Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.033
|
čitano: 6.428.737
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony PlayStation 5

Jel tko naručio iz Linksa, ima netko kakvu obavijest od njih?

Ovo su meni odgovorili...

Poštovani,

Tako je 19.11. ide isporuka za kupce koji su prednaručili konzole.

Ukoliko Vam možemo još kako pomoći, slobodno nas kontaktirajte.

Tak da u četvrtak sam im na vratima...

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 17:24 (disibio).
16 godina
Han kaže...
Envy kaže...
Rhodin kaže...
Hexfire kaže...
Kakve veze imaju te cijene sa konzolom? Pa ne slažeš ju ti doma od custom komponenti da bi mogao otići na nabava.net i uspoređivati cijene.

Procjene ljudi koji se nešto kuže vele da Sony konzola košta 450$. Čak da je i 500-550 je miljama od 10000kn.

Nije bitno koliko košta Sony da ju složi, jednako koštaju PC komponente partnerima, bitno je koliko je jaka i što dobiješ za pare.

Sony PS i Ms XBox su u suštinu PC sa custom linuxom i GUI gore.

Te konzole, da dobiješ jednako jaki PC košta koliko sam ti rekao.

Razliku koja se tuče na PC komponentama odlazi proizvođaču , partnerima i trgovcima u džep.

Sony tu razliku guta sam, ne zarađuje na samoj konzoli, kako bi kasnije natukao nazad na prodaji igara, dodataka za konzolu, pretplata poput PS+ i slično.

To je poanta priče... i nisam bubnuo brojku, ono što sam ti izdvojio je ono što kupuješ u konzoli i trenutno takav PC ispod 8 sumnajm da možeš složit, realnije oko 10k kako sam ti izložio stavku po stavku.

A ak ti nije jasno zašto to pišem, to je onima kojima je skupo plaćati PS+ i nešto skuplje igre na PS5.

Da Sony prodaje PC komponente, PS5 bi vas koštao 8-10k, ali kupujete "konzolu" pa platite 3-4k , al onda negdje Sony mora zaraditi, nisu humanitarna organizacija.

Mrzim kada pročitam ovakav komentar pa na isti moram odgovarati a ostalo mi još 30-tak stranica za pročitati. Opet ću u kratkim crticama:

- priča da Sony zarađuje na konzolama stoji još od prvog PS-a a da li je to točno sada ili nije. Ne znaš ni ti, a ne znam ni ja. Ja znam da zarađuje na neki način. Dakle priča koja se decenijama ponavlja pa nemoj je živ bio i ti ponavljati. Stvari su danas kud i kamo drugačije. Sony koji je proizvodio tkzv "linije" sada to više nije taj Sony. Ne može da napravi mobitel kako treba ali zato na PS-u ili Sony Enterainment odjelu uzima šakom i kapom.

- PS5 u iole ozbiljnim informatičarima izaziva "zazubice" kada se PS spominje u usporedbi sa PC-em. Dakle da ti ponovim. Današnji PC je svemirska tehnologija naspram PS5 po svemu, ali doslovce po svemu. Nama ili ili. Ili tipa to je prepakirani x86 sa Linux ovim GUI bla bla.. koje god mu komponente bile identične onima u PC-u to nije prepakirani PC i ne ponaša se kao PC niti će kada biti PC.

- PS je imao jednu novinu koji je svaka generacija donosila i to redom: PS1 je bio najjeftiniji CD player, PS2 bio je najjeftiniji DVD player, PS3 bio je najjeftiniji BD Player.. i tako redom.. šta je sada... hm ne znam.. ali znam da je bolje da se fokusiraš na temu PS5 a ne na gluposti tipa u njemu je AMD, za takav PC ti treba toliko i toliko.. to juzere obične i konzumente Sony apsolutno ne zanima. Upamti to. Trebat će ti.

Sve u svemu,Sony radi odlicne smartphone ali nikako da pogodi target grupu kome ih zeli prodavati. A ovo da je PS1 bio jeftini CD player je glupost. PS1 je donio 3D igre u svaki dom i to jako uspjesno. Nikad vise igara i naslova nije bilo dok nije PS1 izasao. PS2 je ucvrstio i poboljsao to sto je donijela jedinica. Ostali su mogli samo slijediti primjer. I da, PC igre su takoder postale takve kakve jesu zahvaljujuci konzolama. Da nisu napredovale tako kako jesu vecina izdavaca i studija za PC igre bi propali odavno, jer kod nas a i sire,rijetko koji PC-jas kupuje igre. Dosta PC studija su se okrenuli konzolama i rade igre za njih. Realno,bez obzira kakav i koliko vrijedan PC imas u smislu i terminu gaminga,danasnje konzole su u prednosti. Ne usporedujem PC sa konzolama direktno jer su im svrhe potpuno razlicite. Stvar je u slijedecemu: rijetko koji konzolas zeli da njegova konzola bude PC,ali dosta vlasnika PC-ja bi htjelo da njegov PC bude kao konzola. Upamti to,trebat ce ti.

Radi odlične (sada) ali i nažalost preskupe telefone (1200 USD) za onaj novi flagship čijem je uzoru Alfa.

Pratim razvoj, PlayStationa od početka a sjećam se da je dobar razlog za kupovinu 2000-te PS2 bio upravo jer je PS2 bio najjeftiniji DVD Player u to doba. U doba gdje su videoteke bile na svakom ćošku. Znam jer sam dobio Black Hawk Down i još jedan od Samuel J. Jacksona film kada sam kupovao prijatelju konzolu.

PS1 da je donio 3D igre u svačiji dom su čista glupost. Vidio sam kako radi Quake na PC-u i na PS1. Nisam mogao se načuditi da netko tipkama naganja čudovištima umjesto mišem.

O propadanju igara i sličnog čuo sam još od doba kada su rekli da će Novine propasti radi Radija, Radio radi Televizora, Komercijalne TV reklame propast će radi izuma zvanog: Daljinski... itd. itd.

Puno toga pričaš u okviru jednog smisla  kao "realno kakav PC imaš u smislu gaminga" ili gore "kako su 3D igre ušle u svačiji dom".
Nisam ovdje da se natežem čiji je djed veći, nego jednostavno da ukažem da PC nije PS i neće nikada ni biti.

A ja realno imam (pa vidi Moj PC) toliko veliko kućište i toliko velika 2 monitora da jednostavno ne želim da komprimitujem svoju ergonomiju. Kada sjednem za PC onda sam tu za potrebe gdje mi samo PC može tako što omogućiti i nikakav kauč i nikakav TV.
PS5 bi volio da imam radio Casual gaminga kada je društvo tu baš zbog toga tipa "zavaljen u kauč i gledamo na sada 65".

Inače i da sam kontolaš ne bi volio da mi je konzola PC, jer to i ne može biti. Istu priču slušam kada ljudi (informatički neuki) izvade telefon i kažu mi "ovo je sada mali kompjuter".. Pa jeste kompjuter u smislu computate ali da je računar - nije. Upamti to, i to će ti trebati.

I ne znam koji đavo sam ovdje došao.. valjda sa strane mi izašla poruka da je netko aktivan na temi.
Inače sviđa mi se da je ovaj PS5 ogroman. Nikada mi se niti jedan PS dizajn nije svidio, uvijek sam želio PS kao jedna od Sonyevih linjksih komponenata. Onih ES.

8 godina
neaktivan
@Crofarmer

Jucer zvao i rekli da ce bit kod njih 19 konzole i da mogu doc po nju iza 12 sati
6 godina
walentkane kaže...
stiffler13 kaže...

Evo malo informacija sa Njuškala: jedan iz Zadra ide za samo 10 800 kuna i ima neki scam iz Litve za 3200

Link

Pa kladim se da bi neki na forumu sigurno razmislili o ovoj ponudi ako ne i kupili.

Pa evo ta za 10800kn je vec rezervirana, znaci ima mnogo pametnih... Kad vidim kakvi su ljudi debili dodje mi da i ja svoju stavim na njusku za par hiljada vise pa da uzmem sebi konzolu ponovo kad se stvari unormale :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 17:33 (shecky).
6 godina
protjeran

Meni dode da kreairam lazni oglas, trazim pare unaprijed i 

"Nesretniku" posaljem svoj ps4 slim i onda za te pare sebi piknem

PS5 😂

14 godina
neaktivan
shecky kaže...
walentkane kaže...
stiffler13 kaže...

Evo malo informacija sa Njuškala: jedan iz Zadra ide za samo 10 800 kuna i ima neki scam iz Litve za 3200

Link

Pa kladim se da bi neki na forumu sigurno razmislili o ovoj ponudi ako ne i kupili.

Pa evo ta za 10800kn je vec rezervirana, znaci ima mnogo pametnih... Kad vidim kakvi su ljudi debili dodje mi da i ja svoju stavim na njusku za par hiljada vise pa da uzmem sebi konzolu ponovo kad se stvari unormale :)

Dobar biznis i još idu ko' ludi

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=playstation+5&_sacat=0

4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Kazu da PS5 ima "skrivenu" funkciju sto su korisnici otkrili, a to je da samo prvi put kad bootujete igru dobijete reklame/logo publishera i devova a nakon tog vise ne, nego ih samo preskoci. Ako je ovo stvarno tako onda je vrh.

Za sad je potvrdjeno za first party studije, da li ce tako biti i sa ostalim igrama vidjet cemo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 18:10 (gamex1423).

1 0 hvala 0
17 godina
miikaa77 kaže...
Bitanga kaže...
miikaa77 kaže...

Nikad nisam koristio, nisam dijelio ni s kim, nit me interesovalo pa se nadam da razumijes.

Nisam ni ja. Ali to skužiš doslovno odmah prvi put kad kreiraš account ili se ulogiraš - pita te jel hoćeš postaviti tu konzolu kao primarnu konzolu.

Netko samo klikne YES bez razmišljanja.

Nisam uopste to ni pitao. Pitao sam proceduru kako da igram na HR akauntu a clanstvo sam kupio na US.

Nisam tebi ni odgovarao, nego opcenito. Malo malo se spominju primarni accounti i zbunjuju ljude jer to nema smisla. 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
protjeran
Envy kaže...
Han kaže...
Envy kaže...
Rhodin kaže...
Hexfire kaže...
Kakve veze imaju te cijene sa konzolom? Pa ne slažeš ju ti doma od custom komponenti da bi mogao otići na nabava.net i uspoređivati cijene.

Procjene ljudi koji se nešto kuže vele da Sony konzola košta 450$. Čak da je i 500-550 je miljama od 10000kn.

Nije bitno koliko košta Sony da ju složi, jednako koštaju PC komponente partnerima, bitno je koliko je jaka i što dobiješ za pare.

Sony PS i Ms XBox su u suštinu PC sa custom linuxom i GUI gore.

Te konzole, da dobiješ jednako jaki PC košta koliko sam ti rekao.

Razliku koja se tuče na PC komponentama odlazi proizvođaču , partnerima i trgovcima u džep.

Sony tu razliku guta sam, ne zarađuje na samoj konzoli, kako bi kasnije natukao nazad na prodaji igara, dodataka za konzolu, pretplata poput PS+ i slično.

To je poanta priče... i nisam bubnuo brojku, ono što sam ti izdvojio je ono što kupuješ u konzoli i trenutno takav PC ispod 8 sumnajm da možeš složit, realnije oko 10k kako sam ti izložio stavku po stavku.

A ak ti nije jasno zašto to pišem, to je onima kojima je skupo plaćati PS+ i nešto skuplje igre na PS5.

Da Sony prodaje PC komponente, PS5 bi vas koštao 8-10k, ali kupujete "konzolu" pa platite 3-4k , al onda negdje Sony mora zaraditi, nisu humanitarna organizacija.

Mrzim kada pročitam ovakav komentar pa na isti moram odgovarati a ostalo mi još 30-tak stranica za pročitati. Opet ću u kratkim crticama:

- priča da Sony zarađuje na konzolama stoji još od prvog PS-a a da li je to točno sada ili nije. Ne znaš ni ti, a ne znam ni ja. Ja znam da zarađuje na neki način. Dakle priča koja se decenijama ponavlja pa nemoj je živ bio i ti ponavljati. Stvari su danas kud i kamo drugačije. Sony koji je proizvodio tkzv "linije" sada to više nije taj Sony. Ne može da napravi mobitel kako treba ali zato na PS-u ili Sony Enterainment odjelu uzima šakom i kapom.

- PS5 u iole ozbiljnim informatičarima izaziva "zazubice" kada se PS spominje u usporedbi sa PC-em. Dakle da ti ponovim. Današnji PC je svemirska tehnologija naspram PS5 po svemu, ali doslovce po svemu. Nama ili ili. Ili tipa to je prepakirani x86 sa Linux ovim GUI bla bla.. koje god mu komponente bile identične onima u PC-u to nije prepakirani PC i ne ponaša se kao PC niti će kada biti PC.

- PS je imao jednu novinu koji je svaka generacija donosila i to redom: PS1 je bio najjeftiniji CD player, PS2 bio je najjeftiniji DVD player, PS3 bio je najjeftiniji BD Player.. i tako redom.. šta je sada... hm ne znam.. ali znam da je bolje da se fokusiraš na temu PS5 a ne na gluposti tipa u njemu je AMD, za takav PC ti treba toliko i toliko.. to juzere obične i konzumente Sony apsolutno ne zanima. Upamti to. Trebat će ti.

Sve u svemu,Sony radi odlicne smartphone ali nikako da pogodi target grupu kome ih zeli prodavati. A ovo da je PS1 bio jeftini CD player je glupost. PS1 je donio 3D igre u svaki dom i to jako uspjesno. Nikad vise igara i naslova nije bilo dok nije PS1 izasao. PS2 je ucvrstio i poboljsao to sto je donijela jedinica. Ostali su mogli samo slijediti primjer. I da, PC igre su takoder postale takve kakve jesu zahvaljujuci konzolama. Da nisu napredovale tako kako jesu vecina izdavaca i studija za PC igre bi propali odavno, jer kod nas a i sire,rijetko koji PC-jas kupuje igre. Dosta PC studija su se okrenuli konzolama i rade igre za njih. Realno,bez obzira kakav i koliko vrijedan PC imas u smislu i terminu gaminga,danasnje konzole su u prednosti. Ne usporedujem PC sa konzolama direktno jer su im svrhe potpuno razlicite. Stvar je u slijedecemu: rijetko koji konzolas zeli da njegova konzola bude PC,ali dosta vlasnika PC-ja bi htjelo da njegov PC bude kao konzola. Upamti to,trebat ce ti.

Radi odlične (sada) ali i nažalost preskupe telefone (1200 USD) za onaj novi flagship čijem je uzoru Alfa.

Pratim razvoj, PlayStationa od početka a sjećam se da je dobar razlog za kupovinu 2000-te PS2 bio upravo jer je PS2 bio najjeftiniji DVD Player u to doba. U doba gdje su videoteke bile na svakom ćošku. Znam jer sam dobio Black Hawk Down i još jedan od Samuel J. Jacksona film kada sam kupovao prijatelju konzolu.

PS1 da je donio 3D igre u svačiji dom su čista glupost. Vidio sam kako radi Quake na PC-u i na PS1. Nisam mogao se načuditi da netko tipkama naganja čudovištima umjesto mišem.

O propadanju igara i sličnog čuo sam još od doba kada su rekli da će Novine propasti radi Radija, Radio radi Televizora, Komercijalne TV reklame propast će radi izuma zvanog: Daljinski... itd. itd.

Puno toga pričaš u okviru jednog smisla  kao "realno kakav PC imaš u smislu gaminga" ili gore "kako su 3D igre ušle u svačiji dom".
Nisam ovdje da se natežem čiji je djed veći, nego jednostavno da ukažem da PC nije PS i neće nikada ni biti.

A ja realno imam (pa vidi Moj PC) toliko veliko kućište i toliko velika 2 monitora da jednostavno ne želim da komprimitujem svoju ergonomiju. Kada sjednem za PC onda sam tu za potrebe gdje mi samo PC može tako što omogućiti i nikakav kauč i nikakav TV.
PS5 bi volio da imam radio Casual gaminga kada je društvo tu baš zbog toga tipa "zavaljen u kauč i gledamo na sada 65".

Inače i da sam kontolaš ne bi volio da mi je konzola PC, jer to i ne može biti. Istu priču slušam kada ljudi (informatički neuki) izvade telefon i kažu mi "ovo je sada mali kompjuter".. Pa jeste kompjuter u smislu computate ali da je računar - nije. Upamti to, i to će ti trebati.

I ne znam koji đavo sam ovdje došao.. valjda sa strane mi izašla poruka da je netko aktivan na temi.
Inače sviđa mi se da je ovaj PS5 ogroman. Nikada mi se niti jedan PS dizajn nije svidio, uvijek sam želio PS kao jedna od Sonyevih linjksih komponenata. Onih ES.

Dobro si napisao: sta si uopce ovdje ulazio. Previse filozofiras i sitnicaris oko toga sto je kompjuter. I kalkulator je kompjuter i ne moras crtati. I playstation i svaki bog koji izvodi kalkulacije i proracune je kompjuter. Pojam kompjuter se ne veze sano na PC. I nije Quake jedina igra kao mjerilo. Prerasti vise te fore da su jedine prave igre quake,doom i ostali naslovi prije 20+ godina i to na PC-ju.

I ja sam ih igrao sve i ulagao u gaming pc godinama i mogu ti savrseno reci da je to sve jedna velika rupa bez dna. I da,koliko god ti bilo krivo, da nisu konzole napredovale koliko jesu nebi se pc gaming maknuo dalje od kojekakvih strategija i fps-a... Konzole su cijenom,pristupacnoscu i jednostavnim pristupom usle u svaki dom,ugasile razne igraonice,arkadne centre itd...i to je jasno ko dan. A ti,bez ljutnje, odi na ta svoja dva monitora,misli da si super informaticki pismen, i broji fps-ove i herze i budi superioran i master race. 

15 godina
Sony PlayStation 5

Evo naplatili mi konzolu i poslali mail za praćenje pošiljke. Mislim da u životu nisam bio sretniji što su mi pare otišle s računa 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
15 0 hvala 0
5 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Istina za cijenu ps5/xbox series x nemreš složit komp sličnih performansi, al bar su igre besplatne, pa plaćaš više samo za hardver.

0 7 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

https://www.youtube.com/watch?v=1EAHz5PgHa0
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Ne vjerujem baš da će biti tako i za 3rd party, ali možda nas iznenade. I dalje bih rađe da ima quick resume ko xbox, jer to rješava problem jako elegantno. Možda je i to u planu u nekom patchu.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
9 godina
neaktivan
Evo u instaru se isto moze doc po konzolu 19-og
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Matija4321 kaže...

Istina za cijenu ps5/xbox series x nemreš složit komp sličnih performansi, al bar su igre besplatne, pa plaćaš više samo za hardver.

Svašta se i ovdje da pročitati.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
Matija4321 kaže...

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
Sony PlayStation 5

Loša vijest id prije 4 dana: Playstation 5 neće imati Web Brosera. Ja ne znam jesam li ovo sada vidio ili je bilo govora ranije?!

Izvor: Ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Pozz ekipa, moze li jedan malo savjet. 

NIsam nikada imaok onzolu i igrao, razmisljam da si upiknem PS5 ili ovaj novi Xbox, do sada sam uvijek bio PC gejmer i ovih dana sam od frenda pozajmio malo njegov PS4 onako da prvo vidim kako sve to ide i naletio na do sada nerjesiv problem.

Dualshock kontroler tacnije igranje sa onim joysticima na njemu. Grand Tourismo npr nemam nikakvih problema jer ne koristim ova cudesa ali kada uzmem neku pucacinu (CoD i Doom) ili iz treceg lica (The Last of us) igranje se iz uzivanja veoma brzo pretvara u frustraciju jer ne mogu nista da nanisanim kako treba, a i kretanje tacnije orjentacija mi je losa. 

Je li netko imao ista iskustva, koliko vam je trebalo da se naviknete, ima li nekih savjeta da lakse savladam. Da sve igre podrzavaju mis i tastaturu to bi bilo odlicno. 

P.S. Pokusavao sam se igrati sa osjetljivoscu ali nisam bas naisao na neko rjesenje tu. 

0 0 hvala 0
15 godina
Envy kaže...

Loša vijest id prije 4 dana: Playstation 5 neće imati Web Brosera. Ja ne znam jesam li ovo sada vidio ili je bilo govora ranije?!

PlayStation 4 imam 6 godina i ne sjećam se da sam jednom koristio na njemu web browser. Mislim, da bi bilo korisnije da ga ima, bilo bi. Ali ima toliko boljih i jednostavnijih rješenja od korištenja web browsera na konzoli.

5 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

koji je točno problem sa mojom tvrdnjom, svaka PC igra se može besplatno skinut preko torrenta . osim naravno većine multiplayer igara.

0 10 hvala 0
15 godina
Matija4321 kaže...

koji je točno problem sa mojom tvrdnjom, svaka PC igra se može besplatno skinut preko torrenta . osim naravno većine multiplayer igara.

Danas ogroman broj igara ima bolju zaštitu i nije tako lako kao prije. Isto tako ogroman broj igara danas ima multiplayer komponente ili su kompletno multiplayer. 

4 godine
neaktivan
Matija4321 kaže...

E bravo ako ti je to argument, sto mozes ilegalno skidati igre. Tu mogucnost imas i na konzolama, samo ne bas pri izlasku, ali svaku provale nakon par godina. Na PS4 npr mozes igrati piratizovane igre.

6 godina
Matija4321 kaže...

Pa ako ti nije problem popaliti igru tad idi i mazni konzolu ili graficku karticu, teoretskli je isto pa igraj brate potpuno đabe do mile volje...

14 godina
Nema tu nekog magičnog rješenja, prisili se koristiti kontroler i biti će ti lakše s vremenom. U međuvremenu se igraj s sensitivity i uključi auto aim kad god možeš. Pomiri se s tim da su shooteri, pogotovo iz prvog lica puno ugodniji na PC-u.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
5 godina
protjeran

znam to, imam ps4 sa 5.05 jailbreakom, piratizirane igre rade perfektno.

jedino igre sa novijim firmwareom treba backportati.

btw dobra vam je usporedba

drago mi je da se brineš za financijsko stanje multimilijunskih kompanija, sad će jadne morat bankrotirat

9 godina
gamex1423 kaže...
Matija4321 kaže...

Na PS4 npr mozes igrati piratizovane igre.

Jos uvijek, evo na kraju svog puta, pred izlazak ps5, jos uvijek i mozes i ne mozes......

Mozes, ali.... polovicni exploiti, nemogucnost igranja svih igara na svakom exploitu, dosta zezancije, nestabilnosti.... puno zaobilaznih rjesenja, koja u smislu piratiziranja (citaj, ustede nekih novaca) ne nose prakticki nista, dok izadje exploit za firmware koji xy igra zahtjeva, ta igra je vec stara, i moze se nabaviti za toliko sitne novce, ili preko oglasa ili neke od akcija, da se jednostavno ne isplati.

Tocka isplativosti je bio 4.05 exploit, plus mogucnost downgrade-a odredjenih igara da rade s 4.05 firmwareom, jer je omogucio da sve do tog trena izasle igre budu "besplatne", sto je ogromna kolicina igara, sve preko toga je bilo "na kapaljku", i nije bilo vrijedno cekanja exploita koji bi omogucio igranje "za djabe".... 70-100kn njuskalo, i uzmes igru.... Backportanje, prebacivanje..... igrarije koje oduzimaju previse vremena da bi igrao nesto sto mozes kupiti jeftino....

Da ne spominjem ostajanje na starom firmware-u, nemogucnost updatea igara, nemogucnost koristenja online dijela....

Sve ima svoje prednosti i mane, 4.05 je bio revolucija, sve dalje je cijedjenje i sitni koraci. Da ne spominjem, dok je 4.05 exploit izasao, prakticki je bilo nemoguce naci konzolu s tim ili nizim fw-om.

PS5 vjerovatno ceka ista sudbina, ako ne i gora. Eventualna rupa za ulazak mogu biti ps4 igre, no, sumnjam da sony nece pokriti i taj dio predobro, tako da.....s te strane, dani pirata na konzolama su zavrsili prakticki s ps2 erom, ps3 i ps4 su uvelike bili limitirani exploitima, ne pratim vec neko vrijeme ps4 scenu, no, dok sam pratio, prakticki nisi imao niti jedan paznje vrijedan homebrew, a da ne spominjem neki custom firmware ili slicno.

Opcenito, dani piratiziranja su lagano u umiranju, cak i na svemocnom PC-u, indie game nemaju zastitu, steam i slicne protekcije se brzo probiju, no AAA igre i denuvo - puno puno teze, neke i po par godina od izlaska. RDR2 - skoro godina dana, RE3 remake - preko 6 mjeseci - do tada, igre su se vec mogle nabaviti jako jako povoljno...

Isprike na blagom ot-u....

Children Shouldnt Play with Dead Things
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 20:39 (Damir22).
5 godina
protjeran

nema nikakve zezancije sa ps4 exploitom, treba se aktivirat HEN preko web browsera i može se odmah pokrenut igra.

btw jesi siguran da ne govoriš o 5.05? . sad je 6.72 aktualna verzija, al 5.05 je bila najpopularnija

4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

PS3 uopste nije bio limitiran i vec u pola zivotnog vijeka si imao full custom firmware sa kojim si mogao raditi sta hoces, igrati sve igre i cak igrati online. Na PS4 jeste malo vise ograniceno, ali ipak postoji nacin koji nije ni blizu komplikovan kako si ga opisao, sve se doslovno zavrsi za 10-15 min.

PS3 mi je najbolja konzola za to bio jer si mogao imati emulatore za sve igre. Eno vidim da na series x za 30$ mozes otkljucati dev mode i onda instalirati retroarch i emulatore koje pruza.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 20:45 (gamex1423).

1 0 hvala 0
5 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

na ps4 se može instalirat linux i svakvi emulatori, ima videa gdje su pokrenute i switch, i ps3 igre

al ps4 ima dosta slab procesor, da je ps5 u pitanju bilo bi to puno bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2020 20:50 (Matija4321).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Envy kaže...

PlayStation 4 imam 6 godina i ne sjećam se da sam jednom koristio na njemu web browser. Mislim, da bi bilo korisnije da ga ima, bilo bi. Ali ima toliko boljih i jednostavnijih rješenja od korištenja web browsera na konzoli.

također nikad ni upalio

2.stvar...nadam se da ću 19.11. uspjet naručiti...tj vamo u austriji piše da prodaja online kreće 19.11. a ne narudžbe..tako da ćemo uskoro vidjeti jel to je tako

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice