Uklanjanje opcije "palac dolje"

poruka: 165
|
čitano: 37.896
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Uklanjanje opcije "palac dolje"
Marko :D kaže...

Kako kada su u onoj temi (izvršen update foruma ili tako nešto) rekli da se više ne bilježi ko je dao kome TD. 

Rekli su da se više ne može vidjeti tko je dao TD ili TU, ali nisu ništa spominjali o bilježenju toga u bazi.

Stvar je u tome da se to jednostavno mora bilježiti, jer se inače višestruki TD/TU-ovi na istu poruku od istoga autora ne bi mogli spriječiti.

14 godina

Vide moderatori tko je dao TD, ne sjećam se točno koji moderator je u temi Slike vašeg hardvera prije nekih 3 mjeseca dao karton ili mislim čak ban jednom liku koji je davao TD na svaki post.

Ja sam za da se vrati lista pa da vidimo koji su to pacijenti a i nebih se bunio da taj TD totalno maknu.

Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina

Da se vrati na ono gdje vidimo TD onda bi opet bilo prozivanja i svađe između osobe koja je napisala post i osobe koja je stisnula TD. TD ima preveliki fokus u kojoj god varijanti, ja sam i dalje za potpuno uklanjanje istog.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
6 2 hvala 0
14 godina
protjeran

Moderatori to vide (mozda ne svi), jer je jednom prilikom jedan moderator prokomentiral kak je jedan član foruma pocel "rešetati" ekipu sa TD-ovima. Da je vidovit, ne vjerujem baš.

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Lovac kaže...

Da se vrati na ono gdje vidimo TD onda bi opet bilo prozivanja i svađe između osobe koja je napisala post i osobe koja je stisnula TD.

Ali za takve stvari imas opciju "prijavi" i bok (ako je spam). Zato su tu moderatori da počiste teme.

13 godina
neaktivan

TD, down TD !!!!!

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 19:42 (Fero).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Da se vrati na ono gdje vidimo TD onda bi opet bilo prozivanja i svađe između osobe koja je napisala post i osobe koja je stisnula TD. TD ima preveliki fokus u kojoj god varijanti, ja sam i dalje za potpuno uklanjanje istog.

Palci općenito imaju nejasno značenje. Pokušava ih se interpretirati kao "slažem se/ne slažem se", ali zapravo imaju značenje "sviđa mi se/ne sviđa mi se" pa si to svatko interpretira po potrebi. Dobivaju se s vezom i bez veze, dijele se kako bi se boostalo istomišljenike i kudilo neistomišljenike, neovisno o tome što je dotična osoba napisala. Nije da i sam nisam povremeno kriv za ovo.

Nije nikakva tajna da se na forumu često ratuje preko tih palčeva. Bar smo mi koji smo aktivniji (ovisniji?) vidjeli svašta.

Malo stvari više frustrira od kilometarskog posta kojeg si dugo sastavljao, samo da bi te druga strana počastila palcem dolje bez ikakvog komentara na post, jer eto, ne sviđa mu/joj se što si napisao, ali nema argumenata. Zapravo to je i ono bitno, palci ne potiču argumentiranu raspravu, nego omogućavaju kojekakvim likovima otresanje po vašem postu bez da i jednu smislenu rečenicu moraju napisati, a otkako su anonimni sada se više ni ne vidi koji su to. Pa ti tako sjediš i misliš si što sam sada krivo napisao, reci mi što je to s čime se ne slažeš? Jesmo li ovdje došli raspravljati ili ocjenjivati tuđe postove?

Ja bih palce potpuno izbacio. Tipka 'Hvala', s druge strane, ima potpuno jasno značenje i mislim da je super stvar na ovom forumu.

What Andy giveth, Bill taketh away.
16 godina

Ja mislim da je bilo kakav oblik karme ili rep-a potpuno bespotreban.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
17 godina
Agent Rico kaže...

Zašto vam to toliko smeta? Kaj nemrete to ignorirati jednostavno? 

Ma ostala je navika da čovjek, iz doba kad se stojalo imenom iza neslaganja, automatski
drugačije gleda na post i traži što ne valja s izjavom nekoga koji je nabrao td-ova.
I neki su zavrijedili td, dakle vrijeđanje i trol/provokacije, omalovažavanje, krive informacije,

to nije loše da ljudi detektiraju i markiraju za ostatak čitatelja. Nije loše ni za autora, ako
je krivo procijenio ili shvatio nešto što komentira, za eventualni ispravak ili edukaciju.
(kad nebi bilo egoa i uvreda ;) )

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
rustweaver kaže...
Zapravo to je i ono bitno, palci ne potiču argumentiranu raspravu, nego omogućavaju kojekakvim likovima otresanje po vašem postu bez da i jednu smislenu rečenicu moraju napisati, a otkako su anonimni sada se više ni ne vidi koji su to.

Pa što je u tome loše? Je li bolje da netko na taj način izlječi svoje (neopravdane) frustracije nego da piše besmislene i neargumentirane postove?

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Agent Rico kaže...

Zašto vam to toliko smeta? Kaj nemrete to ignorirati jednostavno? 

Ma ostala je navika da čovjek, iz doba kad se stojalo imenom iza neslaganja, automatski
drugačije gleda na post i traži što ne valja s izjavom nekoga koji je nabrao td-ova.
I neki su zavrijedili td, dakle vrijeđanje i trol/provokacije, omalovažavanje, krive informacije,

to nije loše da ljudi detektiraju i markiraju za ostatak čitatelja. Nije loše ni za autora, ako
je krivo procijenio ili shvatio nešto što komentira, za eventualni ispravak ili edukaciju.
(kad nebi bilo egoa i uvreda ;) )

Slažem se donekle sa tobom ali ima i onih koji bez razloga lupaju TD jer ih nije briga što je netko napisao.

Poželjno je stisnuti HVALA
12 godina
neaktivan

Ja nemam ništa protiv td-ova. Neke gluposti koje sam pročitala ovdje stvarno ne zaslužuju ništa drugo. Al uvedite da se vidi tko ti daje "TD." Tako se mogu sankcionirati oni koji namjerno trolaju. Ja iza svakog svog td-a stojim i baš me briga ko će vidjet da sam ga ja dala. {#}  

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
rustweaver kaže...
Zapravo to je i ono bitno, palci ne potiču argumentiranu raspravu, nego omogućavaju kojekakvim likovima otresanje po vašem postu bez da i jednu smislenu rečenicu moraju napisati, a otkako su anonimni sada se više ni ne vidi koji su to.

Pa što je u tome loše? Je li bolje da netko na taj način izlječi svoje (neopravdane) frustracije nego da piše besmislene i neargumentirane postove?

Ja osobno sam uvijek prije za post ispred ili u kombinaciji sa TU/TD, naravno barem u formi proširene rečenice, a ne jednoriječne generike.

Slažem se donekle sa tobom ali ima i onih koji bez razloga lupaju TD jer ih nije briga što je netko napisao.

E pa da, ali to je nabujalo uglavnom nakon što je kliketanje postalo anonimno.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina

Zanemarite moj paint "skill". Ovako nešto?

Znači u važnije teme samo opcija "hvala" (slično kao što je sada), a umjesto TU/TD jednostavno plus umjesto TU (baš da se izbjegne psihološki facebook). Tako bi bilo samo pozitivnih interakcija prema postu s kojim se slažemo ili smatramo da je kvalitetan i uočilo bi se gdje ima kvalitete bez da se pri tome nekog grdi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 20:20 (Lovac).
Moj PC  
6 1 hvala 3
12 godina

mene ti TD diraju, ali ne baš toliko, a dobio sam ih. tko nije {#}. ja više vodim računa o omjeru TU-a i TD-a. nije baš da vodim točnu evidenciju, al dok imam veći konto na TU listi ja sam ok. da je obratno, onda bi se trebao zabrinut za svoju komunikaciju na ovom forumu i za sebe. lista onih koji daju TD mi ne treba, jer bi mi to samo dodatno oduzimalo vrijeme i energiju.  osobno ih dajem jako rijetko (očiti spam, trollovanje, vrijeđanje) ili pak ako netko po XX-ti puta postavi neko banalno pitanje, na koje će google u prvom linku izbacit odgovor...

lp svima i happy TU-ing {#}

grga
Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne ako meni pri tome mora plesati po živcima. Ne pišem postove kako bi bili boksačka vreća za nečije psihičke poremećaje i karakterne mane. Forum je mjesto rasprave, stoga neka izvoli pisati pa makar bilo besmisleno i neargumentirano. Ako ne želi pisati onda ne mora, ali neka se pri tome ne iskaljuje na mojem postu.

To ti je stvar izbora. Na besmislene i neargumentirane postove možeš odgovoriti ako želiš. Na TD ne možeš. Kao da se raspravljaš sa duhom.

Ne vidim neku poantu u održavanju ovog foruma što kraćim. Neka ljudi pišu ako imaju što za reći. Problem je samo kada pišu o krivim stvarima na krivom mjestu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 21:00 (rustweaver).
14 godina

Bez obzira na sve,nikada mi nije bilo jasno zasto je ukinuta mogucnost viđenja tko ti je sta dao.Šta je dobito sa time?

Forum je bio baš dobar kada si imao tu opciju!

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Bez obzira na sve,nikada mi nije bilo jasno zasto je ukinuta mogucnost viđenja tko ti je sta dao.Šta je dobito sa time?

Forum je bio baš dobar kada si imao tu opciju!

Forum je bio super sa tom opcijom i svi znamo tko je zaslužan za njeno uklanjanje! Epos sa svojim klonovima

Epos

Ep0s

YaGuy

Hades

...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 6:00 (Marko :D).
14 godina

@Marko

Paaaaaa, ja neznam. {#}

Možeš li molim te ukratko reći? 

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 0
14 godina

Evo recimo jedan primjer od danas. Inače me ti palčevi nikad nisu dirali, ali ovo me baš naživciralo, što do vraga ima smetat nekom u ovom postu (slika)?

Why so serious?
Moj PC  
7 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Evo recimo jedan primjer od danas. Inače me ti palčevi nikad nisu dirali, ali ovo me baš naživciralo, što do vraga ima smetat nekom u ovom postu (slika)?

Netko je ljubomoran? Ne voli Asus? Ne voli tebe? Traži pažnju?

Točno na to sam mislio kad sam rekao da je nejasno značenje palčeva. Iz ovog tvog primjera možeš jedino iščitati neku negativnost, a ne možeš čak točno ni skužiti na što je ta negativnost usmjerena. Interpretacija palca je ostavljena čitatelju...

Prije dok je lista bila vidljiva mogao si naslutiti zašto si dobio palac kada si vidio od koga je. A sada jedino što možeš znati je da se nekome nešto ne sviđa.

15 godina

Ukinuti palčeve i ostaviti hvala da se ljudi mogu zahvalit nekoom na pomoći. Palčevi su ionako za pumapnje nekog e penisa i ega.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
15 1 hvala 0
13 godina
Lovac kaže...

Bogami, četrdesetak njih želi anonimno ostat 4ever... {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
15 godina
rustweaver kaže...

Ne ako meni pri tome mora plesati po živcima. Ne pišem postove kako bi bili boksačka vreća za nečije psihičke poremećaje i karakterne mane. Forum je mjesto rasprave, stoga neka izvoli pisati pa makar bilo besmisleno i neargumentirano. Ako ne želi pisati onda ne mora, ali neka se pri tome ne iskaljuje na mojem postu.

To ti je stvar izbora. Na besmislene i neargumentirane postove možeš odgovoriti ako želiš. Na TD ne možeš. Kao da se raspravljaš sa duhom.

Ne vidim neku poantu u održavanju ovog foruma što kraćim. Neka ljudi pišu ako imaju što za reći. Problem je samo kada pišu o krivim stvarima na krivom mjestu.

Apsolutno se ne slažem. Po meni, forum uz raspravljanje služi i za razmjenu mišljenja, a TU/TD mogu poslužiti pojedincu da izrazi da na jednostavan način izrazi svoj stav o nekoj poruci nekoga drugoga autora. Umjesto da piše slažem se/podržavam u novoj poruci, on jednostavni udari TU.

A to što ti netko davanjem TD-a pleše po živcima mi je potpuno besmisleno. Prije svega, između davanja TD-a i pisanja poruke s istim ciljem nema gotovo nikakve razlike. Ako ti netko umjesto davanja TD-a napiše samo napiše Glup ti je post, ne vidim kako te to stavlja u bolju poziciju. Ne znam bi li mogao na takvu poruku dati ikakav konstruktivan i smislen odgovor. A uzmi u obzir da je pisanje takve poruke sasvim legitimno jer je ovo forum i jedna od uloga mu je razmjena mišljenja.

A i da zanemarimo gornji paragraf, moramo uzeti u obzir da svrha TU/TD nije ocjenjivanje tvoga posta, već oni služe drugome autoru da iskaže svoj stav o tvome postu. Ako ti netko da TD na post, ne ruši nikakav rejting tvoga posta, već jednostavno želi reći da se ne slaže ili da mu se ne sviđa tvoj post. Kada bi to davanje TD-ova utjecalo na nekakvu ocjenu tvoga posta (kao što na nekim drugim forumima jest), onda bi takve stvari mogli shvatiti kao iskaljivanje, no to nije slučaj na ovome forumu.

Stoga sva odgovornost za TD/TU-ove je na onima koji ih daju, a ne na onima koji ih primaju. Ako netko daje neopravdane TD-ove bez ikakva objašnjena, onda je to dokaz da je on loš diskutant.

Naravno ovo sve ima smisla samo ako možemo vidjeti liste onih koji su dali TU/TD, a ovako bez toga mislim da i oni koji su ih ukinuli ne vide njihovu svrhu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 14:15 (captain_soap_McTawish).
14 godina

Apsolutno se ne slažem. Po meni, forum uz raspravljanje služi i za razmjenu mišljenja, a TU/TD mogu poslužiti pojedincu da izrazi da na jednostavan način izrazi svoj stav o nekoj poruci nekoga drugoga autora. Umjesto da piše slažem se/podržavam u novoj poruci, on jednostavni udari TU.

To bi bilo odlično kad bi se koristilo za tu namjenu. Nažalost, većina postova je zagađena apsolutno nepotrebnim TD-ovima. U temama gdje ljudi traže pomoć ni sami ne znaju kome vjerovati kad je na svaki post nekoliko TD-a.

Why so serious?
15 godina
Cordas kaže...

To bi bilo odlično kad bi se koristilo za tu namjenu. Nažalost, većina postova je zagađena apsolutno nepotrebnim TD-ovima. U temama gdje ljudi traže pomoć ni sami ne znaju kome vjerovati kad je na svaki post nekoliko TD-a.

Pa kad bismo imali TD-listu mogli bismo vidjeti koji su to autori i te autore ignorirati.

EDIT: Daj mi link od par tema za pomoć na kojima je barem većina postova dobila po nekoliko TD-ova. Koristim forum već dosta dugo i nisam nigdje vidio takvu temu. Mislim da vi koji govorite o takvome načinu zloupotrebe TD-ova jako pretjerujete.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 13:46 (captain_soap_McTawish).
17 godina
Cordas kaže...

Pa kad bismo imali TD-listu mogli bismo vidjeti koji su to autori i te autore ignorirati.

EDIT: Daj mi link od par tema za pomoć na kojima je barem većina postova dobila po nekoliko TD-ova. Koristim forum već dosta dugo i nisam nigdje vidio takvu temu. Mislim da vi koji govorite o takvome načinu zloupotrebe TD-ova jako pretjerujete.

3. post u ovoj temi, klik na link da ne pretražujem sad.

15 godina
Lovac kaže...

Vidio sam. I opet radi o malo dijelu jedne teme, dok na tisuće ostalih tema takvih zloupotreba nema.

17 godina
Lovac kaže...

Vidio sam. I opet radi o malo dijelu jedne teme, dok na tisuće ostalih tema takvih zloupotreba nema.

Kroz cijelu skoro temu je tako, ali to je jedna tema. Poklanjanje ključeva za igre, kad nekome u temi odgovoriš na pitanje vezano uz periferiju, pa ti se tiska td na post zato što nisi rekao da je savršeno nešto što osoba koja tiska TD ima. Kad netko napiše što je nabavio, kada se argumentira, a nekoga to razljuti jer nema ništa za potkrijepiti kontra stajalište... Stvar je u tome što su takvi postovi razbacani kroz teme, a u zadnjih mjeseci definitivno je porast neutemeljenih TD-ova... Dosta tema pratim koje su bile "čiste", a sad su smijurija zbog toga. Desktop tema npr, netko stavi retardaciju i hvali kako je nešto slagao i ljudi mu vele da je loše i onda dalje svima tiska TD... Kao da smo na YOLO SWAG forumu, a ne na jednom BUG-u {#}

15 godina
neaktivan
A to što ti netko davanjet TD-a pleše po živcima mi je potpuno besmisleno. Prije svega, između davanja TD-a i pisanja poruke s istim ciljem nema gotovo nikakve razlike. Ako ti netko umjesto davanja TD-a napiše samo napiše Glup ti je post, ne vidim kako te to stavlja u bolju poziciju. Ne znam bi li mogao na takvu poruku dati ikakav konstruktivan i smislen odgovor. A uzmi u obzir da je pisanje takve poruke sasvim legitimno jer je ovo forum i jedna od uloga mu je razmjena mišljenja.

Radi se o tome što sa pisanjem "glup ti je post" dotični sebe izlaže javnosti zbog nemogućnosti vođenja argumentirane rasprave. Sa palcem dolje (pogotovo anonimnim), takvog rizika nema.

Da, "glup ti je post" je u svakom slučaju nekonstruktivan komentar neovisno o tome dolazio on kroz palac ili kroz tekst koji možeš pročitati. Zato treba ukloniti palčeve. Ako ne možeš/želiš navesti razloge zašto je nečiji post glup onda nemaš razloga piskarati o tome ili lupati palčeve. Radi se o jednostavnoj stvari, nekonstruktivni komentari podliježu sankcijama moderatora samo zato jer su napisani, ali kroz palac možeš biti jednako nekonstruktivan bez podlijeganja ikakvim sankcijama. Zato imaš pojave tipa patološko lupanje TD svima u temi, ljude koji se prate po raznim temama i lupaju si palčeve samo zato što se ne vole i slično...

Na glup i nekonstruktivan post niti ne moraš pisati smislen odgovor (ili ikakav odgovor što se toga tiče). Takvi postovi obično više govore o sebi i njihovom autoru nego što bi netko drugi mogao reći. Poanta je da ga svi mogu pročitati i vidjeti nečiju možebitnu glupost.

Kada drugi vide palac na nečijem postu ne mogu znati koliku težinu ima taj palac jer ne znaju argumente za nečije neslaganje sa autorom pa ne mogu znati koja je strana u pravu, dakle nije im previše koristan. A nije koristan niti meni kao autoru tog hipotetskog posta jer ni meni ne govori zašto se netko ne slaže. Zašto bih ja morao znati da se netko ne slaže sa mnom ako mi ne želi reći razlog? Koji je smisao toga? Da bih vodio statistiku?

Zamisli neki hipotetski ekstreman slučaj. Netko napiše dobro argumentiran post (uzmimo u svrhu argumenta da je autor tog nekog posta potpuno u pravu) i dobije, brat bratu, 80 palaca dolje i svega par (ili čak niti jedan) palac gore. E sad, što jedan slučajni prolaznik može zaključiti o tom postu? Ne vidi argumente druge strane pa ne može znati raspolaže li druga strana ikakvim smislenim argumentima, ali zato vidi veliku brojku i šansa je da će se prikloniti mišljenju mase a ne činjenicama, jer o njihovim argumentima može samo nagađati. Pa bi tako mogao (pogrešno) pretpostaviti da ako se toliko ljudi ne slaže tada sigurno moraju imati snažne argumente.

A i da zanemarimo gornji paragraf, moramo uzeti u obzir da svrha TU/TD nije ocjenjivanje tvoga posta, već oni služe drugome autoru da iskaže svoj stav o tvome postu.

Pa što je to nego ocjena? Ne mora on time smanjivati nekakvu rejting varijablu da bi se to moglo nazivati ocjenom. Ljudi iskažu mišljenje o tvom postu, dakle ocijenili su tvoj post.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 14:49 (rustweaver).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice