Xbox 360 - kako popraviti RRoD problem.

poruka: 16
|
čitano: 20.124
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zasigurno je da barem 40% vas zna kako se toga riješiti, dok ostalih 60% padne u depresiju ako im se pojavi RRoD (Red Ring of Death). Ovaj tutorial pomaže samo kod Xboxova koji imaju Falcon ili Jasper ploču, kod starijih NE! Tako da nemojte onda dalje čitati.

Kod "RRoD" radi se o problemu sa malenom grafičkom karticom koja se nalazi tu negdje u središtu matične ploče.

Naime, Microsoft dok je radio na svom novom projektu - 360, sve je fino uklopljeno, dok nije došlo do problema pri stavljanju DVD Drive-a, naime, nije bilo dovoljno mjesta, pa su jednu veliku cooler system ploču (pomalo liči na radijator , funkcija joj je da uglavnom hladi grafičku karticu) morali smanjiti, tako da je grafička kartica postala izložena najvećem problemu konzola - zagrijavanju, odnosno sad, pošto je cooling sistem još slabiji, veća je opasnost od zagrijavanja pri višesatnom igranju.

Pri zagrijavanju, grafička kartica se "otpusti" sa svojeg ležišta, te to automatski uzrokuje RRoD, odnosno, riječ je o hardverskom problemu, a ne softverskom kako kažu neki...

Da bi spriječili dobivanje RRoD problema, jednostavno, posvetite više vremena družeći se sa prijateljima van, gledajući neki film na tv, učeći, bez višesatnog igranja na vašem ljubimcu.

Ako ste već dobili RRoD, i rado bi svoj xbox poslali na servis, ili ga jednostavno uništili čekićem, stanite, možete ga poslati na popravak, ali vam on košta $140 za slanje u Microsoft na popravku i čekanje 10-12 sedmica (u Americi 5-6) da ga dobijete nazad.

Ako ste gledali po internetu kako ga se riješiti, sigurno ste naišli na idole koji ga umotavaju u ručnik (čitaj: towel trick). Ne, to samo pogoršava problem.

Upamtite, nijedan problem se ne može riješiti sam od sebe, pa tako ni ovaj. Morate skupiti hrabrosti, i odvojiti 1 sat slobodnog vremena na kućnu popravku (nemate rizika, možete samo dobiti).

Uradite sljedeće: otvorite (odšarafite poklopac) svoj xbox, zatim odšarafite i aluminijsku ploču koja se nalazi odmah ispod bijelog/crnog vanjskog zaštitonog poklopca, doći ćete do matične, primijetit ćete jednu bijelu ploču, to je cooling system, kada ga odstranite, trebali biste vidjeti dva dijela na matičnoj u bliku slova X jedno do drugog, i njih uklonite (ne brinite, nećete oštetiti svoj xbox) vidjet ćete malenu sjajnu pločicu - to je grafička kartica, da, tako je malena.

Sve što trebate je učvrstiti je nazad u svoje ležište. Zatim sklopite nazad xbox, i pokrenite ga, ima li RRoD-a? U 95% slučajeva ga nema.

E sad pazite ovo, 94% RRoD problema je riješivo, tako da imate veoma, veoma, veoma visoke šanse da ga popravite načinom navedenim iznad u ovom postu.

Nadam se da sam pomogao, ili vas barem informirao.

Pozdrav, BannedOnThisForum.

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Sta i novije konzole mogu dobiti rrod? Mislim one kupljene zadnjih nekoliko mjeseci
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Xbox 360 - kako popraviti RRoD problem.

da samo sta su manje sanse,a ovaj bas nezna kaj pise sam namjestit gpu nazad???kolko je znam rrod znaci da se gpu odlemio il se ja to varam?

16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

da samo sta su manje sanse,a ovaj bas nezna kaj pise sam namjestit gpu nazad???kolko je znam rrod znaci da se gpu odlemio il se ja to varam?

Da, odlemio se, potrebno ga je pričvrstiti (zalemiti) nazad.

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
17 godina

pa no a ti se napiso da ga se samo vrati to nije bas isto i za zalemit ga treba pregirjat konzolu,s tim da si ti napiso da je to dovoljo i je ak oces da ti konzola radi samo tjedan dana uprotivnom treba napravit xclamp fix i i onda zalemit gpu nazad

15 godina
protjeran
Kupim li konzolu u sophoslab-u i tamo je modam sa garancijom ocu li mi garancija pokrit rrod i druge kvarove?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pa nego za sta garancija sluzi neg za to sam nisam siguran za nes jel kolko mi se cini nakon sta modaju konzolu mislim da moras plait novu garanciju jel ono vise takvu konzolu nemogu slat ms-u

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Kupim li konzolu u sophoslab-u i tamo je modam sa garancijom ocu li mi garancija pokrit rrod i druge kvarove?

Ti kad je kupiš, dobiješ garanciju, no kada ti ugrade čip, automatski gubiš garanciju i postoji opasnost bannanja sa xBox Livea.

PSN: filip99
17 godina

Ili da vam jednostavnije objasnim ako dobijete RRoD napravite xclamp i prodajte(podvalite) nekome i kupite novu jer takva konzola će se ubrzo opet pokvarit i nećete ju stalno moć popravljat i onda ćete ju morat prodat u dijelove za kojih 300 kn.Dosad sam imao tri iksboxa,jednog starog premium falkona pa jasper arcade (banana sa livea) i sad imam elite i na njemu igram i pirate i originale.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AlienWare1 kaže...
Toni93 kaže...

Ti kad je kupiš, dobiješ garanciju, no kada ti ugrade čip, automatski gubiš garanciju i postoji opasnost bannanja sa xBox Livea.

nema nikakvih cipova sve se radi softverski

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
AlienWare1 kaže...
Toni93 kaže...

Ben, nema veze, opet gubiš garanciju.

PSN: filip99
15 godina
protjeran
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AlienWare1 kaže...
R4zOR229 kaže...
AlienWare1 kaže...
Toni93 kaže...

Ben, nema veze, opet gubiš garanciju.

evo tony je linko ono za kaj sam ja vec reko,oni nakon modanja preuzimaju garanciju na sebe i sami popravljaju il mjenjaju konzolu ak dode do kvara

15 godina
protjeran
Sad kad znam da oni prenesu na sebe garanciju,imam jos jedno pitanje:

isplati li se davat 600 kn umjesto 5 kn za modanje?
Koliko dode popravak najcescih kvarova?
Marko Perkovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

po meni ne ove nove konzole(jasper)se jako malo kvare ali ipak posotji sansa rrod mozes i sam popravit kak ce ti i oni al opet moze bit doneses doma novu konzolu upalis i rrod nebi bio ni prvi ni zadnji kome s to desilo,po meni najbolje ne modat igrat orginale i uzivat

15 godina
protjeran
Po meni isto,ali je problem kupovine igara.znam da ih vani ima kupit jeftinije ali bolje ne kupit.jbg

to povlaci staro pitanje krade onoga sta je netko izradio itd..
Marko Perkovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice