Ima li piratstvo opravdanje? zaključana tema

poruka: 650
|
čitano: 121.909
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Zašto se ne sankcioniraju PlayStation 3 hakeri
ihush kaže...
Co7 kaže...

A ma da! Uglavnom, vjeruj mi posto mi ovo spada u profesiju!

-začudio bi se koliko je takvih primjera kad si siguran u nešto a ispadne drugačije.. -pronađi stavak zakona inače je bezvrijedno.

.. jer, primjer, stavi neki artikl u torbu, trgovac ili zaštitar ima pravo zatražiti kontrolu.. i tu je problem. Ti si automatski proglašen lopovom jer nema načina da ti dokažeš da bi platio na izlasku.

To nije tocno, isto tako ides ulicom i policajac pronadje kod tebe oruzje. I osudi te za pokusaj ubojstva, jer ti nemoze dokazati da nikog ne bi ubio!

Nitko te nece pregledati dok si u trgovini! Nitko , niti to smije itko osim zastitara ili policajca! Nikakav djelatnik trgovine!

A oni bi trebali znati zakone! Uglavnom, oni moraju dokazati da ti to ne bi platio! A to ne mogu, jedino za sto te mogu optuziti je krsenje kucnog reda i to je to! VJERUJ MI!

.. oni opet po zakonu, nemaju nikakve mogućnosti pretresa, (poziv policije za manje od 1000kn? -provjeri interni naputak za intervencije)

Opet krivo, policija izlazi za 5kn, jedino sto su klasifikacije kradje drugacije za 1000+ kn i manje! Ako je vise od 1000 kn, onda ide tuzba po sluzbenoj duznosti! Ako je manje onda po privatnoj , jedino ako je bilo nasilja, prijetnji itd. Onda ooet spada u drugu kategoriju!

Vas djelatnici u trgovini ne smiju zadrzavati, to je protupravno lisavanje slobode i one ce kazneno odgovarati ako ih se tuzi! To smiju jedino zastitari i policajci, cak ni cuvari to ne smiju raditi! Iznimka je ako se radi o kaznenom djelu, ili po naputku nazocnog policajca!

- i njihova granica je blagajna, što u tom slučaju, kako nahraniti vuka bez ovce?

.

Uglavnom, sve sto sam ti ja rekoa stoji! I ono gore navedeno je bilo za pijenje sokova, jedenje sladoleda itd. Bez skrivanja ambalaze! Iako, napominjem ako stavis u torbu neki artikl , ne mogu te optuziti za nista, osim remecenje kucnog reda! Jer nisi cak ni ostetio artikl, tako da ga nisi duzan ni platiti!  Ako si ga strpao u gace, e to ce ti vec teze biti objasniti!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
17 godina
neaktivan
RE: Zašto se ne sankcioniraju PlayStation 3 hakeri
Bukva kaže...
naxeem kaže...

Zar je to bitno? - Dakle, Povrat novca za DevExpress kontrole kojima nisam bio tada zadovoljan zbog zauzeća memorije. Vratili su novac više od mjesec dana nakon kupnje na moj zahtjev s obrazloženjem da toliko memorijsko opterećenje i sporo sučelje ne smatram prihvatljivim za ugodan rad, doslovno: "I find performance unacceptable and your package unusuable in my environment." - Nisam ih dvaput pitao. Iznos: ~$800.

Drugi put vratio sam paket sučelja Admintasia v1 koji je bio cijeli formatiran u PHP-u s PHP includeovima, a nisam smatrao da imam vremena i volje preimenovati svih stotinu i nešto fajlova i uređivati sve da radi kao statični HTML, pod što je prodan. Dobio novac nazad. Iznos: $60.

Ovdje samo da jednu stvar napomenem.

Kada se ide direktno na proizvođača / pružatelja usluga, a taj nije u krugu Balkana ili sličnoga, onda se najčešće dobiju takvi odgovori.

Osobno imam puno iskustva i sa softverom i sa hardverom gdje su mi vani sve fino i uredno priznali bez ijednog pitanja i gotovo utopijsku uslugu sam dobio. U Hrvatskoj, s iznimkom Linksa, sasvim neka tamo druga priča.

Jako dugo već radim sa strancima, a to je možda i uzrok zašto razmišljam u nekim stvarima neobično (npr. po pitanju piratstva). Od Amera, Engleza ili Šveđana nećeš dobiti "odyebi, kupio si, tvoj problem", nego ispriku i pitanje želiš li nešto drugo. Kad kritiziraš uslugu, nećeš dobiti pridjev idiota ili će reći "ti si kriv", nego će ti se javiti supervizor i pitati u čemu je problem. Za većinu stvari imaš "moneyback guarantee" od 10-90 dana (!). Nešto nevjerojatno za naše prostore i kultura koju ćemo ovdje vidjeti možda za 50 godina. Iznimke postoje, ali su jako, jako rijetke.

Commodore kaže...
je*es ucenja i tumacenja.
da neko sutra legalizira neovlasteno skidanje s neta svi bi pohrlili.
spominjanje balkanskog mentaliteta u ovom kontekstu je jos najsmijesnije. nek mi neko navede neki balkanski crack team?

Ti vjerojatno ni sam ne razumiješ što si napisao, zar ne?

Inače, crackerski timovi imaju različite nacionalnosti. Ja sam nekoć bio član EVC-a (ne znam postoji li više) zajedno s još 2 Rusa, nekoliko Čeha, Poljaka, Kanađana, Srba i hrpom Njemaca...

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 1:01 (naxeem).
14 godina
neaktivan
Ima li piratstvo opravdanje?

Ufff, konačno stigoh do zadnje stranice... {#}

Zanimljiva temica...

Pa evo, da i ja nešto kažem na sve to...

Eto, profesionalna sam glazbenica, završavam Akademiju smjer glazbene teorije ( solfeggio, bla, bla, bla... ) i radim u Osnovnoj glazbenoj školi honorarno tj. na ugovor... Imam plaću jedva 1000kn, a radim pola radnog vremena ( 11 i pol sati, možda je nekima to i previše, ali kad se usporedi s plaćom na punom radnom vremenu koja iznosi oko 5000kn netto ( ovisno o prekovremenima ) vidjet ćete da je to premalo )... Akademija me svaku godinu koštala 3400 eura i to su mi plaćali roditelji tako što su digli kredite koje plaćaju još dan danas ( ne žalim se na cijenu Akademije, ja sam zauzvrat dobila odlične profesore i još bolje znanje, studirala sam u Hrvatskoj )... Djetinjstvo mi je bilo skoro pa savršeno - htjela sam Game Boy, ali mi ga moji nisu htjeli kupiti, umjesto toga dobila bih Lego kocke, puzzle ili lopte, i nisam se žalila ( zato kažem skoro pa savršeno )... Prvi kompjuter bio mi je IBM r40e i dobila sam ga s 19 godina jer mi je stvarno trebao - u Srednjoj sam boravila u Učeničkom domu koji je na cca 100 učenika imao svega 2 kompjutera, a seminare, radnje i elaborate je trebalo negdje na vrijeme i napisati... Tada sam naučila raditi osnovne stvari na kompjuteru i prvi put sam se susrela s piratiziranim softwerom ( Windows XP je originalan i imam ga još uvijek na tom kompjuteru )... Bili su to Sibelius 4, Cubase SX i Microsoft Office... Trenutno imam laptop Dell Studio 1555, Windows 7 Ultimate 32-bit... Kupila sam ga 2009. na vlastiti trošak s time da sam se za kupnju odlučivala dobre dvije godine, ne zbog brenda nego novaca... I na njemu imam onaj isti Sibelius 4, Cubase SX i Microsoft Office koji sam imala na starom IBM-u, ali i Steinbergov Nuendo, Sound Forge, Propellerheads Reason, AutoCAD, Virtual DJ... Naravno, sve skinuto s interneta...

Ne ponosim se time, nimalo... Ali posao od mene zahtjeva korištenje tih softwera ( osim AutoCAD-a, to sam više iz gušta skinula {#} ), nije ni Glazbena škola ono što je nekad bila - kompjuter je na stolu i 80% se radi na njemu... Ja osobno predajem flautu i unatoč tome što znam da za pisanje nota postoji besplatan ForteFree software, ja svejedno koristim piratski Sibelius 4... Zašto? Zbog mogućnosti koje on pruža i jednostavnosti u radu...

Prije sam opisivala svoje financijsko stanje upravo zbog one Dannyjeve tvrdnje - da izgovor ''nemam novaca'' ne može biti izgovor za skidanje nečeg s interneta... E pa ja stvarno nemam novaca, a nemaju ni moji... Ja bih vrlo rado htjela imati original programe sve one gore navedene, ali trenutno nema šanse... Znam, postoji obročno plaćanje na karticu, ali moju ( Maestro ) rijetko gdje primaju, a American mojih roditelja je preopterećen... I šta mi drugo preostaje?

Možda nabaviti preko škole, ali škola u ovo vrijeme krize neće plaćati 1500/3000/4500kn za jedan ''obični'' software...

Prije sam masovno skidala pjesme s interneta, ali sada više ne jer ( možda će zvučati smiješno ) mi je dosadilo... Na kompjuteru imam puno spotova i filmova, što skinutih, što ripanih s originalnih DVD-ova iz videoteke... Imam i nekoliko igrica kao npr. Fallout, Call Of Duty i Need For Speed, ali ih nikad nisam ni pokušala odigrat jer nemam vremena za to...

Moram napomenut da ono što je u mom kompjuteru tj. laptopu, je samo za moju uporabu, a nipošto za preprodaju i zaradu ( note obrađujem i pišem aranžmane za svoje učenike koji sviraju to na koncertima, kao npr. Offenbach - Can-Can za 3 ili 4 flaute )... DVD-ove sam skinula jer mi se sviđa takva određena vrsta filma koju uvijek volim pogledati i po nekoliko puta, iako preferiram originale, a one posuđene u videoteci sam uredno platila 10kn...

Ne opravdavam piratizaciju, ali smatram da je ona ponekad možda ''potrebna''... Meni osobno ne bi bilo teško ( s normalnom plaćom ) mjesečno izdvojiti 500-600kn za jednu ili dvije igrice, ali za nekog poput mene... to je ipak malo too much, zato se i ne bavim time - skup je to sport... {#}

I iako imam sve te programe ''na crno'' i rade mi, jednog dana, čim prije, kupit ću originale jer znam da je tako najbolje i da to ima velikih prednosti naspram onih piratskih primjeraka...

I nikako se ne slažem s tvrdnjama Sinatre, a pogotovo onima o crncima u Africi, ne podnosim takve... Sorry, ništa osobno, ali mislim da oni više gube, nego oni koji rade za te ogromne korporacije... Malo suosjećajnosti ti ne bi škodilo...

Hvala na razumijevanju i ispričavam se na podužem postu... {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ima li piratstvo opravdanje?
VirtUoso kaže...

Neksimovicu, ajde i ti jos priznaj. {#}

naxeem je rekonvalescentni pirat :) , naime u svojoj burnoj pubertetskoj prošlosti naxeem je "pisao" crackove ( jednom je to priznao)

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
MusicWoman kaže...

I na njemu imam onaj isti Sibelius 4, Cubase SX i Microsoft Office koji sam imala na starom IBM-u, ali i Steinbergov Nuendo, Sound Forge, Propellerheads Reason, AutoCAD, Virtual DJ... Naravno, sve skinuto s interneta...Ne ponosim se time, nimalo... Ali posao od mene zahtjeva korištenje tih softwera ( osim AutoCAD-a, to sam više iz gušta skinula {#} ), nije ni Glazbena škola ono što je nekad bila - kompjuter je na stolu i 80% se radi na njemu... Ja osobno predajem flautu i unatoč tome što znam da za pisanje nota postoji besplatan ForteFree software, ja svejedno koristim piratski Sibelius 4... Zašto? Zbog mogućnosti koje on pruža i jednostavnosti u radu...

Prije sam opisivala svoje financijsko stanje upravo zbog one Dannyjeve tvrdnje - da izgovor ''nemam novaca'' ne može biti izgovor za skidanje nečeg s interneta... E pa ja stvarno nemam novaca, a nemaju ni moji... Ja bih vrlo rado htjela imati original programe sve one gore navedene, ali trenutno nema šanse... Znam, postoji obročno plaćanje na karticu, ali moju ( Maestro ) rijetko gdje primaju, a American mojih roditelja je preopterećen... I šta mi drugo preostaje?

Možda nabaviti preko škole, ali škola u ovo vrijeme krize neće plaćati 1500/3000/4500kn za jedan ''obični'' software...

Hoces reci da su ti svi ovi programi neophodni za posao? Ali neophodni? Meni je prija zavrsila akademiju. Ne sjecam se da joj je komp bio must have! A kamoli AutoCAD?

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
14 godina
neaktivan

Evo, da se nakon jako dugo vratimo temi.

Velite da igru ne možete isprobati bez demo verzije.

PlayStation 3, od kojeg je sve počelo, za gotovo svaku hit igru ima demo verziju. One koje nemaju demo, imaju nešto još bolje, game trail. Cjelokupnu igru sa svim uključenim funkcijama preuzeme s PlayStation Networka, i zatim je možete igrati sat vremena bez drugih ograničenja. Kad prođe probni period, imate mogućnost platiti i instantno otključati cijeli proizvod, ili ako vam se ne dopada, obrišete je s diska.

Sat vremena je dovoljno vremena da se odigra nekoliko početnih razina i proba multiplayer.

Usput, netko je rekao da operativni sistem košta 2000 kuna. Windows 7 Home Premium je koštao 850 kuna kad sam ga kupovao. Ali opet, zaboravljam da hrvat mora imati Ultimate Pro Super Mega Ultra ediciju, inače ima osjećaj da mu je kita kraća.

S druge strane, Snow Leopard za Macintosh košta 250 kuna, a Linux distribucije su besplatne.

Da nije trebalo kupiti grafičku za 3000 kuna, već onu za 2000, imali bi i za operativni sistem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 9:03 (Sinatra).

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

Mislim da je Danny htio reci da ako zelis biti posten a svjedno obavljati neku vrstu posla to mozes, iako nemas stalan izvor financirajna... Sto zbog FreeSW ili nekog vrlo jeftinog.

I da se zbog toga ne moze koristiti izgovori: "nisam imao/la izbora" !

16 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Usput, netko je rekao da operativni sistem košta 2000 kuna. Windows 7 Home Premium je koštao 850 kuna kad sam ga kupovao. Ali opet, zaboravljam da hrvat mora imati Ultimate Pro Super Mega Ultra ediciju, inače ima osjećaj da mu je kita kraća.

S druge strane, Snow Leopard za Macintosh košta 250 kuna, a Linux distribucije su besplatne.

Da nije trebalo kupiti grafičku za 3000 kuna, već onu za 2000, imali bi i za operativni sistem.

Ta verzija od 850kn je OEM, zar ne? Ako je tako ,onda ju mozes dobiti iskljucivo sa novim racunalom. Tako ako si ju  kupio posebno, mislim da si napravio isto kao i onaj koji je "prevario" "vlasnika" skidajuci ju sa interneta! (mozda grijesim, ali mislim da ne)

Leopard od 250 kn, mislim da je to samo nadogradnja proslog sustava, ako nemas prosli OS onda je skuplje (Ovo mozda nije tocno, ali tako mi je jednom priliko rekao korisnik MACa).

Ako je ovo prvo sto sam napisao tocno, onda ovo trece pada u vodu.

16 godina
neaktivan

Retail verzija je još uvijek oko 1400-1500 Kn. U cjeniku obično piše Windows 7 FPP a ne OEM. 

I kao što je Sinatra rekao, Home premium je više nego dovoljan za sve potrebe kućnog korisnika. 

Office isto tako, uzeo sam Home and student edition za 600 Kn. Sve osim Accessa, koji mi ne treba. Još se sjećam začuđenog lica prodavača u jednom našem dućanu: "To ne uzimate na firmu? Pa vi ste prvi koji je to uzeo kao privatna osoba. Office kupuju samo firme da im ne bane inspekcija. I onda im kažemo da Home edition nije za firme." Žalosno.

Da stvar bude ljepša, Office je dozvoljeno instalirati i aktivirati na 3 računala. Znači, možeš s jednom licencom na desktop, laptop i ostane još jedna (recimo, ako žena ili klinac imaju svoj komp). Dakle, 200 Kn po računalu.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Co7 kaže...
MusicWoman kaže...

Mislim da je Danny htio reci da ako zelis biti posten a svjedno obavljati neku vrstu posla to mozes, iako nemas stalan izvor financirajna... Sto zbog FreeSW ili nekog vrlo jeftinog.

I da se zbog toga ne moze koristiti izgovori: "nisam imao/la izbora" !

Biti posten je protuprirodno covjeku. Studije su pokazale da dnevno lazemo i po nekoliko stotina puta, ako se ne varam. Sto svjesno sto nesvjesno

17 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

Ufff, konačno stigoh do zadnje stranice... {#}

Zanimljiva temica...

Pa evo, da i ja nešto kažem na sve to...

sve moraš platit... ako tnakirova prija može, možeš i ti... tafa tefe te

...aaargh
15 godina
neaktivan

Kao prvo prejadna tema{#}

Drugo onaj tko nema posla i ne zarađuje pare, jednostavno ako želi igrat mora skidat s neta, tako da u tom slučaju piratsvo ima opravdanje. Onaj tko zarađuje bilo bi lijepo da kupuje originale. E sad će doć biseri koji rade i imaju para, ili im roditelji davaju novce pa će reć zašto se uopće bavi igranjem ako nema novaca (zabijte si to u ass). I oni koji rade mislie da svi imaju para za kupovat igre, e star moji nemaju.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 11:56 (Praetorian1).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

E sad će doć biseri koji rade i imaju para, ili im roditelji davaju novce pa će reć zašto se uopće bavi igranjem ako nema novaca (zabijte si to u ass). I oni koji rade mislie da svi imaju para za kupovat igre, e star moji nemaju.

Velika je razlika između "nemam novaca pa se ne igram skupe igre već igram free ili jeftine" i "nemam novaca ali skidam najnovije hitove kad izađu".

I onaj tko ima 0 Kn (osim za internet) može igrati tonu igara koje su free ili ultra jeftine. U svakom žanru imaš alternativa, od fps-ova do mmo-a. Čak i na Steamu ima free igara, evo recimo Peggle je genijalna mozgalica a free. Pa browser igre, facebook igre, Quakelive ako ti je do fps multiplayera itd. popis ide i dalje i dalje..Steam akcije da ne spominjem. Samo za božićne popuste se za male novce moglo nabaviti materijala za pola godine igranja.

Paradoks je da oni koji to pričaju čim su prisiljeni da kupe jer npr. jako bi igrali igru ali za multi moraš imati key, onda na kraju i kupe i novci se odnekud stvore.

16 godina

Samo jedno brzopotezno...

Sad sam se sijetio jednog poznanika. Ako netko nema novaca za kupovanje igara, zašto ne igra neke flash igre na netu? Ima 1234567890 stranica koje hostaju isto toliko tih igara. Zašto to mora baš biti CoD / Crysis / BF / štoveć? 

Jedno drugo pitanje, čisto nevezano uz ikakav pravni ili moralni aspekt. 

Ovako kad malo čitam neke komentare (tipa ovaj iznad mene od Praetorian1), dobijem dojam da je piratizacija jako jako jako jako razmazila današnje klince. Jeli možda i ta razmaženost jedan od krivaca za piratizaciju?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Samo jedno brzopotezno...

Sad sam se sijetio jednog poznanika. Ako netko nema novaca za kupovanje igara, zašto ne igra neke flash igre na netu? Ima 1234567890 stranica koje hostaju isto toliko tih igara. Zašto to mora baš biti CoD / Crysis / BF / štoveć? 

Ma ne moraju to bit flash igre... Oš velike naslove?

Americas Army, Lord of the Rings Online, Battlefield Play4Free, League of Legends, Battlefield Heroes, Company of Heroes: Online...

U svakom žanru ima vrhunskih besplatnih naslova, koji ne izgledaju kao da su napravljeni preko one stvari, punokrvnih vrhunskih igara.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:15 (Danny_HR).
15 godina
protjeran

tema je za  ku{#}

skupilo se ovdje mnostvo ljudi,vise ili manje pogodni za ovu raspravu

poceo sam kupovati igre,jer nezelim vise krasti.

dati cu vam jedan primjer.caca mi ima firmu,odradio je brojne poslove a da mu ljudi nisu platili.jednostavno ljudi krenu u posa a da nemaju novaca.to su veliki igraci i ako on ne zeli ici u to ispada.neki mu jos nisu platili,neki plate ali neki nikada.to me uvjek zivciralo i bilo mi nejasno kako netko moze ne postovat tudi rad,vrijeme i novac.ista stvar je s igrama, ne postujes tvorca igre.

EDIT: nabijem na {#}svakoga tko krade

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:22 (Toni93).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A zašto ljudi koji imaju nebi igrali samo besplatne igre pa tim činom bili solidirani sa onima koji nemaju, ili još bolje zbog čega neki ljudi nemaju za igre i programe koji se plaćaju?

...aaargh
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Jedno drugo pitanje, čisto nevezano uz ikakav pravni ili moralni aspekt. 

Ovako kad malo čitam neke komentare (tipa ovaj iznad mene od Praetorian1), dobijem dojam da je piratizacija jako jako jako jako razmazila današnje klince. Jeli možda i ta razmaženost jedan od krivaca za piratizaciju?

Već sam spomenuo u jednom postu termin entitlement generacija.  Dakle, oni imaju pravo na sve, a odgovornost 0. Naravno, većinu prava im mora omogućiti država, i ne pitaju kako i po koju cijenu.

Naravno, nisu naši klinci krivi, to je sve došlo otkud i sve ostalo - iz "land of the free and home of the brave". I kad hoćeš imitirati američki standard a nemaš dovoljno para, onda to tako završi. Kradi što možeš, ostalo se zadužuj, diži kredite i sl. 

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

A zašto ljudi koji imaju nebi igrali samo besplatne igre pa tim činom bili solidirani sa onima koji nemaju, ili još bolje zbog čega neki ljudi nemaju za igre i programe koji se plaćaju?

Ko veli da ne igraju. Igrao sam relativno puno COHO, AA3 i Heroese...

15 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

1.zasto bi netko tko ima novaca igra free igre kad moze platiti

2.zivimo u kapitalizmu i tako se ponasamo.ako to neznas odi na kubu

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:28 (Toni93).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
(s)izgoreo kaže...

Ko veli da ne igraju. Igrao sam relativno puno COHO, AA3 i Heroese...

samo

Toni93 kaže...
(s)izgoreo kaže...

1.zasto bi teko tko ima igra free igre kad moze platiti

2.zivimo u kapitalizmu i tako se ponasamo.ako to neznas odi u rusiju

1. radi solidarnosti

2. rusija je ultraekstremna kapitalistička zemlja oligarha koji se vidno bogate na krađi kmetova, dok je u drugim zemljama to malo manje vidljivo iako ne i nevidljivo, kapitalizam je smeće za životinje ne za ljude

...aaargh
16 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

2.zivimo u kapitalizmu i tako se ponasamo.ako to neznas odi u rusiju

Di nađe Rusiju? Pa i kod njih je kapitalizam. Možda si mislio na Sjevernu Koreju ili Kubu?

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

samo

Sorry, pobjeglo mi.

U tom slučaju, zašto bi se itko na svijetu seksao? Svi bi trebali apstinirati iz solidarnosti prema impotentnima ili čudacima iz podruma koji su cicu vidli samo na monitoru.

17 godina

Sve se to svodi na mogucnost...

I tu ne treba previse moralizirat

Prodavac igara izvjesi nebuloznu cifru za svoju igru, zato jer to moze. Ja cu ju ukrast, zato jer to mogu

Prodavac hardvera izvjesi nebuloznu cifru za svoj hardver. To necu ukrast jer to ne mogu ukrast.

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
1. radi solidarnosti

radi koje solidarnosti?

jesam ja nekome krvi sto nema muda za neke stvari ili sto se rodio u sredini koja nije osobito financiski bogata.

u prvom slucaju taj netko tko nema me ne zanima.u drugom se suosjecam ali cu i dalje igrat full igre,te postoji i treci slucaj.oni kojima se neda radit a igrali bi,e te triba na GOLI otok

EDIT:

@TVRDY

ma zaboravi sam da se rusija obratila na kapitalizam.bolji primjer je ,kao sto si sam rekao, kuba

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:28 (Toni93).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
(s)izgoreo kaže...

samo

Sorry, pobjeglo mi.

U tom slučaju, zašto bi se itko na svijetu seksao? Svi bi trebali apstinirati iz solidarnosti prema impotentnima ili čudacima iz podruma koji su cicu vidli samo na monitoru.

čudaci iza monitora kradu tuđe žene dok se njihovi muževi igraju kapitalista i zarađuju za novi ps3 i igrice koje se plaćaju

...aaargh
17 godina
protjeran
Kant kaže...

Prodavac igara izvjesi nebuloznu cifru za svoju igru, zato jer to moze. Ja cu ju ukrast, zato jer to mogu

Prodavac hardvera izvjesi nebuloznu cifru za svoj hardver. To necu ukrast jer to ne mogu ukrast.

ne znam, meni je čak grubo reći KRAĐA, kad se radi o skidanju nekakvog softwarea na računalo.

kako sebi jedna firma može dozvoliti da joj netko nešto krade ?

što ne naprave zaštitu da se ne može ukrasti i fertig.

ja skinem, igram, gledam film, čitam knjige i što ja seljačina iz Hrvatske (Bečki konjušar, što bi rekli Srbi) znam je li to što igram, gledam, nečije ili nije.

ja to koristim i poslije bacim, da kradem ne bih bacao to što sam ukrao.

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
16 godina
neaktivan

Hmm, ko bi rekao da je tema čiji je autor oborio moj rekord u TD-ovima postala jedna od main tema rasprave na forumu? Nije mi jasno. {#}

EDIT: nije mi oboren rekord! Fali mu samo 36 TD-ova da ga obori.

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:39 (BannedOnThisForum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...
Kant kaže...

ne znam, meni je čak grubo reći KRAĐA, kad se radi o skidanju nekakvog softwarea na računalo.

kako sebi jedna firma može dozvoliti da joj netko nešto krade ?

što ne naprave zaštitu da se ne može ukrasti i fertig.

ja skinem, igram, gledam film, čitam knjige i što ja seljačina iz Hrvatske (Bečki konjušar, što bi rekli Srbi) znam je li to što igram, gledam, nečije ili nije.

ja to koristim i poslije bacim, da kradem ne bih bacao to što sam ukrao.

Zagovornici megakompanija vole tu rijec jer im zvuci jako i mocno. Pa onda iz postovanja prema njima i ja ju koristim.

Nije poanta u rijecima

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
MusicWoman kaže...

I na njemu imam onaj isti Sibelius 4, Cubase SX i Microsoft Office koji sam imala na starom IBM-u, ali i Steinbergov Nuendo, Sound Forge, Propellerheads Reason, AutoCAD, Virtual DJ... Naravno, sve skinuto s interneta...Ne ponosim se time, nimalo... Ali posao od mene zahtjeva korištenje tih softwera ( osim AutoCAD-a, to sam više iz gušta skinula {#} ), nije ni Glazbena škola ono što je nekad bila - kompjuter je na stolu i 80% se radi na njemu... Ja osobno predajem flautu i unatoč tome što znam da za pisanje nota postoji besplatan ForteFree software, ja svejedno koristim piratski Sibelius 4... Zašto? Zbog mogućnosti koje on pruža i jednostavnosti u radu...

Hoces reci da su ti svi ovi programi neophodni za posao? Ali neophodni? Meni je prija zavrsila akademiju. Ne sjecam se da joj je komp bio must have! A kamoli AutoCAD?

Molim te, pročitaj prvo kako treba moj post, ali stvarno kako treba jer eto, ja sam si dala truda i pročitala sam cijelu ovu temu i svaki ovaj post od riječi do riječi, pa tako ti pročitaj i moj...

Gdje sam ja napisala da se ponosim time što imam sve te programe ovako na crno? Dapače, naglasila sam da se time uopće ne ponosim... I sramim se toga, ali trenutno drugačije ne mogu...

Ne znam koliko ti imaš godina i koliko tvoja prijateljica ima godina, ali samo ću ti reći da sam već u srednjoj školi slušala nastavu preko kompjutera - profesor bi na svom kompjuteru pokazivao primjere i glazbe Ars Antique, Ars Novae, Srednjeg vijeka i svih ostalih razdoblja koja se tiču i dotiču harmonije i polifonije ( tvoja prijateljica će znati o čemu pričam )... Znači, to je bilo negdje između 2002. - 2005., 20. stoljeće... A sad smo u 21. stoljeću...

I da, smatram da mi je kompjuter za držanje nastave itekako potreban - nije važan samo zvuk, nego i pogled na nekoga tko svira flautu ili bilo koji instrument ( držanje instrumenta, stav, disanje, sjedenje za instrumentom itd. )...

Jesu, neophodni su mi: hoću aranžirat nešto, koristim Sibelius - ne moraju svi imati super-extra-mega-dobar vid i razumijeti moj rukopis; učiteljici iz zbora treba neku pjesmu malo ''sredit'' ( kao što je to trebalo prošli tjedan, s tim da napominjem - pitala je autora te pjesme da li može uopće koristiti njegovu pjesmu ), koristim Cubase... Neki misle da ja te programe koristim svaki dan, ali u praksi ih koristim rijeđe nego što se može pomisliti...

Kao što sam rekla još u prvoj rečenici ovog protuposta - prvo pročitaj moj prvi post, pa onda komentiraj... Rekla sam da sam AutoCAD skinula iz gušta i ispričala sam se zbog toga... U praksi ga ne koristim uopće, toliko o tome koliko meni služi ta piratska verzija, niti sam ga dala, niti ga dajem, niti ću ga ikome dati, a još gore prodati...

Sve što koristim je za moju osobnu uporabu, a ne zarađivanje ili dilanje time...

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice