PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.425.317
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
Robilad kaže...

Mozete li skinuti ps plus igru Everybody's gone to the rapture? meni izbaci gresku da je nedostupno trenutno, pa me zanima kako je kod vas?

Sony kaže da radi na otklanjanju problema (https://twitter.com/PlayStationEU/status/793455988854620161). Navodno radi ovako kako je DeniZg opisao (ja tako još nisam isprobao). Ali poruka je moćna: "The item isn't available right now. Try choosing something else." 

EDIT: Da, radi preko wishlista, upravo sam to tako riješio. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 12:39 (MSX).
12 godina

Horizon Zero Dawn developer, Guerilla Games je na PS Blogu objasnio na koji način će igre bolje izgledati na PS4 Pro u odnosu na normalni PS4.

Mislim da slično možemo očekivati i za druge igre u budućnosti (čitaj: ništa od većeg framerate-a).

1080p
Supersampling
Enhanced Shadow Maps
Enhanced Anisotropic Filtering
HDR

4K
2160p Checkerboard Upscaling
HDR

PSN - DeniZg80
14 godina
DeniZg kaže...

Horizon Zero Dawn developer, Guerilla Games je na PS Blogu objasnio na koji način će igre bolje izgledati na PS4 Pro u odnosu na normalni PS4.

Mislim da slično možemo očekivati i za druge igre u budućnosti (čitaj: ništa od većeg framerate-a).

1080p
Supersampling
Enhanced Shadow Maps
Enhanced Anisotropic Filtering
HDR

4K
2160p Checkerboard Upscaling
HDR

Nabijem ih. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
PlayStation 4

samo mi jos treba da pocnem na konzoli brojati fps 

PSN Tokioplastic292
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

Može mi sad netko kao laiku objasnit, ako maknemo ovaj HDR, koliko je uopće isplativo uzet PRO u odnosu na normalni PS4, ako se radi o 1080p ??

EDIT: tek sad skužio da ima i članak, pročitao, sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 12:05 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
biankoneri kaže...

pozdrav ljudi,znam da nije ovdje mjesto da to pitam ali dobio sam mail od sonya da mi se mail uspiješno promjenio ali ja to nisam radio i sad se ne mogu preko konzole spojiti na net i kad pokušam kaže da je mail neispravan.jel tko imao sličan problem?pomozite

Hakirali su ti Account.

Ako si kome slao podatke, oni su ti prvi krivci. Ako nisi, onda je netko uspio pogoditi ili "probiti" sifru.

Sada ti je jedini spas kontaktirati sluzbu za korisnike od zemlje ciji je Account (HR, UK, US, CA i sl.)

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
zabranjeniples kaže...

Može mi sad netko kao laiku objasnit, ako maknemo ovaj HDR, koliko je uopće isplativo uzet PRO u odnosu na normalni PS4, ako se radi o 1080p ??

Taj HDR je ionako veća navlakuša od 4K, s tim se uopće ne zamaraj.

Na kraju dana, ovisi koliko je tebi bitno da ti igre izgledaju bolje i (koje će biti napravljene tako) vrte se u većem framerateu. Ako ti je to nebitno onda se može uzeti Slim, ali po meni je razlika u cijeni premalena da ne bih uzeo tu puno jaču konzolu. Jer realno je za očekivati da će frame rate biti stabilniji na PRO-u u odnosu na klasičan PS. Osim ako se pokaže da je na PRO nešto ozbiljno pošlo krivo prilikom dizajniranja (pregrijavanje, buka itd.) to je puno logičnija kupnja.

Ali naravno pričekaš još koji tjedan da ga uloviš ili na nekoj božićnoj akciji ili na black friday popustu.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
9 godina
PlayStation 4

Ja mislim da je HDR odlicna stvar. 

Obicni televizori i igre do sada stvarno imaju mali dinamicki raspon zbog ogranicenja televizora. Daleko manji od onoga kaj nase oko moze vidjet. Zato bi HDR igre trebale izgledat dosta realnije.
A prve reakcije su pozitivne. Mislim gore nemre bit nego samo bolje.

Dal se isplati 4k televizor ovisi o tome koju velicinu televizora trebas i kolko si udaljen od njega.

To je prava prednost u odnosu na PC za sada

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 12:22 (Santana).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Santana kaže...

Ja mislim da je HDR odlicna stvar. 

Obicni televizori i igre do sada stvarno imaju mali dinamicki raspon zbog ogranicenja televizora. Daleko manji od onoga kaj nase oko moze vidjet. Zato bi HDR igre trebale izgledat dosta realnije.
A prve reakcije su pozitivne. Mislim gore nemre bit nego samo bolje.

Dal se isplati 4k televizor ovisi o tome koju velicinu televizora trebas i kolko si udaljen od njega.

To je prava prednost u odnosu na PC za sada

Meni pak barem zasad to uopće ne predstavlja nešto bitno. Jer prvo je pitanje koliko dobro će developeri to znati implementirati, pa je onda pitanje koliko dobro će to tvoj TV znati prikazati (lako je opaliti screenshot na Sonyu od 20000 kuna i onda reći da slika izgleda odlično), pa koliko je ustvari za razlika primjetna kad se igra baš igra (zaboli me za screenshotove) i onda je još pitanje da li će to tebi osobno izgledati bolje sa HDR-om ili bez njega. Ne pate baš svi na fotorealističnost, jer igre su igre.

Definitivno je kod HDR-a razlika odmah vidljiva u odnosu na 4K, ali nekako nisam uvjeren da će to postati toliko bitna stavka kod odabira televizora/konzole. Barem ne u neko skorije vrijeme da bi se već danas s tim zamarali.

12 godina

Svi koju su vidjeli uživo kažu da je taj HDR nešto fantastično.

Nažalost, to se ne može skužiti na normalnom TV/monitoru.

U stvari, slično kao i PSVR.

Sony uvodi 2 nove tehnologije koje se moraju isprobati uživo da bi se osjetila razlika.

Vrlo nezgodno za marketirati i prodati.

PSN - DeniZg80
9 godina
PlayStation 4

Da najveci problem HDR-a je to kaj ga nemres reklamirat jer nema nacina da to prikazes na obicnom TV-u ili monitoru

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

Rješio sam problem sa računom,poslali mi mail da Savjetujemo Vam i da uključite dvostupanjsku zaštitu 2SV! jel tko to napravio i kako se to napravi,gdje moram ići?

1 0 hvala 0
13 godina
biankoneri kaže...

Rješio sam problem sa računom,poslali mi mail da Savjetujemo Vam i da uključite dvostupanjsku zaštitu 2SV! jel tko to napravio i kako se to napravi,gdje moram ići?

preko browsera https://account.sonyentertainmentnetwork.com/login.action

imas u opcijama account - security i na dnu dole vidjeces

PSN Tokioplastic292
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

rješio sam i 2sv zaštitu.hvala svima na pomoći,nadam se da neću imati više problema sa tim hakerima

1 0 hvala 0
12 godina

Vidim da Elipso ima neke popuste za Sony telkače.

Sony kd49xd7005 bi trebao biti ulazni model za 4K HDR gaming. 

EDIT: Zanemarite, izgleda da nema full HDR 10 podršku.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 13:45 (DeniZg).
17 godina
PlayStation 4

Pozdrav bećari

ispričavam se što ulijećem u temu ko alonso u box ali me zanima gdje je trenutno najpovoljnije uzet ps4?

lp

Bok, ja sam sharyn
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam i gledao tu xd7 seriju al koliko sam skontao taj entry hdr i nije nesto. Za neko full iskustvo valjalo bi izvaliti dosta vise love tako da za sad preskacem citavu tu hdr 4k pricu. Radije cekati il da to manje vise postane neki standard pa da i cijene malo spadnu il kad budem mogao izdvojiti neku vecu cifru pa uzeti da valja.
PSN Tokioplastic292
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Treba ti 10k za dobar 4k HDR 10 TV. Moze se naci jeftinije jedino ako doticni bude na akciji nekoj sad oko Bozica. Previse je to novaca sto oni traze. Ja ne znam tko ce im past na tu foru da idu kupovat PS4 Pro i taj TV. To bi te izaslo nekih 13K bez problema, plus igra i ps plus membership necu ni govorit. Ako imas te pare, radje ulozi u pravi gaming PC i mirna Bosna. Ne znam koji console gamer zeli potrosit toliko novac da bi se igrao. 

3 0 hvala 0
15 godina
IvanDado kaže...

Treba ti 10k za dobar 4k HDR 10 TV. Moze se naci jeftinije jedino ako doticni bude na akciji nekoj sad oko Bozica. Previse je to novaca sto oni traze. Ja ne znam tko ce im past na tu foru da idu kupovat PS4 Pro i taj TV. To bi te izaslo nekih 13K bez problema, plus igra i ps plus membership necu ni govorit. Ako imas te pare, radje ulozi u pravi gaming PC i mirna Bosna. Ne znam koji console gamer zeli potrosit toliko novac da bi se igrao. 

pa nije tv samo za igre

PSN - darklydexter
17 godina

kakavih 10 dosta ti je za 6,7 imas HDR 4k od samusnga i fino odraduje svoj posao  

17 godina

pa nemora imat full HDR to je marketing ;) 

moj ima 10-ku ali ja sam kupio modul za njega iako to nije full 10-bit posto je kupljen 2k14 

tj imam 8-bit + FRC sa modulom HDR 10 

17 godina
odjavljen
4mal kaže...

kakavih 10 dosta ti je za 6,7 imas HDR 4k od samusnga i fino odraduje svoj posao  

Kaj nema neka fora da je kod ovih jeftinij HDR moguć samo u filmskom modu gdje je opet input lag ogroman i neprimjeren za igranje?

17 godina
PlayStation 4

di si to procitao lol pa HDR radi u svim modovima isto 

p.s ako nisi MP player kaj te briga ;) 

ja stalno igram u filmskom modu uz HDR (shadow warior 2 podrzava HDR na PC-u i izlgeda fantasticno)

bas me zanima kak ce to sve fercerat sa PS4 Pro i na PC-u kad se ustabili  

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 19:03 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...
4mal kaže...

Kaj nema neka fora da je kod ovih jeftinij HDR moguć samo u filmskom modu gdje je opet input lag ogroman i neprimjeren za igranje?

Da, tako je bilo do nedavno, ali je dosta proizvođača sa firmware upgradeom uspjelo izjednačiti input lag među modovima.

A ovo vezano uz 8 bit na 10 bit upgrade je možda moguće na papiru, ali ako panel nije 10 bit, ne možeš to nadomjestiti.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

gle 8-bit + FCR ti je isti drek kao 10-bit uz malo manje stauracije i to je to .

znaci ekipa sa mojojm konbinacijom uredno fura HDR x box one S bez greske 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 19:05 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

di si to procitao lol pa HDR radi u svim modovima isto 

17 godina
PlayStation 4

joj stipu to sve je to rekla kazala 

za 6 keka zemi neki HDR i rokaj nemas straha ako si strikno SP igrach 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

Kako sam već rekao, blago ljudima koji imaju 4K telku sa boljim HDR-om. Oni nikako ne bi smjeli propustiti Pro verziju.

Meni koji sam za vrhunsku Panasonic plazmu iskeširao petznamenkastu svotu prije koju godinu nije ni na kraj pameti da je mijenjam zbog PS4 PRO, pa dok ne igram gledam zemaljski program u 576i ili satelitsku u ful HD-u.

Da se razumijemo, kupujem original BD filmove i imam poveću kolekciju istih, ali za 4K u mojoj kući je još itekako puno pre rano.

Ljudi koji si to mogu priuštiti, svakako da bolje da kupe najnoviju tehnologiju.

Ali kako je već netko spomenuo, jel netko dok vozi bilo koju utrku ili igra recimo Wolfenstein, ima vremena gledati kvalitetu u razlici prikaza između 4k i 1080p ili HDR i non HDR prikaza?

No marketing je tu da nas uvjeri da su oni uvijek u pravu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
PlayStation 4

Koji bi onda TV preporučili za PS4 PRO?

Pitam jer nabavljam PS4 PRO, pa bi možda i uzeo onda telku koja bi popratila 4K HDR situaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

joj stipu to sve je to rekla kazala 

za 6 keka zemi neki HDR i rokaj nemas straha ako si strikno SP igrach 

Fala nebi, za tu lovu da kupujem proučio bi sve u detalje, previše tu ima marketinga. Uglavnom ne mičem se sa svoje plazme do OLED-a i to kad bude za šaku kuna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 19:18 (XXX).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice