Filmičnost je izmišljeni pojam koji opisuje neku staru tehnologiju i percepciju iste. Mladi ljudi sigurno ne puše 24 fpsa kao stari.
Ja se bunim. Gledao sam Warcraft u IMAXu u 24FPSa i to je bilo jedno odvratno iskustvo za mene.
Svačija reakcija na više FPSa je prvotno šok jer izgleda neobično zbog navike. I ja sam tako reagirao, pa nije ni čudo da je ekipa koja je išla godinama u kino podivljala. Ali oni koji se priviknu ne mogu više nazad. Isto kao i u igrama.
Hobbit je bio fail iz puno više razloga, a ne samo radi FPSa. Meni je bio čisto solidan u toliko FPSa, a još sam i u 3D pogledao!
48 fps ima smisla samo u 3D filmovima jer onda po svakom oku dobijaš 24fps, sve ostalo za mene nije film. Doduše i ovakav 3D kakav je sada nije film, ali ajde... ima ljudi kojima se to sviđa.. Inače moj sin za kojeg mogu reći da je mlad čovjek okrenut tehnologiji s gnušanjem odbacuje bilo kakva pomagala i korekcije na slici koje nude današnji televizori koji umjetno podižu kvalitetu slike a ujedno ubijaju filmičnost. Ne puši 3D i voli filmove gledati kako ih gledamo cijeli život. 48 fps može popušiti nova nadolazeća generacija koja nikada nije i neće vidjeti filmove u 24 fps. Svi ostali jako teško... No dobro, svatko gleda onako kako se njemu sviđa. Ja sam staromodan i dajem prednost filmovima u 24 fps.