Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.745
|
čitano: 8.264.821
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony PlayStation 5
Griješiš.
Ljudima su maknuli filmove iz digitalne kolekcije, filmoce koje nisu rentali nego platili da im ostanu u digitalnom vlasništvu zauvijek.

Netflix je pretplatnička usluga za koju je opće poznato da da nemaš garancije da će ti film biti uvijek dostupan, niti se oni tako reklamiraju. Čim istekne pretplata - gubiš pravo gledanja. Nema trajnog vlasništva.

Užasna praksa dolazi, u srži usmjerena ptotiv korisnika koji gubi pravo vlasništva i sve je na rentu.

Sad kad ne bude fizičkih igara, mogućnosti jeftinog igranja, vidjet ćeš koliko će te rasprodaje često biti i koliko će se uopće uštediti.

Ja sam na XsX i PS5 uložio početnih 150e na igre i evo već 5 god preko fejs grupe samo radim zamjene, od kako postoji boxnow to je ekstra lagano i jeftino. Digitalnu igru ne možeš zamjeniti, ne možeš prodati i kako je Sony pokazao, ako im iatekne neka licenca ili dogovor sa publisherom igre - jednostavno će je ukloniti.

Edit: samo da nadodam, ghost of yotei sam zamjenio sa likom kojem se igra ekstra svidjela i tražio je tsushimu, javio mu, obavili zamjenu i uštedio 70e koliko je koštala u ps storeu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2026 21:26 (Apachy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Apachy kaže...
Griješiš.
Ljudima su maknuli filmove iz digitalne kolekcije, filmoce koje nisu rentali nego platili da im ostanu u digitalnom vlasništvu zauvijek.

Netflix je pretplatnička usluga za koju je opće poznato da da nemaš garancije da će ti film biti uvijek dostupan, niti se oni tako reklamiraju. Čim istekne pretplata - gubiš pravo gledanja. Nema trajnog vlasništva.

Užasna praksa dolazi, u srži usmjerena ptotiv korisnika koji gubi pravo vlasništva i sve je na rentu.

Sad kad ne bude fizičkih igara, mogućnosti jeftinog igranja, vidjet ćeš koliko će te rasprodaje često biti i koliko će se uopće uštediti.

Ja sam na XsX i PS5 uložio početnih 150e na igre i evo već 5 god preko fejs grupe samo radim zamjene, od kako postoji boxnow to je ekstra lagano i jeftino. Digitalnu igru ne možeš zamjeniti, ne možeš prodati i kako je Sony pokazao, ako im iatekne neka licenca ili dogovor sa publisherom igre - jednostavno će je ukloniti.

Edit: samo da nadodam, ghost of yotei sam zamjenio sa likom kojem se igra ekstra svidjela i tražio je tsushimu, javio mu, obavili zamjenu i uštedio 70e koliko je koštala u ps storeu.

U čemu točno griješi? PS3 store prestaje postojati ali i dalje će ljudi koji imaju PS3 moći skidati i igrati sve igre koje su već kupili prije gašenja storea. I to pričamo o konzoli staroj 20 godina.

Malo se pretjeruje sa tom paranojom i da će Sony sad odjednom ljuudima maknuti pola igara sa accounta jer im se može i da to prolazi samo tako. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
Sony PlayStation 5

I to sa sobom nosi činjenicu da igre za PS3 nećeš više moći kupiti digitalno, osim samo fizički, a koje će cijene eksplodirati.

Glazbu i filmove stare 20 godina možeš bez ikakvog problema nabaviti, kako digitalno, tako CD/DVD/vinile, sad po novom i kazete.

Kad dođe vrijeme zalaza PS6, nećeš moći ni to. Tebe može bit briga, al objektivno Sony radi protiv kupaca, nema tu neke posebne filozofije i zato griješi. Bolikurcstvo i konformizam većine igrača šteti svim igračima.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...

I to sa sobom nosi činjenicu da igre za PS3 nećeš više moći kupiti digitalno, osim samo fizički, a koje će cijene eksplodirati.

Glazbu i filmove stare 20 godina možeš bez ikakvog problema nabaviti, kako digitalno, tako CD/DVD/vinile, sad po novom i kazete.

Kad dođe vrijeme zalaza PS6, nećeš moći ni to. Tebe može bit briga, al objektivno Sony radi protiv kupaca, nema tu neke posebne filozofije i zato griješi. Bolikurcstvo i konformizam većine igrača šteti svim igračima.

Ma neće eksplodirati cijene PS3 igara jer one ionako danas nikome više ne trebaju.

14 godina
Sony PlayStation 5

Previše zabrijavate, kome je PS3 relevantan u 2026 godini?

2 1 hvala 1
17 godina
Apachy kaže...
Griješiš.

pa upravo u proslom postu sam ti dao primjer gdje su makli sa storea igru ufc 3, a frend ju ima u libraryu i normalno ju mozes skidat i igrat. otkud ti onda info da ce sony, koji je doslovno ekskluzivni distributer igara za PS uzimat tebi igre iz librarya? 

sony definitivno nije ekskluzivni distributer ikakvih filmova i pitaj boga kakav ugovor su imali za te filmove koje je ekipa kupovala. svakako ne mogu vjerovat da je itko kupio film na PSN, ne vidim smisao te odluke, uz sve ostale izvore gdje mozes kupit film. 

ovo za ps3 zali boze komentirat, jel ti stvarno brines o igrama za ps3? prastara konzola, koja je sve igre imala u fizickom obliku i ako ti se igra ta vintage konzola i igre kupi si na ebayu il negdje. ko da sad ja serem jer se vise ne prodaju dijelovi za yugo 45 i nema sluzbene servisne podrske, a ja evo bas danas odlucio izvuc 35 godina starog yuga i provozat ga. ja i jos 0 ljudi na ovom svijetu. 

2040. ce me bas brinut podrska za ps5, igre za njega na disku, dok su pored mene vjerojatno hologrami. 

15 godina
Ako je vama to ponašanje Sony i MS-a ok, onda žali Bože gaminga. Sretno igranje digitalija.
Moj PC  
4 2 hvala 2
17 godina
Apachy kaže...
Ako je vama to ponašanje Sony i MS-a ok, onda žali Bože gaminga. Sretno igranje digitalija.

MI na PC U jednostavno neznamo kako je to bez diska,tesko je...

17 godina
mariocroatia78 kaže...
Apachy kaže...

MI na PC U jednostavno neznamo kako je to bez diska,tesko je...

Bome, evo već zadnjih 20 godina se patimo. Strepim svakodnevno od dana Velike Otimačine Igara.

Da se ljudi toliko brinu o tome što im država od plaće uzima kao što se brinu oko nogometa i igara, pa di bi nam bio kraj.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:35 (Bitanga).
15 godina
Sony PlayStation 5

.

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Isuse dragi, evo najbanalniji primjer.

Idite vidjet koliko košta npr. Hogwarts Legacy za PS5 na storeu. Nije baš nova igra. Pa idi vidi 20 i kusor na dalje fizička u trgovinama, 20 oglasnik. Primjera ko u priči, da zanemarimo taj komad plastike, ovo bude neviđeno sranje.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lovac kaže...

Idite vidjet koliko košta npr. Hogwarts Legacy za PS5 na storeu. Nije baš nova igra. Pa idi vidi 20 i kusor na dalje fizička u trgovinama, 20 oglasnik. Primjera ko u priči, da zanemarimo taj komad plastike, ovo bude neviđeno sranje.

Hogwarts Legacy je svakih par mjeseci na popustu na storeu za 10-15€.

I opet se ignorira dio priopćenja gdje doslovno piše da će se igre i dalje moći kupovati po dućanima, samo u digitalnom obliku. Što znači da će i dalje biti više opcija. Nedostatak je sigurno to što se igre neće moći prodavati nego će biti vezane uz tvoj account. Ali vlada teška paranoja u globalu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
Lovac kaže...

Misliš Hogwarts Legacy koji je svakih mjesec dana na akciji na PSNu za 10ak eura. Na PCu je sad upravo za 9€.

17 godina
@Bitanga da i ja sve čekam kad ću dobit i kad će mi puknut čir na želudcu od straha kad će mi Valve uzet zlobno neku Steam igru, podmuklo se smijati i trljat zlobne ručice.

100% sad kad sam se izjeb** da na steam decku dodam restoration project patch za falloit 2, sad će oni zlobno mi ga oduzet.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:43 (Gajotres).
17 godina
Gajotres kaže...
@Bitanga da i ja sve čekam kad ću dobit i kad će mi puknut čir na želudcu od straha kad će mi Valve uzet zlobno neku Steam igru, podmuklo se smijati i trljat zlobne ručice.

100% sad kad sam se izjeb** da na steam decku dodam restoration project patch za falloit 2, sad će oni zlobno mi ga oduzet.

Da, posebno bi mi bilo žao onih 38 TotalWar-ova i Lego igara koje sam dobio za par eura.

Niti ne znam koje igre imam, vidim da mi je samo Steam library 637 igara. Možda su mi se već nakrali, a ja ni ne znam.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice