A ma da! Uglavnom, vjeruj mi posto mi ovo spada u profesiju!
-začudio bi se koliko je takvih primjera kad si siguran u nešto a ispadne drugačije.. -pronađi stavak zakona inače je bezvrijedno.
.. jer, primjer, stavi neki artikl u torbu, trgovac ili zaštitar ima pravo zatražiti kontrolu.. i tu je problem. Ti si automatski proglašen lopovom jer nema načina da ti dokažeš da bi platio na izlasku.
To nije tocno, isto tako ides ulicom i policajac pronadje kod tebe oruzje. I osudi te za pokusaj ubojstva, jer ti nemoze dokazati da nikog ne bi ubio!
Nitko te nece pregledati dok si u trgovini! Nitko , niti to smije itko osim zastitara ili policajca! Nikakav djelatnik trgovine!
A oni bi trebali znati zakone! Uglavnom, oni moraju dokazati da ti to ne bi platio! A to ne mogu, jedino za sto te mogu optuziti je krsenje kucnog reda i to je to! VJERUJ MI!
.. oni opet po zakonu, nemaju nikakve mogućnosti pretresa, (poziv policije za manje od 1000kn? -provjeri interni naputak za intervencije)
Opet krivo, policija izlazi za 5kn, jedino sto su klasifikacije kradje drugacije za 1000+ kn i manje! Ako je vise od 1000 kn, onda ide tuzba po sluzbenoj duznosti! Ako je manje onda po privatnoj , jedino ako je bilo nasilja, prijetnji itd. Onda ooet spada u drugu kategoriju!
Vas djelatnici u trgovini ne smiju zadrzavati, to je protupravno lisavanje slobode i one ce kazneno odgovarati ako ih se tuzi! To smiju jedino zastitari i policajci, cak ni cuvari to ne smiju raditi! Iznimka je ako se radi o kaznenom djelu, ili po naputku nazocnog policajca!
- i njihova granica je blagajna, što u tom slučaju, kako nahraniti vuka bez ovce?
.Uglavnom, sve sto sam ti ja rekoa stoji! I ono gore navedeno je bilo za pijenje sokova, jedenje sladoleda itd. Bez skrivanja ambalaze! Iako, napominjem ako stavis u torbu neki artikl , ne mogu te optuziti za nista, osim remecenje kucnog reda! Jer nisi cak ni ostetio artikl, tako da ga nisi duzan ni platiti! Ako si ga strpao u gace, e to ce ti vec teze biti objasniti!