PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.475.344
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
Purger155 kaže...
Ezio kaže...

Znam da svi preporučate kupovinu online igara direktno preko konzole, ali meni je kupovina preko playstation store stranice na kompu uvijek do sad radila bez problema. Sad odjednom ne mogu napraviti finalni korak jer jednostavno nema "gumba" za nastavak, kao što se vidi na screenshotu.

Jel i kod drugih tako? Probao sam u chromeu i u edgeu. Ne radi ni na mobilnoj verziji stranice.

"Uzmi" prozor sa kursorom miša i povuci prema gore, moralo bi ti se pojaviti Plati ili Odustani....sad više ne znam napamet, ali imao sam istu situaciju prije koji mjesec.. znam da je bilo nekakva glupost i sitnica..

hm, ako misliš na ovaj "prozor2 sa podacima kartice, to ne mogu nigdje pomicati...

ne reagira ni na enter

PSN - darklydexter
9 godina
Neznam dali ce se piratske igre za ps4 ikada moci "kupiti", niti gdje je u doba brzog interneta poanta kupovanja pirata, ako kupujes kupi original, cijene na akcijama ili njuskalu ce tesko bilo koji pirat nadmasiti, sve i kad bi se netko isao time baviti
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Upravo to... Gta5 i witcher3 goty sam skupa platio nekih 250kn. Nathan Drake collection 50kn (3 igre 50kn), Ac Origins 260kn, Horizon ZD 120kn, Bf4 + Hardline 50kn. Rayman 60kn, Trine Trilogy 30kn.... Mislim stvarno, o kakvom piratiziranju pričamo kraj ovakvih cijena. Sjetite se samo razdoblja od Black Friday do Božića koliko je akcija bilo što u eu što u Us.
14 godina
PlayStation 4

ma normalno, akcije konstantno rokaju, jos ak imas US i HR acc, samo nebo ti je granica u skupljanju igara 

TLOU je 8$ bio na US storu, eeej 8 yebenih dolara za takvu igretinu, wolf 29kn BF oba su bila 30+kn, ma smijurija cifre, kak i velis gejming nikad nije bio jeftiniji, fifa 18, 140kn na US storu neki dan (sa onim kodom od 20%)

NBA Live 18 je sad 74kn 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...
Purger155 kaže...
Ezio kaže...

Znam da svi preporučate kupovinu online igara direktno preko konzole, ali meni je kupovina preko playstation store stranice na kompu uvijek do sad radila bez problema. Sad odjednom ne mogu napraviti finalni korak jer jednostavno nema "gumba" za nastavak, kao što se vidi na screenshotu.

Jel i kod drugih tako? Probao sam u chromeu i u edgeu. Ne radi ni na mobilnoj verziji stranice.

"Uzmi" prozor sa kursorom miša i povuci prema gore, moralo bi ti se pojaviti Plati ili Odustani....sad više ne znam napamet, ali imao sam istu situaciju prije koji mjesec.. znam da je bilo nekakva glupost i sitnica..

hm, ako misliš na ovaj "prozor2 sa podacima kartice, to ne mogu nigdje pomicati...

ne reagira ni na enter

Znao je prije biti problem da je IFRAME u kojem se prikazuje premali pa buttoni ODUSTANI i POTVRDI budu ispod dna framea pa se ne vide.

To sam im jednom bio prijavio, pa se ustanovilo da je do adblocka, i to su odmah ispravili taj dan dok sam im prijavio.

Ako znaš HTML možeš inspectati taj DIV i probati ga povećati kako bi se buttoni prikazali, tako sam ja uspio dok mi je trebalo.

Obično se to može skrolati sa middle mouse clickom pa pomicanjem miša, ali nije pravilo.

Vjerojatno tebi nije problem s adblockom ako ti ne radi ni na jednom browseru.

Najbolje da im prijaviš problem pa će popraviti. Moraju jer im je u interesu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
Jesi probao Tab tipkom?
Ili Shift+ enter?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ali radovao bih se CFW na PS4hummer0 kaže...
Damir22 kaže...
Za one koji prate i koje zanima....

Pojavio se alat koji oomogucava mjenjanje minimalnog firmwarea kojeg igra zahtjeva da bi se pokrenula. U prijevodu, ovo omogucava na najnoviju igru (koja zahjeva npr 5.0 firmware) igrate na bilo kojoj konzoli s bilo kojim firmom.

U teoriji. Ovo samo po sebi i nije zanimljivo, s obzirom da i dalje trebate imati jailbreak, i na konzoli s koje ripate, i konzoli na kojoj igrate. Zanimljivo je u kontekstu potvrde da postoji exploit i na zadnjim verzijama firmwarea, tako da koga zanima bolje da ne radi update neko vrijeme, jer se opako suska o novom exploitu koji ce biti javno dostupan vrlo brzo.

Naravno, ako scena bude pratila ovo adekvatno, pa koristeci privatni exploit budu ripali stvari i radili ih "firmware" free, onda lako moguce da noviji exploiti nece biti javno dostupni neko duze vrijeme, jer realno nece biti (prevelike) potrebe za njima, osim za vlasnike pro konzola koji ipak najvise gube bez pro boosta

Ma imao sam Jailbrekanu konzolu PS3 sa 150 igara od toga sam igrao 3 igre.Dobro tada sam bio ovisnik o WOT-u pa drugo nisam igrao.

Glavna fora danas je da svi igraju online i piratluk više ne prolazi.

A i PS+ je tu.

Kod mene je bila slicna situacija, nekako mi nisu zanimljive bile, a sad kada biram sta cu kupiti pa i kupim, posvetim se igri da je maximalno iskoristim i zanimljivije mi. Iako meni nije do MP jer ja ga ne igram, a na PS3 sa CFW sam mogao igrati cak i online uz pomoc spoof-a.

Ali radovao bih se kada bi izasao CFW za PS4. Na PS3 sam s tim bas uzivao jer ima raznih alata i stvarcica, imao sam sve emulatore na konzoli pa sam cesto igrao i Super Mario Wolrd 2 hahhaa

https://www.youtube.com/channel/UCWgV7W_LmZOI8sTXRTIzfdg/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 16:01 (arnes_king).
11 godina
Ezio kaže...
Damir22 kaže...
Svako vrijeme nosi svoje, istina.

No kome mp nije pretjerano bitna stavka u zivotu, jailbreak ipak nosi svoje prednosti.

Ps+ sa svojim free igrama mi ionako nije pretjerano zanimljiva koncepcija, uz jailbreak cijeli internet je jedan veliki free ps+. Ne zagovaram, da se razumijemo, sve ima svoje prednosti i nedostatke, online igranje ce vjerovatno uvijek biti nemoguce ili barem vrlo rizicno uz jailbreak, no tko moze bez toga....

Meni je kako sam vec rekao ovo zanimljivo s tehnicke strane, lagano uvidis koliko nas sve skupa sony pravi budalama, odnosno koliko je izvlacenje love primarno, bez obzira na sve.

ajmo želju za piratizacijom, tj. besplatnim igranjem igara koje se inače plaćaju, zamaskirati u zainteresiranost za tehničkim napretkom.

Stavi cijenu istu kao na us storeu i ukini online pretplatu i onda mozemo pricat.

13 godina
Spacecraft kaže...
Ezio kaže...
ajmo želju za piratizacijom, tj. besplatnim igranjem igara koje se inače plaćaju, zamaskirati u zainteresiranost za tehničkim napretkom.

Stavi cijenu istu kao na us storeu i ukini online pretplatu i onda mozemo pricat.

Ma nemoj. Kad ideš kupiti bilo kakav proizvod u trgovini kažeš "ili mi prodajte ovo po cijeni kao u američkoj trgovini ili kradem"? Nazovimo to pravim imenom, nemojmo se lagati, jednostavno tražiš izgovor za piratiziranje i našao si ga u US cijeni. Jer iskreno, da su cijene kao na US storeu i ti i ja znamo da bi se vrlo brzo našao neki drugi izgovor.

Ne volim taj mentalitet, ne pripadam mu. Ne znam kako sami sebi opravdavate da za svoj rad trebate biti plaćeni, a onda se okrenete i ukradete rad nekoga tko je također pošteno odradio svoj posao. Zato i jesmo tu gdje jesmo... 

11 godina
PlayStation 4

Ti kupuj originale, ja uglavnom necu. Ja ne trebam izgovor za piratiziranje. Ja sebe ne zelim zakidati radi nedostatka resursa za gaming svijet pa cak i glazbeni i filmski. Znanje treba biti besplatno. Imas na svijetu ljude kao ti koji moraliziraju a imas ljude kao ja koji prezivljavaju. Ja nikoga ne forsiram na piratstvo niti govorim o tome kao nesto pozitivno. Uostalom  dok god nisam ostetio covjeka svojim piratiziranjem ja se ne brinem. Lijepo ti razmisljas ali mozda za neki drugi svijet.

Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
Spacecraft kaže...

Ti kupuj originale, ja uglavnom necu. Ja ne trebam izgovor za piratiziranje. Ja sebe ne zelim zakidati radi nedostatka resursa za gaming svijet pa cak i glazbeni i filmski. Znanje treba biti besplatno. Imas na svijetu ljude kao ti koji moraliziraju a imas ljude kao ja koji prezivljavaju. Ja nikoga ne forsiram na piratstvo niti govorim o tome kao nesto pozitivno. Uostalom  dok god nisam ostetio covjeka svojim piratiziranjem ja se ne brinem. Lijepo ti razmisljas ali mozda za neki drugi svijet.

A nego šta ćeš ti kupovati za playku?

Svi smo mi piratizirali kao klinci. Sad dok smo odrasli i zarađujemo novce se iskupljujemo za prethodne grijehe. Većina i dalje piratizira skupe softvere, serije i filmove (pogotovo ako nema na netflixu, hbou i sl).

Kupovanje igara potiče i razvoj novih igara i napredak gaming industrije. Piratizacija ne potiče ništa osim odustajanje od razvoja ili ugrađivanje DRMova i always onlinea.

Ako nemaš para za igre, jebiga. Onda bolje radi nešto korisnije nego što gubiš vrijeme na glupe igrice :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Spacecraft kaže...

Uostalom  dok god nisam ostetio covjeka svojim piratiziranjem ja se ne brinem. 

Zar piratstvo nije direktan udarac na razvoj igara / developere, a samim time i steta na covjeka / firmu / nesto trece ?

Ili ja imam krivo razmisljanje o pojmu piratstva.

Kao sto je kolega prije napisao, gaming nikad nije bio jeftiniji i konstantnim akcijama zastupljeniji, sto piratstvo zaista cini ostavljenim u proslosti.

Osobno sam protiv piratstva, upravo iz razloga kojeg sam naveo na pocetku ovog posta.

15 godina
PlayStation 4

Ma i Sony mažnjava sjetite se samo kako je bez razloga poskupio PS+.

Tako da nije sve crno-bijelo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Spacecraft kaže...

Ja sebe ne zelim zakidati radi nedostatka resursa za gaming svijet pa cak i glazbeni i filmski. Znanje treba biti besplatno.

Ajde ne pizdi. Igre su luksuz, to nije potreba niti nikakvo obrazovanje ili školovanje. Kompanije troše ogromnu lovu za izradu tih igara za koje ti misliš da bi trebale biti dostupne svima besplatno?

To što je dosta ljudi na ovim prostorima naviknuto na piratstvo pa sve to shvaća kao nešto sasvim normalno, to je nešto drugo. Ali ajde, za filmove i muziku još i razumijem jer smo tu stvarno zakinuti što se tiče dostupnosti nekih servisa. Ali igre nikad jeftinije i dostupnije.

Nikad mi nije smetalo to što netko piratizira za sebe, pa piratizirao sam i ja na kraju krajeva kao klinac. Ali nemoj bar prodavati priče kako bi igre ionako trebale biti besplatne itd. i na taj način se "opravdavati" jer to zbilja nema smisla.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 23:15 (antimadridista).
11 godina
Ja na ps4 imam nekoliko igara u vrijednosti od oko 900injak kn. Malo. Za pc oko 500injakali ih ima vise. Ja zelim da to bude jeftinije u rangu us. Kako anti madridista kaze ipak se zanje placa makar simbolicno npr cijena knjige. Imas pravo. Ja ne zelim da mi to bude luksuz nego standardan dio zivota. Nije li za us acc potrebno izmisliti podatke i nije li to protiv sonyevih toua. Zasto se sony ne bori protiv toga. Razlicite regije razlicite cijene. To mi se cini kao hrvatski nacin poslovanja(APP). Oni to toleriraju radi love,ljudi kao mi i vi. Ja ne zelim cekati pola godine godinu dok ne padnu cijene. Moj rodjo moze kupit 30 igara miesecno koje su izasle danas po punoj cijeni. Ja ih mogu 30 ako padnu za 70%. Zajebi ti to. Znam da ima firmi koji su propali radi piratstva ali to nije bio glavni uzrok. Ja sam za sebe odlucio dali je moralno ili ne piratizirati. Kopija namjenjena meni neke igre koju sam piratizirao nek slobodno prodaju nekom drugom. Imaju fizicku kopiju ili digitalnu koja je netaknuta. I za kraj danasnje igre stagniraju,nema vidljivog napretka,mozes nabrojati na prst jedne ruke dobrog sto je izaslo.
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

Neznam po čemu si točno zaključio da su igre toliko jeftinije preko US accounta. Uglavnom svaka nova igra je 60 eura svugdje u Europi i 60 dolara u US. I svaki od tih store-ova dobiva dobre popuste dosta često, nekad US a nekad Europa. Uglavnom nije gotovo nikakva razlika.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Spacecraft kaže...
Ja na ps4 imam nekoliko igara u vrijednosti od oko 900injak kn. Malo. Za pc oko 500injakali ih ima vise. Ja zelim da to bude jeftinije u rangu us. Kako anti madridista kaze ipak se zanje placa makar simbolicno npr cijena knjige. Imas pravo. Ja ne zelim da mi to bude luksuz nego standardan dio zivota. Nije li za us acc potrebno izmisliti podatke i nije li to protiv sonyevih toua. Zasto se sony ne bori protiv toga. Razlicite regije razlicite cijene. To mi se cini kao hrvatski nacin poslovanja(APP). Oni to toleriraju radi love,ljudi kao mi i vi. Ja ne zelim cekati pola godine godinu dok ne padnu cijene. Moj rodjo moze kupit 30 igara miesecno koje su izasle danas po punoj cijeni. Ja ih mogu 30 ako padnu za 70%. Zajebi ti to. Znam da ima firmi koji su propali radi piratstva ali to nije bio glavni uzrok. Ja sam za sebe odlucio dali je moralno ili ne piratizirati. Kopija namjenjena meni neke igre koju sam piratizirao nek slobodno prodaju nekom drugom. Imaju fizicku kopiju ili digitalnu koja je netaknuta. I za kraj danasnje igre stagniraju,nema vidljivog napretka,mozes nabrojati na prst jedne ruke dobrog sto je izaslo.

Znači potrošio si 900kn + 500kn sveukupno. Ti si amater :-)

Bolje da ti ne kažem koliko sam ja potrošio na igre na raznim platformama i shopovima :-)

15 godina
PlayStation 4

Ja se nikad nisam ni usudio brojati koliko sam ukupno potrošio, mislim da bi me strefio infarkt. Samo nastavljam trošiti i govoriti sam sebi da nije toliko strašno 

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Pa jel odigrate vi to ikad. Ja znam konkretno 3 covika koji imaju pozamasan library dobar dio nisu nit pokrenuli. Pitam ih pa koji k tolko kupujete? Uglavnom odgovori su bio je bundle za 4.99 € pa nek se nadje. Aj dobro rekoh.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
PlayStation 4

Osobno san piratizira ka dite sve igre za ps2, uostalon kupija san je sa "chipon" da mogu igrat pirate. Sada kad iman svoju placu i kad san vec odlucija kupit ps4, ne pada mi na pamet piratizirat i radit jailbreak iako me skoro pa iskljucivo SP zanima:

AC 4 - 70ak kn, DS2 - 74 kn, Rocket League - 90 kn, GTA 5 - 200 kn, HZD - 200injak kn, TLOU - 8$..

to su samo neke od igara na koje sam / cu potrosit desetke, ako ne i stotine sati i nije mi ih tesko platit na nekon popustu, a neko se za njih opet jebacki potrudija. Pa da doma uzmen 7 8 piva potrosit cu 100 kn, a kamoli da sa curon izaden vanka 1 vecer.

2 0 hvala 0
15 godina
Tututuru kaže...

Osobno san piratizira ka dite sve igre za ps2, uostalon kupija san je sa "chipon" da mogu igrat pirate. Sada kad iman svoju placu i kad san vec odlucija kupit ps4, ne pada mi na pamet piratizirat i radit jailbreak iako me skoro pa iskljucivo SP zanima:

AC 4 - 70ak kn, DS2 - 74 kn, Rocket League - 90 kn, GTA 5 - 200 kn, HZD - 200injak kn, TLOU - 8$..

to su samo neke od igara na koje sam / cu potrosit desetke, ako ne i stotine sati i nije mi ih tesko platit na nekon popustu, a neko se za njih opet jebacki potrudija. Pa da doma uzmen 7 8 piva potrosit cu 100 kn, a kamoli da sa curon izaden vanka 1 vecer.

Sine Damire di je taj jailbreak sad ću namjerno staviti pirate na PS4 kad ima toliko lažnih moralista. Što napadate čovjeka za piratluk kad ste svi do jučer igrali pirate.

Ko hoće nek igra pirate i točka, što solite pamet negdje uvijek treba uštediti za kućni budžet bolje na igrama nego na kruhu.

8 godina
hummer0 kaže...
Tututuru kaže...

Sine Damire di je taj jailbreak sad ću namjerno staviti pirate na PS4 kad ima toliko lažnih moralista. Što napadate čovjeka za piratluk kad ste svi do jučer igrali pirate.

Ko hoće nek igra pirate i točka, što solite pamet negdje uvijek treba uštediti za kućni budžet bolje na igrama nego na kruhu.

Ka sta san napisa, ako se vec zelin igrat iman druge luksuze na kojima mogu ustedit (citaj pive i izlasci) ako mi dode voda do grla. I ne vidin kako napadan ikoga sa iznosenjen svog osobnog stava u kojemu san i napisa da san igra iskljucivo pirate kad san bija mladi. Ali nek san ja lazni moralist i solin pamet..

15 godina
Tututuru kaže...
hummer0 kaže...
Tututuru kaže...

Ka sta san napisa, ako se vec zelin igrat iman druge luksuze na kojima mogu ustedit (citaj pive i izlasci) ako mi dode voda do grla. I ne vidin kako napadan ikoga sa iznosenjen svog osobnog stava u kojemu san i napisa da san igra iskljucivo pirate kad san bija mladi. Ali nek san ja lazni moralist i solin pamet..

Ma nisam napiso samo za tebe za sve na forumu.

17 godina
hummer0 kaže...

Ma nisam napiso samo za tebe za sve na forumu.

Ma sve ok, samo nije baš za hvalit se okolo kao što on radi.

Neka piratizira u sebi :-) Ne znam zašto bi ga mi sad morali tapšati po ramenu.

Toleriram piratizaciju dok si nezaposleni tinejdžer ili student, poslije više ne :-)

Štoviše, mogle bi gaming kompanije davati extra popuste za akademske građane, kako dosta softver kompanija radi. Pošalješ potvrdu od škole i dobiješ jeftinije :-P

Tako bi navukli ljude od malih nogu :-)

12 godina

Svuda ljudi kradu, ali samo se na Balkanu hvale s time.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
17 godina
DeniZg kaže...

Svuda ljudi kradu, ali samo se na Balkanu hvale s time.

Ma najjači mi je izgovor da nije nikom ništa ukradeno jer digitalna kopija nije nikakva šteta.

Recite to Severini :-P

12 godina

Ma to su izgovori ljudi koji još nisu zakoračili u stvarni svijet i nešto stvorili svojim radom.

Izmakla korist (učinjena piratizacijom) je zakonom priznati oblik imovinske štete, a sve ostalo su priče za malu djecu.

Svi smo mi to prošli, nema smisla lagati, ali kao što sam spomenuo, sa nezakonitim radnjama se pametan čovjek ne hvali.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
7 godina
neaktivan
PlayStation 4

Vikend akcija na psn-u 

3 0 hvala 6
17 godina
PlayStation 4

Evo F1 2017 na debeloj akciji, netko je pitao nedavno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
DeniZg kaže...

Ma to su izgovori ljudi koji još nisu zakoračili u stvarni svijet i nešto stvorili svojim radom.

Izmakla korist (učinjena piratizacijom) je zakonom priznati oblik imovinske štete, a sve ostalo su priče za malu djecu.

Svi smo mi to prošli, nema smisla lagati, ali kao što sam spomenuo, sa nezakonitim radnjama se pametan čovjek ne hvali.

Ilegalno sam skinuo Rimworld. Igra je ispala zakon i drago mi je sto sam ju ilegalno skinuo jer inace ne bih bio zainteresiran za takvo sto. Par mjeseci nakon sto sam ju skinuo i igrao, odlucio sam ju kupiti i uzeo sam ju preko Steama.

Stvar je u tome sto ljudi koji skidaju igre su ljudi koji te igre najvjerojatnije nebi ni kupili, bilo zato sto su slabijeg imovinskog stanja ili su djeca pa nemaju jos svoje novce.

Da li je ilegalno? Da, je. Da li je ultra-stetno i unistava industriju? Ni pod razno.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice