Dobro istina, ali nije ni uredu kad netko bahato i uvrijedljivo ulazi u temu sa nekim svojim spikama... Mislim ako govori da si moze kupit tu i tu komponentu za tu cijenu onako bahato "je*es to kad ja za te pare mogu kupit ovo" - I takve ostale spike... Mislim barem ako ce tako nes pisat dobro bi doslo da se ljepo diskutira, a ne nerdrage na autora pa onda autor bude uvrijeden i tek onda nece spustit cijenu. xD lol
"Bahato i uvredljivo" je doživljaj prodavača koji je precjenio robu. Kako nitko ne komentira cijenu korektno procijenjene robe?
I opet, problem leži više u doživljaju svijeta oko sebe i svoje uloge u tome, a manje u komentaru cijene.
Naravno, komentar tipa "je*em te glupog pa u dućanu je sto kuna skuplje ahahahaha budalo" treba biti i mora biti okarakteriziran kao vrijeđanje i spam.
Osobno smatram da je korektno komentirati cijenu, pogotovo kada dođu mladi i nadobudni i za komad hardvera koji realno vrijedi 300 kuna traže 500, jer je prodavač sakupio 200 od džeparca pa želi grafičku od 700.
Većina sudionika i prodavača na ovom forumu su tinjeđeri, i jako mi je žao što se vrijeđaju njihovi osjećaji kada im se kaže da su se malo precijenili, no reda mora biti. Oni koji prate tržište znaju koliko što košta.
Ako ne bi smjelo biti komentara, onda obavezno mora ići procjena pa prodaja.
Ako čovjek želi autistično prodavati hardver, ima Njuškalo.
Oko cijene se dogovara preko PM, ne direktno u topic.
Ako je netko procjenio da njegova vlas kose košta 1000€, onda košta 1000€. Možda postoji netko tko je spreman platiti toliko. Karikiram, ali...
EDIT: Ja sam prvi koji će staviti koju stoticu više u sam oglas, baš zbog ekipe koja ti se pristupi "Daj, ajd, buraz, jel može za <cijena - 100 kn>"
Oko cijene se dogovara preko PM, ne direktno u topic.
Ako je netko procjenio da njegova vlas kose košta 1000€, onda košta 1000€. Možda postoji netko tko je spreman platiti toliko. Karikiram, ali...
EDIT: Ja sam prvi koji će staviti koju stoticu više u sam oglas, baš zbog ekipe koja ti se pristupi "Daj, ajd, buraz, jel može za <cijena - 100 kn>"
U potpunosti se slažem s tobom,naime mlađi članovi foruma žive u nekim čudnim oblacima i briju čudne filmove u glavama prodavač stavlja svoju cijenu a kupac ako se ne slaže s tim nudi svoju tako bi trebalo biti međutim...
Neki misle kako komad nečega npr. željeza ili sl.(recimo kućište) ako u dučanu košta 1000 nakon 6 mjeseci je 500-krivo to nije istina.
Prodavač ima pravo na svoje mišljenje isto kao kupac a što se tiče spama u oglasima dovoljno je pročitatišto piše u pravilu za predaju oglasnika i normalnim ljudima će odmah biti jasno.
Naravno spamere i nepodobne komentare treba prijaviti ipak ovo što pišemo ostaje negdje zapisano i može se pogledati i za 10 godina ne bude nestalo.
prijedlog da se maloljetnicima zabrani oglasnik. em nemaju tek. račun, em ne znaju kakao poslati paket, em moraju pitat roditelje za prodaju...
Ima nas i postenih
u egiptu i sl. .... ako se ne želiš cijenkati - to se smatra uvredom
Što je sad sa oglasnikom? Dođem i vidim da ljudi prodaju kuće i kupuju stanove? WTF???
Malo se razvodnio.
Ne vidim nikakvu korist dežurnih baba koje komentiraju cijenu. Štoviše, to smatram bezobraznim. Ako sam stavio da proizvod košta X kn onda se mogu cjenkati eventualno s potencijalnim kupcem dok me komentari drugih (dežurnih baba, provokatora itd) niti najmanje ne zanimaju. Štoviše, zbog takvih, odmah zaključam topic na oglasu tako da ne moram trpiti takve gluposti, a zainteresirani potencijalni kupci se onda mogu javiti na pm, e-mail i sl..
Bez neke rasprave, oglas treba sadrzavat ovo:
1. Cijena
2. Garancija
3. Slanje postom (da, ne)
4. Lokacija
5. Stanje robe
6. Tocan naziv i opis proizvoda
Sve ostale informacije se daju na PM, a svako komentiranje u necijem oglasu (bilo kakva pitanja, spustanja cijena, podhebavanja i sl.) se treba rijesavat banom kao na nakim drugim forumima!
Sta mi neki Pero ima uletavat u oglas, komentirat cijenu, ispitivat za razloge zasto prodajem robu neku (od kuda vam uopce pravo da pitate takve stvari!?), spamat glupostima i sl.?
Pravila su jasna, a za sva pitanja imate PM...sve ostalo komentiranje je spam i treba ici ban!
Amen na to!
Ne vidim nikakvu korist dežurnih baba koje komentiraju cijenu. Štoviše, to smatram bezobraznim. Ako sam stavio da proizvod košta X kn onda se mogu cjenkati eventualno s potencijalnim kupcem dok me komentari drugih (dežurnih baba, provokatora itd) niti najmanje ne zanimaju. Štoviše, zbog takvih, odmah zaključam topic na oglasu tako da ne moram trpiti takve gluposti, a zainteresirani potencijalni kupci se onda mogu javiti na pm, e-mail i sl..
Prijavi one koji komentiraju cijenu i bok.
al ima caka npr neko stavi da proadje polovnu stvar po punoj cijeni
znači trebali bi imat pravo tržit i reč realnu cijenu proizvoda
npr neki mobitel dođe 1000 kn i njegov je star 3 mjeseca
a on stavi cijenu 900-950 kn
cijena je odma max 650 kn
znači opet
ovdje bi se moglo preogvarat oko cijene
a ne kao njuškalo ogromne cijene
Komentiranje cijena ne bi trebalo biti dozvoljeno i ja ga, po prijavi, sankcioniram jer ga smatram spamom.
prijedlog da se maloljetnicima zabrani oglasnik. em nemaju tek. račun, em ne znaju kakao poslati paket, em moraju pitat roditelje za prodaju...
nemam tekući račun, ali znam kako poslat paket, zašto bi trebao itko pitati roditelja za prodaju? tvoj komp, tvoja stvar ako ćeš prodat neku komponentu, osim ako ne dijeliš računalo s nekim pa on nebude mogao koristit komp neko vrijeme ali to nije stvar roditelja.
Komentiranje cijena ne bi trebalo biti dozvoljeno i ja ga, po prijavi, sankcioniram jer ga smatram spamom.
Skoro u svakoj temi se pojavi neki genijalac i kaže da se taj proizvod ne može prodati po toj cijeni jer je on tu istu stvar platio x kn manje. Ono, wtf? Kakve veze ima što si ti to platio manje? Čovjek svoj proizvod cijeni toliko, na tebi je hoćeš li kupiti ili ne. Ima dosta takvih genijalaca. Isto i za cijenu, zašto bi ju netko morao stavljati? Ako si zainteresiran, imaš PP pa se dogovaraj i pregovaraj.
al ima caka npr neko stavi da proadje polovnu stvar po punoj cijeni
znači trebali bi imat pravo tržit i reč realnu cijenu proizvoda
npr neki mobitel dođe 1000 kn i njegov je star 3 mjeseca
a on stavi cijenu 900-950 kn
cijena je odma max 650 kn
znači opet
ovdje bi se moglo preogvarat oko cijene
a ne kao njuškalo ogromne cijene
Nema tu "caka", svako komentiranje cijena je spam.
Imas PM i ako hoces nesto kupit ili te nesto ne pase javi se prodavacu. Samo prodavac moze reci kolika je cijena pa makar je on stavio i duplo vecu od one u trgovini.....njegova stvar i njegovo pravo na to.
Idi na PCE pa pogledaj tamo oglasnik (naravno ako ti je dostupan) i pogledaj malo kako izgleda (sam oglas) i reci mi dali vidis mozda koji komentar na bilo kohem oglasu!? Toga nema, osnove kulture su u pitanju...
Nego, zasto bas nitko u oglasniku nepise grad??
Ja sam tip kupca koji dode na adresu, pokupi robu, i pozdrav, neda mi se cekat par dana da stigne paket, i onda da saljem svaki put pp "odakle si?", frustrira i nervira! pogotovo jer nitko nije iz osijeka.. zar je tako tesko napisat odakle ste u slucaju primopredaje da ne gubim vrijeme cekajuci odgovor autora oglasa 2 dana..
Trebalo bi biti obavezno!
Slažem se u potpunosti.... a pošto dosta ljudi ispuni kvotu slanja PP-a za jedan dan mora pisati po postu, tipa "odakle si"
i to je kao jedna vrsta spama.
Trebalo bi biti u pravilima da je obavezno staviti mijesto ili grad od kuda je član.
Bez neke rasprave, oglas treba sadrzavat ovo:
1. Cijena
2. Garancija
3. Slanje postom (da, ne)
4. Lokacija
5. Stanje robe
6. Tocan naziv i opis proizvoda
ovo bi trebalo obavezno uć u pravila!
naprimjer vidim neki oglas i onda moram razmjenit hrpu PP sa prodavačem samo da bih na kraju saznao navedene stvari, ovako bi sve odmah bilo jasno i onda nebi ni bilo potrebe za spamom