PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.478.525
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
12 godina
Re: PlayStation 4
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Samo racunajte da nece sve igre na PRO dobit 60fps-a iako su u 1080p 
Recimo Horizon.

Upravo tako.

Niti Horizon, niti Mass Effect Andromeda, niti multiplayeri itd.

Glavni fokus Pro konzole je 4k HDR.

Na 1080p dobit ćete bolju travu, sjene, teksture i draw distance, a 30 fps ostaje.

I to sve na novim igrama. Za stare igre, tko zna koja će uopće i dobiti update (rečeno je da taj update developere košta novaca i vremena). 

Znaci meni koji sam kupio 1080p TV prije par tjedana i ne mislim kupovat 4k TV tako skoro nema smisla uzimat PS4 pro?

You don't choose to be a Liverpool fan. You get chosen.
17 godina
PlayStation 4

Ima jer ces imat bolju sliku 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Cofinho kaže...
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Samo racunajte da nece sve igre na PRO dobit 60fps-a iako su u 1080p 
Recimo Horizon.

Upravo tako.

Niti Horizon, niti Mass Effect Andromeda, niti multiplayeri itd.

Glavni fokus Pro konzole je 4k HDR.

Na 1080p dobit ćete bolju travu, sjene, teksture i draw distance, a 30 fps ostaje.

I to sve na novim igrama. Za stare igre, tko zna koja će uopće i dobiti update (rečeno je da taj update developere košta novaca i vremena). 

Znaci meni koji sam kupio 1080p TV prije par tjedana i ne mislim kupovat 4k TV tako skoro nema smisla uzimat PS4 pro?

Ne zna se, to je glavni problem.

Cijeli fokus prezentacije od neki dan je bio na 4k HDR mogućnostima PS4 Pro uređaja.

Za 1080p podršku smo dobili samo par površnih komentara tipa bit će bolja grafika i stabilniji framerate.

PSN - DeniZg80
16 godina
PlayStation 4

Da nitko ustvari nije spominjao 60fpsa

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Previse je to para ljudi moji. 10k za TV plus PS4 Pro, pa bolje PC neki dobar uzet onaj ko nema. Mene svrbe prsti za prednarudjbu, ali TV radi problem. Ne zelim ga uzimat za ovaj svoj sadasnji TV.

0 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4

Sve online igre moraju imati jednaki fps na staroj i pro konzoli. 

Tako da se ekipi koja igra na fhd telki isključivo online igre ne isplati pretjerano mijenjati običnu plejku za Pro. 

šumski put je bio ravan.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
dreammaker kaže...

Sve online igre moraju imati jednaki fps na staroj i pro konzoli. 

Tako je. To je više puta ponovljeno na prezentaciji.

Što i nije problem za "kompetitivne" šutere, tipa COD i Battlefield jer oni već rade na 60 FPS.

Ali, online igre u 30 FPS, za koje sam se ja nadao da će ići u 60 FPS, kako sada stvari stoje, izgleda da ne bumo gledali (GTA Online, Destiny, Driveclub, The Division,  Bloodborne, Dark Souls 3).

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Na 1080p dobit ćete bolju travu, sjene, teksture..

S obzirom da igram samo fifu, kvalitetna trava mi je jako bitna kako bih mogao uspostaviti pass igru.

12 godina
IvanDado kaže...

10k za TV plus PS4 Pro, pa bolje PC neki dobar uzet onaj ko nema.

Da, ali problem je u tome što je 4K super, ali tek 4K+HDR je "game changer".

A 4K HDR PC monitori ne postoje.

Tako da ako želiš najbolju moguću sliku, skupi 4K HDR TV je obavezan.

Samo je pitanje želiš li dati 6 tisuća kuna za gtx 1080 koji će reproducirati 4K na sirovu snagu ili 3 tisuće kn za PS4 Pro, koji ima poseban čip za 4k rendering.

A dodatno je što konkretna HDR implementacija na PC-u još nije zapravo ni počela (Nvidia je sad nešto krenula pregovarati sa developerima).

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 16:04 (DeniZg).
17 godina
PlayStation 4

Ja ostajem na staroj launch Četvorki. OK, grafika na Prou je ljepša, ali igre su iste. Kao da idem sve filmove gledat u kino jer ih je tamo ljepše gledat nego na monitoru. A ne idem. Moram imati mjeru, a PS4+4K HDR je jednostavno previše para.

A kad dođe Petica, u međuvremenu će možda i kapnut bolji TV. Što b' naš narod reko, korak po korak. 

5 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

4k gaming na PS4 Pro je totalna fantazija. Pa za takve rezolucije se mora imati prebolesno dobra grafička koja košta kao 2 konzole.

Šta će mi 4k rezolucija ako ću imati šugaviju grafiku nego na 1080p i to opet na 30 FPSa. Stvarno mi nije jasno zašto vas veseli 4k.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

4k gaming na PS4 Pro je totalna fantazija. Pa za takve rezolucije se mora imati prebolesno dobra grafička koja košta kao 2 konzole.

Šta će mi 4k rezolucija ako ću imati šugaviju grafiku nego na 1080p i to opet na 30 FPSa. Stvarno mi nije jasno zašto vas veseli 4k.

Ali nije to ista vrsta 4k gaminga. Nije nativan, ali navodno koriste neki kurac s kojim to izgleda skoro pa nativno. Iako, ja osobno bi radje da je ovaj novi PS4 1080p 60fps nego 4k 30fps. Samo da ne pocnu naplacivat HDR i 4k za starije igre kao sto glasine govore haha. Iz principa im ne bi uzeo onda. U svakom slucaju nista od pre ordera, ceka se da izadje, pa da se cuje malo vise o njemu i razlike u grafici izmedju obicnog i novog, a ne samo rezoluciji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 17:42 (IvanDado).
17 godina
IvanDado kaže...
Bitanga kaže...

Ali nije to ista vrsta 4k gaminga. Nije nativan, ali navodno koriste neki kurac s kojim to izgleda skoro pa nativno. Iako, ja osobno bi radje da je ovaj novi PS4 1080p 60fps nego 4k 30fps. Samo da ne pocnu naplacivat HDR i 4k za starije igre kao sto glasine govore haha. Iz principa im ne bi uzeo onda. U svakom slucaju nista od pre ordera, ceka se da izadje, pa da se cuje malo vise o njemu i razlike u grafici izmedju obicnog i novog, a ne samo rezoluciji.

Ma to je kemijažica, nitko ne zna kako radi uopće. Neka vrsta antialiasing filtera. Ne možeš ti reklamirat 4k ako to nije renderiranje u 4k nego je source upola manji.

Ne možeš od sourcea koji je niže rezolucije dobit višu rezoluciju, a da je kvaliteta bolja. Može biti samo lošija ili podjednako dobra kao source u određenim situacijama. Plus što ovo sasvim sigurno uvodi dodatni lag.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 18:05 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...

Ma to je kemijažica, nitko ne zna kako radi uopće. 

Nitko tko se nije informirao.

Radi se o 4x4 checkerboard rendering tehnici, koja je već primijenjena u Rainbow Six Siege igri na konzolama.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 18:08 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Ma to je kemijažica, nitko ne zna kako radi uopće. 

Nitko tko se nije informirao.

Radi se o 4x4 checkerboard rendering tehnici, koja je već primijenjena u Rainbow Six Siege igri na konzolama.

Mislio sam da nitko to još nije vidio uživo. Uglavnom je ono što sam pročitao i na drugom mjestu, ekstrapolacija dodatnih 12 pixela na osnovu 4 pixela, ustvari jedna vrsta antialiasinga.

Svakome mora biti jasno da ako "izmisliš" 12 pixela više nego što si renderirao da je to kemijažica samo da se zadovolji forma (jer realno nemaš hardware ni blizu potrebno jakog da to stvarno i napraviš) i samo ćeš dobiti zamućenije rubove, a ne oštriju sliku sa više detalja što dobiješ stvarnim renderiranjem na stvarnih 4k. Na PCu se radi upravo obrnuto, renderira se na puno većoj rezoluciji i onda downscalea na rezoluciju monitora jer to daje puno puno bolju sliku. Grafička onda opako pati, ali je slika vrhunska bez ikakvog antialiasing filtera.

Ovaj upscaling, meni to nije ništa impresivno, a Rainbow Six Siege sam igrao na PCu i engine mi se nije uopće svidio, stoga ne bih ni želio da i druge igre izgledaju toliko "dobro".

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 21:26 (Bitanga).
10 godina
PlayStation 4

Upscale je sa vece rezolucije od 1080p na 4k, a neke graficki slabije igre budu nativno 4k tipa The Last of us

Uglavnom eurogamer ekipa je impresionirana pogotovo s obzirom na cijenu konzole.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 21:26 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Upscale je sa vece rezolucije id 1080p na 4k, a neke graficki slabije igre budu nativno 4k tipa he Last of us

Uglavnom eurogamer ekipa je impresionirana pogotovo s obzirom na cijenu konzole.

Baš zato i vjerujem da će igre na PS4 Pro izgledati puno bolje ako se budu renderirale u 2688x1512 pa downscaleale na 1080p (kao što radi Dynamic Super Resolution na PCu) nego one upscaleane na 4k TV ekranu (ako gledaš sa iste udaljenosti istu veličinu televizora).

Da imam 4k TV vjerojatno bih želio da postoji opcija za isključiti ovaj upscale na 4k.

14 godina
PlayStation 4

Takodjer mislim da upscale nema smisla, ali nisam vidio uzivo kako ce to izgledati pa ne mogu zakljucivati.

S obzirom na to koliko gameam na trenutnoj konzoli (a i od pc gaminga apstiniram), necu kupovati pro verziju, ceka se petica :)

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 21:28 (OriginalEXE).

0 0 hvala 0
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Upscale je sa vece rezolucije id 1080p na 4k, a neke graficki slabije igre budu nativno 4k tipa he Last of us

Baš zato i vjerujem da će igre na PS4 Pro izgledati puno bolje ako se budu renderirale u 2688x1512 pa downscaleale na 1080p (kao što radi Dynamic Super Resolution na PCu) nego one upscaleane na 4k TV ekranu (ako gledaš sa iste udaljenosti istu veličinu televizora).

Da imam 4k TV vjerojatno bih želio da postoji opcija za isključiti ovaj upscale na 4k.

Treba vidjet uzivo

Ovak pricamo na prazno

To je problem sa  PSpro 

Te stvari treba vidjet uzivo na pravom ekranu sa HDR da bi covjek mogo odlucit kolko je to bolje. 

Bas je to eurogamer ekipa pricala da nisu uopce vidjeli neku razliku na konferenciji dog niso otisli iza pa sami probali na pravom ekranu

12 godina

Ovdje su slike novog Tomb Raidera 4K native vs PS4 Pro, pa dalje zaključite sami.

PSN - DeniZg80
17 godina
odjavljen
PlayStation 4

Nativno izgleda dosta bolje makar u pokretu se to nebi primjetilo toliko. Sobzirom na cijenu super je pro.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 21:46 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
PlayStation 4

Taj upscale je stavljen jer je napredniji od onog kojeg ima 4k televizor. Tak da kuzim zasto ga stavljaju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...

Ovdje su slike novog Tomb Raidera 4K native vs PS4 Pro, pa dalje zaključite sami.

Pogledaj kosu kako je mutna na upscaleu, i kapljice krvi na ramenu i vratu, to je ono o čemu pričam. Pogledaj mrlju krvi iznad sise, kako se vidi tekstura majice na 4k renderingu, a na upscaleu je mutno.

Upscale je samo antialiasani 2688x1512.

Za pravi 4k rendering bi također htio imati i texture veće rezolucije, a ne koristiti iste teksture kao i za puno manju rezoluciju.

17 godina
Santana kaže...

Taj upscale je stavljen jer je napredniji od onog kojeg ima 4k televizor. Tak da kuzim zasto ga stavljaju 

Kažem, da imam 4k TV rađe bih da mi playka daje downscale sa 2688x1512 na 1080p output i onda da TV poveća pixele 4 puta kako bi dobio cjelobrojni upscale na native rezoluciju i slika bi sigurno bila bolja nego ovaj upscale, a svakako i TVov upscale.

Al dobro, ja sam picajzla, 90% ljudi ne bi znalo što je bolje ni konfigurirati pa je Sony ovime riješio većinu ljudi problema o kojima nemaju pojma. Al ja bih rado da postoji opcija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 22:07 (Bitanga).
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Kažem, da imam 4k TV rađe bih da mi playka daje downscale sa 2688x1512 na 1080p output i onda da TV poveća pixele 4 puta kako bi dobio cjelobrojni upscale na native rezoluciju i slika bi sigurno bila bolja nego ovaj upscale, a svakako i TVov upscale.

Al dobro, ja sam picajzla, 90% ljudi ne bi znalo što je bolje ni konfigurirati pa je Sony ovime riješio većinu ljudi problema o kojima nemaju pojma. Al ja bih rado da postoji opcija.

Mislis da to M. Cerny, ostala PS4 dev ekipa i drugi developeri koji nisu vezani uz sony nisu isprobali ?
Nisu to preko noci odlucili i ocito je da hoce izvuc kolko god mogu iz tog hardware-a 

Ocito je da ne zele prepustit upscale televizoru pogotovo kad upscale algoritam ovisi o proizvođacu televozira.

Pc verzija izgleda bolje, ali kolko kosta ta konfiguracija koja tjera igru na tim detaljima ? 

Kolko si spreman love dat za taj relativno mali postotak bolje slike
Btw. GTX 970 ne moze vrtit tu igru 1080p 60FPS , a samo ta graficka kosta skoro 3000kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 22:42 (Santana).
17 godina
Santana kaže...

Mislis da to M. Cerny, ostala PS4 dev ekipa i drugi developeri koji nisu vezani uz sony nisu isprobali ?
Nisu to preko noci odlucili i ocito je da hoce izvuc kolko god mogu iz tog hardware-a 

Ocito je da ne zele prepustit upscale televizoru pogotovo kad upscale algoritam ovisi o proizvođacu televozira.

Pc verzija izgleda bolje, ali kolko kosta ta konfiguracija koja tjera igru na tim detaljima ? 

Btw. GTX 970 ne moze vrtit tu igru 1080p 60FPS , a samo ta graficka kosta skoro 3000kn

Naravno da može, ali ne u full postavkama (koje su puno žešće od onih na PS4). Ja sa svojom konfom ni GTA V ne mogu igrati na 60 FPSa u full postavkama, ali si posložim da mogu, pa ne vidim što hoćeš reći.

4k rendering mogu jedva i najnovije/najskuplje grafičke vrtiti. A što se tiče PC platforme, onda moraš imati i 4k monitor što je investicija skoro skuplja od grafičke :-) 

Ja pokušavam reći upravo suprotno, da bi slika bila bolja da je downscaleana na 1080p (jer downscale po definiciji izoštrava sliku i radi najbolji antialising) i da je odluka o upscaleu na 4k je čisti marketinški trik da nabrije ekipu na nešto što neće dobiti (bolju sliku). A svaki TV zna dobro upscaleati fullHD content na 4k bez procesiranja, jer to nije neka umjetnost pošto je 1 pixel = 4 pixela. Na istu veličinu televizora i na istu udaljenost gledanja slika bi ti bila bolja od 1080p slike renderirane na 1080p, ali ne bi bila mutna kao upscaleana na 4k. Što će ti neki extra ekstrapolirani pixeli ako ne donose ništa novih detalja nego samo zamućuju postojeće? Nijedna extrapolacija/rekonstrukcija podataka ne uvodi novu informaciju u sliku, samo radi operacije sa onime što ima. Ako nešto ne podnosim to su mutni edgevi, volim oštru sliku. 

Sorry, ne poznam poimence ekipu iz Sonya, nisam toliki fan, ali znam da kompanije često imaju glupave odluke koje idu na štetu kupca. Nije ni Sony iznimka što se vidi svakodnevno. Tako da nemam naviku idolizirati velike kompanije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 23:27 (Bitanga).
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Naravno da može, ali ne u full postavkama (koje su puno žešće od onih na PS4). Ja sa svojom konfom ni GTA V ne mogu igrati na 60 FPSa u full postavkama, ali si posložim da mogu, pa ne vidim što hoćeš reći.

4k rendering mogu jedva i najnovije/najskuplje grafičke vrtiti. A što se tiče PC platforme, onda moraš imati i 4k monitor što je investicija skoro skuplja od grafičke :-) 

Ja pokušavam reći upravo suprotno, da bi slika bila bolja da je downscaleana na 1080p (jer downscale po definiciji izoštrava sliku i radi najbolji antialising) i da je odluka o upscaleu na 4k je čisti marketinški trik da nabrije ekipu na nešto što neće dobiti (bolju sliku). A svaki TV zna dobro upscaleati fullHD content na 4k bez procesiranja, jer to nije neka umjetnost pošto je 1 pixel = 4 pixela. Na istu veličinu televizora i na istu udaljenost gledanja slika bi ti bila bolja od 1080p slike renderirane na 1080p, ali ne bi bila mutna kao upscaleana na 4k. Što će ti neki extra ekstrapolirani pixeli ako ne donose ništa novih detalja nego samo zamućuju postojeće? Nijedna extrapolacija/rekonstrukcija podataka ne uvodi novu informaciju u sliku, samo radi operacije sa onime što ima. Ako nešto ne podnosim to su mutni edgevi, volim oštru sliku. 

Sorry, ne poznam poimence ekipu iz Sonya, nisam toliki fan, ali znam da kompanije često imaju glupave odluke koje idu na štetu kupca. Nije ni Sony iznimka što se vidi svakodnevno. Tako da nemam naviku idolizirati velike kompanije.

Hocu ti rec da konfa koja vrti Tomb Raider u 4k s koje su one slike napravljene je daleko daleko skuplja od PS4 pro i pitanje kolko si spreman dat novaca za tu 
reko bi malo razliku. 

Svaki upscale je procesiranje i svaki upscale ima svoj algoritam. Bicubic,Bilinear, Lanczos  ili neki OEM kojeg ima Samsung , Sony itd...

Ne vjerujem da je ijedan tolko dobar kao ovaj.
Da je onda se ovaj nebi koristio nego neki drugi. Uglavnom ne vjerujem da bi to prepustili televizoru jer bi onda dobivo razlicite upscale rezultate na razicitim markama televizora jer ne koriste svi isti algoritam. 

Drugo, to kaj ti pricas se da simulirat na PC-u pa me bas zanima da ce netko imat istu ideju kao i ti pa to napravit.

Nitko ne idolizira samo logika govori da oni ipak znaju vise od tebe i mene i znaju zasto to koriste. 

Da ne znaju onda nebi bili na toj poziciji. I pomalo je bahato pravit se pametan bez ikakvih dokaza.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 23:48 (Santana).
17 godina
PlayStation 4

ja vecinu igram 4k maxano aa of od 45-70 u aaa naslovima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
4mal kaže...

ja vecinu igram 4k maxano aa of od 45-70 u aaa naslovima 

Pa super samo kaj ti tvoja konfa vrijedi preko 10 000kn 
Samo jedna ta tvoja graficka je skuplja nego PS4pro

17 godina