Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.909
|
čitano: 6.327.664
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sony PlayStation 5

Počeo novu Mafiu, tj. vjerojatno sam blizu polovice...Kao fan serijala (prva 2 dijela), meni je ovo zadovoljavajuće, pogotovo za 'nižu' cijenu...Dobro izgleda, neki sitni vizualni bugovi, voiceacting odličan, priča solidna iako tek bi se trebalo zahuktati. Gameplay ništa posebno, malo bolje od predhodnika...Ko 'pozna' serijal uočit će neke zanimljive detalje i ljude.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Sony PlayStation 5

Izgleda kao Red Dead Redemptiin Sicilija 

Meni je pojam Mafia od 20ih do 50e već kraj prohibicije nije to to..Muzika,dojam, auti,ambijent opet nema više prostora u tom periodu koji nisu dosad pokrili sem ovog.Nez nova Mafia 4 u kojemu vremenu ce biti...ovo moderno pokriva Gta od 70ih

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
Majesty kaže...
Ima li itko iskustva s PS Portalom? Isplati li se to kupovati za situacije kada je zauzet TV?

Ja imam dobra iskustva, igram uglavnom singleplayer igre (evo sad opet prelazim Cyberpunk od nule, nijednog problema), MP gdje je bitna brzina i reakcija nisam niti pokušavao (osim Rocket League, ali kako sam tamo panj i sa kontrolerom, svejedno je). Kao što su drugi napisali, ključan je dobar wifi doma (radi samog Portala) - 5ghz obavezno, ako ti pokazuje ispod 100mbit nemoj niti pokušavati igrati - a dobar test je instalirati Remote Play na mobitel i povezati kontroler sa mobitelom i probati - tako sam ja testirao prije kupovine. Ako možeš, pobrini se da je tvoja mreža jedina na tom kanalu i da te ne ometaju susjedi. Ako živiš u nekoj zabiti i nema wifi mreža oko tebe, nećeš imati problema. Baš remote igranje nisam probao jer na drugoj lokaciji nemam dobar net, ne isplati se pokušavati ali kad dođe optika, vjerujem da će raditi, pogotovo zato jer su mi obje lokacije u VPNu - praktički sam u LANu sa konzolom.

Mane su dakle input lag ako planiraš igrati FPSove i slično online, osrednji ekran (nije loš ali nije ništa specijalno), osjetljivost na konekciju i meni osobno najgore, nemogućnost spajanja ikakvih bežičnih slušalica osim (određenih?) Sonyevih (to je namjerno, nema nikakvih tehničkih razloga da to ne radi, isto kao i sa samom konzolom - Sony napuši se k***a). Teoretski, mogu spojiti slušalice na TV kad igram na konzoli ali ovo sa Portalom je čisti bezobrazluk i pohlepa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2025 12:11 (Nuclear_Phoenix).
7 godina
Promster kaže...

Počeo novu Mafiu, tj. vjerojatno sam blizu polovice...Kao fan serijala (prva 2 dijela), meni je ovo zadovoljavajuće, pogotovo za 'nižu' cijenu...Dobro izgleda, neki sitni vizualni bugovi, voiceacting odličan, priča solidna iako tek bi se trebalo zahuktati. Gameplay ništa posebno, malo bolje od predhodnika...Ko 'pozna' serijal uočit će neke zanimljive detalje i ljude.

Meni je ovo prva Mafia pa malo gustam u dijalozima i svemu, ne preskacem ih, igram na hard jer sam vidio da treba za trophy....za sada ok, vidjeti cemo dojmove kada ju zavrsim

14 godina
kaw_liga kaže...

Izgleda kao Red Dead Redemptiin Sicilija 

Meni je pojam Mafia od 20ih do 50e već kraj prohibicije nije to to..Muzika,dojam, auti,ambijent opet nema više prostora u tom periodu koji nisu dosad pokrili sem ovog.Nez nova Mafia 4 u kojemu vremenu ce biti...ovo moderno pokriva Gta od 70ih

A nije ovo pravi open world, iako su si dali truda s mapom i stvarno je ljepa i detaljna. Slažem se za ovo s periodom, preferirao bi Ameriku 30e-60e, ali nije ni ovo loše, samo nema baš taj štih. Nadam se da se budući nastavci vraćaju tamo.

Igram na hard, ali bi rekao da nije ni približno teško ko hard u jedinici ili dvojci. Kak se približavam kraju igra je bolja, idem po platinu zicer.

11 godina
Sony PlayStation 5

Pozz ekipa,moze pomoc!

U potrazi sam za ssd-om za ps5!

Imam ps5 slim model pa me zanima dal moze svaki ssd….tj najbitnije da ima oznaku Heatsink???

Dal ima tipa proizvođac koji je bolji/brzi!?

1. https://www.instar-informatika.hr/ssd-kingston-fury-renegade-heatsink-1tb-m2-nvme-pcie-gen4-r7300w6/225904/product/

2. https://www.instar-informatika.hr/ssd-wd-black-sn850x-heatsink-1tb-m2-nvme-pcie-gen4-r7300w6300/276622/product/

Ima li jos sta ili su ova 2 best buy!?

0 0 hvala 0
8 godina
Sony kaže da SSD treba biti M.2 Gen 4x4 s preporučenom brzinom sekvencijalnog čitanja od 5500 MB/s.

https://www.playstation.com/en-hr/support/hardware/ps5-install-m2-ssd/

Oba odgovaraju navedenom, koliko vidim. Osobno imam Kingston KC3000 od 2TB i radi super.
16 godina
zee_15 kaže...

Pozz ekipa,moze pomoc!

U potrazi sam za ssd-om za ps5!

Imam ps5 slim model pa me zanima dal moze svaki ssd….tj najbitnije da ima oznaku Heatsink???

Dal ima tipa proizvođac koji je bolji/brzi!?

1. https://www.instar-informatika.hr/ssd-kingston-fury-renegade-heatsink-1tb-m2-nvme-pcie-gen4-r7300w6/225904/product/

2. https://www.instar-informatika.hr/ssd-wd-black-sn850x-heatsink-1tb-m2-nvme-pcie-gen4-r7300w6300/276622/product/

Ima li jos sta ili su ova 2 best buy!?

Potpuno ti je svejedno koji ćeš kupiti, nikakve benefite niti razlike ionako nećeš ni vidjeti ni osjetiti.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2025 0:18 (Bitanga).
8 godina
Bitanga kaže...

Potpuno ti je svejedno koji ćeš kupiti, nikakve benefite niti razlike ionako nećeš ni vidjeti ni osjetiti.

Osim dodatnog prostora za spremanje igara? 

9 godina
Mislio je na razlike izmedju dva ponudjena ssd-a... :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
16 godina
deepshitcro kaže...

Ma da. Općenito na bilo koji gen4 SSD.

Od tog specijalnog PS5 nvme kontrolera nikakve koristi ionako, kako sam i rekao još ranije da će i biti. 

Bitno je samo da ga playka prepozna i dozvoli instalirati na njega, a brzina je potpuno nebitna.

Jel postoji uopće neka igra da to iskorištava? Navodno se spominjao Ratchet & Clank Rift Apart, a ja sam ga potpuno normalno igrao na PCu i sa Gen3 NVMe.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
Bitanga kaže...
deepshitcro kaže...

Ma da. Općenito na bilo koji gen4 SSD.

Od tog specijalnog PS5 nvme kontrolera nikakve koristi ionako, kako sam i rekao još ranije da će i biti. 

Bitno je samo da ga playka prepozna i dozvoli instalirati na njega, a brzina je potpuno nebitna.

Jel postoji uopće neka igra da to iskorištava? Navodno se spominjao Ratchet & Clank Rift Apart, a ja sam ga potpuno normalno igrao na PCu i sa Gen3 NVMe.

Ja bi samo preporučio da se gleda dugitrajnost, tbw garancija, i da baci se neka istraga lagana via google šta se najmanje reklamira, i koji su čipovi najbolji.. jer sigurno svi(ili makar većina) gledamo staviti nešto, i ne razmišljati idućih 5god o tome.. nsgledo sam se wd blue diskova nakon par mjeseci office korištenja šta su se vraćali na reklamaciju, pa npr meni sigurno nebi izdržao dulje od godinu dana u playu...

Sve u svemu, dobro istražite šta vam ide u budžet a da je provjereno dobro, i ima malen failure rate!

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
16 godina
ramzocro-HCR kaže...

Ja bi samo preporučio da se gleda dugitrajnost, tbw garancija, i da baci se neka istraga lagana via google šta se najmanje reklamira, i koji su čipovi najbolji.. jer sigurno svi(ili makar većina) gledamo staviti nešto, i ne razmišljati idućih 5god o tome.. nsgledo sam se wd blue diskova nakon par mjeseci office korištenja šta su se vraćali na reklamaciju, pa npr meni sigurno nebi izdržao dulje od godinu dana u playu...

Sve u svemu, dobro istražite šta vam ide u budžet a da je provjereno dobro, i ima malen failure rate!

Imam 4-5 modela raznih nvme (Samsung, WD, Kingston) već nekoliko godina i s nijednim nemam problema. I to na PCima čak, koji puno više pišu po diskovima.

Evo baš spomenuti WD Blue (D: particija gdje su mi sve igre, Downloads, OneDrive koji synca čuda i gdje nvidia non stop zapisuje zadnjih 20 minuta gameplaya) mi je na 98% lifetimea nakon 5 godina.

Naravno, to ne znači da neće nekome riknuti. No mislim da se ne treba opterećivati previše s time.

13 godina
Bitanga kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Imam 4-5 modela raznih nvme (Samsung, WD, Kingston) već nekoliko godina i s nijednim nemam problema. I to na PCima čak, koji puno više pišu po diskovima.

Evo baš spomenuti WD Blue (D: particija gdje su mi sve igre, Downloads, OneDrive koji synca čuda i gdje nvidia non stop zapisuje zadnjih 20 minuta gameplaya) mi je na 98% lifetimea nakon 5 godina.

Naravno, to ne znači da neće nekome riknuti. No mislim da se ne treba opterećivati previše s time.

Doslovno sam dao najgori primjer, jer frend mi dela u jednom dosta prometnom servisu, di su kompovi i od škola, i svašta nešta. Prestali su ugrađivati wd diskove u zadnjih godinu dana,možda i više. Srozila im se kvaliteta... Znači doslovno iz prve ruke info. Većinom rokaju kingstone, silicon power, i samsunge(samo pro)... I dosl kaže kingstone se pokazao najbolji, rijetko odlaze.. ja npr imam sve skoro silicon power, i ramove, i pcie, već godinama. Samsung čipove u većini slučajeva imaju(ne baš svi modeli)... Ugl, istražite, odaberite pametno i mudro i bez brige makar 5god.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
14 godina
Sony PlayStation 5

Da se još nadovežem na Mafiu sad kad sam završio...Sve u svemu dobra igra, lagan zaplet na kraju. Trebalo mi je 19h sati, bar tak kaže PS - al skupio sam bar 40% collectablesa usput pa je malo više. Ja sam full zadovoljan.

A sad, izgleda da ćemo dobiti nastavak, da ne spojlam, neću previše komentirati...Ali ja bi rekao da ćemo se vratiti u Empire Bay u 1930-40ima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Blesavo pitanje. Isplati li se kupiti PS 5 radi Blue Ray playera? Odigrao bi ja tu i tamo što.

Prijatelj ima odličnu kolekciju Blue Ray filmova (Gospodar Prstenova sve u 4K), pa bi mu ukrao toga za gledanje (Gospodara Prstenova bi samo ukrao).

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci
Point-X kaže...

Blesavo pitanje. Isplati li se kupiti PS 5 radi Blue Ray playera? Odigrao bi ja tu i tamo što.

Prijatelj ima odličnu kolekciju Blue Ray filmova (Gospodar Prstenova sve u 4K), pa bi mu ukrao toga za gledanje (Gospodara Prstenova bi samo ukrao).

Da.

17 godina
KTM kaže...
Point-X kaže...

Da.

Ne samo zbog filmova. Možeš i posuditi, kupiti rabljenu igru na Disku jeftinije. A i PS4 igre ti rade na PS5.

10 godina
Point-X kaže...

Ako ćeš zaista igrati onda kupi. 

Ali ako ti je primarno za gledanje filmova, uz dužno poštovanje onima koji misle drugačije, mislim da je to teško bacanje novaca. 

Danas sve živo možeš skinuti, odlične ripove ili ako hoćeš full blurayeve, ubaciš stick ili hard i piči miško. A da ne pričamo o streaming servisima koji streamaju u 4k uz HDR i sve ostalo.

Bolje za razliku novaca uzeti bolji TV.

Ali ponavljam, ako ćeš igrati igre onda je ok, samo što je meni i dalje 10 puta jednostavnije gledati preko usb/harda nego ići kod pajde pa tražiti filmove, pa sve i da živi preko puta.

17 godina
Sony PlayStation 5

Mislim, čisto za filmove, osim navedenih opcija gore, ima na nabavi Blue Ray player za 110€.

Štoviše, moj stari PS3 (iz 2007-e, još radi!), također ima Blue Ray player ugrađen u sebi. Pa eto, recimo i rabljeni PS4 (ako ipak želiš nešto novije odigrati) bi bio opcija kao Blue Ray Player.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Sony PlayStation 5

Playstation nije najbolje rijesenje za gledanje filmova.

- PS3 - podrzava originalni BluRay format koji je 1080P
- PS4 i PS4 PRO - podrzava isto samo originalni BluRay format koji je 1080P
- PS5 (disc verzija) - podrzava UHD BluRay 4K, ali ne podrzava Dolby Vision format pa opet ne daje maksium

I have… seen things you people wouldn't believe… Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannh&am
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2025 13:25 (Bladepu).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
TomoR kaže...

Mislim, čisto za filmove, osim navedenih opcija gore, ima na nabavi Blue Ray player za 110€.

Štoviše, moj stari PS3 (iz 2007-e, još radi!), također ima Blue Ray player ugrađen u sebi. Pa eto, recimo i rabljeni PS4 (ako ipak želiš nešto novije odigrati) bi bio opcija kao Blue Ray Player.

Mislim da PS4 niti PS4 Pro ne playaju 4K Ultra HD Blu-Ray filmove. Što bi značilo da nema HDRa i sl.

Pa i to treba uzeti u obzir. Nije svaki Blu-Ray player isti.

16 godina
Sony PlayStation 5

Nije bas poruka vezana za PS5 temu, ali naravno treba biti i svijestan limitacija raznih streaming servisa.

Jedan Netflix moze nominlano isporuciti 4K DolbyVision film i vecini ljudi ce to biti vise nego odlicna slika. Osobito na prosjecnom TVu. 
No ipak pravi UHD Bluray 4K ima cak i do 10x veci bitrate. Ima znacajno bolje postavke oko pripreme materijala, kompresije, samplinga i dostupnih informacija oko slike, boja i slicno.

Na decentnoj opremi jedan Netflix stream izgleda polu smijesno ako se usporedjuje sa filmom na BR disku od 100GB. 

I have… seen things you people wouldn't believe… Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannh&am
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Postoji li OLED mod za ps portal?

0 0 hvala 0
17 godina

PS Portal ima obični LCD ekran ako se ne varam, o OLEDU tu nema govora.

Koliko znam nikakvi modovi ne postoje za to, ili imaš OLED ekran ili nemaš. 

17 godina
I ne treba Portalu OLED zaslon, to bi mu samo diglo cijenu, a sad je baš pristupačni komad gaming hardvera...
4 godine
Sony PlayStation 5

Ima netko da bi prodo PS5 pod garancijom za neku dobru cijenu?

0 0 hvala 0
17 godina
Armor kaže...
I ne treba Portalu OLED zaslon, to bi mu samo diglo cijenu, a sad je baš pristupačni komad gaming hardvera...

Ako se mene pita ne bi bio na odmet neki pro Portal sa Oled ekranom i 120 hz 

8 godina
Neki bi radije dali više novaca za pravi samostalni Sony handheld s OLED 120Hz nego streaming handheld.
17 godina

Sve jasno, ali to i da se ostvari cijena bi bila skuplja nego što je Ps 5 Pro, a mi pričamo ovdje o streming uređaju od 200 eura.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice