-bubaš napamet? Država plača paušal (osim što se nađe smeća... ali to je stvar discipline i vlasnika ili BSA). -npr MS ima student-huntere isto kao i nogometni manageri... škole su im omiljene.
..Inace, ja sam za open source u skolama :)
-open čega? Ili samo jer dobro zvuči? ajd da si rek'o za Mac.... ovako je samo promašaj. Isto kao da ih učimo potkivanju konja (stolječima traženo zanimanje).. -gledajući postotak OSova koja je to veza s open sourcem? Misliš na licencu, cijenu? ...
Ako je tako, informatiku u školama treba suspendirati na par mjeseci, te poslati državni inspektorat da ustanovi legalnost softvera u školama. Ukoliko se ustanovi da imaju ilegalan softver, ustanoviti je li za to kriv profesor informatike ili uprava škole (tj. ravnatelj), te odgovornu osobu kazniti, otpustiti i zamijeniti pedagoški odgovornom i moralno osviještenom osobom.
-tu se slažem. ali to vrijedi za sve državne službe, za sve nadzorne odbore, za svaku odgovornu osobu.. (ne samo za soft i škole). Previše aljkavosti, ... ili premalo zatvora.
-nevjerujem da je u ičemu uspješna, možda samo podobna... (čak je i Ava Kara-batić lingvistički potkovanija od naše Jace-odlikašice....)
Ah, da.. uspjeh se mijeri i statusom-poslom, pošto je premijerka valjda je uspješna... kao poveznicu s ovcama, ja joj nebi dao svoje stado, sumnjam da bi ostala ijedna ovca.