PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.463.554
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
14 godina
Re: PlayStation 4
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

Kupio jucer ovaj headset od Sony-a sa fotke, skinuo app za sluške na PS4 i loadam sound profil od the last of us, uffff najezio sam se kak je dobar zvuk kroz onaj pocetni prologue, predobro nesto  

kakve ce tek bit one nove Platinum kaj trebaju doc ovaj mjesec... 

Meni su te sluške bile jako loše što se tiče zvuka, a profili su samo softverski equalizer. No najviše me nervirao gigantski Wireless Adapter spojen naprijed u PS4 (sad je fala bogu to sa PRO ispravljeno pa ima i stražnji usb port). Mislim, imaš BT u konzoli i onda oni izdaju gigantski WiFi adapter za spojit na konzolu. Al za 700kn su ok, jer inače dobre wireless slušalice koštaju puno više.

Čak i ove odlične Audio Technica slušalice koje inače koristim za slušanje mjuze zvuče poprilično loše spojene na DS4 dok pustim mjuzu u media playeru, izgleda da ima neki bezvezni DAC unutra.

Da profili su soft. EQ, znaci mode 1 je deafult a na mode 2 mozes stavljat te razne profile za druge igre il si sam napravis svoj profil kak ti paše.

Sluške su RF, da su BT bile bi puno vise para od tih 700kn. Ja sam ih platio 559kn, iskoristio onaj tcom popust - 20%  

Super mi je kaj rade odlicno i na PC-u, znaci plug & play, nema nikakvog namjestavanja, isto tak ima opcija spojit kablom u kaj god oces tak da ni nema onog iritantnog RF šuma u pozadini...

Taj virtual 7.1 sound mi je bas OK, nije sad neznam kakvo ludilo al covjeka veseli  prvo sam si pustio profil od watch dogsa jedinice i onak nis posebno... i onda the last of us profil i samo smajl na faci ostao vaki 

Baterija navodno traje cak prek 8h sto je isto super.

Ja sam cist zadovoljan s obzirom na cijenu i kolko kostaju neke druge RF il BT sluške 

17 godina
Spike1983 kaže...

Super mi je kaj rade odlicno i na PC-u, znaci plug & play, nema nikakvog namjestavanja, isto tak ima opcija spojit kablom u kaj god oces tak da ni nema onog iritantnog RF šuma u pozadini...

Pa ne bi trebao imati šuma na bežičnom signalu, to su digitalne slušalice. Baš kroz kabel ide analogni signal i ak ćeš imat šuma imat ćeš na njemu :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
14 godina
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

Pa ne bi trebao imati šuma na bežičnom signalu, to su digitalne slušalice. Baš kroz kabel ide analogni signal i ak ćeš imat šuma imat ćeš na njemu :-P

Valjda je obratno jebemu miša  nikakve vajrless BT il RF sluške nemogu zamjenit kabel ilti direktno spajanje na izvor zvuka.

17 godina
Spike1983 kaže...
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

Valjda je obratno jebemu miša  nikakve vajrless BT il RF sluške nemogu zamjenit kabel ilti direktno spajanje na izvor zvuka.

Ne bih se baš složio, ako imaš digitalni transport signala preko zraka i dobar DAC u slušalicama imat ćeš bolji zvuk nego ako imaš isti takav DAC na izvoru i analogni transport signala kroz žicu.

Čim kraći put kojim putuje analogni signal, to je bolji sound, jer je analogni signal neotporan na smetnje iz okoline.

A što je izvor zvuka u playki ili PCu nego driver zvučne kartice koji svejedno daje digitalni signal. Nigdje danas nemaš analogni izvor zvuka osim ako slušaš ploče.

U principu će ti kvaliteta najviše ovisiti o DACu i samim zvučnicima, a kako se prenosi signal je manje bitno, no pričali smo o smetnji i pozadinskom šumu koji se javlja kod analognog signala (bilo žičnog bilo bežičnog) - a na ovim slušalicama ga nema jer je komunikacija digitalna.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 15:29 (Bitanga).
13 godina
protjeran
luka_cro kaže...

Jel ima jos tko problem da ps4pro sam od sebe brise igre???

Pa prije na par stranica je neko spominjao da ima taj problem, a i google kaze da je cest problem kod pro-a

11 godina
neaktivan
arnes_king kaže...
luka_cro kaže...

Pa prije na par stranica je neko spominjao da ima taj problem, a i google kaze da je cest problem kod pro-a

shhhhhhhhhhhhhhhhhh, nemoj hranit trolove....

PSN - brdjanin85
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

sreca pa nemam ps4 pro pa mi nemoze brisat igre

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
arnes_king kaže...
luka_cro kaže...

Moj je neki dan pobrisao svu prašinu sa stolića na koji je smješten, pa moguće da je povezano.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
maxis kaže...

Ja koristim Kingston Hyper Cloud II i odlične su i za Ps 4 i za Pc. Ne treba nikakav poseban adapter za Ps 4 a zvuk je po meni odličan  i udobne su.

Ja imam Kingston HyperX Cloud Core i također, preporučujem. Odlične sluške, odličan zvuk. :)

17 godina
PlayStation 4

igram deus ex vec neko vrijeme i igra je sa zadnjim patchom doslovno prodisala na prou 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Mene zanima na koju ce foru Xbox Scorpio radit. Hoce li takodjer trebat cekat da developeri updejtaju igru da bi radila bolje i iskoristala mogucnost konzole ili ce radit bolje out of the box kao na PCu kad kupis novi hardver. Ako je u pitanju ovo drugo to je velika prednost u odnosu na Pro. Ako ignoriramo cinjenicu da je PS4 puno bolja konzola za igranje nego Xbox, ali s tehnicke strane bi ga Xbox pomeo u tom slucaju.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
4mal kaže...

igram deus ex vec neko vrijeme i igra je sa zadnjim patchom doslovno prodisala na prou 

iro sam na pcu ja msm hr je bio ugl dobra igra a priča odlična kakav je ovaj novi?

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
15 godina
IvanDado kaže...

Mene zanima na koju ce foru Xbox Scorpio radit. Hoce li takodjer trebat cekat da developeri updejtaju igru da bi radila bolje i iskoristala mogucnost konzole ili ce radit bolje out of the box kao na PCu kad kupis novi hardver. Ako je u pitanju ovo drugo to je velika prednost u odnosu na Pro. Ako ignoriramo cinjenicu da je PS4 puno bolja konzola za igranje nego Xbox, ali s tehnicke strane bi ga Xbox pomeo u tom slucaju.

sumnjam da ce pomest...

I mislim da nema sanse da ce bez ikakvih developerskih patcheva igre raditi bolje. Igra za konzolu nije napravljena da radi na vise vrsta hardvera.

PSN - darklydexter
12 godina

Developeri trebaju samo poklikati sve settingse na very high i sve će ljepše izgledat na Scorpiu.

@IvanDado, jesi kupio Pro? Nadam se da ne čekaš taj Scorpio...

PSN - DeniZg80
14 godina
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

Ne bih se baš složio, ako imaš digitalni transport signala preko zraka i dobar DAC u slušalicama imat ćeš bolji zvuk nego ako imaš isti takav DAC na izvoru i analogni transport signala kroz žicu.

Čim kraći put kojim putuje analogni signal, to je bolji sound, jer je analogni signal neotporan na smetnje iz okoline.

A što je izvor zvuka u playki ili PCu nego driver zvučne kartice koji svejedno daje digitalni signal. Nigdje danas nemaš analogni izvor zvuka osim ako slušaš ploče.

U principu će ti kvaliteta najviše ovisiti o DACu i samim zvučnicima, a kako se prenosi signal je manje bitno, no pričali smo o smetnji i pozadinskom šumu koji se javlja kod analognog signala (bilo žičnog bilo bežičnog) - a na ovim slušalicama ga nema jer je komunikacija digitalna.

Rješio problem zujanja/šuma, uglavnom drzi se par sec mute gumb na sluškama i to je to, nema vise zujanja  mikrofon je valjda radio smjetnje...

17 godina
Spike1983 kaže...

Rješio problem zujanja/šuma, uglavnom drzi se par sec mute gumb na sluškama i to je to, nema vise zujanja  mikrofon je valjda radio smjetnje...

Short press ti je za mute mikrofona, a long press za sidetone. Znači ona fora da snima okolinu da čuješ sam sebe dok pričaš ili dok ti netko drugi govori. Naravno da to onda unosi ambijentalni zvuk u slušalice, sa šumom i sve. Tako da ti je to očito bilo upaljeno.

Taj sidetone je super stvar nekad, a i gašenje sidetonea je korisno dok treba zmjutat ženu!

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 11:59 (Bitanga).
11 godina
odjavljen
DeniZg kaže...

Developeri trebaju samo poklikati sve settingse na very high i sve će ljepše izgledat na Scorpiu.

Cekam da cujem vise info o Scorpiu jbg :( Zanima me kakva ce to konzola biti.

10 godina
IvanDado kaže...
DeniZg kaže...

Cekam da cujem vise info o Scorpiu jbg :( Zanima me kakva ce to konzola biti.

MS me stvarno razacaral sa Scalebound. Umjesto da pomognu sa razvojem te igre (između ostalog ocajnicki im trebaju nove IP ekskluzive) oni od*ebu platinum... ko da imaju ne znam kakav sastav igara za 2017.
Imaju Halo Wars 2 (opet Halo), Cuphead(indie),Crackdown 3 (jos jedan nastavak), State of Decay 2 (open world zombie igra) i to je manje vise to. 
Ekskluzive su im iste kao sa X360 samo ih manje ima... 

Prije bi kupil Switch jer samo Zelda ce rasturit sve te igre i vise vrijedi.

12 godina

Očekujem totalnu dominaciju Sonya u narednih nekoliko godina, iako me to i ne veseli previše.

Scorpio će biti minorno jači od Proa, a razlike u grafici će se tražiti povećalom. Zahvaljujući Phil Spenceru koji je bio voditelja odjela za izradu Xbox igara (prije nego je postao glavni za Xbox), Xbox više nema ni jedan studio niti ekskluzivu, osim Gears, Forza, Halo. Crackdown 3 smo vidjeli manje nego Scalebound koji je zadnji u nizu otkazanih naslova.

Switch će se prodavati malo bolje od WiiU, ako i toliko. Preslab, preskup i jednostavno izgubljen na pola puta između kućne i ručne konzole. Upitna podrška za multiplatformske igre, kao i nerazvijena online infrastruktura bit će samo čavao u lijes.

PSN - DeniZg80
11 godina
odjavljen

Sigurno si upravu. Btw kakva je situacija sa modovima na PS4? Jel ih Sony dozvolio za Skyrim i Fallout 4?

14 godina
DeniZg kaže...

Očekujem totalnu dominaciju Sonya u narednih nekoliko godina, iako me to i ne veseli previše.

Scorpio će biti minorno jači od Proa, a razlike u grafici će se tražiti povećalom. Zahvaljujući Phil Spenceru koji je bio voditelja odjela za izradu Xbox igara (prije nego je postao glavni za Xbox), Xbox više nema ni jedan studio niti ekskluzivu, osim Gears, Forza, Halo. Crackdown 3 smo vidjeli manje nego Scalebound koji je zadnji u nizu otkazanih naslova.

Switch će se prodavati malo bolje od WiiU, ako i toliko. Preslab, preskup i jednostavno izgubljen na pola puta između kućne i ručne konzole. Upitna podrška za multiplatformske igre, kao i nerazvijena online infrastruktura bit će samo čavao u lijes.

I kad uzmeš ovo tvoje u obzir, bez problema ima mjesta na tržištu za još jednu high end konzolu. Samo je pitanje dal će se itko od ovih sa dovoljno para (Facebook i Apple mi prvi padaju na pamet) usuditi ići u tako ozbiljan projekt. Ili će stvarno streaming uspjeti u tolikoj mjeri zaživjeti da ti konzola postane nepotrebna. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Hexfire kaže...
DeniZg kaže...

I kad uzmeš ovo tvoje u obzir, bez problema ima mjesta na tržištu za još jednu high end konzolu. Samo je pitanje dal će se itko od ovih sa dovoljno para (Facebook i Apple mi prvi padaju na pamet) usuditi ići u tako ozbiljan projekt. Ili će stvarno streaming uspjeti u tolikoj mjeri zaživjeti da ti konzola postane nepotrebna. 

Ja bih nekako prije stavio novce na Amazon ili Valve/Steam nego na Apple ili Facebook.

A streaming neće još dugo biti zamjena za lokalnu mašinu, pogotovo za ozbiljniji gaming. To mi je skroz kontradiktorno, ljudi briju na grafiku, 4k, HDR i sl, 30 FPSa samo da bude bolja grafika. A ti im onda ponudiš loš streaming u 720p. Streaming treba vrlo veliki bandwidth da to izgleda tako dobro pogotovo kod brzih pokreta i da nema artefakata, a mislim da trenutno ni nema dobrog codeca koji bi to omogućio, sa dovoljnim low latencyem. Ja bih zaboravio na streaming do daljnjega :-)

A za Nintendo Switch, ne znam. Nisam toliko ovisan o igrama da bih morao igrati u pokretu. Recimo, da putujem vlakom na posao u drugi kao što sam prije 8-11 godina putovao, onda bi mi se vjerojatno svidio. Klincima će se isto svidjeti. Smeta me što je Nintendo prokleto škrt i nikad nema neke poštene popuste i nikad ne daje igre besplatno, čak i ako su stare 40 godina. Sad će kao imati pretplatu gdje dobiješ jednu ili par NES/SNES igara na mjesec dana, a poslije mjesec dana ih izgubiš / moraš kupiti. Ekipa ih već hejta masovno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:27 (Bitanga).
12 godina

@IvanDado, ima dosta PS4 modova za Fallout i Skyrim. Nisu opće loši, poboljšavaju grafiku, dodaju floru i faunu, godišnja doba itd. Jedino nema sad da ubaciš novi kontinent i questove preko modova.

@Hexfire, ne znam tko bi se mogao ubaciti s novom konzolom. Ako Switch bude flop, mogao bi Nintendo proširiti udeal sa Appleom.

Imam osjećaj da Microsoft sve više steže remen Xbox odjelu i sapuna dasku Spenceru, pa nitko ne zna kako će to kod njih završiti.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:31 (DeniZg).
10 godina
DeniZg kaže...

@IvanDado, ima dosta PS4 modova za Fallout i Skyrim. Nisu opće loši, poboljšavaju grafiku, dodaju floru i faunu, godišnja doba itd. Jedino nema sad da ubaciš novi kontinent i questove preko modova.

@Hexfire, ne znam tko bi se mogao ubaciti s novom konzolom. Ako Switch bude flop, mogao bi Nintendo proširiti udeal sa Appleom.

Imam osjećaj da Microsoft sve više steže remen Xbox odjelu i sapuna dasku Spenceru, pa nitko ne zna kako će to kod njih završiti.

Da. Nije problem napravit konzolu. Treba napravit vrhunske igre za tu konzolu jer one privlace kupce, a ne konzola sama po sebi. 

Jedina im je opcija onda kupit neki kvalitetni studio koji radi dobre AAA igre, al pitanje dal ce im ga netko uopce htjet prodat bez obzira na novce.
I ne vjerujem da netko tipa EA ili Ubisoft je tolko lud da bi iso radit ekskluzive za potpuno novu konzolu bez ikakve pozadine.

Za novog igraca je tu jako puno troskova i sigurno im se prvih par godina to nece uopce isplatit. Zato nema novih igraca na ovom polju. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:42 (Santana).
9 godina
DeniZg Jesi isprobao mozda koji mod za fallout, vrijedi li ista od toga instalirati, imas koju preporuku?

Mene vuce regrowth i vivid weather, ali mozda imas koji bolji?

Nisam skuzio,modove mozes u bilo kojoj fazi igre ubaciti,ne moras ici sve ispocetka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Damir22 kaže...
DeniZg Jesi isprobao mozda koji mod za fallout, vrijedi li ista od toga instalirati, imas koju preporuku?

Mene vuce regrowth i vivid weather, ali mozda imas koji bolji?

Nisam skuzio,modove mozes u bilo kojoj fazi igre ubaciti,ne moras ici sve ispocetka?

Da, možeš modove staviti bilo kad, ali onda više ne dobivaš achievmente. Čini mi se da igra sama napravi posebne save gameove za modano igranje.

Stavio sam te modove koje si.nabrojao. Imam i onaj za tamnije noći, zgodniju Piper, zombije itd. Dodat ću kasnije popis najboljih.

Edit: evo moj popis: Simple Green, Interiors Redux, Water Redux, Weather Redux Lite, Castle Revamp, Lexington Interiors, Dismemberment Overhaul, Zombie Walkers, Craftable Components, Underground Railroad Imemrsive, Scrap that Settlement, Buffed Minuteman Milita, Better Cait, Pipboy light to Spotlight, Kelly HouseHold Quest mod.

EDIT 2: Darker Nights i Piper mod su mi nestali. Čudno.

EDIT 3: Darker Nights su dio Weather Redux Lite, a za Piper sam sad skinuo TCE Companions Enhanced.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 20:59 (DeniZg).
9 godina
Ako ti nije problem,bilo bi odlicno.

Nisam siguran koliko mi to za trophy-e i achievementse igra,nije mi to bitna stavka. Glavno da ne moram sve ispocetka igrati.

Btw,ovo za piper...vjerovatno neki pg-8 mod,jer koliko sam skuzio, sony je dosta restriktivan oko tih modova,posebice onima koji bi naginjali nekom "adultu" ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Santana kaže...

Da. Nije problem napravit konzolu. Treba napravit vrhunske igre za tu konzolu jer one privlace kupce, a ne konzola sama po sebi. 

Jedina im je opcija onda kupit neki kvalitetni studio koji radi dobre AAA igre, al pitanje dal ce im ga netko uopce htjet prodat bez obzira na novce.
I ne vjerujem da netko tipa EA ili Ubisoft je tolko lud da bi iso radit ekskluzive za potpuno novu konzolu bez ikakve pozadine.

Za novog igraca je tu jako puno troskova i sigurno im se prvih par godina to nece uopce isplatit. Zato nema novih igraca na ovom polju. 

To definitivno, ali gaming industrija strahovito raste i onaj tko bi se u ovom trenutku odlučio na tako nešto mogao bi dugoročno jako profitirati. A naravno i svima nama je u interesu da ima što više "igrača" na tom polju.  

9 godina
Isprobao modove za fallout. Stvarno ispeglaju grafiku primjetno, nekako mi svijet sad izgleda realisticnije,ali framedropovi su suludi,ponekad je totalno neigrivo, posebice noc-nevrijeme kombinacija,iako izgleda odlicno, ubije framerate do nule. Probat cu jos malo prouciti, mozda je u necem drugom problem.

Hvala za preporuku.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice