Ne pričam gluposti Vjeruj mi da sam ga znao namjestiti i kalibrirati. to je prvo šta sam napravio kada sam ga montirao.
To što si ti kupio taj tv ne znači da je dobar. I po svemu sudeći ne vidiš dobro.
Niže su ti testovi koje su napravili profesionalci i mjere sa instrumentima, a ne sa naočalama.
Znaši taj Sony ima očajnu kvalitetu slike i ja se ne sramim se priznat grešku što sam ga kupio..
Radije sam ga prodao i izgubio par kuna nego gledao lošu sliku.
Ok, pa sve cool onda. Taj TV ima probleme (počevši s Androidom) no kvaliteta slike nije jedan od njih.
Ali i testove treba znati protumačiti. Ja ne gledam TV na visokom brightnessu jer je brutalno jaki backlight nego možda na 30%, i crna mi je sasvim dobra.
Bolje od toga mi ne treba. Nije kvaliteta TVa samo mjerenje kontrasta. Možda je tebi to najbitnije, ali sigurno nije najbitnija stvar za gaming.
A HDR ne bi smio ovisiti o brightnessu, u tome i je cijeli problem trenutno sa HDRom. I čak mislim da to i nije jedini problem sa HDRom, jer bez njega na max brightnessu slika izgleda zadovoljavajuće odlično. Da ne locka brightness na max nitko se ne bi bunio jer ljudsko oko se ionako prilagodi izvoru svjetla. Kako white balanceu, tako i kontrastu. To možeš mjeriti radi prikazivanja nekih brojki, ali mozak to ionako procesira puno bolje nego što jedna kamera može izmjeriti. Tako da se ja s tim ne optrerćujem.
Odabir TVa je komplicirana stvar, i ovisi i o rasporedu prostorije, prozorima, mjestu gdje sjediš, osobnim preferencijama i sl. Ja ne bih diskreditirao jedan televizor kao loš samo zato što tebi nije pasao.
No loš kut gledanja je definitivno nešto što meni užasno smeta, jer imam široku prostoriju i mogu gledati iz raznih kuteva. Onaj tko ima usku prostoriju njemu to ne igra ulogu npr.