Cudi me da ne postoji tema, a mislim da ce mnogi htjeti ovo odigrati....
Prvi dojam, nakon sat vremena igranja?
Hmm..... ok igra. Samo ok. Ni vidjelo silent hilla za sada, igra uopce nema taj feeling, nema taj settings, ovako vise vuce na neku indie japansku horror simulaciju, nego na silent hill. Combat izuzetno los i konfuzan, te dodge, te focus, te tempiranje pravog momenta kad sto treba stisnuti. Lik zapinje posvuda, odvalio sam R1 i R2 na konttroleru vec, ponekad jednostavno ma koliko ti stiskao, on ne reagira, lik stoji i hladi yaya, umjesto da udara po neprijatelju. Pa oruzja imaju izdrzljivost, pa ih moras popravljati.....Vise lici na bloodborne nego na silent hill. O nekim skrinjama, molitvama, mjenjanju itema za vjeru da ni ne pricam - to nije silent hill. Cijenim pokusaj prenosenja neke japanske tradicije, kulture i slicno, ali.....
Slijedece, iako jako doprinosi settingu sto je audio na japanskom, osim ako ne razumijete japanski, pogled ce vam biti fiksiran na titlove (na engleskom), a to opet ubije nekako imerziju gledanja cutscena.
Hardverski, UE5, treba li sto reci vise?
Radi, tu i tamo koji frame drop, nista prestrasno, 1080p native sve na max radi u nekih 80 fps, sasvim korektno, 1440p native drzi iznad 60 bez ikakvih problema, s dlss se stvar popravi, ali mislim da je ovo prva igra gdje vidim razliku, sve bude nekako mekse, zbluranije.
Interesantno je da u 1080p igra koristi 60-80% graficke i 20-30% procesora, neki bug, nesto, nemam pojma, na 1440p je to cca 97% iskoristenosti graficke i 40-50% cpu... mozda neki bottleneck, mozda samo losa optimizacija.
TSR i FSR izgledaju dosta lose, dlss izgleda korektno, zanimljivo je da igra nema nvidiin feature zvan FG, nudi samo standardne balanced-quality-performance presete.
Na sasvim osrednjem hardveru kao moj, igru se moze igrati bez ikakvih problema i u 1080p i u 1440p rezoluciji, bez smanjivanja detalja, ili uopce koristenja upscalea. barem za sada.
Izuzetno nervirajuce su cutscene u 30fps. A kako u prvih sat vremena igre ustvari pola sata gledamo cutscene, i iste su integrirane i igru, vizualno bas smeta kad u sred neke scene koja se odvija na 80fps odjednom dropa na 30fps radi cutscene.
Da, dali sam spomenuo da fuck..ng cutscena jednostavno ima previse, i nisu pretjerano zanimljive za gledati?
Tako da, izgleda da je bila istina ono - ili cete biti odusevljeni, ili cete mrziti silent hill f. ja sam za sada negdje izmedju, s obzirom da je horror igra, ne moze biti losa, ali kad se sjetim da je to silent hill, malo me zasarafi u crijevima.
Zanima me, sto vi mislite, igra li tko, kakvi su dojmovi?