Opaska na poruke moderatora zaključana tema

poruka: 7
|
čitano: 2.951
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Opaska na poruke moderatora

Pozdrav,

kao moj prvi post zelio bi skrenuti pozornost na komentare sljedećih modetarora: Danny HR i Drago u temi "Šta se dešava s našim društvom". Naime, na nizu SS koje sam zalijepio u ovom postu možete vidjeti i uvjeriti se u rekao bih bahat i neuljudan odnos prema forumašima koji postoji u nekim temama na ovome forumu. Po meni je neodgovornost moderatora Drago još i veča jer je autor teme (upute sastavio M-dipl)  "Upute za kvalitetno diskutiranje na forumu" i u kojoj pod točkom broj 1. kaže sljedeće:

1. Tolerancija i uvažavanje

"Vrlo je važno prilikom čitanja i odgovaranja na postove imati na umu da osoba kojoj se obraćate nije nekakav fiktivni lik prema kojem se možete ponašati kako hoćete, nego pojedinac sa vlastitim stavom i razmišljanjima. Ako to prihvatite, postat će vam jasno da morate tolerirati eventualne različitosti u vašim stavovima i uvažiti drugoga ma koliko on, iz vaše perspektive, bio nesuvisao."

U ovim postovima navedenih autora se vrlo jasno vidi da tolerancija i uvažavanje ne postoji. Upravo suprotno, a to je omalovažavanje, bahatost i NEtolerancija. S obzirom da su oba autora ovih postova i moderatori na ovome forumu, smatram da je takav odonos prema forumašima nedopustiv i u najmanju ruku bezobrazan. Smatram da je sve više nego jasno. Kada forumaš iskoči van pravila foruma ili okvira dobroga ukusa dobiva karton ili biva izbačen sa foruma, s druge se strane to isto ne može ili jednostavno neće desiti forumašu-moderatoru bez obzira kakav je post napisao. 

10 6 hvala 6
17 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/ideje-sugestije-prijava-problema-pomoc/prituzbe-rad-moderatora/1228.aspx

Postoji način na koji se možeš žaliti na moderatore, bilo na njihove postove ili ostale postupke na forumu. Uz to, svaku poruku koju smatraš neprimjerenom možeš vrlo lako prijaviti.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Joj što volim Bug forum.Prvi dan nakon dugo vremena dođem i odma "pobune" {#}

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 17:12 (Hrvojestr).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Re: Opaska na poruke moderatora
Da bar ne lockaju ovu temu, a što se tiče slika, mislim da si od svih postova namjerno te izvuko :D al ova sa dannyem je carska
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
14 godina
neaktivan

Pa kak čovjek nebi poludio?!Ako nekom nekaj objašnjavaš i on se pravi glup pa ne želi shvatit ili jednostano trolla,pa normalno da će netko tako reagirati.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Ja stvarno ne vidim gdje je problem, nit su bili osobito bezobrazni, nit su rekli nešto krivo.

s.f. - s.n.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Opaska na poruke moderatora
di Eye kaže...
1. Tolerancija i uvažavanje

"Vrlo je važno prilikom čitanja i odgovaranja na postove imati na umu da osoba kojoj se obraćate nije nekakav fiktivni lik prema kojem se možete ponašati kako hoćete, nego pojedinac sa vlastitim stavom i razmišljanjima. Ako to prihvatite, postat će vam jasno da morate tolerirati eventualne različitosti u vašim stavovima i uvažiti drugoga ma koliko on, iz vaše perspektive, bio nesuvisao."

U ovim postovima navedenih autora se vrlo jasno vidi da tolerancija i uvažavanje ne postoji. Upravo suprotno, a to je omalovažavanje, bahatost i NEtolerancija. S obzirom da su oba autora ovih postova i moderatori na ovome forumu, smatram da je takav odonos prema forumašima nedopustiv i u najmanju ruku bezobrazan. Smatram da je sve više nego jasno. Kada forumaš iskoči van pravila foruma ili okvira dobroga ukusa dobiva karton ili biva izbačen sa foruma, s druge se strane to isto ne može ili jednostavno neće desiti forumašu-moderatoru bez obzira kakav je post napisao. 

Neću se baviti konkretnim primjerima, nego ću općenito nešto reći o "problematici" koju ovdje iznosiš. Prvo - pozivaš se na M-diplove upute za kvalitetno diskutiranje - bilo bi dobro da si zagrebao i malo ispod površine, odnosno da si kliknuo na onaj link s dodatnim greškama u argumentaciji. Naime, svi ovi screenshotovi su ti vađenje iz konteksta. To je težak prekršaj, jer s njim predstavljaš stvari onakvima kakve one (nužno) nisu. Ako netko manje ili više suptilno trola na forumu (a recimo prvi kojeg si naveo je Mario-katamario je dobro poznati trol i uspio je istrolati crni - ne samo na ovom računu - zapravo je taj račun dobio nakon što je na drugom ili na druga dva dobio crni zbog trolanja!) posve je u redu biti netolerantan i neuviđavan (je li to riječ?) prema njemu. Zar se baš za svaku treba davati karton? Zašto bi se trolanje ili jasni odraz ljudske gluposti trebali tolerirati? Ima i još jedan problem s tvojom porukom - impliciraš da bi se dotični moderatori (a i možebitno drugi moderatori) drugačije ponašali da nisu moderatori. To bi trebao dokazati.

Dakle, stvari nisu tako čiste kakvima ih pokušavaš prikazati. I dobro ti je bilo rečeno - zašto takve poruke nisi odmah prijavio, ako si smatrao da su prekršena pravila foruma? Moderatori nisu svete krave, pogotovo u ovakvim slučajevima kad sudjeluju u temi kao obični forumaši, dakle te njihove poruke nisu napisane u svojstvu moderatora (tada bi bile plave). Sad ćeš nakon tko zna koliko vremena izvlačiti stvari iz prošlosti i vaditi ih iz konteksta?

Da sumiram - NE, trolove i očitu ljudsku glupost ne treba tolerirati ni uvažavati - oni svojim postupcima (između ostalog opstrukcijom rasprave - nešto što je i iznad M-diplovih uputa i stavljeno je u službena pravila foruma kao zabranjena aktivnost) to ne da nisu zaslužili, nego su zaslužili suprotno - da ih se prokaže onakvima kakvi zaista jesu. Dakle, svojim postupcima odrekli su se prava da se prema njima odnosimo s poštovanjem.

I na kraju - posve je jasno da si ti jedan od trolova koji je dobio crni karton (ili samo kukavica koji se ne usudi pisati pod svojim korisničkim računom) i ovaj tvoj anonimni vapaj "za pravdom" je zapravo jadan (pogotovo jer su neki moderatori, prvenstveno supermoderatori, na forumu prestavljeni imenom i prezimenom - što nisi na pisma@bug.hr poslao email s pritužbom sa svojim pravim podacima?). Svaki razuman forumaš koji ne trola ili nema namjeru trolati svaku eventualnu nesuglasicu riješit će s moderatorima bez ikakvih problema. Jasno je da su i moderatori samo ljudi i da i oni mogu pogriješiti - možda ponekad mogu biti i preosjetljivi na nešto što liči na trolanje, jer ima zaista puno trolova i teško je ponekad razlikovati legitimnu od trolerske poruke (nemaš pojma s čim se sve mi moramo "zabavljati"). Ako te je moderator krivo shvatio, onda mu kažeš da to nisi tako mislio i riješit će se - a ne da se onda ide raditi kaos po forumu, prijetiti, inatiti se ili ne znam što. Dakle, problem treba riješiti mirnim tonom i ujedno osoba koja se žali treba biti otvorena na mogućnost da je zaista pogriješila ili pretjerala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice