Amazon - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.591
|
čitano: 959.287
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Amazon - pitanja i odgovori

Pozdrav,kako na Amazonu postaviti pitanje vezano za proizvod npr  za ovaj

LoL-scarface797(EU-West)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Amazon - pitanja i odgovori

Klikneš tu gdje piše "29 New", odlučiš od kojeg seller ćeš kupiti (COSTBUY npr.) klikneš na "98% positive" i onda dolje desno imaš Contact the seller

17 godina
neaktivan

Jel tko naručivao kakve knjige nakon 1. siječnja i PDV-a od 5%.

Nedavno sam naručivao s booksdepository.co.uk i nisam niš platio pa si mislim da bi isto prošlo i na Amazonu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 13:06 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Nedavno sam naručivao s booksdepository.co.uk i nisam niš platio pa si mislim da bi isto prošlo i na Amazonu.

Ja sam naručio i ništa dodatno nisam plaćao.... Koliko znam na knjige se ne plaća ništa dodatno (porez itd...)

When all else fails - crowbar the fucker
15 godina
neaktivan
stef kaže...

Ako je bilo preko 160kn, a da je carina otvorila i lupila pečat "oslobođeno", onda je tih 5% vrlo vjerojatno odnos na domaću maloprodaju. Nadam se....

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
17 godina
neaktivan

preko 160kn, paket nije bio otvaran. Kolega s posla isto naručivao neku knjigetinu od cca 40€, isto sve prošlo uredno, odnosno nije bilo otvarano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stef kaže...

preko 160kn, paket nije bio otvaran. Kolega s posla isto naručivao neku knjigetinu od cca 40€, isto sve prošlo uredno, odnosno nije bilo otvarano.

Ništ, dok nam se ne javi netko kome je bilo otvoreno onda ćemo sigurno znati. Naravno hrvatsko-logična pretpostavka bi bila da će oporezivati. Tako da se ne moramo svi puno nadati {#}

12 godina
neaktivan

da li je moguce da ja iz bosne preko svoje kreditne kartice platim i narucim nekakvu stvarčicu iz njemacke na njemacku adresu, preko amazona naravno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 2:50 (broli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stef kaže...

Ja sam narucivao par knjiga, nisam platio nista dodatno (PDV/carinu) iako je paket bio vrijedan cca 100 €.

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
stef kaže...

Ja sam narucivao par knjiga, nisam platio nista dodatno (PDV/carinu) iako je paket bio vrijedan cca 100 €.

Onda super! Nisu to oporezili {#}

17 godina

Mislite da cemo sa Amazon UK i DE-a moci narucivati i ostalu robu, ne samo knjige i opticke medije kad udjemo u EU?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mislite da cemo sa Amazon UK i DE-a moci narucivati i ostalu robu, ne samo knjige i opticke medije kad udjemo u EU?

Pitao sam ih za to još prije koju godinu. Kažu ako bude sve išlo glatko kako sa normalnim državama inače ide da bi onda trebali sa svih amazona gotovo 90% robe naručivati.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Amazon.com ili Amazon.co.uk ?

17 godina
stef kaže...
tnakir kaže...

Amazon.com ili Amazon.co.uk ?

.com

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan

ja sam novi, šta nema kao na ebayju kupnja preko paypala?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BoDdAH kaže...

Nema.

15 godina

pitanje u vezi igre Ni no Kuni,frend je našao najjeftinije ovdje http://www.amazon.com/gp/product/B007A7UJ4S/r?ascsubtag=tnlmmqESEeKY1aYqsUvgHA0_EK2W3_kfM_0_0&t=slicinc-20&tag=slicinc-20 pa me/nas zanima da li dostavljaju do nas,jel bude free shiping i da li će ostati u dolarima cijena.nesnalazim se baš na amazonu.

Skužio sam sam,nešalju kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 15:12 (mancekk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BoDdAH kaže...

Imaš na www.bookdepository.com PayPal opciju.

14 godina
neaktivan

Evo ovako, treba mi netko upućen, da mi objasni, ako bih naručio mobitel preko Amazon -a, koliko bih morao platiti HAKOM-u da dobijem dozvolu da mogu uvesti taj mobitel (i ako bih još nešto morao raditi, naravno osim platiti carinu)?

Provjerio sam, pošiljatelj dostavlja u Hrvatsku.

Memento mori.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Evo ovako, treba mi netko upućen, da mi objasni, ako bih naručio mobitel preko Amazon -a, koliko bih morao platiti HAKOM-u da dobijem dozvolu da mogu uvesti taj mobitel (i ako bih još nešto morao raditi, naravno osim platiti carinu)?

Ako je taj mobitel dostupan i na našem tržištu onda ne trebaš plaćati ništa HAKOM-u.

14 godina
neaktivan
username kaže...
TheGh0st kaže...

Ako je taj mobitel dostupan i na našem tržištu onda ne trebaš plaćati ništa HAKOM-u.

Radi se o iPhone -u 5, kod nas je puno skuplji od 4 tisuće kuna (s tarifama - u čijoj je ponudi jedino i dostupan izađe preko 10 000 kuna)...

Dakle bih li ja na njega morao platiti nekakve druge troškove osim carine i PDV-a?

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 13:31 (TheGh0st).
15 godina

I mene jako zanima kad udjemo u EU, dali ce Amazon UK slati sve predmete ( igre i elektroniku ) kod nas. Poslao sam im upit prije jedno mjesec dana, ali nazalost nikad nisam dobio odgovor.

Bang!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

I mene jako zanima kad udjemo u EU, dali ce Amazon UK slati sve predmete ( igre i elektroniku ) kod nas. Poslao sam im upit prije jedno mjesec dana, ali nazalost nikad nisam dobio odgovor.

Hoće, ali ne odmah.

16 godina
neaktivan

Dakle bih li ja na njega morao platiti nekakve druge troškove osim carine i PDV-a?

Mislim da ne ali nisam siguran koliko će ti to biti isplativno. Zamisli da ti se nešto pokvari na njemu? Garancija?

14 godina
neaktivan
username kaže...

Mislim da ne ali nisam siguran koliko će ti to biti isplativno. Zamisli da ti se nešto pokvari na njemu? Garancija?

Pa nisam ni ja 100% sigura... ali mislim da mi je bolje tako nego dati 10 k kuna za isti proizvod... dosad mi ni na jednom el. uredaju nije trebala garancija (bilo mob, komponente od kompa, periferija...)

Memento mori.
15 godina

TheGh0st jesi ti siguran da ce ti poslati mobitel u Hrvatsku, jer kako znam, za sad Amazon ne salje nikakvu elektroniku u Hrvatsku...

Bang!
14 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

TheGh0st jesi ti siguran da ce ti poslati mobitel u Hrvatsku, jer kako znam, za sad Amazon ne salje nikakvu elektroniku u Hrvatsku...

Siguran sam.

Memento mori.
15 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

Zna se naći sitna šakica proizvoda i sellera koji šalju ali to onda nije "Dispatched by amazon", nego privatno.

13 godina
neaktivan

Nisam nigdje na netu ili forumu našao odgovor pa eto da pitam.

Može li se na amazonu kupovati s debitnom karticom Zabe (Visa Electron)?

Dakle upisao sam broj kartice normalno i stavio američku billing adresu kako sam našao u uputama negdje ali nemogu obaviti kupnju.

Naime kupio bih u biti game code od par igara tako da u nije ni bitna adresa.

kad zavrsim order i onda napise Your attention is required to continue processing one or more orders on this page 

Important Message

Before we can proceed with your order, your credit or debit card's issuing bank requires you to do one of the following:

-uodate the expiration date on the card you entered

-choose an alternate card from your account

- Enter a new card number

Probao sam par puta ponovno upisati broj ali nema pomoći.

Iznos koji plaćam je 5$ a imam preko 10 € na računu tako da nije do toga.

Ako netko zna u čemo je problem neka javi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dalthor kaže...

Nisam nigdje na netu ili forumu našao odgovor pa eto da pitam.

Može li se na amazonu kupovati s debitnom karticom Zabe (Visa Electron)?

Dakle upisao sam broj kartice normalno i stavio američku billing adresu kako sam našao u uputama negdje ali nemogu obaviti kupnju.

Naime kupio bih u biti game code od par igara tako da u nije ni bitna adresa.

kad zavrsim order i onda napise Your attention is required to continue processing one or more orders on this page 

Important Message

Before we can proceed with your order, your credit or debit card's issuing bank requires you to do one of the following:

-uodate the expiration date on the card you entered

-choose an alternate card from your account

- Enter a new card number

Probao sam par puta ponovno upisati broj ali nema pomoći.

Iznos koji plaćam je 5$ a imam preko 10 € na računu tako da nije do toga.

Ako netko zna u čemo je problem neka javi.

Čekaj čekaj čekaj

Ajmo redom.

1. Zašto si stavio američku billing adresu...ustvari...kako si uopće mogao staviti, što si stavio pod "američku". Ne živiš u americi? Zašto stavljaš američku?

2. Nema veze što game code ne dobivaš poštom adresu moraš upisati. TOČNO, svoju.

3. Prvi error govori da nisi upisao tj. da ti ne valja datum isteka valjanosti kartice. Koji je obično pisan formom "03/13" nulaMjesec(do 9) / zadnje dvije znamenke godine ili cijela godina (ovisno o kartici)

4. Ne znam da li ima veze što je od ZABE ali prema zadnjem erroru ta tvoja neće raditi. No sudeći prema svemu ovome, izgleda da nisi pola toga upisao kako treba. Zato ponovo sve upiši kako Bog zapovjeda i nikakve američke adrese. U kakvim god da si to uputama našao bože me sačuvaj no ajd...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice