Xbox 360 - pitanja i odgovori

poruka: 7.690
|
čitano: 2.239.692
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima.Nabavio sam modificiranu konzolu lt 3.0 pa me zanima kakva je caka sa przenjem igara.dali je jos uvijek moguce samo preko posebinih przilica ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xbox 360 - pitanja i odgovori
Blue2 kaže...

Pozdrav svima.Nabavio sam modificiranu konzolu lt 3.0 pa me zanima kakva je caka sa przenjem igara.dali je jos uvijek moguce samo preko posebinih przilica ili?

kakva je situacija bila prije takva je i sada

9 godina
neaktivan

za RGH, ukoliko igrate King's Quest konačno su sredili poglavlje 3 da radi. imate komplet sve za skinuti na xyzmods forumu pod "Xbox 360 Jtag/RGH GOD" (ukupno 9,31 GB, 3 poglavlja, 2 compactibility packs i TU6)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 11:56 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Flexan22 kaže...

Ajde ljudi zar je to tako teško pitanje?

Nisam se bavio XBox-om neko vrijeme no sumnjam da su se stvari totalno promjenile.

Nema 100% sigurnog načina. Ono što možeš napraviti je imati provjeren ISO i takvog ga zapržiti na DVD. Pojednostavljeno, originalne igre na disku imaju tzv. security sektore koji su u raznim kombinacijama za svaku igru. Ako su te kombinacije krive Microsoft može detektirati da je to piratska igra.

Provjera se radi sa programom abgx360, u njemu odabereš iso i startaš provjeru. On provjeri koja je igra i koja kombinacija security sektora je u ISO-u, nakon toga pogleda u svojoj bazi online koje su moguće kombinacije za tu igru. Ako sve odgovara prolazi provjeru, ako ne odgovara skinuti će sa svog servera ispravne security sector datoteke i ubaciti ih u ISO umjesto krivih. Nakon što ISO dobije "zeleno svjetlo" normalno ga zapržiš na DVD kao i inače. To je najviše što možeš napraviti i ljudi koji se drže toga u pravilu mogu igrati pržene igre online bez bana. No kako rekoh, nije ništa 100% sigurno. Neki su dobili bananka i sa takvim image-ima, i kunu se da nisu radili pi*darije. Neke teorije su da konzola pamti zadnjih nekoliko igara, tj. njihove security podatke pa kada se spoji na net to dojavi, tako da ako igraš "sumnjive" igre prije toga, ubaciš ovu provjerenu, pa se spojiš na net to opet nije sigurno nego bi trebalo prije toga ubaciti i startati 4-5 provjerenih igara. No to je sve rekla kazala, nije dokazano.
Ja sam sve igre provjeravao sa tim, nisam ih ni pržio dok ne bi prošle provjeru, i XBox mi nije nikada dobio ban. Ako je igra baš izašla može biti koji dan/tjedan da original dođe do ruku nekom provjerenom uploaderu pa da on izvadi te security podatke i pošalje ih na server, u pravilu popularne igre budu odmah po releaseu online, a neke manje popularne potraju da se pojave u bazi.

Uz RGH i LT3.0 postoji i treća opcija, ODE, tj. Optical DiskDrive Emulator. Jedan uređaj koji se spoji između matične i dvd-a na kojega spojiš USB HDD ili stick sa ISO-ima i on ih mounta da konzola misli da ima pravi disk, a ne ISO. Konzolu se ne mora flashati, samo treba "izvući" DVD Key iz drive-a da bi se ODE mogao identificirati konzoli. U pravilu sve što vrijedi za LT3.0 vrijedi i za ovo (provjera ISO-a sa abgx-om), samo što ne treba pržiti diskove.

Ima ih nekoliko dostupnih, u svojoj konzoli imam XKey, u zadnje vrijeme ju baš ne palim često, no konzola je spojena na net i nije dobila ban.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 12:38 (Solo761).
10 godina
neaktivan

Ej kako se nabavljaju XBLA (Xbox Live Arcade) igre? Ako preko Live-a, koliko koštaju? Htjela bi Minecraft nabaviti. Dal se igra plaća u kunama, dolarima, eurima ili Gamerpointsima (one koje kada dobite achievement, dobite i npr. 10G)?

Windows 8 + DVDROM
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Flexan22 kaže...

Ej kako se nabavljaju XBLA (Xbox Live Arcade) igre? Ako preko Live-a, koliko koštaju? Htjela bi Minecraft nabaviti. Dal se igra plaća u kunama, dolarima, eurima ili Gamerpointsima (one koje kada dobite achievement, dobite i npr. 10G)?

na koju si regiju složiš tako plaćaš, naše regije i marketa nema pa nema ni kuna (no neka ti taj postupak netko drugi objasni jer ja nisam kupovao)

ne trebaš nužno imati Live pretplatu ali trebaš Live (Microsoftov) račun imati. da bi se plaćalo goldom (gamerpoints kako ih nazivaš) onda trebaš. svaki mjesec imaju neke akcije i popuste na taj način http://www.xbox.com/en-US/live/deals-with-gold

9 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Poz

Kupujem xbox 360 (ebay.de)

Zanima me koji bi bilo najbolje kupiti? Fat/slim kolko giga mi treba najmanje (fifa,pes,forze)

I to malo savjet koji

Naravno rabljeno

slim jer je hlađenje najbolje na njemu, naravno gledaj što noviji datum proizvodnje (MFR date na naljepnici odozada na uređaju)... to ti je onako, svaka novija serija je riješavala eventualne probleme koji su uočeni...

što se GB ti treba? gledaj to ovako: svaka igra 4-8 GB otprilike po disku (većina su manje ali ovo je otprilike da si izračunaš koliki ti je disk potreban)... no ako uzmeš npr 4GB samo, možeš kasnije ubaciti 2,5" hard disk no moraš onda uzeti orginal microsoftov disk ili preraditi WD 2,5" disk fleshiranjem firmvera da bi radio u XBOX-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 21:16 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
To je super (preradit hdd)

Jos nekj kaj trebam napravit sa slim tj kaj morem napravit a da mogu igrat igre sa hdda,ak je moguce ili bar citat sa dvda

ovdje ima sve opisano za preradu HDD-a, maximalna veličina HDD-a koju možeš iskoristiti je 500GB

http://digiex.net/guides-reviews/console-guides/xbox-360-guides/3152-hack-250gb-320gb-500gb-sata-harddrive-work-xbox-360-xbox-360-slim.html

možeš i preko USB koristiti memory stickove ili vanjski disk (to ne treba preradu, samo ih formatiraj prvo u XBOX-u)

za čitanje sa DVD-a ako imaš original onda ti ništa posebno ne treba, ako misliš na kopije onda moraš napraviti LT3 modifikaciju

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Bas gledam po njuskalu

Xbox 360 slim 250gb lt 3 sa igrama

900kn

Neka prevara ili? (Nemogu ga osobno uzet) a hrvati dubrad samo cekaju da prevare

oglas iz sisačko-moslavačke? ne mora biti lažnjak... no bilo bi dobro ako se ima mogućnost prvo isprobati

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa mogu li eksterni hdd koristit za skladistenje igara?

Mislio sam da uradim jtag/rgh modifikaciju te igre pokrecati sa eksternog hdd-a, posto mi je konzola E Slim sa 4gb flash memorije.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jeti kaže...

Ekipa mogu li eksterni hdd koristit za skladistenje igara?

Mislio sam da uradim jtag/rgh modifikaciju te igre pokrecati sa eksternog hdd-a, posto mi je konzola E Slim sa 4gb flash memorije.. 

možeš ali uzmi u obzir da za zahtjevnije igre USB može biti "usko grlo". ako već napraviš RGH modifikaciju onda samo ubaci bilo koji 2,5" hard disk (samo nabavi kućište za njega da ga lakše ubaciš u XBOX). formatiraš disk u XBOX-u i to je sve.

ja imam tako i kad stavljam igru onda samo ju prvo stavim na USB stick i onda kad priključim USB stick na XBOX kopiram fajle na HDD i to je to...

dodatna prednost toga je što možeš onda staviti i compatibility fajle za stare XBOX classic igre (prva generacija XBOX-a) pa možeš i njih igrati

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 12:25 (dadn).
13 godina
neaktivan

Mozes pojasniti kakvo kuciste za hdd(relativno mal utor u xboxu za hdd).. Sta mi treba od kablova za prikljucenje hdd-a na xbox?? 

I jos, isplati li se uzimat kinect sa pratecim igrama?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 14:35 (Jeti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

može se disk staviti i bez kućišta ali onda ga je dosta teško staviti i nije baš u sigurnom položaju... imaš i na eBayu jeftino za kupiti u Kini za 15-tak kn kućište...

nikakav kabl ne treba u tom slučaju ako stavljaš HDD sa kućištem

Kinekt se po meni ne isplati. dosta malo kvalitetnih igara ima a večinom što ljudi igraju nije za Kinekt... sve ovisi o tebi... ako već dobiješ Kinekt u cijeni sve OK, ako ga kupuješ posebno baš se i ne isplati

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 17:58 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ajde se prvo nauči osnovama ponašanja i pisanja na internetu. pisanje velikim slovima je nekulturno i znači da vičeš.

nije to samo "narezati" DVD i igrati. treba imati odgovarajuću pržilicu, odgovarajuci Verbatim DVD+R medij i to snimiti odgovarajučim postupkom.... 

a XBOX naravno mora imati LT3 modifikaciju, tj DVD čitač mora biti modificiran određenim firmverom 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 18:08 (dadn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

nauči se poštovati druge ljude. a zabrana pisanja velikim slovima na internetu je od njegovih prvih dana. nepoštivanje tog pravila na skoro svim forumima vodi baniranju. zamisli da netko dođe u tvoju vlastitu kuću i počne vikati na tebe? to je pristojno? i onda očekuješ i zahtjevaš da ti netko pomaže a nemaš i ne pokazuješ osnove kulture ponašanja?

http://www.hr-netiquette.org/pravila/ pročitaj ovo. to ti je dobronamjerni savjet

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Bok svima!

Meni bi trebalo par savjeta, vezano za kupnju konzole.
jedina stvar koju igram i koju volim je FIFA.I to online, samo online.
Zadnja FIFA koju sam igrao bila je FIFA 13, preko laptopa online.Nakon šta je laptop počeo zezat ( a ja lijen da ga odvedem na servis) prošlo je vremena i već je tu FIFA 16.

Sad ja bih htio opet online igrati FIFU 16, ali vjerovatno to neće podržavati moj laptop, I3, 2.1 GHZ, 3 GBB RAM ( ili 4 nisam siguran), pa se moram odlučiti na neku od konzola.

Kupio bih polovnu, i to nekako mi se čini da bi moje uvjete zadovoljavao najviše XBOX 360, jer je jeftiniji od XBOX ONE I PS4, a grafika što je malo slabija mi ne predstavlja problem.

XBOX 360 više želim od PS3 zato što mi je XBOX controler puno bolje leži nego od PS3.

Da li se po vama tako isplati, znam da moram platiti online igranje, i sve to ok.

Sad, koji XBOX da uzmem, kako ću znat kod polovnog da nije modificiran ili što već ( ne kužim se previše, amo znam da nije moguće online igrati na modificiranim).
Može neki prijedlog?

hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

jedino ako ima RGH (čip) modifikaciju onda se ne smije online, tj. koristiti Live uslugu. vidiš i sam da li je otvaran

XBOX360 polako odlazi u mirovinu, sve manje naslova za njega izlazi i podrška se seli na novi XBOX One pa ako misliš legalno kupovati igre i igrati online možda je on bolji izbor no sve ovisi da li si spreman platiti za njega ili jeftinije naći XBOX 360

P.S.

ako imaš koga u Njemačkoj može ti npr kupiti novog XBOX One 500 GB sa FIFA16 bundle za 290 € otprilike (igra uključena u cijenu) pa neka ti ga donese ili pošalje... jeftinije te dođe nego kod nas

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 19:05 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Hvala ti.
Ali s obzirom da sam laik,di da vidim je li otvaran,kako provjeriti da nije cipiran?
Ker tesko cu ja to znati sam kad neznam kako to izgleda.
9 godina
neaktivan

zaštitna naljepnica odozada. vidiš da li je dirana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Sorry sta sam dosadan.Jos jedno pitanje imam,ako kupim polovon x box,kako cu igrati.online tj. da li mogu svoj accaunt napraviti ili moram izeti accaunt od lika koji mi prodaje xbox.
Kako to ide?
9 godina
neaktivan
xboxfan01 kaže...
Sorry sta sam dosadan.Jos jedno pitanje imam,ako kupim polovon x box,kako cu igrati.online tj. da li mogu svoj accaunt napraviti ili moram izeti accaunt od lika koji mi prodaje xbox.
Kako to ide?

svejedno. možeš svoj ali ako ti dade svoj možeš i njegov no da budeš siguran bolje je otvoriti svoj Live (microsoft) račun... kupiš si samo Live Gold pretplatu... npr staviš si britnsku regiju i kupiš si sa britanskih online shopova godinu dana Gold pretplate i to je to (ja to ne koristim pa ako sam slučajno pogriješio neka me ispravi netko)

9 godina
neaktivan

nova epizoda igrice Minecraft: Story Mode - Episode 6: A Portal To Mystery je dostupna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
A sta je sa kontrolerom.Da li xboxov koji koristim na kompu mogu ukopcat na xbox 360 ili moram neke drivere skidat?
9 godina
neaktivan
xboxfan01 kaže...
A sta je sa kontrolerom.Da li xboxov koji koristim na kompu mogu ukopcat na xbox 360 ili moram neke drivere skidat?

samo originalni 360 kontroleri rade sa konzolom. ako je originalni radit će (tu ne mislim striktno na originalne jer i kineski kontroleri za 360 rade, već na obične USB za PC koji su samo oblikom isti), ako nije neće. nema drivera

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 12:45 (dadn).
8 godina
neaktivan

Bok svima.

prije par dana kupio sam xbox 360 konzolu , polovnu, koja će mi najviše služiti za online igranje.

Nikad prije nisam imao priliku susresti se sa tom konzolom, oism sa kontrolerom, pa bih molio ako mi može ntko pomoći vezano za online igranje.

Samo da naglasim da je profil čovjeka koji mi je prodao xbx 360 ostao na xboxu, pa neznam da li sad mogu preko njegovog igrati online ili trebam neki svoj napraviti.

Uglavnom imam par pitanja , pa ako bi mi mogao odgovoriti netko tko koristi navednu konzolu.

1) Koje profile i kakav account napraviti i kako?

2) Pretpostavljam da trebam neki profil generalno, pa neki account za xbox live gold igranje? Ako bi tko bio voljan reći mi detaljno korak po korak.

Jer negdje sam pročitao da moram izmislit UK adresu, a možda ni ne trebam ako već postoji profil od lika što mi je prodao konzolu, pa preko njegovog mogu igrati?

3) kako da znam da li mi je brzina interneta dobra za igranje online?

Hvala puno hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ako ima profil ne znači da je je i bio prijavljen Live uslugu. ako ti nije dao login podatke onda ti je najbolje da obrišeš njegov profil.

Live račun ti je bilo koji Microsoftov račun (xbox, outlook, live, hotmail) i možeš koristiti bilo koji od njih na bilo kojem Microsoftovom uređaju (Surface tabletu, PC Windows 8.1/10, Windows Phone 8.1, Windows Mobile 10, te XBOX 360 i XBOX One). znači ako imaš jedan račun možeh ga koristiti na svim uređajima i na taj način ih povezati. da li već imaš npr hotmail račun ili otvoriš novi sasvim je svejedno.

XBOX kod prve prijave će ti zaključati regiju na odabranu i nakon toga možeš ju mijenjati samo jednom svakih 90 dana na https://live.xbox.com/en-US/AccountMigration pa budi oprezan jer ćeš se načekati.

sa XBOX360 budi siguran da nije RGH modificiran (čipom), provjeri odozada da li je otvaran jer u tom slučaju ne smiješ koristiti Live uslugu

brzina interneta danas uz DSL i druge brze veze ti ne bi trebala biti problem

ako trebaš fake UK identy pogledaj ovdje http://www.fakenamegenerator.com/gen-random-en-uk.php

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 14:40 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Znam da sam dosadan ali izludit cu s tim postavkama i accountima na xboxu.
Krenem lagano na xbox live,kaze.mi da.nek napravim sign up.Napravim,dodam svoj mail,svoj password,posalju mi na mail verifikaciju i mislim si to je to.
I sad ja hocu na xbox live (kod za 2 dana.imam-dobio uz fifu) ali on mene opet pita za sign up,a ne sign in.
I kad napravim sign up,opet dodam svoj mail i sifru kaze mi da to vec postoji.
Sad neznnam sta da radim, da li.ja imam account za xbox live ili ne?da li imam account za microsoft?

Kome da se.obratim nemam pojma.
Moze pomoc

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

probaj promjeniti Gamertag preko web browsera na kompjuteru

https://account.xbox.com/en-US/changegamertag

logiraj se pa ćeš vidjeti da li si se uspješno registrirao na Microsoftov račun

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 9:29 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Da li sam trebao imati mail preko hotmaila ?jer imam preko gmaila.Sto je gamertag?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Imam ja account na microsoftu, ali kud sad da idem da dodjem do xbox liv ukucavanja koda?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice