Black Myth: Wukong

poruka: 334
|
čitano: 61.287
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

Mene živcira što je glavni lik s planete majmuna.

Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
protjeran
Re: Black Myth: Wukong
forumaš kaže...

Polako, kad ju budem igrao budem podesio detalje da imam 60+ nativnih, spustim koliko treba, uz FG sam na 120 lažnih i to je OK , ako ne uz FG onda uz AFMF 2

I nije 1440 p nego 4K

A da sad vidim da si sve stavio na HIGH tj konzolaske postavke koje niti HU na performance nije preporucio. Znaci tvoja ideja je uz vec snizene postavke i gubljenje preko pola detalja jos dodatno ih sniziti i izgubiti ono malo imerzije u igri koja je vizualno remek djelo. Ne razumijem zasto bi palio dokazano prelosi AFMF 2 kad igra podrzava ipak nesto bolji AMD-ov FG implementiran u igru?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 0:31 (DaddyFit).
15 godina
Ovo sam vrtio prije nekoliko dana, nije još bilo HU videa, podesim po njihovoj preporuci. AFMF 2 dupla lažne fpse, za FG u igri nisam siguran, trebam izvrtiti sa isključenim FGom pa usporediti.
Kaj se tiče konzolaškog prikaza sa time sam savim OK, bitno je da radi fluidno na barem pravih 60 fpsa minimum.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 0:33 (forumaš).
4 godine
protjeran
forumaš kaže...
Ovo sam vrtio prije nekoliko dana, nije još bilo HU videa, podesim po njihovoj preporuci. AFMF 2 dupla lažne fpse, za FG u igri nisam siguran, trebam izvrtiti sa isključenim FGom pa usporediti.
Kaj se tiče konzolaškog prikaza sa time sam savim OK, bitno je da radi fluidno na barem pravih 60 fpsa minimum.

FG i AFMF rade na istom principu, izmedu dva frejma sloze treci i na taj nacin poduplaju fps. Samo sto je FG implementiran kroz igru bolji od AFMF-a koji je polovicno driversko rjesenje kao i FSR.

15 godina

Pa kad notloB i njegovi pratioci na tik toku kažu da je nevidija nabila cijenu bezobrazni pokvareni te ovo te ono, a onda tresne ovo gdje se vidi stvarna moć gpu-a, motaj kabele nemamo šta pričat.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 1 hvala 1
3 godine
dery kaže...

Pa kad notloB i njegovi pratioci na tik toku kažu da je nevidija nabila cijenu bezobrazni pokvareni te ovo te ono, a onda tresne ovo gdje se vidi stvarna moć gpu-a, motaj kabele nemamo šta pričat.

Nvidia je ekstremno bolja od amda i zahebo sam se što sam kupio radeona i što sam sirot, evo možeš to prenijeti pratiteljima na tiktok i staviti u potpis da svaki put kad vidim tvoje cijenjeno ime mogu zaplakati i iznova proklinjati dan kada sam se odlučio na ekstremno lošu kupovinu.

Jel to dovoljno da mi se skineš s grbe ili treba još nešto?

15 godina
Jasno, di je FG u igri bolje tako, di ga nema AFMF. Bitno je imatj 60 fpsa nativno bez dropova. Tam di igra učitava nema pomoći za nikoga.
RT za ogromnu većinu gamera nedostižan...meni nebitan po ovoj cijeni i bit će još minimalno 3-4 godine dok ga ne ubace u buduću konzolu od 600 eura, ako i onda.
Nvidiji više nikad ni lipe, eventualno polovno. Prije bi si jaja odrezao.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 1:03 (forumaš).
4 godine
protjeran
forumaš kaže...
Jasno, di je FG u igri bolje tako, di ga nema AFMF. Bitno je imatj 60 fpsa nativno bez dropova. Tam di igra učitava nema pomoći za nikoga.
RT za ogromnu većinu gamera nedostižan...meni nebitan po ovoj cijeni i bit će još minimalno 3-4 godine dok ga ne ubace u buduću konzolu od 600 eura, ako i onda.

Ok to je tvoje stajaliste, ali imas previse kontradiktornosti u svojoj prici. Sa jedne strane na svu silu pokusavas pronaci vizualne nedostatke RT-a, a konkretno u ovom naslovu ih jednostavno nema ili su toliko minimalni s obzirom koliko ostalih stvari poprave i koliku imerziju stvore. Sa druge strane ti nije problem maksimalno spustiti detalje cak i u eye candy igri kao sto je Wukong i dodatno k tome "ne vidis" probleme sa FSR-om i AMD-ovim FG-om koji uzrokuju artefakte i ghosting na sve moguce strane i k tome jos umrljaju sliku.

Kad covjek to ovako sa strane gleda ne moze se oteti dojmu da bi ti rado imao postenu Nvidia karticu sa svim benefitima koje ona nosi sa sobom, ali iz svojih principa ne zelis to platiti. E sad nije problem sto ti to ne zelis platiti, imas svoje opravdane razloge, nego je problem sto 5x losiji proizvod hoces prikazati boljim i to onda ispada smijesno.

5 mjeseci
protjeran

Čudno da su se napisale 4 stranice za igru u jednom danu koju kaze igraju samo kinezi, a onda na to sve jos imamo klipove sa svih renomiranih kanala koji nesto prezentiraju oko te igre itd... Čak i na YT i portalima zvone samo vijesti o Wukongu, kako izgleda, kako radi na raznim grafama, koje postavke koristiti, tips and tricks za početak prelaženja, pa i to da je 10ak modela Nvidia vec lansirano sa motivom Wukong igrice sa ukrašenim hladnjacima...

Da bas samo kinezi pricaju o Wukongu 

0 0 hvala 0
15 godina
DaddyFit kaže...
forumaš kaže...

Ok to je tvoje stajaliste, ali imas previse kontradiktornosti u svojoj prici. Sa jedne strane na svu silu pokusavas pronaci vizualne nedostatke RT-a, a konkretno u ovom naslovu ih jednostavno nema ili su toliko minimalni s obzirom koliko ostalih stvari poprave i koliku imerziju stvore. Sa druge strane ti nije problem maksimalno spustiti detalje cak i u eye candy igri kao sto je Wukong i dodatno k tome "ne vidis" probleme sa FSR-om i AMD-ovim FG-om koji uzrokuju artefakte i ghosting na sve moguce strane i k tome jos umrljaju sliku.

Kad covjek to ovako sa strane gleda ne moze se oteti dojmu da bi ti rado imao postenu Nvidia karticu sa svim benefitima koje ona nosi sa sobom, ali iz svojih principa ne zelis to platiti. E sad nije problem sto ti to ne zelis platiti, imas svoje opravdane razloge, nego je problem sto 5x losiji proizvod hoces prikazati boljim i to onda ispada smijesno.

Ja cijelo vrijeme pričam o prevelikom udaru na performanse za pre mali grafički dobitak. U ovoj igri su još uspjeli zbugati RT iako su sponzori. Prethodna kartica je bila nvidija, za vrijeme kriptoludnice nudili su mi tu na forumu duple pare za prodaju ali igranje mi je draže od zarade...ali nisam lud davati besmislene novce da bi kupio igrčku. Neka granica treba biti a draga nvidija stvara problem da bi ponudila rješenje, najstariji trgovački trik.Nije ni AMD bolji, korporacija kao i svaka druga...ako nije monopol onda je duopol.

Uopće ne želim nvidiju, želim buduću konzolu, ovo je zadnji gaming PC koji će me još dosta godina služiti jer ugasiti RT je najmanj problem. Tak bu se igrala i ova igra....ili nebude ako joj je grafika glavni i jedini adut.

Žao mi je kaj nisam impresioniran RTom 😂

16 godina
dery kaže...

Ako ćemo biti toksični na temu brendova i ne pričati o igri, pozdrav za ekipu koja je NV platila 1000€ za 3090 i 3090Ti na konto priče o naprednom Ray Tracingu i sad u 1440p ni uz upscaling nema igriv framerate (prema HU ekipi koja je igru zapravo igrala te kaže da je tih ~45fps neigrivo).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
20 mjeseci

Evo upravo pogledao video prvih 40 min gameplaya na HCL-u. Igra izgleda prekrasno, efekti, likovi, okoliš ma sve izgleda prekrasno.

Po designu okoliša i svijeta podsjeća me na God of War, što ja zovem poluotvoreni svijet.

Samo mislim da igra nije za mene ako zahtjeva skill, očajan sam u tome ali izgleda zanimljivo, pogotovo skilovi. Baš me zanima mogu li se svi skilovi otključat jer koliko sam vidio u videu ima 124 skilla + još kojekakvih stvari za otključat ili će biti buildovi po načinu kako igraš.

2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Ja cijelo vrijeme pričam o prevelikom udaru na performanse za pre mali grafički dobitak. U ovoj igri su još uspjeli zbugati RT iako su sponzori. Prethodna kartica je bila nvidija, za vrijeme kriptoludnice nudili su mi tu na forumu duple pare za prodaju ali igranje mi je draže od zarade...ali nisam lud davati besmislene novce da bi kupio igrčku. Neka granica treba biti a draga nvidija stvara problem da bi ponudila rješenje, najstariji trgovački trik.Nije ni AMD bolji, korporacija kao i svaka druga...ako nije monopol onda je duopol.

Uopće ne želim nvidiju, želim buduću konzolu, ovo je zadnji gaming PC koji će me još dosta godina služiti jer ugasiti RT je najmanj problem. Tak bu se igrala i ova igra....ili nebude ako joj je grafika glavni i jedini adut.

Žao mi je kaj nisam impresioniran RTom 😂

Dobro ti si ocito zapeo u prvoj rtx seriji gdje je stvarno bio slucaj da je vizualni benefit uz podosta artefakata bio nikakav naspram udara na performanse. Danas i pogotovo u ovoj igri ostali i ja smo dokazali kako je vizualni skok sa RT impresivan, uz to i popravlja masu grafickih problema naspram situacije bez RT i udar od cca 25% je zapravo nikakav nasprfam onoga sto daje za uzvrat.

Veliki si zagovornik visokog fps-a, a namjeravas preci na konzolu gdje se fps vrti oko 30 u ovakvim igrama uz naravno jos losiju kvalitetu nego ovih tvojih high + fsr. Opet kontradiktornosi i miris osobne utjehe da je losije zapravo bolje.

Ivan(4) kaže...

Ako ćemo biti toksični na temu brendova i ne pričati o igri, pozdrav za ekipu koja je NV platila 1000€ za 3090 i 3090Ti na konto priče o naprednom Ray Tracingu i sad u 1440p ni uz upscaling nema igriv framerate (prema HU ekipi koja je igru zapravo igrala te kaže da je tih ~45fps neigrivo).

3090 je 4 godina stara kartica pa ne znam cemu cudenje da sad ima 45 fps-a u najnovijem RT vizualnom remek djelu. Ako vec tako gledamo ne znam sto bi trebali reci oni koji su uzeli rx 6900 koja je bila direktan konkurent 3090 u 2020. jer oni sad imaju 19 fps-a. Cak i ako gledamo fps/$ rx 6900 sa svojim msrp-om od 1000$ je bila puno gora kupnja jer sa njom placas 53 $ za fps, a na 3090 sa msrp-om od 1500$ placas 33$ za fps. Sa 3090 zapravo imas 50% veci fps nego trenutne konzole, a vidimo da je masama tih 30 fps-a na kontolama ok, i to uz bolju vizualnu kvalitetu zbog DLSS-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 9:52 (DaddyFit).
15 godina
RTX 3060 Ti je druga RTX serija i igrao sam se na njoj do prije godinu dana, znači još uvijek trenutno aktualne RTX igre. I nije bila sposobna za RTX detalje uz igriv framerate na 1440p ud DLSS na performace. Gašenjem tog sranja mogao sam se normalno igrati sve do dolaska prve igre koja je pojela 8 gb vrama a kad je nvidija rekla nema FGa za vas rekao sam doviđenja, tj. zbogom.
Realan sam, cijela konzola košta malo više nego samo ta rtx 3060 Ti u trenutku izlaska, te su igre bez performance moda tj. 60 fpsa rijetke i ne moram ih igrati takve.
To mi je u budućnosti realna cijena za igračku, ne ovo u što se pretvorio PC gaming. Prodam konzolu za pola nakon više godina, to je bagatela cijena za gaming.
15 godina

Koga briga šta će tko i na čemu igrat ali nemoj nam pričat budalaštine za "state of the art" gpu tehnologiju koji je u svakom pogledu bolji izbor.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Eto vidi u video analizama da je uz upaljen RT mod često lošija nego bez RTa, od prevelikog pada performansi do zbuganog prikaza.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

gledam sada u koje vrijeme ste pisali ove poruke, a ono tokom cijele noći i evo ljubomoran sam jer se ne sjećam kad sam ostao budan za cjelonoćni gaming. I tko zna kada ću idući put moći.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
protjeran

Dobro 3060 ti je bila entry level RTX ponude i sa njom se nisu mogla ocekivati cuda u najzahtjevnijim i novijim RT naslovima. Kad kupis takvu karticu onda moras biti spreman na kompromiseisto kao i na kompromise koje ces imati sa konzolom.

Sve sto kazes zapravo ima smisla, ali ono sto nema smisla je izmisljat probleme sa RT-om u ovakvoj igri ili praviti muhu od slona zato sto igra ima bug sa mid postavkom RT-a. S obzirom u kakvom stanju danas izlaze AAA naslovi ovaj je super ispoliran...

EDIT: Dok sam pisao odovor ti opet o RT bugovima, a osim ovog gore navedenog nisi stavio jedan primjer i naravno oglusio si se na sve ono sto sam detaljno prezentirao da RT popravlja i cini nemjerljivo boljim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 10:10 (DaddyFit).
15 godina
Ne izmišljam probleme kad je i HU pokazao da performanse rastu 80% uz prilagođene postavke koje subjektivno minimalno utječu na grafički prikaz. I sve je ovo subjektivno i nitko me neće razuvjeriti da su trenutne RT performanse tj. Zadnjih pet godina rasulo i da će biti i dalje u bližoj budućnosti. Nema šanse da me razuvjeriš 😂
3 godine
Cansee kaže...

gledam sada u koje vrijeme ste pisali ove poruke, a ono tokom cijele noći i evo ljubomoran sam jer se ne sjećam kad sam ostao budan za cjelonoćni gaming. I tko zna kada ću idući put moći.

Kakav gaming, igre služe samo kako bi se prekenjavalo karticama, pokazivale se ultrahigh postavke i ispravljale racionalizacije kod onih koji su kupili karticu od krivog proizvođača gpua.

16 godina
DaddyFit kaže...

3090 je 4 godina stara kartica ...

3090Ti je star dve godine i koštao je $2000 na lansiranju. I ima 46fps u 1440p uz upscaling, tj bez upscalinga se muči i u 1080p.

Sa AMD-om je priča barem jasna, platiš manje i uglavnom zaboraviš na RT, a sa 3090 Ti je neko nešto masno naplatio, a kad dođe vreme da se to vidi u praksi - ćorak, kartica od $2000 se znoji u 1080p. 

Ako su ovaj naslov i njegove maksimalne postavke (jedino) merilo koja grafa je dobra i ko se koliko opekao, onda je sve osim 4090 (i eventualno 4080) smeće, a više se opekao ko je više platio karticu (a znamo ko je više plaćao). Naravno, i to samo do sledeće "mega-igre".

Ako ovaj naslov nije jedino merilo, onda ne vidim osnovu da se ljudi i njihovi izbori pljuckaju.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
4 godine
protjeran

Meni je najmanji cilj tebe razuvjeriti. Ovakve vizualne razlike i benefite je barem prelako uociti cak i sa neistreniranim okom.

15 godina
Razlike se vide, ali nisu vrijedne pada 80% performansi.
9 godina
notloB kaže...
Cansee kaže...

Kakav gaming, igre služe samo kako bi se prekenjavalo karticama, pokazivale se ultrahigh postavke i ispravljale racionalizacije kod onih koji su kupili karticu od krivog proizvođača gpua.

moram se pohvaliti da nikad nisam upao u tu zamku. Volim se nekad poigrati s postavkama, ali rijetko, kad sjednem igrat onda me boli uvo, igram i gotovo.

4 godine
protjeran
Ivan(4) kaže...

3090Ti je star dve godine i koštao je $2000 na lansiranju. I ima 46fps u 1440p uz upscaling, tj bez upscalinga se muči i u 1080p.

Sa AMD-om je priča barem jasna, platiš manje i uglavnom zaboraviš na RT, a sa 3090 Ti je neko nešto masno naplatio, a kad dođe vreme da se to vidi u praksi - ćorak, kartica od $2000 se znoji u 1080p. 

Ako su ovaj naslov i njegove maksimalne postavke (jedino) merilo koja grafa je dobra i ko se koliko opekao, onda je sve osim 4090 (i eventualno 4080) smeće, a više se opekao ko je više platio karticu (a znamo ko je više plaćao). Naravno, i to samo do sledeće "mega-igre".

Ako ovaj naslov nije jedino merilo, onda ne vidim osnovu da se ljudi i njihovi izbori pljuckaju.

Dobro 3090 ti je i tad bila nebitna kartica jer je imala marginalno bolje perf od 3090.

Sa AMD-om je prica jasna i sad sam pokazao, 6900 xt platis manje i dobijes manje + losiji fps/$ u ovakvim naslovima tj neisplativija je kupnja cak i od 3090.

Nitko ne pljucka njegov izbor, problem je sto on pljuje po RT-u kojeg bi rado upalio, al ima karticu koja ima udar od 70% kad se upali, dok drugi tabor ima udar 25%.

forumaš kaže...
Razlike se vide, ali nisu vrijedne pada 80% performansi.

Pad performansi sa cinematic na max RT je 25% na Nvidiji. Razlika je preocita cak i izmedu te dvije opcije, a kamo li tek sa ovim performance postavkama o kojima ti pricas gdje se gubi sva car ovog vizualnog remek djela kojem su upravo te vizualije jedan od glavnih aduta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 11:30 (DaddyFit).
5 mjeseci
protjeran

3090ti je izbacena uz bjesan msrp iste godine kada i rtx 40 serija par mjeseci ranije samo da se zaradi jos malo na pokojem majneru posto je i kripto tada gubio mah i to je sve.

Šačica njih je to preplatila za gaming radi par fps-a vise od ostale ponude tako da je glupo spominjati tu grafu i jos uz stav da je to grafa stara 2 godine a donjela je 5% vise od nasljednika i to u istoj godini kao Ada Lovelace. Kao da kažes izasli su sada 5800xt i 5900xt u 2024 i prezentiras to kao nesto novo...

I nije nikakvo čudo da ako želiš max detalje na 4K trebaš na svakoj seriji kupovati flagship i da serija na zalasku vise ne nudi prihvatljive performanse za takav gaming.

1 0 hvala 0
15 godina
Ma kakvi, meni je ta razlika zanemariva u gamingu, ne stojim i gledam razlike u sjenama i refleksijama. Razlima se vidi ali razlika u fludnosti se vidi daleko više, trzava igra je trzava igra bez obzira kako izgleda. Ako se trzavica može isključiti smanjivanjem postavki odluka je jednostavna. Ugodno igranje i novci ostanu u džepu. I dalje je to na HUB performace postavkama grafički lijepa igra uz 80% bolje performanse. Ne možeš me razuvjrtiti 🤣
4 godine
protjeran
forumaš kaže...
trzava igra je trzava igra bez obzira kako izgleda

Onda se na konzoli neces dobro provesti. Samo sto ces tamo dodatno imati nemjerljivo losije vizualije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 11:56 (DaddyFit).
15 godina
Ivan(4) kaže...

Nije ništa jasno ako platiš podjednako nešto šta se jedva prodaje i nešto šta ide ko vruče kifle. Da ne spominjemo Rtx4090 je gpu koji se prodao više nego svi ostali zajedno onda je sve jasno.

Ova igra je prikaz čemu i kamo idu igre te igrati bez RT-a je šteta koliko god se trudili opravdati AMD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 12:03 (dery).
15 godina
Neće mi to biti prva konzola, imam dovoljno iskustva. Odluka je pala, RT mrtav kao i plaćanje nvidiji, a uskoro kreče oštra RT kampanja za 5xxx seriju 🤣
Uglavnom čitam komentare konzolaša i nenaju primjedbi na performanse nego na monotonost igre.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice