Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.781
|
čitano: 5.633.127
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Sony PlayStation 5

Sony više nikada neće imati dobar mjesec na PS+ Extra/Premium jer ga nema razloga imati - postoje izvještaji da se PS5 prodaje 10:1 u odnosu na Xbox na mnogim tržištima. Čak i u UK, koje je drugo najveće tržište za Xbox (odmah poslija USA) su trenutno nestašice konzole a Microsoft iz nekog razloga ne puni police. Navodno da će se sa nekih tržišta potpuno povući jer je prodaja preslaba.

Očito je da im je cilj da Xbox postane servis koji će se moći vrtiti na PC-ima, PC handheldima i Cloudu, a ova generacija koja navodno izlazi 2026. će sasvim moguće biti posljednji hardver koji će ikada napraviti (osim ako launch ne bude super uspješan pošto će izbaciti next gen konzolu 2 godine prije Sonya).

Stoga, možemo reći da je Sony zasad pobijedio u "console wars-ima". Ostaje Nintendo, ali dok Sony ne izda nekakav handheld (navodno je u izradi), oni nisu direktni suparnici. A ekipa koja kupuje Nintendove konzole, kupuje ih radi Nintendo IP-ova koji nikada neće vidjeti svjetlo dana na drugim konzolama pa su tu koliko-toliko osigurali budućnost.

Ali najveći pobjednik je definitivno PC koji dobiva apsolutno sve PS5/Xbox igre, a onaj tko si može priuštiti pošten gaming PC je najveći gaming pobjednik.

4 0 hvala 0
11 godina
Sony PlayStation 5

Ragnarok kupljen u 3/2023 po 31 eura a prodao dva mjeseca kasnije po 30 eura.Dvije godine stara igra(i više) na koju sam već zaboravio.Pretplatu imam samo radi  PSVR2 igri ali mogao sam i bez toga iskreno. Znači ta pretplata je dobra samo za ove strpljive koji mogu čekati godinama da odigraju "najnovije" igre.

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
Re: Sony PlayStation 5
Bitanga kaže...
A nekim pojedincima je sve super pa im je tako odličan mjesec kad dobiju pristup GoW:R koji su svi već odavno kupili i još par japanskih indie igara.

Vidiš, there are dozens of us, dozens!

Gemmy kaže...
Ja nisam još odigrao rangnaroka, jer nisam htio dati punu cijenu, čak ni 50% off. Jesam škrtac.
SimeKZ kaže...

Meni je ragnarok dosta. SP igre ne kupujem, uvijek dodu na PS+. Docekao i ragnarok.

Vandit kaže...

Kao netko tko nije odigrao Ragnarok meni je ovaj mjesec super. I još ću probati ovaj Like a Dragon pošto čujem dobre stvari o igri. 

Svi neki boduli i škrtci

12 godina
torente 35 kaže...

Ragnarok kupljen u 3/2023 po 31 eura a prodao dva mjeseca kasnije po 30 eura.Dvije godine stara igra(i više) na koju sam već zaboravio.Pretplatu imam samo radi  PSVR2 igri ali mogao sam i bez toga iskreno. Znači ta pretplata je dobra samo za ove strpljive koji mogu čekati godinama da odigraju "najnovije" igre.

Good for you. Ne zanima me vise preprodaja i ostale gluposti sa degenericima na njuskalu, marketplaceu i ostalim "jebanje za kunu" sajtovima.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
7 godina
Sony PlayStation 5

Kad smo već kod Xboxa, pročitao sam neslužbenu vijest da bi Microsoft Flight Simulator mogao doći na PS5. E to bi bila super stvar. 

0 0 hvala 0
16 godina
Igra ko Metaphor ReFantazio?
Meni je kao fanu Persone odlična.

Evo jednog boss fighta kome se da gledati - ak nikak, na preskokce.

Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
SimeKZ kaže...
torente 35 kaže...

Good for you. Ne zanima me vise preprodaja i ostale gluposti sa degenericima na njuskalu, marketplaceu i ostalim "jebanje za kunu" sajtovima.

Moje iskustvo sa "degenericima" sa Njuškala je sasvim ok u 90% slučajeva. Uplata na račun i slanje ili osobno preuzimanje na mjestu koje mi odgovara,hoćeš- nećeš i to je to,bez puno priče. Niti jednom nisam imao problem ni kod uplate na račun prodavatelja,svi do jednoga su mi korektno poslali ispravne igre po dogovoru za nekoliko dana.

14 godina
torente 35 kaže...
SimeKZ kaže...

Moje iskustvo sa "degenericima" sa Njuškala je sasvim ok u 90% slučajeva. Uplata na račun i slanje ili osobno preuzimanje na mjestu koje mi odgovara,hoćeš- nećeš i to je to,bez puno priče. Niti jednom nisam imao problem ni kod uplate na račun prodavatelja,svi do jednoga su mi korektno poslali ispravne igre po dogovoru za nekoliko dana.

Moram priznati da sad otkad postoji ovaj payprotect i dostava na BoxNow mi je taj cijeli proces puno ugodniji. Em se možeš cjenkati direkt preko njuškala ako treba, em ne trebaš apsolutno ništa dogovarati direktno s prodavačem. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
4 mjeseca
Hexfire kaže...
torente 35 kaže...
SimeKZ kaže...

Moram priznati da sad otkad postoji ovaj payprotect i dostava na BoxNow mi je taj cijeli proces puno ugodniji. Em se možeš cjenkati direkt preko njuškala ako treba, em ne trebaš apsolutno ništa dogovarati direktno s prodavačem. 

Također, osim šta mi se u zadnje vrijeme samo javljaju sa: "Pozdrav, da li je XY dostupan i kada bi se mogli naći oko preuzimanja ? Ja: Dostupno je, preuzimanje može po dogovoru, kada bi Vam odgovaralo ? Potencijalni kupac nakon toga: Muk i tišina" 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
13 godina
Vandit kaže...

Kad smo već kod Xboxa, pročitao sam neslužbenu vijest da bi Microsoft Flight Simulator mogao doći na PS5. E to bi bila super stvar. 

Apsolutno svi Microsoft IP-evi dolaze na PS5. Halo Master Chief Collection je već u pripremi. Microsoft je potrošio $70 milijardi na kupnju Activisiona, moraju te pare vratiti i još zaraditi. Ako će forsati samo Xbox i PC, to nije dovoljno da maksimiziraju prihode. Ruku na srce, imaju IP-eva koji bi se ko ludi prodavali na dođu na PS5. Da se Halo MCC pojavi, to kupujem day 1.

Vjerujem da će isto napraviti kad Switch 2 izađe, trebao bi biti dovoljno snažan (barem u startu) da podnese sve portove.

14 godina
Sony PlayStation 5

EA Play 5,99€/mj
EA Play 39,99€/ 12mj

link

2 0 hvala 0
9 godina

Da li se zna ikakav timeline za to? Mene bi taj FS i recimo Quantum Break jako razveselili.... I Forza naravno.

Niti se ne sjećam kad sam zadnji put upalio svoj Series S... Mislim da će lagano na Njuškalo, srećom da nisam bacio pare na onaj (skupi) vanjski storage.

13 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Da li se zna ikakav timeline za to? Mene bi taj FS i recimo Quantum Break jako razveselili.... I Forza naravno.

Niti se ne sjećam kad sam zadnji put upalio svoj Series S... Mislim da će lagano na Njuškalo, srećom da nisam bacio pare na onaj (skupi) vanjski storage.

Navodno većina toga izlazi ove godine. Halo MCC, Forza, Gears kolekcija (i novi je u planu za PS5), Indiana Jones, STALKER 2, Starfield, itd. Ipak treba sve to portati. Je arhitektura sličan ali nije ista.

Microsoft je već bio otvoren u vezi, pisali su postove po X-u da planiraju dovesti igre na druge platforme. Realno, jako im se isplati jer pričamo o tržištu od 70+ milijuna (PS5) konzola.

14 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ako ćeš prodavati javi se.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Sony PlayStation 5

Malo offtopica (tu smo svi domaći), ali nešto se konačno pojavilo official:

https://www.nintendo.com/successor/en-gb/index.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=NintendoSwitch2

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Bitanga kaže...

https://www.nintendo.com/successor/en-gb/index.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=NintendoSwitch2

Savršeni ASMR video.

16 godina
Bitanga kaže...

Me be like

2 godine
antimadridista kaže...

- Indiana Jones and the Staff of Kings | PS4, PS5

zar to nije još samo u najavi?

15 godina
omomomomoomm kaže...
Bitanga kaže...
omomomomoomm kaže...

Ja sam narucio na temu za 16 eura torbicu,silikonsku masku i zastitu ekrana.  

Jucer sam pokupio portal i prvi dojam je super.  Klinac je igrao fortnite i stumble guys bez ikakvih problema.  Ja sam isprobao iz zajebancije blac ops 6 multi i to je jako lose ali to se zna. 

Jedino mi je bio sok kad sam ga upalio bio je neki update 400-500mb i skidao ga je sat vremena.

Neki dan mi klinac priča kak je u busu na školskom izletu igrao Fortnite na Nintendo Switchu, preko mobilne mreže, i pobijedio :-)

A mi kupujemo čuda tehnologije da smanjimo latenciju :-)

Meni osobno je taj fortnite teska glupost ali klincima je odlican iako je mojem dosadio pa se sad prebacio na stumble guys.  Ja udaram samo BO6 i ubijaju me ko konja ocito su mi refleksi s godinama otisli u k....

Sto se tice portala necu ga branit jer sam ga tek uzeo ali kosta samo 200 eura tako da se nemreju ocekivati cuda jer nazalost u danasnje vrijeme 200 eura je sitnis. Danas imamo slobodno cijelo popodne pa cu isprobati i ostale igre. 

Da nemam klinca od 7, vjerojatno Fortnite ne bih igrao. On na PS 5, ja na PC-u i pošteno se zabavimo online u tih pol sata koliko mu zla mama dozvoli. A imam preko 100 godina.

PSN - darklydexter
11 godina
Sony PlayStation 5

Ma nakon godina i godina igranja COD-a i battlefielda nemrem se natjerat na fortnite nikak. Ali vidim da i mali gubi volju za fortnitom. 

U dva dana sam svasta isprobao na portalu

COD zombies- tak-tak vidi se da kasni. Imam osjecaj da je framerate 15fps

Far cry 6- jako lose ista stvar ko COD

Rayman-odlican

Stumble guys-odlican

Fortnite-odlicno radi online

Prince of persia takoder super.  

Rayman i prince of persia su me bas iznenadili rade bas dobro.  Cekam 21.1 da dode GOW besplatno i to planiram cijelog proc na portalu.  

Pisali su ovdje da je baterija jako losa meni se cini bas solidna. 

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
16 godina
Misliš na bateriju na Portalu - pa i nije nekaj za pohvaliti se...
Nekih 3-3.5h
11 godina
Sony PlayStation 5

Pa neznam siguran sam da je trajala barem 5h i ostalo je cca 10% baterije. 

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
14 godina
Vive24 kaže...
antimadridista kaže...

- Indiana Jones and the Staff of Kings | PS4, PS5

zar to nije još samo u najavi?

ja isto to gledam i nije mi jasno..to je igra iz 2008.za PS2

16 godina
Sony PlayStation 5

kao i svaki handheld, ako se igra neka novija AAA igra baterija kratko traje, a ako neka stara igra traje dosta dugo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gemmy kaže...

kao i svaki handheld, ako se igra neka novija AAA igra baterija kratko traje, a ako neka stara igra traje dosta dugo

Pa baš za Portal to ne bi trebao biti slučaj jel, za razliku od drugih handhelda ovo je samo ekran s kontrolerom.

Jedino mu dual sense featurei mogu više trošiti u igrama koje ga imaju implementirano. Wifi + proc troše isto za svaku igru, koliko treba za streaming.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 12:50 (Bitanga).
4 tjedna

Istina, vise manje svejedno koja je igra - tih i hladan uvijek :)

Heavy lifting odrađuje ps5

Vjerojatno brightness ekrana dosta utjecena bateriju

14 godina
Od ovog što sam probao najviše baterije troši Astro Bot, valjda jer najviše koristi sve DualSense feature. Dok recimo San Andreas nekih 5-6 sati igre bez problema.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Bitanga kaže...

Jel ovo prvi puta da nisu napravili radikalan zaokret u dizajnu? Bit će ako je dobro - ne diraj. 

12 godina
Sony PlayStation 5

Još dvije Sonyeve Live Service igre otkazane, bačene milijarde dolara,godine rada i stotine i stotine developera za sve te LS igre....

Ako se dobro sjećam najavili su da rade 10 LS igara,za sada ih je otkazano 6-7 nisam više siguran,i naravno glavešine koje su odvukle Sony i Playstation u tom suludo krivom smijeru neće snosit posljedice nego developeri 🥂

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Još dvije Sonyeve Live Service igre otkazane, bačene milijarde dolara,godine rada i stotine i stotine developera za sve te LS igre....

Ako se dobro sjećam najavili su da rade 10 LS igara,za sada ih je otkazano 6-7 nisam više siguran,i naravno glavešine koje su odvukle Sony i Playstation u tom suludo krivom smijeru neće snosit posljedice nego developeri 🥂

Dobro je, možda su nekaj naučili...

Jedino što će pedalu dobit ni krivi ni dužni ljudi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice