Jedna tema u više pod-foruma

poruka: 9
|
čitano: 1.675
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Ispričavam se ako je već bilo:

Zadnja tema koju sam otvorio  Pregrijavanje laptopa, otvaranje, čišćenje, pasta   na podforumu Prijenosna računala također spada i u temu Razni hardverski problemi.

Dali je moguće da jedna tema bude prisutna u više pod-foruma?

U tom slučaju bi se semantički to moglo nazvati prije tag-ovima nego podforumima.

Nisam siguran kako to iz perspektive sučelja osmisliti, ali funkcionalnost tagiranja postova i tema bi bila iznimno korisna.

razmjenavjestina.org
Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
moderator
RE: Jedna tema u više pod-foruma
vrodic kaže...

Dali je moguće da jedna tema bude prisutna u više pod-foruma?

U tom slučaju bi se semantički to moglo nazvati prije tag-ovima nego podforumima.

Nisam siguran kako to iz perspektive sučelja osmisliti, ali funkcionalnost tagiranja postova i tema bi bila iznimno korisna.

Mislim da nema potrebe za takvim komplikacijama. Ljudi jedva i ovako pogode forum, mo'š mislit kako će još razmišljati u koje bi još forume stavili istu.

Tagove bi stavljali nikada, i to preko volje, i to loše - u 95% slučajeva. Hrpa ih ne zna napisati niti suvisao naslov teme!

Hvala na sugestijama, i zapravo su izvrsne, no okruženje, eto, nije.

Domagoj
17 godina
neaktivan

Da, kako god bilo, mislim da je vrijedno razmisliti o ovome jer imati tag cloud po user-u i podforumu, i cijelom forumu je jako sexy.

Primjer kako tag cloud može izgledati:

http://delicious.com/tags/ognjen

razmjenavjestina.org
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mod ti je sve rekao - ovo nije okruzenje za to. Ljudi bi stavljali krive tagove na kriva mjesta, i tokom vremena bi nastali kaos i frustracija. Tko zna kakvih bi se sve bedastoca nagledali..

Inace, stvarno dobra ideja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 9:53 (!mpact35).

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ne volim previse teoretiziranje o neopranim masama, al dobro. Ljudi bi se naucili, i moderatori bi ih mozda ucili...

razmjenavjestina.org
17 godina
neaktivan

tagovi + rss. to bi bilo sexy

uz pametnu implementaciju koristeći pubsubhubbub - http://code.google.com/p/pubsubhubbub ne mora niti biti opterećujuće za server

razmjenavjestina.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
vrodic kaže...

Ne volim previse teoretiziranje o neopranim masama, al dobro. Ljudi bi se naucili, i moderatori bi ih mozda ucili...

To nije teoretiziranje, to je konkretno iskustvo s ove i hrpu drugih stranica.

Uostalom, vidiš, niti ti nisi naučio da je bolje uređivati poruku, nego pisati poruku za porukom, a moderatori tule o tome već godinama.

Domagoj
17 godina
neaktivan

zato što je uređivanje poruke zapravo nepotrebno u ovom kontekstu,i nije prirodno kad razmišljaš na atom/RSS način.

ja u većem broju poruka ne vidim veći problem, a ionako već uređujem poruke tamo gdje vidim da to ima smisla

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 16:01 (vrodic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Glasam ZA tagove (vjerojatno bi se zvali oznake). Evo mog prijedloga kako bi trebalo izgledati pretraživanje:

Ako je uključen checkbox, pretražit će se samo onaj potforum u kojem se trenutno nalaziš.

Specijalna anti Cyber-teroristička jedinica za obranu od trollova
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 18:01 (andy0101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice