PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.473.616
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
14 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
iberlauf kaže...

ovo vezano na datum izlaska tj. prodaje PS4 konzole u hrv. stvarno me čudi. u navedenim zemljama EU nema nigdje hrv. neki spominju 29.11. neki spominju 6.12. dok od glavnog zastupnika nema nikakvih konkretnih odgovora. ugl. se sve svodi na rekla-kazala. pošto živimo u hrv. u zemlji čuda, gdje ne znaš što će biti sutra, pitam se, koliko smo zapravo sigurni mi koji imamo vaučere (generalno na datum izlaska i raspoloživost konzoli)? ne bi bila baš neka fora da dobijemo konzolu iduće godine, a kakti imamo prednarudžbu.

btw,
možda je za neke stara vijest, no, navodno će na PS4 biti moguće koristit virtual reality headset za igranje u 3D-u. sony-eve očale imati će dva 720p zaslona za svako oko pomoću kojih omogućuju visokoklvalitetan HD prikaz u 3D-u. cijena prava sitnica, 1600 USD.

sony centar sancta domenica je još prije 2 tjedna rekla da ce kroz par dana objaviti pouzdane i točne informacije o dolasku same konzole na hrv. tržište, i još ništa nisu objavili, stvarno to nije u redu od njih. Neki spominju datum 6.12 da su culi tu vijest iz GMC-a. No vidjet cemo..cim prije to bolje.

http://ppdzarada.net #1 Forum o PPD zaradi!
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
green2 kaže...

e, doć će prije do nas nego do japana... :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

PS4 stiže najkasnije 15.1, to je najcrnji scenarij, upravo dobio poziv od GMC gdje sam uzeo voucher, provjerili su da li s tom informacijom i dalje želim voucher.Naravno, isplati se čekati :-) A ići će i popust na igre i opremu, 10%, što je čisti bonus points.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

15.1? :( da sam znao da ce se tolko odugovlačit, kupio bi PS4 na njemačkom amazonu poštarina+PDV za nesto manje od 3100 kuna

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 15:31 (sk0ls).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

;)

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Evo još jednog člana preoder kluba. {#} Rekli su mi da bi trebalo stići negdje u 12. mjesecu. Mjesto kupnje: Sancta Domenica Rijeka.

If it's not broken, don't fix it.

2 0 hvala 2
17 godina
PlayStation 4

da u demenici ce ekipa dobit mj. dana prije jer su generalni uvoznici...pa tek onda gmc...tako mi je reko sef marketinga za sv. Nedelju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4mal kaže...

da u demenici ce ekipa dobit mj. dana prije jer su generalni uvoznici...pa tek onda gmc...tako mi je reko sef marketinga za sv. Nedelju.

nebi ja bas reko da je to istina.

12 godina
PlayStation 4

Jbt,dok on izadje,ima da hardware se

pojaca jos 10 puta xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Branimir82 kaže...

PS4 stiže najkasnije 15.1, to je najcrnji scenarij, upravo dobio poziv od GMC gdje sam uzeo voucher, provjerili su da li s tom informacijom i dalje želim voucher.Naravno, isplati se čekati :-) A ići će i popust na igre i opremu, 10%, što je čisti bonus points.

hm, zašto nisam iznenađen... uz ovakve fore ne bih se čudio da konzolu dobijemo tek 2015. valjda će nova plejka prije doći u zanzibar nego u naše krajeve. već vidim kako neki tamo domorodac tipa aboridžin radi unboxing na jubitou. :@

16 godina
Arnold Layne kaže...
skank666 kaže...

ja nikako nebih odbacio ni cloud computing... jako veliki potencijal xbone ima s time ako nešto ne faila

a cuj to ti je sve marketing 
ja kaj se tice tog clouda ne vjerujem nista

kolko toga su rekli da ce bit za orginalni kinect pa je kifla ispala 

Ako cemo realno, da, sve je to marketing ali Sony i MS su po pitanju toga identicni (cak je Sony i gori sto se tice toga). Npr. gdje nam je ta 4D grafika, 1080p i 120 FPS-a na PS3 konzoli? (dobro sam napisao, PS3 konzoli), nigdje, dakle, marketing je bio u pitanju. To za cloud, nije da im ne vjerujem, a nije niti da su me s time zaintrigirali (malo sutra), kako god, to nije bas idealno rijesenje (barem ne trenutno), mozda za 6-10 godina kada ce Xbox One biti very low end konzola (Sony/MS kazu da ce ova generacija trajati 10 god hmm) ali trenutno, nema previse smisla.

Sto se tice hardvera (PS4 i X1), evo malo novosti, 

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=80951633&postcount=195 (nije mogao biti korektniji i objektivniji). Dakle, TLTR: razviti/optimizirati igru za PS4 konzolu je lakse ali teoretski, X1 bi mogao nadmasiti PS4 zahvaljujuci eSRAM memoriji koja je puno brza od GDDR5 memorije (to je i sam Sony-ev Mark Cerny prakticki izjavio), no, teze je optimizirati igru za X1.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 23:10 (lovac82).
15 godina
PlayStation 4

Za brzinu memorije da, ali ipak ne racuna se veoma nadmocniji Graficki procesor u Ps4 conzoli i hybridizirana struktura u odnosu na X1 standardniju. 

#TeamCG, Bellamy4nakama,Nerf Pheelin,4Moon Theory is gg|RIP Ryan Davis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hari85 kaže...

Za brzinu memorije da, ali ipak ne racuna se veoma nadmocniji Graficki procesor u Ps4 conzoli i hybridizirana struktura u odnosu na X1 standardniju. 

I sam Mark Cerny je prakticki rekao da bi X1 mogao nadmasiti PS4 ako se takav hardver bude pravilno iskoristo (indirektno kada je govorio o PS4 projektu). Medutim, ista se stvar moze reci i za PS3, da mu arhitektura nije bila toliko komplicirana, danas bi svaka PS3 igra izgledala bolje od svake X360 igre, medutim, u praksi to nije bas tako (jest sada zadnjih 1-2 god).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 0:47 (lovac82).
17 godina

Sumnjam da je to Cerny rekao, bas me zanima iz kojeg je to konteksta izvuceno.

Esrama ima 32MB, GDDR5 ima shared 8GB.

A s tim da je i proc jaci i sama grafa jaca i ram brzi.

Tih 32MB na ostalih 8MB DDR3 ne znaci puno.

Ali nebitno, cak i da je stvarno istina da je PS4 40% jaci od XB1, ako Microsoft dovoljno plati, multiplatform igre ce izgledati bolje. Bas me zanima ko pusi fore da Titanfall nije mogao na PS4 sad?

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
17 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Ali nebitno, cak i da je stvarno istina da je PS4 40% jaci od XB1, ako Microsoft dovoljno plati, multiplatform igre ce izgledati bolje. Bas me zanima ko pusi fore da Titanfall nije mogao na PS4 sad?

"NEC designed eDRAM die includes additional logic (192 parallel pixel processors) for color, alpha compositing, Z/stencil buffering, and anti-aliasing called “Intelligent Memory”, giving developers 4-sample anti-aliasing at very little performance cost"

Sada treba još vidjeti da li je na x1 taj ram "oplemenjen" kao onih 10MB eDRAM-a+bonus što se nalazio u x360.

A što se tiče Titanfall-a - što nisu oni izjavili da su mali developerski tim kojem je ovo tek prva igra pa da se fokusiraju na samo jednu platformu? Za x360 sam 100% da neki drugi developer radi port, a za pc neznam

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
Dachande kaže...

Kao prvo i osnovno, 8GB DDR3 memorije na X1 konzoli nije isto sto i 8GB DDR3 memorija na stolnom racnualu (CPU + GPU + RAM combo). I ne, PS4 OS nece koristiti samo 1GB memorije kako se u pocetku mislilo (X1 i PS4 ce koristiti oko 2-4 GB memorije za OS, razliciti ljudi drukcije kazu). Tih 8GB DDR3 kod X1 konzole je video memorija, sporija memorija ali manja latencija.... iz tog razloga su imali eDRAM/eSRAM.

Npr. eDRAM = 1000 GB/s

Jos pogledaj i ovo sto je izjavo Albert Panello (korektno i fer bas kao i ovaj Mark Cerny), sreca pa se ne radi o fanboy-ima:

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=80951633&postcount=195

Citiram: 

So, here are couple of points about some of the individual parts for people to consider:

• 18 CU's vs. 12 CU's =/= 50% more performance. Multi-core processors have inherent inefficiency with more CU's, so it's simply incorrect to say 50% more GPU. 

• Adding to that, each of our CU's is running 6% faster. It's not simply a 6% clock speed increase overall.

• We have more memory bandwidth. 176gb/sec is peak on paper for GDDR5. Our peak on paper is 272gb/sec. (68gb/sec DDR3 + 204gb/sec on ESRAM). ESRAM can do read/write cycles simultaneously so I see this number mis-quoted.

• We have at least 10% more CPU. Not only a faster processor, but a better audio chip also offloading CPU cycles. 

• We understand GPGPU and its importance very well. Microsoft invented Direct Compute, and have been using GPGPU in a shipping product since 2010 - it's called Kinect. 

• Speaking of GPGPU - we have 3X the coherent bandwidth for GPGPU at 30gb/sec which significantly improves our ability for the CPU to efficiently read data generated by the GPU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 5:13 (lovac82).
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

Narucio sam Battlefield 4 na njemačkom amazonu, nece mi sad valjda igra biti cijela po njemačkom? Nisam na to mislio prilikom kupnje, nadam se da se moze promjeniti jezik u igrici xD

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
sk0ls kaže...

Narucio sam Battlefield 4 na njemačkom amazonu, nece mi sad valjda igra biti cijela po njemačkom? Nisam na to mislio prilikom kupnje, nadam se da se moze promjeniti jezik u igrici xD

jos nisam vidio AAA igru koja ima samo njemacki kao odabir jezika ;)

inace zasto nisi uzeo sa co.uk ? 

12 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ebay/Amazon ili RH za preorder?

Iron Maiden

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
sk0ls kaže...

jos nisam vidio AAA igru koja ima samo njemacki kao odabir jezika ;)

inace zasto nisi uzeo sa co.uk ? 

imao sam gift voucher na njemačkom amazonu pa sam ga iskoristio za igru :)

14 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

sa amazon.co.uk ce te kostati £372.72 ~ 3355 kuna po trenutnom tečaju, (ukljucen PDV i dostava) 

kod nas ce te kostati 3099 kuna ako kupiš voucher.

17 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

Ja bih uzeo na Amazonu. Još uvijek se ne zna točno kad će doć u HR, pa je izgledno da će ti s Amazona stići prije.

S druge strane, ako ćeš imati problema s konzolom bit će kompliciranije reklamirati. Al treba gledat pozitivno. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 19:06 (Danny_HR).
16 godina
PlayStation 4

Jos nesto, kazu ovako: "GPU je glup ali snazan", a "CPU je pametan ali slab". To je razlog zasto na PC-u vidamo DDR3 memoriju (CPU) jer CPU je osjetljiv na latencije, dok GPU nije osjetljiv na latencije i najbitniji je bandwidth kod GPU-a.

Medutim, PS4 ima vrlo brzu GDDR5 memoriju koja ima latenciju ali opet, s druge strane, PS4 ce imati HSA/hUMA sto znaci da ce se to znantno ublaziti (HSA je revolucija i buducnost, jednom ce zazivjeti na svim platformama, barem bi trebala), jos se ne zna podrzava li X1 HSA/hUMA. Bude li X1 jos podrzavao hUMA-u, to bi znacilo da ce X1 itekako moci konkurirati PS4 konzoli, bez dvojbe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 19:49 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

sčime se vi zamarate :D

5 0 hvala 0
16 godina
HDesignz kaže...

sčime se vi zamarate :D

Jbg samo dokazujem da se jos ne moze reci s potpunom sigurnoscu koja konzola ce zapravo biti superiornija i u kojim zadacama te koliko tocno ce biti jaca od druge, medutim, samo jedna moze drzati prvo mjesto tako da kako god okrenes, nece biti sramota ako jedna bude slabija od druge hh

Ukratko, smatram da ce PS4/X1 konzole biti dosta snazne za tu cijenu ($400 za PS4, $500 za X1, Kinect vrijedi barem $100) i CINJENICA je da ce se puno lakse optimizirati igre za nove konzole nego za trenutne konzole (pogotovo to vrijedi za Sony-evu jer PS3 je imao kompliciranu arhitekrturu, a PS4 ima "jednostavnu" ali istovremeno vrlo snaznu i pametnu arhitekturu odnosno programeri ce vrlo brzo otkriti sve tajne PS4 konzole sto je naravno pozitivno). Cini se da se AMD vratio na put stare slave, bas me zanima odgovor nVidije (odgovor necemo tako skoro vidjeti-mislim u praksi, doci ce s vremenom).

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 1:47 (lovac82).
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
PlayStation 4

a kaj amazon dostavlja u HR te tehničke stvari? pitam jer jutros mi jedan frend kaže da je probao naručit neku grafu... i voda. :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

Sad da. Al mislim da mora na Amazon.co.uk ili .de.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
sk0ls kaže...
imaiden322 kaže...

sa amazon.co.uk ce te kostati £372.72 ~ 3355 kuna po trenutnom tečaju, (ukljucen PDV i dostava) 

kod nas ce te kostati 3099 kuna ako kupiš voucher.

U pravu si, samo što za razliku od švaba kod nas se još ne zna kada dolazi konzola. Zadnje informacije su veljača... da li je t točno ne znam, ali kako stvari stoje dobiti ćemo konzolu među zadnjima.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice