Ja i frend krećemo u izradu igara za mobitele. On se dobro razumije u programiranje (java,c++,c#). Moj posao je grafika. Zanima me pomoću kojih programa trebam praviti animacije te u kojem formatu? Prva igra bila bi na temu doodle jumpa s puno više animacija. Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne bih znao odgovor na tvoje pitanje, ali ono što DoodleJump čini tako zaranom igrom sigurno nije
grafika (iako je meni lično onaj crtani stil izvrstan). Bolje se potrudite oko unaprijeđenja samog koncepta,
a ne grafike ako već idete praviti klona igre (tako sam shvatio).
Znam da igru zaraznom ne čini grafika. Stil bi bio sličan, znači crtani, samo malo unaprijeđeni. Zanima me s kojim je programom napravljen taj crtani stil?
Vjerojatno nekim vektorskim programom za crtanje (možda i sa rasterskim, nisam siguran).
Probaj inkscape , adobe illustrator ili corel draw. (samo inkscape je besplatam)
Moj posao je grafika. Zanima me pomoću kojih programa trebam praviti animacije te u kojem formatu? Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala!
Kako ćeš pobogu raditi animacije i grafički dio igre, ako nisi siguran u kojem programu bi radio grafiku?!
Probajte Unity (http://unity3d.com/). To je jedini program koji bi vam trebao biti potreban za izradu igara + 3d editor kao maya ili blender. Nikada nisam probao raditi 2d igre, ali se može.
Jako je skupa verzija za Android (oko 1500 dolara).
Može se naći na onim stranicama, ali teško. Nema verzije 3.0(potrebn za Android) na torrentima, ali ima na drugim stranicama.