PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.454.194
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
DeniZg kaže...

A samo sam stavio jedan običan link na članak....

Sve pokvariš. ;-)

Vidio si ti da su ljudi malo zaspali pa si pokrenuo temu.

Ljudi došao sam do 15. misije  Uncharted 4:A Thief's   više mi se neda skakat jel ima nešto zanimljivo do kraja ili da vratim frendu igru nedovršenu

17 godina
hummer0 kaže...
DeniZg kaže...

Sve pokvariš. ;-)

Ljudi došao sam do 15. misije  Uncharted 4:A Thief's   više mi se neda skakat jel ima nešto zanimljivo do kraja ili da vratim frendu igru nedovršenu

A igraš radi priče, gameplay je isti kao i uncharted 1 :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
17 godina
Bitanga kaže...

Opet ste nervozni, a niste me ni skužili.

PS4 je PC samo sa specijalnim OS-om. Steam već ima svoj OS specijaliziran za igre samo nije još proširen jer je Linux, a za Linux nema baš puno igara.

PC kao konzola je realnost, samo treba dobar OS koji će igranje učiniti jednakim kao na konzolama i nema problema da ga staviš gdje god hoćeš i igraš se.

Naravno da konzole neće izumrijeti jer su zaokruženi proizvodi od pojedinog proizvođača. Isto kao što postoje i iPhonei i ostala hrpa Android mobitela. Pa neka bira tko što želi.

A konkurencije na PSu nemaš, imaš PSN i ništa drugo. Na PCu imaš Steam, Windows Store, GoG, Humble Bundle, Uplay, Battle.net, Origin, i hrpu ostalih third party storeova, svatko ima svoj launcher.

Nitko nije nervozan samo kažem da bez obzira na OS i dalje ću imati problema sa stavljanjem PC gdje ja hoću. I dalje će moj PC biti težak preko 30 kg i dalje će mi biti problem nosati ga po stepenicama gore dolje.

Kažeš da steam već ima svoj OS. Zar misliš da će steam, dozvoliti da preko njihovog OS koristiš druge servise za trošenje novca tipa origin ili Uplay?? Kada si govorio o konkurenciji na PC ja sam govorio o konkurenciji na konzolama a ne o konkurenciji na PS. Izgleda da ipak ti nisi nas skužio niti pažljivo čitao. Kod biranja konzole sam odlučuješ na kojoj ćeš konzoli igrati i koji ćeš online servis koristiti. Moj izbor je bio PS4 jer sony ipak mari za ovaj dio tržišta što je vidljivo iz lokaliziranog PSN dok nas microsoft i dalje ignorira i tretira kao piratsko tržište. Stoga moj izbor nije bio težak.

10 godina
neaktivan
hummer0 kaže...
DeniZg kaže...

Sve pokvariš. ;-)

Kad si dosao do tu onda ju predi do kraja

I am over 9000!!!
17 godina
movie kaže...

Nitko nije nervozan samo kažem da bez obzira na OS i dalje ću imati problema sa stavljanjem PC gdje ja hoću. I dalje će moj PC biti težak preko 30 kg i dalje će mi biti problem nosati ga po stepenicama gore dolje.

Kažeš da steam već ima svoj OS. Zar misliš da će steam, dozvoliti da preko njihovog OS koristiš druge servise za trošenje novca tipa origin ili Uplay?? Kada si govorio o konkurenciji na PC ja sam govorio o konkurenciji na konzolama a ne o konkurenciji na PS. Izgleda da ipak ti nisi nas skužio niti pažljivo čitao. Kod biranja konzole sam odlučuješ na kojoj ćeš konzoli igrati i koji ćeš online servis koristiti. Moj izbor je bio PS4 jer sony ipak mari za ovaj dio tržišta što je vidljivo iz lokaliziranog PSN dok nas microsoft i dalje ignorira i tretira kao piratsko tržište. Stoga moj izbor nije bio težak.

Ne znam šta ti imaš u PCu da ti je težak preko 30kg. :-) PC može biti i moćan i lakši od 5kg i dimenzija kao današnje konzole. Ako si zadovoljan sa PS4 kao jedinom gamerskom platformom to je ok. Ja nisam, i želim više.

Makar ok je i to što ti kažeš. I bolje da su PCi prekomplicirani za prosječne gamere. Da nisu tako komplicirani ja kao klinac ne bih naučio ništa o njima nego bih se samo igrao. Nikad ne bih pročitao "Commodore za sva vremena" i sl knjige koje su me zainteresirale za računala i na osnovu kojih sad zarađujem za život. Nadam se da će i moji klinci tako početi malo proučavati, a ne samo da se igraju klikajući po launcheru za igre :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
15 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...

Nastao je mali problem zbog PS4/PS4PRO i zbog tranzicije sa full HD na 4K, to mi je jasno. Ali netko je plaćen da temeljito istestira igru i donese odluku što je u kojim okolnostima najbolje. Ja nisam taj.

Kužim, ti nisi taj, al ne možeš onda ni određivati kome je što bitno jer nisi proveo neku analizu tržišta i sl. Opcije nikome ne škode.

Da je tebi stavio po defaultu 1080p kod launcha igre i u opcijama ponudio da se prebaciš na 4k ništa ti ne bi smetalo i ne bi te zbunilo da ideš googleati.

Ako si prosječni gamer igrao bi igru, a ako nisi promijenio bi si postavke.

Ionako prvo što iznadprosječni gamer (i PC gamer) napravi je da ode u opcije i pogleda što se tamo nudi i upali što želi.

Pa upravo netko i je proveo analizu tržišta i utvrdio da gameri više kupuju konzole nego PC. Ne treba otkrivati toplu vodu.

Zna se što se traži i prodaje.

Inače, nije uopće nužno da će samo iznadprosječni gamer ići nešto prčkati po postavkama. Njemu je barem lako, digne sve na max. Ispodprosječni je problematičan, taj treba još više prčkati po postavkama da bi uspio nekog upucati u multiplayeru... 

Na konzoli možeš biti ispodprosječan i iznadprosječan samo po pitanju skilla. Nema potrebe za prčkanjem po postavkama jer oprema je standardizirana.

Ostalo sam izrezao da se ne skreće previše od najvažnije ps4 teme - primarnim i sekundarnim konzolama ("accountima")

PSN - darklydexter
17 godina
neaktivan
Shivi kaže...
hummer0 kaže...
DeniZg kaže...

Sve pokvariš. ;-)

Kad si dosao do tu onda ju predi do kraja

Bas tako, nemoj odustati. Odigraj pricu do kraja i ima dio kad ode odjavna spica nemoj ugasiti konzolu!!!

22 Chaptera + Epilog

Sta je to ispodprosjecni gamer? Prvi puta cujem.

Cuo sam za termin, "gamer" i "hardcore gamer", "ispodprosjecni" nisam.

Ne trolam, nego me zanima.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 15:04 (Chaky).
15 godina
Chaky kaže...

onaj koji ima ispodprosječnu konfiguraciju:P

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...
Bitanga kaže...
Ezio kaže...

Nastao je mali problem zbog PS4/PS4PRO i zbog tranzicije sa full HD na 4K, to mi je jasno. Ali netko je plaćen da temeljito istestira igru i donese odluku što je u kojim okolnostima najbolje. Ja nisam taj.

Kužim, ti nisi taj, al ne možeš onda ni određivati kome je što bitno jer nisi proveo neku analizu tržišta i sl. Opcije nikome ne škode.

Da je tebi stavio po defaultu 1080p kod launcha igre i u opcijama ponudio da se prebaciš na 4k ništa ti ne bi smetalo i ne bi te zbunilo da ideš googleati.

Ako si prosječni gamer igrao bi igru, a ako nisi promijenio bi si postavke.

Ionako prvo što iznadprosječni gamer (i PC gamer) napravi je da ode u opcije i pogleda što se tamo nudi i upali što želi.

Pa upravo netko i je proveo analizu tržišta i utvrdio da gameri više kupuju konzole nego PC. Ne treba otkrivati toplu vodu.

Zna se što se traži i prodaje.

Ako nešto napišeš ne znači i da je istina. 

Velika većina gamera igra na PCu (preko 60%) i najveća zarada od igara je na PCu (i to najviše od free to play igara). Od toga ih sigurno jako velik broj ima i PC i konzolu.

Kad smo kod toga također treba i definirati tko je uopće "gamer"? Koliko moraš igrati da budeš gamer i kakve igre? Tko gameru kupuje platformu? Roditelji ili sam? Da li je gamer netko tko ima PS3 ili Wii i nije ga upalio više od 5 godina? 

Ako se zaposliš i nemaš ništa prvo što ćeš si kupiti je računalo, a ne konzola. I onda ćeš se na njemu i igrati.

I tak, ak se povlači statistika onda se mora napraviti ozbiljno istraživanje, a ne samo "broj mjesečnih korisnika na platformi".

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 15:33 (Bitanga).
14 godina
PlayStation 4

Jbt Bitanga ti uspiješ baš sve zakomplicirati

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...
Chaky kaže...

I to isto treba dobro definirati. :-)

Ja sam tu pod prosječni gamer mislio na onoga tko se igra i ne opterećuje detaljima, rezolucijom, FPSom i sl. Upali igru i igra.

Iznadprosječni gamer je veći brijač od prosječnog gamera. Na PCu takvi imaju redovito gamerske konfiguracije. A oni prosječni se zadovoljavaju time što imaju jer im ili nije bitno ili ne vide razliku (pare se uvijek nekako nađu ako ti je bitno).

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 15:51 (Bitanga).
17 godina
Hexfire kaže...

Pa život nije jednostavan :-)

Inače ne bi trebali imati forume ;-)

14 godina
neaktivan
PlayStation 4

Pozz, ja svoj PS4 PRO koristim uz Samsungov TV KU6402, to sam nedavno kupio bas zbog plejke..

Kako mi je do sada komp bio spojen na HDMI 1 ulaz, plejku sam ukopcao na HDMI 2 ulaz medutim nije mi nudilo 4k da namjestim u opcijama plejke...

Onda sam plejku ubacio u taj HDMI1 (na tvu jedino za taj ulaz pise HDMI/DVI, ostali su samo HDMI) i normalno sam namjestio 4k opcije...pitanje je sad jel to znaci da mi samo taj jedan izlaz podrzava 4k ili moram jos nesta namjestiti negdje drugdje..takodrr tv ima HDR opciju...

Neznam samo jesu li to 2.0 HDMI ulazi ili 2.1..i koja je uopce razlika izmedu 2.0 i 2.1?

Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
strbi kaže...

Pozz, ja svoj PS4 PRO koristim uz Samsungov TV KU6402, to sam nedavno kupio bas zbog plejke..

Kako mi je do sada komp bio spojen na HDMI 1 ulaz, plejku sam ukopcao na HDMI 2 ulaz medutim nije mi nudilo 4k da namjestim u opcijama plejke...

Onda sam plejku ubacio u taj HDMI1 (na tvu jedino za taj ulaz pise HDMI/DVI, ostali su samo HDMI) i normalno sam namjestio 4k opcije...pitanje je sad jel to znaci da mi samo taj jedan izlaz podrzava 4k ili moram jos nesta namjestiti negdje drugdje..takodrr tv ima HDR opciju...

Neznam samo jesu li to 2.0 HDMI ulazi ili 2.1..i koja je uopce razlika izmedu 2.0 i 2.1?

Kod mene na Sony DX8005 su samo 2 od 4 HDMI porta koji podržavaju 4k@60FPS. Tako da najbolje pogledaš u specifikacijama televizora, ne postoje bezveze :-)

15 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...
Chaky kaže...

I to isto treba dobro definirati. :-)

Ja sam tu pod prosječni gamer mislio na onoga tko se igra i ne opterećuje detaljima, rezolucijom, FPSom i sl. Upali igru i igra.

Iznadprosječni gamer je veći brijač od prosječnog gamera. Na PCu takvi imaju redovito gamerske konfiguracije. A oni prosječni se zadovoljavaju time što imaju jer im ili nije bitno ili ne vide razliku (pare se uvijek nekako nađu ako ti je bitno).

ja mislim da ti brkaš pojmove "iznadprosječni" i "picajzla"

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

meni se svidjaju ovakve rasprave barem nije dosadno 

bitanga vodi rat sa konzolasima dok

picajzla oko philips kondicha sa garfieldom

dojdem s joba i imam kaj citat...ma zivot je ljep! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 17:07 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

meni se svidjaju ovakve rasprave barem nije dosadno 

bitanga vodi rat sa konzolasima dok

picajzla oko philips kondicha sa garfieldom

dojdem s joba i imam kaj citat...ma zivot je ljep! 

joj da ono Na TV forumu je koma

17 godina
Bitanga kaže...

Ne znam šta ti imaš u PCu da ti je težak preko 30kg. :-) PC može biti i moćan i lakši od 5kg i dimenzija kao današnje konzole. Ako si zadovoljan sa PS4 kao jedinom gamerskom platformom to je ok. Ja nisam, i želim više.

Makar ok je i to što ti kažeš. I bolje da su PCi prekomplicirani za prosječne gamere. Da nisu tako komplicirani ja kao klinac ne bih naučio ništa o njima nego bih se samo igrao. Nikad ne bih pročitao "Commodore za sva vremena" i sl knjige koje su me zainteresirale za računala i na osnovu kojih sad zarađujem za život. Nadam se da će i moji klinci tako početi malo proučavati, a ne samo da se igraju klikajući po launcheru za igre :-P

Možeš vidjeti pod moj pc što imam. Imam kučište koje je veliko i izuzetno teško. Uvijek sam volio imati veliko i skupo kućište, najbolje napajanje i ostale komponente.  Doduše zadnjih godina sam malo popustio. Ostario sam i ne pali me toliko računalo kao nekada kada sam ga mijenjao dva puta godišnje. Ne znam po čemu su pc komplicirani osim što nisu praktični za nosanje po kući?  Svako moje dijete je od polaska u osnovnu školu imalo svoje osobno računalo i pristup internetu kao i sve konzole na tržištu. Mogli su i učiti i igrati se. Mali završio dva faksa i doktorirao a kćer završava faks u americi. Puno smo im pružili a još više su nam vratili.  Tako da mogu reći, koliko uložiš u djecu toliko će ti se vratiti. I jedan savjet, nemoj im ništa braniti. 

10 godina
neaktivan
Hexfire kaže...

u ovakvim raspravama često sudjelujemu kafani itd. al kad se pije heh

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
17 godina
strbi kaže...

Očito ti je samo prvi ulaz 4k i to nije ništa čudno. HDMi ti ne može bit revizija 2.1 jer na tržištu nema trenutno takvih televizora. Još nije usaglašen standard i očekuje se da će biti usaglašen do iduće godine a onda 2019 po sadašnjim predviđanjima pojavit će se prvi televizori s HDMI 2.1. Sada možeš kupiti tv s HDMI 2.0b revizijom. Prošle godine su dolazili tv s HDMI 2.0a revizijom. Koji HDMI ima tvoj tv provjeri u specifikafijama no ako je ovogodišnji model trebao bi imati novi 2.0b HDMI.

13 godina
Ryder007 kaže...

meni koji sam godinama igrao na PC,konzola je postala zakon,nema prtljanja po nicemu samo ubacis i igras,a na pc te skini ove drivere te one pa nevalja ovo ili ono i uvijek se nade neki problem,trenutno mi PC sluzi za odigrat samo neke strategije ili TPS jer se tesko navikavam na gljive ali doci ce i to da ce mi pc biti totalno work related i za odigrat koju strategiju ili neki mmo

Koliko god su glupe i besmislene rasprave PC vs konzole, moram reagirati na neke stvari, pa ih i citirati. Prvenstveno sam PC gamer, ali sam već osam mjeseci i vlasnik konzole. I super mi je na obje platforme, uživam i u jednoj i u drugoj. Ono na što moram reagirati je ova famozna i tisuću puta već izlizana tvrdnja da se na PC-ju tobože moraju skidati kojekakvi driveri i po njima prtljati i da uvijek nešto ne valja ili ne radi. Dajte ljudi, ne pretjerujte, ispadate smiješni i govorite neistine. Nije ovo 1998. godina da se unose interrupt requestovi (IRQ) da bi imali zvuk u igrama i slične stvari. PC je danas kao platforma fenomenalan za gaming, driveri se skidaju i updateaju bez problema, ja ne znam s kakvim vi to računalima radite kad imate probleme. U svom Steam libraryju imam 196 igara, još njih 30-ak na Originu, da ne brojim one na GOG-u ili Battle.netu, ne sjećam se godine kad sam zadnji put imao bilo kakav, najmanji problem s bilo kojom igrom. Znači, 99,9% igara koje sam pokrenuo radile su iz prve, nikad nikakav problem s driverima niti prtljanja po njima. Onih 0,01% je Mafia 3 koja je izašla kao smeće na svim platformama i koja je i dan danas smeće, pa sam je nadogradio modovima i zbog njih se rušila. 

pqweasdyxc kaže...

PC gaming je postao šrot, ovo što sad izlazi na PC su večinom MP naslovi, svake godine jedno te isto kao npr. COD, AC, BF i sl.

Konzole uvode svježinu u tu monotonost: Xbox: Forza, GoW, Halo...

PS: Horizon, Uncharted, GT, R&C, TLOU, God of War...

Nintendo: Mario naslovi, Zelda...

Ajde ne pričaj gluposti. Tako i ja mogu nabrojiti nekoliko fantastičnih naslova na PC-ju i misliti da sam poentirao, a nisam. I jedna i druga platforma imaju sjajnih naslova. Igre koje si nabrojio za PS su sjajne, ali nemojmo pričati o svježini, riječ je također o prežvakanim žanrovima i ti naslovi su svoju popularnost stekli prije svega odličnom pričom. Da se razumijemo, meni su i Horizon i Uncharted i TLOU sjajni, uživao sam igrajući ih, ali nemojmo pričati o originalnosti i svježini kad nisu ni svježe ni originalne, ni nešto novo. Imaju fantastičnu vizualnu prezentaciju i priču.

16 godina
neaktivan
Ekipa kakvi su ac syndicate i unity, isplati li se nabavljati?Inače sam igrao AC od prvog Nastavka zadnji mi je bio black flag i bio mi je pomalo dosadnjikav jer je već prozvakan žanr pa me zanima da li su syndicate i unity vrijedni igranja?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Možeš vidjeti pod moj pc što imam. Imam kučište koje je veliko i izuzetno teško. Uvijek sam volio imati veliko i skupo kućište, najbolje napajanje i ostale komponente.  Doduše zadnjih godina sam malo popustio. Ostario sam i ne pali me toliko računalo kao nekada kada sam ga mijenjao dva puta godišnje. Ne znam po čemu su pc komplicirani osim što nisu praktični za nosanje po kući?  Svako moje dijete je od polaska u osnovnu školu imalo svoje osobno računalo i pristup internetu kao i sve konzole na tržištu. Mogli su i učiti i igrati se. Mali završio dva faksa i doktorirao a kćer završava faks u americi. Puno smo im pružili a još više su nam vratili.  Tako da mogu reći, koliko uložiš u djecu toliko će ti se vratiti. I jedan savjet, nemoj im ništa braniti. 

Svaka čast, 16kg za kućište. Moje je 6kg :-) No svejedno ga ne bih nosao, previše kablova ide iz njega i nije praktično za furati desktop okolo.

Imam kod kuće 3 desktopa i 2 laptopa, naravno da računala nisu komplicirana za korištenje, ali to je često glavni argument prosječnih gamera.

Volim i ja prednosti konzole, ali volim i prednosti PCa, i uvijek ću navijati za bilo kakvu mogućnost koja poboljšava i jedno i drugo. I vjerujem da će u budućnosti biti sve više sličnosti.

17 godina
big_guy kaže...
Ekipa kakvi su ac syndicate i unity, isplati li se nabavljati?Inače sam igrao AC od prvog Nastavka zadnji mi je bio black flag i bio mi je pomalo dosadnjikav jer je već prozvakan žanr pa me zanima da li su syndicate i unity vrijedni igranja?

Ak ti je Black Flag bio dosadan, a to je po meni najbolja igra iz serijala, onda preskoči (at least Unity koji je glup jako).

16 godina
neaktivan
Nisu mi se svidjele baš one pomorske.bitke... Ugl naručio sam sad last of us,arkham Knight i order 1886.Spreman si zimnicu a plejke nema 😂
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
15 godina
big_guy kaže...
Nisu mi se svidjele baš one pomorske.bitke... Ugl naručio sam sad last of us,arkham Knight i order 1886.Spreman si zimnicu a plejke nema 😂

Doće plejka brzo, mogao bi ja svratiti SD pa im reći da malo požure sa tvojom plejkom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 19:00 (hummer0).
17 godina
Bitanga kaže...

Svaka čast, 16kg za kućište. Moje je 6kg :-) No svejedno ga ne bih nosao, previše kablova ide iz njega i nije praktično za furati desktop okolo.

Imam kod kuće 3 desktopa i 2 laptopa, naravno da računala nisu komplicirana za korištenje, ali to je često glavni argument prosječnih gamera.

Volim i ja prednosti konzole, ali volim i prednosti PCa, i uvijek ću navijati za bilo kakvu mogućnost koja poboljšava i jedno i drugo. I vjerujem da će u budućnosti biti sve više sličnosti.

Svaki 6 mjeseci ga iznesem van kako bih ga očistio s kompresorom. Userem se dok ga iznesem na dvorište i vratim nazad u kuću. Žena kaže, gle budale kaj nosa. Kada igram PS4, opet sam budala kaj igram. Razmišljam da je probam s drugog kata baciti kroz prozor da vidim zna li letjeti. Vještice navodno znaju.

17 godina
Ezio kaže...

ja mislim da ti brkaš pojmove "iznadprosječni" i "picajzla"

Kažeš to kao da je to nešto loše. To je jedna hvalevrijedna vrlina.

BTW, da nema picajzli ne bi bilo ni Remastera. ;-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 19:07 (Bitanga).
16 godina
neaktivan
@hummer0
Pa ako imaš kakvog utjecaja ili poznanika tamo a voljan si pomoći bio bih ti zahvalan :)
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
big_guy kaže...

The Order: 1886 izgleda prekrasno, ali je nažalost vrlo dosadan i jednoličan. Šteta za tako detaljno i sjajno dizajniran svijet da se na kraju sve svelo samo na hodanje kroz već zacrtani hodnik. I uz sve to jedva osam-devet sati gameplaya.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice