na pošti ili carini??

ili me seller vrhunski zahebava?

poslala sam mu malopri mail....

što mi je činiti??

And justice for all...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jesi li podigla case? Čisto za svaki slučaj?

To si trebala napraviti do 41. dana od plaćanja i tada bi ebay odlučivao u tvoje ime šta napraviti, dobiti povrat ili ponovnu pošiljku.

Ako prođe taj rok na žalost ne možeš ništa, niti imaš pravo na ništa.
15 godina
neaktivan

ma molija me da ne radim to....kao da mu ne naškodim...a u pm tribala sam bit zla...

And justice for all...
15 godina
Jamesanna kaže...

ma molija me da ne radim to....kao da mu ne naškodim...a u pm tribala sam bit zla...

Muljator...jer ti njemu tako ne škodiš kad otvoriš case.

Case otvoriš radi svog osiguranja novaca, pa onda ako on toriješi i item stigne onda se case lako zatvori, ali jednom kad prođe 45 dana od kupnje bez otvorenog case-a gotovo je onda.

Sada ti eventualno ostaje da otvoriš case direkt na PayPal-u ako si preko PayPala plaćala. Tamo je rok duži, iako n znam napamet točno koliko. Odi odmah pogledat, možda još stigneš

17 godina
neaktivan

Baš kao što Miki kaže, njemu je to apsolutno svejedno ako je fer prodavač. Ništa on time ne gubi, nikakvu reputaciju ni ništa.

Baš sam prošli tjedan otvarao jedan case, na kraju se sve lijepo riješilo, prodavač dobio pozitivan feedback i bok. Nitko nigdje ne vidi da je case bio otvoren.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo otvorila sam case na paypalu...sad ćemo da vidimo XD

hvala ekips najjači ste :D

And justice for all...

1 0 hvala 0
15 godina
Jamesanna kaže...

Evo otvorila sam case na paypalu...sad ćemo da vidimo XD

hvala ekips najjači ste :D

Slažem se...{#}

16 godina
neaktivan

Već sam dosta stvari kupovao i nisam imao problema.. Prije nekih 2 tjedna sam kupio item iz Kine i sve uredno izgledalo, sutra dan čovjek poslao, postavljeno na ebayu da je shiped, na email dobio izvješće od paypal-a, uglavnom sve ok.. I sada neki dan se ja ulogiram na ebay i odem na svoju "won/purchased" stranicu i itema uopće nema.. sad mi to nije jasno..jer lik je navodno to poslao jer je bila stavljena ikona shiped i bilo je sve ok do neki dan..inače seller je ok, ima nekih 99% pozitivnih reakcija.. Da li će mi item stić?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Legolas kaže...

Već sam dosta stvari kupovao i nisam imao problema.. Prije nekih 2 tjedna sam kupio item iz Kine i sve uredno izgledalo, sutra dan čovjek poslao, postavljeno na ebayu da je shiped, na email dobio izvješće od paypal-a, uglavnom sve ok.. I sada neki dan se ja ulogiram na ebay i odem na svoju "won/purchased" stranicu i itema uopće nema.. sad mi to nije jasno..jer lik je navodno to poslao jer je bila stavljena ikona shiped i bilo je sve ok do neki dan..inače seller je ok, ima nekih 99% pozitivnih reakcija.. Da li će mi item stić?

1.Ako je nestao item ne znaci da je i prodavac (provjeri)!

2.Moze ga on oznaciti kao poslan iako nije.

3.Dali ce doci zna samo dragi Bog.

4.Ako ne dode za 30 dana otvori case i mir!

P.S:Ima 99% pozitivnih fidbeka (bitno je kolko je stvari prodao)!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 18:06 (CROifer).
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ma trazim vec pola sata...

0 0 hvala 0
16 godina
CROifer kaže...

Sta je tako teso nac takve lancice pa ima ih mali milijun

http://thebeattime.blogspot.com/
15 godina
protjeran
MarioVk kaže...
CROifer kaže...

Sta je tako teso nac takve lancice pa ima ih mali milijun

Ajde nadi mi ako je tako lagano...

16 godina

Al nemogu ja znat kakvu tocno ti trazis, dao sam ti link onaj sta je s onom prvo sto ti se pokaze?

http://thebeattime.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MarioVk kaže...

Al nemogu ja znat kakvu tocno ti trazis, dao sam ti link onaj sta je s onom prvo sto ti se pokaze?

Postao sam ti link sta trazim,znaci 7 dolara sam platio lanac koji izgleda isto ko kraljvski vez...

15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
MarioVk kaže...

Postao sam ti link sta trazim,znaci 7 dolara sam platio lanac koji izgleda isto ko kraljvski vez...

inače, svrha ovog topica je ako netko nerazumije ili ima problema oko eBaya da pita, a ne da mu svi traže neki item, osim ak je riječ o nečem specifičnom tipa glazbeni instrument ili mobitel....jednostavno upišeš ono što tražiš i gledaš, isto ti bilo gleo ja, đuro ili ti.

Dont bug me!
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi!

Prvi put se javljam na ovoj temi, iako kupujem preko e-bay-a, pa me zanima ako netko ima iskustva sa bidanjem.

Naime, pokušavam kupiti jedan predmet, ali me na kraju uvijek preduhitre, kao da se borim sa robotom. Ako želim direktno kupiti predmet cijena je oko 7$, a na bidanju zna biti i upola manja.

Nekako mi se čini kao da je namješteno jer na nižim cijenama ne mogu nikako biti pobjednik ( a pokušavam u zadnjim sekuindama), a pregledom stranice sellera učinilo mi se da pobjednici sa manjim cijenama uglavnom se žale da ne dobiju predmet, pa sam došao do zaključka da seller dostavlja samo predmete sa cijenom oko 7 dolara, a ove niže cijene ne isporuči, jer mu nije isplativo!?

Feedback mu je 98,9%.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice