PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.439.835
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
10 godina
Re: PlayStation 4
hanteed kaže...
Evo jucer sjeo na fotelju i da vidim kako je iz fotelje igrati ali fotelja je odmaknuta 3 metra ili malo manje.I nista nisam vidio je li 3 metra puno odmaknuto ili sam ja corav?do sada sam igrao metar od televizije sa koje udaljenosti vi igrate?inace televizija je 42 inca

http://www.hdtvtest.co.uk/Article/How-Far-Should-I-Sit.php

11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Ko od vas igra konzolu na monitoru uopce?

0 0 hvala 0
17 godina
EraserHead kaže...
Branimir82 kaže...

Treba biti panj teške kategorije da ne skužiš pri prvom pogledu na paket i konzolu da je riječ o otvorenom/korištenom proizvodu.

Kako ćeš to skužiti? Pogotovo ako je dobro zapakirana, i paket nema tragova korištenja, a i konzole nisu kod nas "sealane" kao kod amerikanaca.

Ako misliš po onoj kao naljepnici meh...čak se i naljepnica da naračiti sa ebaya.

Možda po kontroleru,ako je pohaban ili šta ja znam nema one naljepnice na sebi (mada to i ne zna dosta ljudi da treba imati - pogotovo ko kupuje prvi put).

Ili po kablovima, mada vjerojatno su i njih "uvaljivali sealane". A isto tako vjerujem da dobar dio ljudi i ne obraća previše pažnju na sitnice.

Na samoj konzoli ne možeš nikako skužiti, osim ako nisu gazili po njoj 

Koliko se sjećam na starom ributu je bila tema za ps3 konzole i jedan poznati dućan na koji se sumnjalo, valjda se ne dešavaju takve piz.darije sa ps4.

Prije neke 4 godine sam kupio PS3ojku, u trgovini (ne znam koliko su renomirani, uglavnom za njih znam već nekih 10 godina, na nabavi iskaču...), bila je dosta jeftinija nego uobičajeno. No bila je FAT verzija, u vrijeme kada su normalno bile slim verzije pa sam mislio da je jednostavno rješavanje starih zaliha.

No vraga, to su bile refurbished konzole. Ako ne znaš u čemu je štos i kako se označavaju nećeš skužiti. Uglavnom, kupio, donio doma, gamepad ne radi, ne trza uopće, zvao trgovinu, oni rekli da to mogu zaprimiti i poslati u servis ili da mogu sam u servis, odnio sam sam, brže je. Dali su mi odmah novi gamepad. Napokon sve proradilo. Ubacim ja igru, sve OK, kad nakon 10 minuta vent upalio na max brzinu, glasno kao usisavač, i ne staje. Izađem iz igre, ostavim konzolu u XMB-u, ventilator ne staje. Ugasim ju, upalim, ventilator OK, ubacim igru i nakon 10 minuta opet usisavač...

Zovem trgovinu, ispričam što je i kažem da želim novce nazad (to je sve bilo u dva dana od kupnje, prvi dan gamepad ne radi, drugi dan skužio da konzola kuri) i da im vraćam konzolu jer mi se ne zeza sa tim. Ako sam nešto platio odmah onda želim i da bude upotrebljivo odmah, a oni meni da to nije njihova politika, da mogu zaprimiti konzolu i poslati na servis ili da ju ja mogu odnijeti...

Odnio sam ju na servis, ispričao što je, čudili se, zaprimili, i onda sam vidio hrpu takvih kutija, svaka je imala na sebi naljepnicu sa "REFURBISHED", ova moja nije, na tom mjestu je imala podrapani papir, cca kao kada netko sa kutije ide skinuti naljepnicu... Na servisu rekli da sada na lageru nemaju zamjenskih, da moram čekati...

Da skratim priču, zvao sam još jednom trgovinu i rekao da to nije bila nova konzola nego reparirana iz tvornice i da to nigdje nisu naznačili (da jesu ne bi to kupova), naravno pravili su se grbavi. Nakon što je konzola mjesec dana bila na servisu 45 radnih dana (kako i zakon kaže), a sa servisa su mi svaki tjedan govorili "evo sada će, samo što nije" sam popi*dio i prijavio i trgovinu i servis državnom inspektoratu. U dva dana od prijave su me zvali sa servisa da dođem po novu konzolu i dali su mi slim model, ne fat kao što sam ja odnio, fat-ova očito i dalje nije bilo, ali ih je inspektorat stisnuo.

Jedino što mi je sada žao je što sam se trudio biti kulturan pa nisam ženskoj koja mi je sređivala papire ništa odgovorio kada je kao komentirala sa tamo nekim likom "vidi ovoga, tužio nas je državnom inspektoratu jer mu igračka nije radila". Trebao sam joj sve po spisku izbrojati, ako sam pljunuo pare za nešto onda i očekujem da to radi, a ne da bude od drugog dana dva mjeseca na servisu...

Toliko o tome što se kod nas kupuje u trgovinama. Čak bih rekao da je daleko sigurnije kupiti u velikim trgovinama nego u ovim malima.

17 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

24" monitor. Udaljenost cca 60cm.

Dobio izgon s 42" plazme :(

hanteed kaže...
Evo jucer sjeo na fotelju i da vidim kako je iz fotelje igrati ali fotelja je odmaknuta 3 metra ili malo manje.I nista nisam vidio je li 3 metra puno odmaknuto ili sam ja corav?do sada sam igrao metar od televizije sa koje udaljenosti vi igrate?inace televizija je 42 inca

Nesto tu ne stima. Igrao sam na FullHD plazmi na udaljenosti oko 3m, mozda malo vise i sve se vidi citati.

Koja je rezolucija tvog TV-a. Mozda stvarno nesto ne stima s vidom.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
10 godina
Chaky kaže...
IvanDado kaže...

hanteed kaže...

Nesto tu ne stima. Igrao sam na FullHD plazmi na udaljenosti oko 3m, mozda malo vise i sve se vidi citati.

Vidi se citat, al s vremenom imas osjecaj kao da se oci muče. Barem je tak kod mene

Na ovih 1.8m nemam nikakvih problema

10 godina
neaktivan
Chaky kaže...
IvanDado kaže...

hanteed kaže...

fhd,na 2.5 metra sam gledao i jedva sam procitao slova na web browseru

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Mislim da ti je vrijeme za okulistu :D

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Tommy_123 kaže...

Mislim da ti je vrijeme za okulistu :D

da izgleda da bi trebo

sad sam probo i sa 3.5m citam bug forum bez problema sa svog 40" TV-a

10 godina
neaktivan
PlayStation 4

Kolega dobar je vama vid ja vjerujem ako tako citate, ali nemožeš uspoređivati gledanje TV-a i igranje igara na njemu. Za igranje morate ove udaljenosti koje su napisane na toj stranici smanjiti za barem jedno 40%. Kod igranja se puno vise posvećuje gledanju detalja tako da i nešto treba biti veće da to kvalitetno vidite.

EDIT: Ja imam vid sto bi se reklo 20/20, znaci odličan vid i jos sam mlad a igram na 107cm TV na udaljenosti sa maksimalno 2 metra jer inače ne vidim dobro, pod dobro mislim kvalitetno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 18:37 (JozoBozo121).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ovaj momak kaze da nabavlja iz Sancta Domenice, pa jel iko od vas uzimao u skoro vrijeme i jel im ovaka kutija? Kod vecine je kutija ona malo sira ne znam koji je fazon u drugacijoj kutiji?

0 0 hvala 0
12 godina
Evo spojio sam plejku na novi monitor benq rl2755hm i mogu reci da je slika super,bolja nego na tv-u
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Joky007 kaže...
Evo spojio sam plejku na novi monitor benq rl2755hm i mogu reci da je slika super,bolja nego na tv-u

To je jedan od najboljih monitor,pogotovo za konzole.Super odabir 

11 godina
neaktivan
miikaa77 kaže...

Ovaj momak kaze da nabavlja iz Sancta Domenice, pa jel iko od vas uzimao u skoro vrijeme i jel im ovaka kutija? Kod vecine je kutija ona malo sira ne znam koji je fazon u drugacijoj kutiji?

Inace pise da je CUH-1216A model

13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Lijep pozdrav,

Novi sam vlasnik PS4 konzole. Nakon sto sam lijepo isntalirao sva azuriranja i poceo igrat FIFU primjetio sam da trzne nekad prilikom izvodenja kornera. I to samo tada. Na stranom forumu su mi rekli da je mozda i do TV-a i postavki slike. Naime koristim starti PHILIPS LED TV koji izgleda kao plasma tv. Samo me strah da nije do nove konzole... Nekada i dashboard prilikom brzog kretanja u meniju zna zastekat ali mi je prijatelj rekao da je tako i kod njega. 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hanteed kaže...

Ja igram na 102,116 i 126cm i na kojem god igram udaljen sam 120-140cm od tva (mjerio sam sve tri pozicije) ako otidem dalje nemrem igrat. Nije da ne vidim nego nisam koncentriran i ne odgovara mi.

ali zapamti si ovo FPS igre tipa cod i battlefield ti je najbolje igrat na monitorima od recimo 24-27 incha jednostavno imas bolji preglednost. 

Moj frend tako igra FPS igre igra na 22 incha a ostale igre na tvu od 107cm. Uvjerava me da je tako bolje.

15 godina
hanteed kaže...

3 m udaljenosti nije optimalno ni za gledanje filmova na tako malom televizoru, a kamoli igranje igara sa puno detalja

Potpis!
12 godina
omomomomoomm kaže...

ali zapamti si ovo FPS igre tipa cod i battlefield ti je najbolje igrat na monitorima od recimo 24-27 incha jednostavno imas bolji preglednost. 

Moj frend tako igra FPS igre igra na 22 incha a ostale igre na tvu od 107cm. Uvjerava me da je tako bolje.

Nije to zbog preglednosti nego zbog vremena odaziva i input laga, koji su kod monitora puno bolji. U FPS igrama se to dosta osjeti (k/d ratio i sl.).

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 10:04 (DeniZg).
10 godina
neaktivan
Ezio kaže...
hanteed kaže...

3 m udaljenosti nije optimalno ni za gledanje filmova na tako malom televizoru, a kamoli igranje igara sa puno detalja

cuj malom pa na cemu ti igras na platnu,za fifu trebam blize prici a za ostalo mogu sa 2.8 metara a filmove gledam sa 3 metra i kusur

11 godina
neaktivan
miikaa77 kaže...

Model je CUH 1216A.

14 godina
PlayStation 4

kod mene je situacija ovakva, tak mi najvise odgovara 

monitor 23,6" na 60cm udaljenosti

led lcd 42" na 120cm 

btw project cars je 229kn na HR PSN-u 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 10:55 (Spike1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hanteed kaže...

Iz istog razloga sam posjetio okulistu i izgleda da imam -1 dioptriju na oba oka. Sad vidim s 3 metra apsolutno sve na tv-u.

EUNE: RayzCRO
12 godina
Spike1983 kaže...

po meni jeftino, tek sam uzeo PS4 od terabajta uz FIFA 16 (iz linksa, pa sumnjam da je verzija sa "C šasijom"), ovo mi je iduća investicija kroz idućih tjedan dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 18:54 (TheAnswer023).
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

A u mene je kutija drugacija nego inace ona siroka, uza je a duza, model je CUH 1216A i kakva je razlika? Inace nije mi lijeva strana ono svijetlija vec je u jednoj boji.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rayz00 kaže...
hanteed kaže...

Iz istog razloga sam posjetio okulistu i izgleda da imam -1 dioptriju na oba oka. Sad vidim s 3 metra apsolutno sve na tv-u.

ma znam da je do dioptrije i odavno sam ja trebao cvike nositi ali strah me da cu biti ruzan :) i da ce mi se oci ''razdvojiti'' ko u tokela rantija zbog cvika,uostalom ko igra fife nemoze biti zdrav sto mentalno sto ostalo

12 godina
PlayStation 4

I ja nosim cvike od prosle godine. To pripisujem gaming zivotu nicem drugom. Nemoj bit bedast nikakva sramota. 

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheAnswer023 kaže...
Spike1983 kaže...

po meni jeftino, tek sam uzeo PS4 od terabajta uz FIFA 16 (iz linksa, pa sumnjam da je verzija sa "C šasijom"), ovo mi je iduća investicija kroz idućih tjedan dana.

Pa vidi na konzoli, ako nema onog glossy dijela onda je nova tj C chassis. I prednje tipke se razlikuju.

PSN ID : Eraserhead_981
12 godina
PlayStation 4
koje postavke moram staviti na konzoli za RGB Range - Automatic, limited, or full? ako mi je plejka spojena na monitor, a koje na monitoru 0-255 ili 16-235 (monitor je benq rl2755hm)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

O ovom sam govorio, jel iko imao slicnih problema? Inace uzeta je u SD i da li bi vi na mom mjestu vratili? Inace konzola radi bez problema.

0 0 hvala 0
12 godina
mislim da je i meni tak, nisam siguran, ali pogledat cu kad dodem doma
11 godina
neaktivan
Joky007 kaže...
mislim da je i meni tak, nisam siguran, ali pogledat cu kad dodem doma

Ajde molim te, ne znam sto da radim. Konzola radi extra brzo i nema nikakvih problema jedino me ovo kopka..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice