Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.023
|
čitano: 6.414.494
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
protjeran
Re: Sony PlayStation 5
Bitanga kaže...
mAa+_ kaže...

Sve je to jeftino kad uzmem u obzir da sam pljunuo 11k za iphone.

Kad si razmislim šta sam sve mogao upgradeat za te novce.

Ma čovjek treba ponekad kupit što ga veseli, a ne provest cijeli život štedeći za penziju.

Ima istine :D

Gajotres kaže...
Bitanga kaže...
Gajotres kaže...
Samo miš i tipkovnica su ti skori kao PS5 $$$. A jebeni G810 krepa eto tek tako zato sto fuck you Gajo.

Za cijenu 11 rtx 3090 se može kupiti toyota corolla hybrid. To sto se događa s PC om je ludost.

Ma nije, tipkovnicu sam platio 1200kn, a miš 540kn.

Ima i jeftinijih dobrih gamerskih tipkovnica i miševa, no ja imam dvije G815, i dvije G910. :-) E, te 4 tipkovnice su već kao PS5 :-)

A meni ne treba corolla hybrid, meni treba dobra grafička kartica :-) To je i prednost kad živiš u manjem gradiću i auto ti skoro ne treba.

A i ne moraš kupit novu grafičku, kao što većina ljudi ne kupuje ni novi auto. Ludost je da auto s pristojnom opremom košta 200k kn samo u startu + još hrpa godišnjih troškova.

Sve ovisi na što tko brije, nekom ne treba ni više od mobitela jer igra samo candy crush sagu i clash royale.

A kad PC nije samo za igranje. Zato su nažalost grafičke i skupe. Zamisli kad bi dobili i kolko koštale PS5 da se mogu koristit za mineanje (što mi je pravo čudo da netko nije već napravio - možda nije toliko cost-effective kao neke druge metode pa se nitko nije posvetio tome).

Ja samo govorim da je suludo reći da je PS5 pre skup i da su ljudima ovi bundlovi pre skupi. Ništa više od toga.

Ma mislim gle pjeka možda nije skupa nama koji radimo vjerujem većina ovdje poput mene u IT

sekotru sa finim plaćama, ali ima ljudi koji ne rade ali žele i ne mogu si priuštiti neke luksuze u životu

pa bi htjeli barem konzolu za igranje uz solidan tv od 2-3k kn i ništa više im ne treba.

I onda dođu kojekakvi lešinari i cijenu od 3000-3850 navuku do 6500kn kao što je jedan

forumaš rekao daj mi plejku kako je najavljena, a meni prepusti da biram sam igre i po cijeni

koja mi paše. Facebook mi izbaci pop up reklamu ps5 i novi ratchet u nekoj trgovini 6550kn

pa tko je tu lud i onda kao npr u mom slučaju plejka radi 3h i krepa za takvu svotu novaca.

To je bezobrazno i bezobrazno je tretirati sve ljude kao da ne znaju di će sa novcima

ponudi tko želi bundle neka uzme bundle tko ne želi neka uzme golu konzolu.

4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Ovdje se prica kako svako kupuje ono sto voli i onda par stranica rasprava kako ljudi ne trebaju kupovati konzole nego pc/ili obrnuto iz nekih subjektivnih razloga 

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Jebo vas 1300 kuna tipkovnice kad se već za 500-600kn nabave mehaničke s cherry tipkama....

1 0 hvala 0
15 godina
Q-Tip kaže...
Gajotres kaže...

Ja samo govorim da je suludo reći da je PS5 pre skup i da su ljudima ovi bundlovi pre skupi. Ništa više od toga.

Pa da, iskreno ne vidim kako su preskupi, ako se pretpostavi da kao novi vlasnik PS5 želiš i Ratchet & Clank i PS Plus.

Znači uzmemo kao primjer ovaj od 4799 u kojem dobiješ dvije igre i PS Plus godinu dana. Vrlo je vjerojatno da svatko želi Ratcheta i Clanka i vrlo je vjerojatno da puno ljudi želi i PS Plus i svejedno bi ga kupili. Ratchet dođe 599 kn, PS Plus dođe 438 kn. Oduzmemo li tih 1037 kn od cijene bundlea ispada da konzola sama dođe 3762 kn, što je manje od cijene iz rujna kad su krenuli preorderi.

Of kors, ako kupca ne zanimaju ni Ratchet ni PS Plus, onda mu nije isplativo, ali onda za njega ni nije bundle.

Pa naravno da mi je preskupo PS+ imam kupim ga na popustu za 300 Kn još kad podjelim sa kumom 150 Kn. Ove igre u bundlovima me ne zanimaju niti ih moji klinci igraju.

Treba mi samo konzola, a koje ću igre kupiti ja odlučujem ne dućan di kupujem plejku. 

Sad ipak razmišljam da kupim PS5 i odigram Ghost of Tsushima DIRECTOR'S CUT na njemu, a i da prodam PS4 PRO dok za njega mogu dobiti neku lovu.

Po koliko ste vi prodali PS4 PRO? 

Netko je napisao 1700 Kn nedavno.

17 godina
alscaul kaže...

Jebo vas 1300 kuna tipkovnice kad se već za 500-600kn nabave mehaničke s cherry tipkama....

I opet ih ja sa tipkovnicom za 30kn razvalim u bilo kojoj igri ako imam prakse xD

Malo se tu ekipica bahati, ima se love pa kao sve mora bit top.

Vidiš da je 5 soma kuna ništa, pa šta je to, to se skoro na jednoj cugi troši.

Čega se sve necu nacitati to je strašno.

12 godina
Sony PlayStation 5

Kad imate para nista nije skupo kad nemate sve je skupo....

Konfuchije.

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Ne nego stvar svijesti. Npr. Ameri se itekako znaju izboriti za svoja potrošačka prava i teško ih je vući za nos. Tu naravno veliku ulogu ima pravosudni sustav.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Konfuchije.

Ma joj bitanga je otišao van, zarađuje daleko od HRV standarda pa tu baljezga da je sve jeftino i da tipkovnice ispod soma kuna ne valjaju. Ajde molim te takvih osoba.

forumaš kaže...
Ne nego stvar svijesti. Npr. Ameri se itekako znaju izboriti za svoja potrošačka prava i teško ih je vući za nos. Tu naravno veliku ulogu ima pravosudni sustav.

Yap. Nije stvar love nego principa. Sancta u ovom slučaju ništa nije bolja od scalpera.

12 godina
amd freak kaže...
MEGATAMA kaže...

Konfuchije.

Ma joj bitanga je otišao van, zarađuje daleko od HRV standarda pa tu baljezga da je sve jeftino i da tipkovnice ispod soma kuna ne valjaju. Ajde molim te takvih osoba.

forumaš kaže...

Yap. Nije stvar love nego principa. Sancta u ovom slučaju ništa nije bolja od scalpera.

Ja sam platio tipkovnicu 250eu pa je pukla capica od ESC tipke...najeftinije smece ikad 🤣🤣🤣🤣

17 godina
amd freak kaže...
MEGATAMA kaže...

Konfuchije.

forumaš kaže...

Zadnji put kada sam ga provjeravao u korporativnom imeniku još je bio u HR. S godinama radnog staža u IT plaća vam i raste pošteno. Još ako se nekom da raditi za Amere, 6k $$$. Nisu stvari skupe nego je standard nizak. Recimo umjesto kn stavi $ i toliko su plaće u SAD.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 12:28 (Gajotres).
15 godina
amd freak kaže...
MEGATAMA kaže...

Konfuchije.

forumaš kaže...

Ma Bitanga je ok nije nikakav hvalisavac čovjek radi u HR i kupuje što želi nije nikome ukrao sve je zaradio.

Isto tako si i ja mogu priuštiti mnoge stvari iako imam 3 djece, ali ne želim bacat lovu na neke nametnute igre koje mi ne trebaju.

17 godina
hummer0 kaže...
amd freak kaže...
MEGATAMA kaže...

Konfuchije.

forumaš kaže...

Ma Bitanga je ok nije nikakav hvalisavac čovjek radi u HR i kupuje što želi nije nikome ukrao sve je zaradio.

Isto tako si i ja mogu priuštiti mnoge stvari iako imam 3 djece, ali ne želim bacat lovu na neke nametnute igre koje mi ne trebaju.

On očigledno u tome ne vidi problem jer je to jeftino :D

13 godina
hummer0 kaže...
Q-Tip kaže...

Of kors, ako kupca ne zanimaju ni Ratchet ni PS Plus, onda mu nije isplativo, ali onda za njega ni nije bundle.

Pa naravno da mi je preskupo PS+ imam kupim ga na popustu za 300 Kn još kad podjelim sa kumom 150 Kn. Ove igre u bundlovima me ne zanimaju niti ih moji klinci igraju.

I zbog svega toga sam i napisao gore citiranu rečenicu. Ako te ne zanima Ratchet i PS Plus onda za tebe ni nije bundle. 

amd freak kaže...

I opet ih ja sa tipkovnicom za 30kn razvalim u bilo kojoj igri ako imam prakse xD

Ako je netko tih 5k kuna svojim radom zaradio, čemu izrugivanje? Ispadaš jadno, ne znam što ti to treba. Zbog čega se osjećaš prozvanim komentirati kako je netko potrošio svoj novac? 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
14 godina
Q-Tip kaže...
hummer0 kaže...
Q-Tip kaže...

I zbog svega toga sam i napisao gore citiranu rečenicu. Ako te ne zanima Ratchet i PS Plus onda za tebe ni nije bundle. 

A koju točno opciju kolega ima ako ga bundle ne zanima?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Sony PlayStation 5

@ Q-TIP Bojim se da se jedino rugaš ti i par ljudi sa pisanjem kaj je jeftino i kaj nije kao i komentarima da tipkovnice ispod soma kuna ne valjaju.

Ne hebe mene koliko imas love na računu ni ti ni bitanga niti ikog zanima kaj si vi možete priuštiti i koje plače imate.

Dok je MSRP za PS5 499$ ne zanimaju me nikakvi bundlovi po višoj cijeni,odnosno sve iznad 3849kn za PS5 je prisilna naplata uvoznika i zato nemojte baljezgat o jeftinoci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 13:13 (amd freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Neznam sta se prepirete. Ps5 bluray je u profitu, sony si je opskrbio 15 milijuna chipseta, toliko konzola ce biti proizvedeno do kraja financijske godine. Bit ce konzola na bacanje. Strpite se, nitko vas ne tjera da date duplo scalperima.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
amd freak kaže...

@ Q-TIP Bojim se da se jedino rugaš ti i par ljudi sa pisanjem kaj je jeftino i kaj nije kao i komentarima da tipkovnice ispod soma kuna ne valjaju.

Ne hebe mene koliko imas love na računu ni ti ni bitanga niti ikog zanima kaj si vi možete priuštiti i koje plače imate.

Dok je MSRP za PS5 499$ ne zanimaju me nikakvi bundlovi po višoj cijeni,odnosno sve iznad 3849kn za PS5 je prisilna naplata uvoznika i zato nemojte baljezgat o jeftinoci.

Ti imas Ps5?

13 godina
Hexfire kaže...

A koju točno opciju kolega ima ako ga bundle ne zanima?

Trenutno nema drugu opciju. Ne komentiram opcije, nego izjavu da je bundle preskup, a kakva je trenutno situacija sa zalihama PS5 u svijetu pozitivno je da ih barem sad ima u trgovinama.

Realno, trenutno na PS5 imaš možda tri igre koje su ajmo reći next-gen, pa ako te ne zanima ponajbolja od njih onda te vjerojatno ne zanima ni PS5 trenutno jer ostalo ionako možeš igrati na PS4. 

amd freak kaže...

Ja se ne rugam apsolutno nikome, za razliku od tebe. Nikad nigdje nisam napisao da tipkovnice ispod soma kuna ne valjaju, a valjda imam tu slobodu sam odabrati koju ću kupiti za svoj novac. 

Što se konzola tiče, sve pet, pričekaj onda da situacija sa zalihama bude bolja i da budu dostupne i izvan bundleova.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Pozdrav.

Nakon nepravilnog gašenja PS5 i jedno tjedan dana ne paljenja, pokušavam upaliti i samo se pojavi

PS znak na ekranu i poslije se zacrni ekran. Konzola svjetli plavo. Neka pomoć!?

0 0 hvala 0
12 godina
Elcobr kaže...

Pozdrav.

Nakon nepravilnog gašenja PS5 i jedno tjedan dana ne paljenja, pokušavam upaliti i samo se pojavi

PS znak na ekranu i poslije se zacrni ekran. Konzola svjetli plavo. Neka pomoć!?

Probaj drzat power tipku 20-30 sekundi...ne sjecam se koliko je tocno za hard reset ali je iznad 20 sekundi

4 godine
neaktivan

Kod Hard reseta će mi se izbrisat sve?

13 godina
Sony PlayStation 5

Izvadi iz struje. Iskopcaj HDMI i cekaj par minuta. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gamex1423 kaže...

Ovdje se prica kako svako kupuje ono sto voli i onda par stranica rasprava kako ljudi ne trebaju kupovati konzole nego pc/ili obrnuto iz nekih subjektivnih razloga 

Danas teško bilo tko može kroz život bez PCa. Svi imamo PCe doma, jedan ili više. Rijetko tko nema.

Razlozi za imati PC su objektivni, samo je razlog za kupiti gaming PC ili PS5 subjektivan :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 14:22 (Bitanga).
17 godina
amd freak kaže...

Ne planiram ići van u inozemstvo, niti bih se selio radi veće plaće. Eventualno bih putovao u ZG na posao, ali been-there-done-that 3 godine svaki dan i nadam se da neće trebati ponovo.

Jedino da mi opstanak obitelji ovisi o tome. I nemam tako veliku plaću, prosječna IT plaća u HR. No trošim uglavnom na računalnu tehniku i gadgete, ostali luksuzni troškovi su mi uglavnom nula (ne hodam po restoranima, ne šminkam se, ne ljetujem, ne zimujem, ne putujem).

Pa mi ostane za moj gušt nešto piknut kad mi se baš hoće.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
Elcobr kaže...

Kod Hard reseta će mi se izbrisat sve?

Ne,ovo je samo reset konzole.

17 godina
amd freak kaže...
alscaul kaže...

Moja G810 tipkovnica nije kupljena zato da mi daje prednost u igranju, nego mi je fenomenalna za tipkanje. 

Takvih low profile tipkovnica gotovo i nema za kupiti. Kupio bih takvu opet, pa taman i da je još skuplja jer mi se sviđa form factor (mala je, niska, bez viška materijala i lako se čisti) i kvaliteta izrade.

BTW, da li ijedna tipkovnica uopće daje značajnu kompetitivnu prednost s obzirom da je glavni problem u igrama uglavnom visoki ping, i to često ne tvoj nego od protivnika.

Miš je puno bitnija stavka za gaming.

17 godina
amd freak kaže...

On očigledno u tome ne vidi problem jer je to jeftino :D

Kupio sam konzolu na preorder dayu za 3.485,37kn na 24 rate. Otplatio sam ih do sad 11 rata 145,23kn. Znači, do sad sam platio 1.597,53kn.

Da mi usfale novci mogao bih ju vjerojatno još uvijek prodati za kolko sam i kupio cca.

Meni je to jeftino. S druge strane meni je skupo dati za ljetovanje od 7 dana 5-6k kn minimum (jer ne vidim nikakav benefit), a ljudi masovno putuju i ispitavaju ko papagaji "jesi bio na moru?". I to ljudi za koje znam da rade za male plaće.

Svatko troši novce na što hoće i što je njemu potrebno.

4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
gamex1423 kaže...

Danas teško bilo tko može kroz život bez PCa. Svi imamo PCe doma, jedan ili više. Rijetko tko nema.

Razlozi za imati PC su objektivni, samo je razlog za kupiti gaming PC ili PS5 subjektivan :-)

Iako imam i sam PC iznenadio bi se kad bih ti rekao da vecina raje sto znam nema, i uopste nema potrebu kako postoje pametni telefoni. Ipak sam jedan od onih koji moraju imati PC i cudim se kako ti ljudi nemaju. Bez obzira to ne mijenja ono sto sam napisao.

Ovdje se pise o igranju igara i to je bas subjektivno na cemu ko voli igrati. To sto je PC multifunkcionalan i potreban za druge stvari nista ne mijenja. Imam dobar posao, sa finom platom, imam solidan PC i opet uzivam i igram na konzoli, i tesko sta bi to moglo promjeniti. Ne znam cemu sluzi ubjedjivanje drugih kako je pogresno sto vole igrati na konzoli i da bi im bolje bilo preci na PC. Stvarno ne kontam tu raspravu. Pustite da svako uziva koristeci ono sto ga cini sretnim, slicno nesto si ti sam napisao a opet se ne ponasas u skladu s tim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 15:05 (gamex1423).
13 godina
gamex1423 kaže...
Bitanga kaže...
gamex1423 kaže...

Iako imam i sam PC iznenadio bi se kad bih ti rekao da vecina raje sto znam nema, i uopste nema potrebu kako postoje pametni telefoni. Ipak sam jedan od onih koji moraju imati PC i cudim se kako ti ljudi nemaju. Bez obzira to ne mijenja ono sto sam napisao.

Ovdje se pise o igranju igara i to je bas subjektivno na cemu ko voli igrati. To sto je PC multifunkcionalan i potreban za druge stvari nista ne mijenja. Imam dobar posao, sa finom platom, imam solidan PC i opet uzivam i igram na konzoli, i tesko sta bi to moglo promjeniti. Ne znam cemu sluzi ubjedjivanje drugih kako je pogresno sto vole igrati na konzoli i da bi im bolje bilo preci na PC. Stvarno ne kontam tu raspravu. Pustite da svako uziva koristeci ono sto ga cini sretnim, slicno nesto si ti sam napisao a opet se ne ponasas u skladu s tim.

Ako imas samsung, slozis Samsung Dex i za osnovne stvari je milina. Makar ja osobno bez laptopa/PCa ne mogu. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
4 godine
protjeran

Ja ti vjerujem, vjeruj ti meni kad ti kazem nakon 8-10h

dnevno kodiranja na poslu zadnje sto radim kad dodem doma

je palim PC, u slobodno vrijeme izbjegavam ekrane koliko god je moguce

nesto sitno telefon, konzola van toga van u prirodu setnja, bicikl,

druzenje s ljudima cim manje ekrana to bolje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice