PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.459.408
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
DeniZg kaže...

movie i toxic , ne bih se složio s vama.

Prošla generacija konzola je imala prilično jak hardver kad je izlazila (Xbox360 je imao 3 jezgreni CPU i AMD 4850 varijantu grafičke u 2005.g., a PS3 je priča za sebe).

Dosta developera danas radi igre primarno za PC i onda ih zbrlja na konzolama (sve Bethesda igre, CDPR itd.).

Imala je jak hardver ali malo memorije. S tom količinom memorije nisi niti windowse mogao podići jer su minimalni zahtjevi bili puno veći.

13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ps4 mi se nikako ne zeli spojit na internet.  Ps network sign in failed... Molim Vas za pomoc jer cu izludit s ovim...

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
17 godina
Bash kaže...

Ps4 mi se nikako ne zeli spojit na internet.  Ps network sign in failed... Molim Vas za pomoc jer cu izludit s ovim...

Unesi DNS 8.8.8.8 i 8.8.4.4. I postavi mu dobru IP adresu :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Dijelim tele2 s moba, napisi mi primjer.. Dosad je radilo 3 mj i sad 7 dana ne radi.

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
17 godina
Bash kaže...

Dijelim tele2 s moba, napisi mi primjer.. Dosad je radilo 3 mj i sad 7 dana ne radi.

Googleaj, how to change DNS for my PS4.

A i moguće dobiješ neku smeće rutu do PSNa preko Tele2 gatewaya koja ne radi dobro. U tom slučaju moraš pitati Tele2.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
14 godina

Imao sam isti problem prije par mjeseci dobivao error kad sam se pokušavao spojiti putem wifia, putem žice se spajalo bez problema. Sad neki dan je bio update možda ti je do njega. Googlao sam, dosta ljudi imalo isti problem, pokušao s DNS i IP adresama, ali ništa nije pomagalo. Nakon mjesec dana došao update i sve radilo normalno. 

12 godina
PlayStation 4
PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

To je ustvari super brojka za Steam s obzirom na konkurenciju na PCu. Znači da ima gotovo korisnika kao cijeli jedan kontrolirani konzolni ekosustav.

Plus još vrijedi reći da na Steamu nikad nisam imao problema nešto kupiti, i bez problema sam refundao 2 igre.

Možeš pročitati komentare ljudi na igru, što na PSNu ne možeš. Svaka igra ima svoj discussion forum i sl. Ima PSN puno toga za naučiti od Steama, a i obrnuto.

Steam mi daje nadu da će PC jednog dana dobiti punokrvni gejmerski OS i tako učiniti konzole nebitnima.

17 godina
Bitanga kaže...

To je ustvari super brojka za Steam s obzirom na konkurenciju na PCu. Znači da ima gotovo korisnika kao cijeli jedan kontrolirani konzolni ekosustav.

Plus još vrijedi reći da na Steamu nikad nisam imao problema nešto kupiti, i bez problema sam refundao 2 igre.

Možeš pročitati komentare ljudi na igru, što na PSNu ne možeš. Svaka igra ima svoj discussion forum i sl. Ima PSN puno toga za naučiti od Steama, a i obrnuto.

Steam mi daje nadu da će PC jednog dana dobiti punokrvni gejmerski OS i tako učiniti konzole nebitnima.

Kolika je konkurencija na PC tolika je ako ne i jača na konzolama plus ako se ne varam steam duže radi od PSN. Dok god imam mogučnost ležati na krevetu i igrati na velikom ekranu, konzole će biti bitne. Samo mi nemoj sada reći kako i PC mogu spojiti na tv i ležati i igrati jer ne mogu. PC mi je težak preko 30kg i ne nosi mi se svaki dan s jednog kata na drugi a konzolu stavim pod ruku i šetam po stanu kako me žena tjera s jednog tv na drugi.

17 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Kolika je konkurencija na PC tolika je ako ne i jača na konzolama plus ako se ne varam steam duže radi od PSN. Dok god imam mogučnost ležati na krevetu i igrati na velikom ekranu, konzole će biti bitne. Samo mi nemoj sada reći kako i PC mogu spojiti na tv i ležati i igrati jer ne mogu. PC mi je težak preko 30kg i ne nosi mi se svaki dan s jednog kata na drugi a konzolu stavim pod ruku i šetam po stanu kako me žena tjera s jednog tv na drugi.

Uz to sve, ima nas kojima igranje na konzolama predstavlja veći gušt te se ne zamaramo sa PC servisima i statistikama.

Konzola mi je komod pa kako i sam kažeš "prijenosni" uređaj kad idem na put i po potrebi.

Za relativno malu cijenu dobijemo uređaj koji nas godinama služi uz dobre igre. Upali - ugasi.

Zaboli me ona stvar za Steam i ostale servise. I sam sam na njima odavno, ali eto, PC meni ne može dati gušt kao konzole.

Jedino šta još igram na PC kanti / laptopu su neki MMORPG naslovi kad me uhvati želja.

Svaka roba ima svog kupca, a konzole imaju i imat će još dugo svoje kupce.

P.S. mislim da ovakve rasprave pa i moj post nije dobrodošao u ovakvoj temi. Tema je PS4 i "adio Mare" :)

Xbox: Muskarcina
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Jbte pa ovdje službeno imamo kod ps4 podrsku za misa i tipkovnicu?

https://www.playstation.com/en-ca/explore/accessories/tac-pro-for-playstation-4/

nešto sam propustio? Zašto ljudi kupuju onaj "simulator" gamepada kada imaju ovo?

Zato sto je preskupo za ono sto nudi. Mis ne djeluje bas bajno.

Na XIM4 ide prakticki bilo koji mis i tipkovnica (gdje ti biras kvalitetu).

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
neaktivan
PlayStation 4

meni koji sam godinama igrao na PC,konzola je postala zakon,nema prtljanja po nicemu samo ubacis i igras,a na pc te skini ove drivere te one pa nevalja ovo ili ono i uvijek se nade neki problem,trenutno mi PC sluzi za odigrat samo neke strategije ili TPS jer se tesko navikavam na gljive ali doci ce i to da ce mi pc biti totalno work related i za odigrat koju strategiju ili neki mmo

EUNE LOL: frenkySTYLE
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Virty kaže...
movie kaže...
Bitanga kaže...

Uz to sve, ima nas kojima igranje na konzolama predstavlja veći gušt te se ne zamaramo sa PC servisima i statistikama.

Konzola mi je komod pa kako i sam kažeš "prijenosni" uređaj kad idem na put i po potrebi.

Za relativno malu cijenu dobijemo uređaj koji nas godinama služi uz dobre igre. Upali - ugasi.

Zaboli me ona stvar za Steam i ostale servise. I sam sam na njima odavno, ali eto, PC meni ne može dati gušt kao konzole.

Jedino šta još igram na PC kanti / laptopu su neki MMORPG naslovi kad me uhvati želja.

Svaka roba ima svog kupca, a konzole imaju i imat će još dugo svoje kupce.

P.S. mislim da ovakve rasprave pa i moj post nije dobrodošao u ovakvoj temi. Tema je PS4 i "adio Mare" :)

Opet ste nervozni, a niste me ni skužili.

PS4 je PC samo sa specijalnim OS-om. Steam već ima svoj OS specijaliziran za igre samo nije još proširen jer je Linux, a za Linux nema baš puno igara.

PC kao konzola je realnost, samo treba dobar OS koji će igranje učiniti jednakim kao na konzolama i nema problema da ga staviš gdje god hoćeš i igraš se.

Naravno da konzole neće izumrijeti jer su zaokruženi proizvodi od pojedinog proizvođača. Isto kao što postoje i iPhonei i ostala hrpa Android mobitela. Pa neka bira tko što želi.

A konkurencije na PSu nemaš, imaš PSN i ništa drugo. Na PCu imaš Steam, Windows Store, GoG, Humble Bundle, Uplay, Battle.net, Origin, i hrpu ostalih third party storeova, svatko ima svoj launcher.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 9:35 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

Imaš ovo već odavno : http://store.steampowered.com/hardware/

http://store.steampowered.com/sale/steam_machines

oni već odavno naginju da su poput "konzola" zatvoreni sustavi itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...

PS4 je PC samo sa specijalnim OS-om. Steam već ima svoj OS specijaliziran za igre samo nije još proširen jer je Linux, a za Linux nema baš puno igara.

PC kao konzola je realnost, samo treba dobar OS koji će igranje učiniti jednakim kao na konzolama i nema problema da ga staviš gdje god hoćeš i igraš se.

Konzola nije PC kakvog poznajemo jer nema mogućnosti nadogradnje komponenti koje utječu na performanse u igrama. Iznimka je mogućnost izmjene hard diska.

I to je ono što čini konzolu boljim izborom za svakog gejmera. 

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

Najbolje je imat sve platforme ako mozes i amen.

Ne treba ti nekakav extra pc da bi se lijepo igrao.

Ovo je više psihološki problem kod mnogih (poput mene) koji žele igrati uvijek na najvišim postavkama pa troše na pc brdo love.

A realno nema potrebe..

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...
Bitanga kaže...

Konzola nije PC kakvog poznajemo jer nema mogućnosti nadogradnje komponenti koje utječu na performanse u igrama. Iznimka je mogućnost izmjene hard diska.

I to je ono što čini konzolu boljim izborom za svakog gejmera. 

A gle, danas je sve PC, i tableti su PC po definiciji čak i više od konzola, a nemaju mogućnost nadogradnje komponenti. 

No, hardver je velim tu nebitan. Od Steama očekujem da bi najprije mogao popularizirati specijalizirani gejmerski OS koji se vrti na različitom hardveru i to dobro. Znam da je utopija trenutno, ali u budućnosti sam siguran da se ide u tom smjeru.

Nitko nema osim njih tako dobru priliku, Microsoft ju je prokockao davno iako bi bez problema mogli napraviti da se Win10 boota u XBOX mode.

Eto, ne bih imao ništa protiv takvog razvoja situacije, just sayin. Pošto već ima skoro jednak broj korisnika na platformi očito je da postoji potreba za time, koliko god vi govorili što je bolje za gamera, a što nije.

Meni je najbolje da igram igru i da mi ne cvika, očekivao sam od konzola baš zato da su optimirane jer je hardver specijaliziran. I onda upališ par igara i skužiš da to svejedno nije tako. I nemaš izbora nikakvog jer je to tako i ne možeš nikako ubrzati jer nemoš kupit bolji hardver.

Evo, baš jučer sam ispizdio u Ghost Recon Wildlandsu, na par mjesta očajno pada framerate, a i ovako je na 30 FPSa na PS4 Pro. Na PCu nikad nisam to imao ;-) 

Konzole imaju prednosti, ali i nedostatke. Jedna ultimativna softverska platforma bi bila odlična i za konzolaše i za PCaše.

15 godina
Bitanga kaže...

A gle, danas je sve PC, i tableti su PC po definiciji čak i više od konzola, a nemaju mogućnost nadogradnje komponenti. 

No, hardver je velim tu nebitan. Od Steama očekujem da bi najprije mogao popularizirati specijalizirani gejmerski OS koji se vrti na različitom hardveru i to dobro. Znam da je utopija trenutno, ali u budućnosti sam siguran da se ide u tom smjeru.

Nitko nema osim njih tako dobru priliku, Microsoft ju je prokockao davno iako bi bez problema mogli napraviti da se Win10 boota u XBOX mode.

Eto, ne bih imao ništa protiv takvog razvoja situacije, just sayin. Pošto već ima skoro jednak broj korisnika na platformi očito je da postoji potreba za time, koliko god vi govorili što je bolje za gamera, a što nije.

Meni je najbolje da igram igru i da mi ne cvika, očekivao sam od konzola baš zato da su optimirane jer je hardver specijaliziran. I onda upališ par igara i skužiš da to svejedno nije tako. I nemaš izbora nikakvog jer je to tako i ne možeš nikako ubrzati jer nemoš kupit bolji hardver.

Evo, baš jučer sam ispizdio u Ghost Recon Wildlandsu, na par mjesta očajno pada framerate, a i ovako je na 30 FPSa na PS4 Pro. Na PCu nikad nisam to imao ;-) 

Konzole imaju prednosti, ali i nedostatke. Jedna ultimativna softverska platforma bi bila odlična i za konzolaše i za PCaše.

Nije poanta u nazivu nego u mogućnostima koje PC na kojeg svi mislimo kad kažemo "PC" nudi.

Upravo je hardver najbitniji kad pričamo o PC-u. Koliko god to bila dobra strana PC-a kao višenamjenskog stroja, za prosječnog gamera je to uglavnom suvišna mogućnost.

Mogućnost bezbroj hardverskih kombinacija dobra samo za gejmerske entuzijaste a nikako ne i za prosječnog gamera koji želi imati isto iskustvo kao i svi drugi koji npr. igraju BF1 online. Ako njemu na konzoli šteka igra u nekoj sceni, štekat će i svima drugima dok developer to ne popravi. Svi će igrači u online matchu imati uste uvjete a ne da jedan ima 10 fps a drugi 120 fps. To je prednost konzole. Ako igra radi odlično, svima radi odlično. Ako trzne tu i tamo, ne pada ti na pamet razmišljati o kupovini nove grafičke, više ram-a, isprobavati razne verzije drivera. Na developeru je da to riješi. A sigurno mu je lakše riješiti kad ima jednu konfiguraciju za testiranje a ne milion.

PSN - darklydexter
10 godina
PlayStation 4

PC gaming je postao šrot, ovo što sad izlazi na PC su večinom MP naslovi, svake godine jedno te isto kao npr. COD, AC, BF i sl.

Konzole uvode svježinu u tu monotonost: Xbox: Forza, GoW, Halo...

PS: Horizon, Uncharted, GT, R&C, TLOU, God of War...

Nintendo: Mario naslovi, Zelda...

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

PC gaming je postao šrot, ovo što sad izlazi na PC su večinom MP naslovi, svake godine jedno te isto kao npr. COD, AC, BF i sl.

GT je mozda nekad bio singleplayer orijentiran. izbacivsi tuning mod i stavljane samo utrka, mislim da su napravili glupost da vecu nisu mogli.  igru su proslavili zbog te mogucnosti i onda ju izbace?!? pa nevjerojatno!

HAKOSUKA
10 godina
Bacelj kaže...
pqweasdyxc kaže...

GT je mozda nekad bio singleplayer orijentiran. izbacivsi tuning mod i stavljane samo utrka, mislim da su napravili glupost da vecu nisu mogli.  igru su proslavili zbog te mogucnosti i onda ju izbace?!? pa nevjerojatno!

Hmm, to nisam znao, zadnji GT mi je bio GT4.

17 godina
Ezio kaže...

Nije poanta u nazivu nego u mogućnostima koje PC na kojeg svi mislimo kad kažemo "PC" nudi.

Upravo je hardver najbitniji kad pričamo o PC-u. Koliko god to bila dobra strana PC-a kao višenamjenskog stroja, za prosječnog gamera je to uglavnom suvišna mogućnost.

Mogućnost bezbroj hardverskih kombinacija dobra samo za gejmerske entuzijaste a nikako ne i za prosječnog gamera koji želi imati isto iskustvo kao i svi drugi koji npr. igraju BF1 online. Ako njemu na konzoli šteka igra u nekoj sceni, štekat će i svima drugima dok developer to ne popravi. Svi će igrači u online matchu imati uste uvjete a ne da jedan ima 10 fps a drugi 120 fps. To je prednost konzole. Ako igra radi odlično, svima radi odlično. Ako trzne tu i tamo, ne pada ti na pamet razmišljati o kupovini nove grafičke, više ram-a, isprobavati razne verzije drivera. Na developeru je da to riješi. A sigurno mu je lakše riješiti kad ima jednu konfiguraciju za testiranje a ne milion.

Problem je što "jedna konfiguracija" i takav stav koji si naveo dovodi do toga da nemaš nikakve opcije jer je netko odlučio za tebe da ti ne trebaju. Inače bih iste sekunde smanjio shadowse da mi igra radi fluidnije.

Al ok, drago mi je da si me svrstao u gejmerskog entuzijasta, a ne prosječnog gejmera ;-)

14 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...
Bacelj kaže...
pqweasdyxc kaže...

Hmm, to nisam znao, zadnji GT mi je bio GT4.

Bit ce tuning moda, ali samo podesavanje parametara, gearbox ratio, downforce itd... ali neces moci "upgradeati dijelove, povecavati "konje" itd.... po meni, njesra. htio sam naruciti collectors edition, ali kad sam to vidio, mislim da necu uzeti ni osnovnu verziju. mislio sam da to nikad necu reci, jer sam GT fan od jedinice.  Sto se tice klasicnih utrka, imam PC, G29, Assetto Corsa tako da... hvala, ali ne hvala!

HAKOSUKA
17 godina
U sta se pretvori tema.....
Xbox: Muskarcina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...

Problem je što "jedna konfiguracija" i takav stav koji si naveo dovodi do toga da nemaš nikakve opcije jer je netko odlučio za tebe da ti ne trebaju. Inače bih iste sekunde smanjio shadowse da mi igra radi fluidnije.

Al ok, drago mi je da si me svrstao u gejmerskog entuzijasta, a ne prosječnog gejmera ;-)

Opcije su prosječnom gameru nepotrebne, u tome je stvar. Pokrenem neki dan po prvi put HZD i naletim na izbor, ako se dobro sjećam: 4K reza ili manja reza ali sa više detalja ili možda boljim framerateom, nisam siguran. Meni je i to bilo nepotrebno pitanje jer morao sam ići na net vidjeti kakvo je generalno mišljenje o tome koja je opcija bolja. Ne da mi se testirati igru satima da bih donio odluku što bi moglo biti bolje a po onome što sam pročitao na netu radi se o nebitnim razlikama. Želim samo uživati u igri na najkvalitetniji mogući način koji konzola može omogućiti.

Nastao je mali problem zbog PS4/PS4PRO i zbog tranzicije sa full HD na 4K, to mi je jasno. Ali netko je plaćen da temeljito istestira igru i donese odluku što je u kojim okolnostima najbolje. Ja nisam taj.

PSN - darklydexter
13 godina
PlayStation 4

ajmo se vratit na ps4 temu..:p
jel mi možete reći da li je i dalje moguće dijeliti pretplatu(ona fora da mi frend da njegov acc da kod mene bude primarni)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tomislavivic kaže...

ajmo se vratit na ps4 temu..:p
jel mi možete reći da li je i dalje moguće dijeliti pretplatu(ona fora da mi frend da njegov acc da kod mene bude primarni)?

ok, ajmo se vratiti na nešto o čemu se pričalo već sto puta...

evo i link

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 11:30 (Ezio).
17 godina
pqweasdyxc kaže...

Nabrojao si ekskluzive koje služe samo da se proda platforma. I ne vidim ništa pozitivno u tome za gejmere jer radi fragmentaciju gejmerski platformi. To je pozitivno jedino za te plaćene developere i proizvođače konzola.

Na PCu nema ništa što prodaje platformu jer ne treba, pa to ne vidim kao nedostatak.

17 godina
Ezio kaže...

Nastao je mali problem zbog PS4/PS4PRO i zbog tranzicije sa full HD na 4K, to mi je jasno. Ali netko je plaćen da temeljito istestira igru i donese odluku što je u kojim okolnostima najbolje. Ja nisam taj.

Kužim, ti nisi taj, al ne možeš onda ni određivati kome je što bitno jer nisi proveo neku analizu tržišta i sl. Opcije nikome ne škode.

Da je tebi stavio po defaultu 1080p kod launcha igre i u opcijama ponudio da se prebaciš na 4k ništa ti ne bi smetalo i ne bi te zbunilo da ideš googleati.

Ako si prosječni gamer igrao bi igru, a ako nisi promijenio bi si postavke.

Ionako prvo što iznadprosječni gamer (i PC gamer) napravi je da ode u opcije i pogleda što se tamo nudi i upali što želi.

A mislim da je upravo ova brojka od 67milijuna Steam korisnika dobra brojka i pokazuje da je PC gaming vrlo jak što se često umanjuje (pogotovo od strane prosječnih gamera).

I zato sam reagirao. Ta brojka je super brojka za Steam i za PC gamere. Vjerujem da i Battle.net ima isto toliko ako ne i više korisnika na svojoj platformi od samo nekoliko igara (Overwatch, Hearthstone, WoW, HotS, a uskoro i Destiny).

Možeš ti reći da se ja držim onda PC gaminga ako mi ne pašu konzole. Ali ja volim i ono što konzole pružaju.

I upravo zato mi fali neki isključivo gaming oriented OS na PCu koji bi pojednostavio stvari, a opet omogućio napredne stvari koje mi na konzolama fale. I zato mislim da bi Steam ili Microsoft tu mogli puno toga napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 12:04 (Bitanga).
12 godina

A samo sam stavio jedan običan link na članak....

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice