PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.475.344
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

Znači 50 stranica korisnog materijala, a ostalo dobri stari  

edit: evo i 501 stranice

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 14:10 (iggy).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

Pozdrav, imam problem sa kupnjom igara sa ps storea, izbacuje da mi je broj od kartice neispravan (american), naravno vise puta unoseni podaci, tako da nije do mene, jel zna neko u cemu je problem?

LoL EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic HS-HotS Pomijac#2840

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
Ne možeš s amexom kupovat na storu.
PSN ID : Eraserhead_981
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

koje pito za pucacinu bio mu je borderlands handsome na popustu ne znam je li i sad, ima vise 100 sati igranja :D

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
EraserHead kaže...
Ne možeš s amexom kupovat na storu.

Sa cime se moze? Samo visa?

LoL EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic HS-HotS Pomijac#2840
9 godina
neaktivan
Visa i mastercard
14 godina
Daydr3am3r kaže...
Visa i mastercard

I to samo ako imas srece i PSN ti se smiluje 

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
13 godina
ili kupis bon u santa domenike i utipkas ka bon za mob

0 0 hvala 0
14 godina
Penzo kaže...
Frendu je isto danas to bilo na bnetu, jedan poziv SZK je sve sredio. A i brze je od pisanja po forumu.

Samo trazite da vam refreshaju ip adresu sa nekom iz drugog rangea

Ja maloprije dosao s posla,naoruzao se strpljenjem da idem zvati b.net kad ono proradilo samo od sebe...imam srece... :D

17 godina
PlayStation 4

tko ima ili misli nabavit PRO nek chekira sve je fino objasnjeno 

Moj PC  
2 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
PlayStation 4

Prije svega pozdrav svima :) Kako namjeravam kupiti konzolu ovih dana, malo sam istrazivao i u sustini imam jedno pitanje. Pa eto ako netko ima iskustva bio bih zahvalan na odgovoru. Pitanje se odnosi na zamjenu hard diska konzole..Kako sam na internetu pronasao primjere samo za ne slim modele zanima me da li postoji mogucnost zamjene harda i na novim modelima sa d šasijom i je li taj postupak vise manje jednak onome "regularnih" modela..Zahvaljujem unaprijed :) 

0 0 hvala 0
15 godina
Iceversity kaže...

Prije svega pozdrav svima :) Kako namjeravam kupiti konzolu ovih dana, malo sam istrazivao i u sustini imam jedno pitanje. Pa eto ako netko ima iskustva bio bih zahvalan na odgovoru. Pitanje se odnosi na zamjenu hard diska konzole..Kako sam na internetu pronasao primjere samo za ne slim modele zanima me da li postoji mogucnost zamjene harda i na novim modelima sa d šasijom i je li taj postupak vise manje jednak onome "regularnih" modela..Zahvaljujem unaprijed :) 

Evo imaš ovdje:

http://www.techradar.com/how-to/gaming/how-to-upgrade-your-ps4-hard-drive-1285428

9 godina
neaktivan
PlayStation 4

probao sam filmove i serije sa USB stika

radi sve tip top, cak cita i titlove

jedino matroska format ne prepoznaje

eto, ako netko nije znao do sada 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
X3M kaže...

Pričali smo nedavno, nije problem u MKVu kao takvom (to je samo container file za video i audio). Problem je u nekom od codeca s kojima je enkodiran video ili audio koje PS4 ne podržava.

MKV
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: MP3, AAC LC, AC-3(Dolby Digital)

Vrlo vjerojatno da je problem u DTSu, a sada je dosta popularan na torrentima i H.265.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
10 godina
Bitanga kaže...
X3M kaže...

Pričali smo nedavno, nije problem u MKVu kao takvom (to je samo container file za video i audio). Problem je u nekom od codeca s kojima je enkodiran video ili audio koje PS4 ne podržava.

MKV
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: MP3, AAC LC, AC-3(Dolby Digital)

Vrlo vjerojatno da je problem u DTSu, a sada je dosta popularan na torrentima i H.265.

DTS se lako prebaci u AAC i ponovo ubaci u mkv 
H265 filmove izbjegavajte jer on jos nema nikakve prednosti naspram H264 (jer je x264 tolko dobro razvijen)

Tak da i nije neki hendikep osim malo gubitka vremena zbog prebacivanja DTS zvuka.

17 godina
Santana kaže...

H265 filmove izbjegavajte jer on jos nema nikakve prednosti naspram H264 (jer je x264 tolko dobro razvijen)

H.265/HEVC itekako ima prednosti, zato je i standardiziran.

Omogućava duplo manji bitrate uz istu kvalitetu, što je ključno za streaming, pogotovo UHD sadržaja.

To je format budućnosti, ali nije još svuda podržan toliko koliko je podržan H.264 (izašao 2003.) - zato ga treba izbjegavati, a ne zato što "nema nikakve prednosti".

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
10 godina
neaktivan

H.265 ima daleko bolju kvalitetu slike i manje artefakata kod istog bitratea. A pogotovo mi je bitan ako skidam cijelu sezonu nečega i ta sezona umjesto 20GB ima 10GB. 

HEVC je standard budućnosti koji su već počeli naveliko koristiti na torrentima zbog puno manje veličine i upravo zato će se ga koristiti za odašiljanje zemaljske televizije od 2020.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 10:33 (JozoBozo121).
10 godina
PlayStation 4

Konkretne dokaze jos nisam nasao, a bavim se time. 

Jos nitko na najjacim trackerima ga ne koristim tipa hdbits.org

To kaj vi pricate je teorija koju tek treba dostignut. 
Vjerujem da skidate duplo manji file, ali ne dobivate jednaku kvalitetu, nego losiju.

Onaj koji se hoce pozabavit sa x264 postavkama znaci psy-rd,AQ modovi i snaga ,qcomp... dobit ce bolje rezultate nego sa x265

x265 jednostavno jos nije na toj razini. (osim kod niskog bitrate-a gdje je bolji od x264)

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 11:29 (Santana).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Vjerujem da skidate duplo manji file, ali ne dobivate jednaku kvalitetu, nego losiju.

Onaj koji se hoce pozabavit sa x264 postavkama znaci psy-rd,AQ modovi i snaga ,qcomp... dobit ce bolje rezultate nego sa x265

x265 jednostavno jos nije na toj razini.

Naravno, praksa uvijek kaska za teorijom. Ja isto većinom odabirem H264 zato što mi na Plexu većina stvari u H265 pocukava periodički (a procesor na serveru nije ni na 20%).

Na piratebayu ima pola pola sourceva (H264 vs H265) onoga što ja gledam.

A imaš i H264 smeće, većih fileova, manjih fileova, zrnatih ili sa artefaktima kod pokreta, nije to baš sve tako jednoznačno.

No to nije problem standarda nego raznoraznih poluupotrebljivih codeca. Prava snaga H265 je za streaming, što je budućnost. Pa samim time je glupo reći da H265 nema nikakvih prednosti, jer ima, samo je pitanje kako je tko kodirao i sa čime.

9 godina
neaktivan
Santana kaže...

x265 jednostavno jos nije na toj razini. (osim kod niskog bitrate-a gdje je bolji od x264)

Evo dobre usporedbe: http://wp.xin.at/archives/3465

S obzirom koliko je jači hardware potreban za x.265, još uvijek se ne isplati... ali da je bolji od x264, i da je budućnost... to stoji..

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

x265 jednostavno jos nije na toj razini.

Naravno, praksa uvijek kaska za teorijom. Ja isto većinom odabirem H264 zato što mi na Plexu većina stvari u H265 pocukava periodički (a procesor na serveru nije ni na 20%).

Na piratebayu ima pola pola sourceva (H264 vs H265) onoga što ja gledam.

A imaš i H264 smeće, većih fileova, manjih fileova, zrnatih ili sa artefaktima kod pokreta, nije to baš sve tako jednoznačno.

No to nije problem standarda nego raznoraznih poluupotrebljivih codeca. Prava snaga H265 je za streaming, što je budućnost. Pa samim time je glupo reći da H265 nema nikakvih prednosti, jer ima, samo je pitanje kako je tko kodirao i sa čime.

Gle sve ovisi kaj gledas i od kuda skidas. Na HDbits se ekipa natjece ko ce napravit transparentniji encode i za to koriste ~10Mbps ovisno kakav je izvor (analogni ili digitalni (pod tim mislim dal ima puno filmskog zrna ili malo))
Ako skidas seriju tipa 2Mbps onda je x265 u prednosti i cim veci bitrate tu je sve manja i manja prednost, a vec kod tih 10Mbps on je gubi i x264 postaje bolji. 

Ti isti ljudi koji si daju truda sa x264 testirali su x265 i kod tih bitrate-a koje oni koriste nije se pokazao bolji nit je imao prednosti.

Ak si naviko na YIFI "kvalitetu" onda x265 ima smisla jer je bolji kod tak niskog bitrate-a kakav su oni koristili. No to za mene nije gledljivo.
Nisam kupil takav TV da bi gledo neko smece od 2Mbps koje izgleda tek nesto bolje sa x265, no tu je jos uvijek hrpa macroblockinga i ostalih artefakta. 

Rimtu kaže...
Santana kaže...

Evo dobre usporedbe: http://wp.xin.at/archives/3465

S obzirom koliko je jači hardware potreban za x.265, još uvijek se ne isplati... ali da je bolji od x264, i da je budućnost... to stoji..

Kao sto sam reko x265 je bolji kod niskog bitrate-a. Ovo sve do 5Mbps je po meni uzas, a kod 5Mbps x265 je gotovo isti kao x264
Da je usporedba i kod 10Mbps vidli bi da je x264 bolji.

Nije mi to od koristi kad jos uvijek izgleda lose kod niskog bitrate-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 11:49 (Santana).
17 godina
Santana kaže...

Gle sve ovisi kaj gledas i od kuda skidas. Na HDbits se ekipa natjece ko ce napravit transparentniji encode i za to koriste ~10Mbps ovisno kakav je izvor (analogni ili digitalni (pod tim mislim dal ima puno filmskog zrna ili malo))
Ako skidas seriju tipa 2Mbps onda je x265 u prednosti i cim veci bitrate tu je sve manja i manja prednost, a vec kod tih 10Mbps on je gubi i x264 postaje bolji. 

A bravo, onda isto tako možeš gledati i original BluRay koji je sigurno bolji od x264 na još većim bitrateima na dobrom ekranu.

Pa normalno da sve ima prednosti i nedostatke.

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

A bravo, onda isto tako možeš gledati i original BluRay koji je sigurno bolji od x264 na još većim bitrateima na dobrom ekranu.

Pa mozes, al bluray je bolji zbog puno veceg bitrate-a, a ne zbog bolje efikasnosti enkodera
Usporedba je x265 vs x264 kod istog bitrate-a 

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Al evo ti usporedba kvalitetnog encode-a i bluray-a 

http://imgbox.com/g/VSNQdTaFuB

Encode je vise nego duplo manji, a oku je jednak bluray-u
Tak da ne dobivas nist

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 12:20 (Santana).
15 godina
PlayStation 4

Kad već pričamo o encoderima, imam jednu dilemu. Fini mini juha od gljiva ili šparoga?

16 gljive
3 šparoge
PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 12:37 (Ezio).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Ezio kaže...

Kad već pričamo o encoderima, imam jednu dilemu. Fini mini juha od gljiva ili šparoga?

Šparoge je lakše čistiti s tepiha nakon sesije PSVR-a.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Hexfire kaže...
Ezio kaže...

Šparoge je lakše čistiti s tepiha nakon sesije PSVR-a.

na poslu sam pa nemam tih briga

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

Newbie pitanjce...

Igrao sam posuđenu igru s medija na PS4.... Medij sam vratio i odlučim kupiti istu tu igru preko PSNa..... što bude s postojećim savegameom? krećem od nule ili nastavljam gdje sam stao?

0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

Imal sam The Last of Us na mediju i posle digitalnu verziju

Digitalna se instalirala posebno, s tim da nisam nista brisal od one s medija i sve morao ispocetka 

Jel to samo do ove igre ili kod svih je tak nisam siguran

Znam da nije mjesto al tu ce vidjet najprije oni koje bi moglo zanimat imam sony gold nove za prodat jer bolja polovica nije znala da sam se pocastil za pod bor i narucil si astro a40 tak da su mi ove sad visak

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Ziga kaže...

Newbie pitanjce...

Igrao sam posuđenu igru s medija na PS4.... Medij sam vratio i odlučim kupiti istu tu igru preko PSNa..... što bude s postojećim savegameom? krećem od nule ili nastavljam gdje sam stao?

Napravi za svaki slučaj backup save-ova na cloud i trebalo bi raditi.

Ali, neke igre koje imaju GOTY verziju, save-ovi nisu kompatibilni sa vanilla verzijom (npr. Witcher 3.)

PSN - DeniZg80
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice