Vrijednost certifikata

poruka: 3
|
čitano: 3.457
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vrijednost certifikata

Ukratko, zanima me koliku zapravo težinu nose certifikati, te koji su trenutno najpoželjniji. Ovako, ovo me zanima čisto informativno da dobijem kakav - takav uvid u taj segment školovanja. Trenutni cilj mi je završiti fakultet, što će trajati barem još 4 godine, a nakon toga, barem kakav trenutno plan imam, baciti se u certifikate.

Isto tako me zanima odnos težine fakultet - certifikat.

Nadalje, zanima me ima li ikakvog smisla polagati programerske seminare ukoliko se posjeduje diplom (recimo diploma FERa i certifikat PHP Zend)?

E, malo off-topic pitanje, međutim, koliko jezici igraju ulogu na tržištu? Pod ovo mislim, ne uključujući engleski (koji je de facto jezik IT branše), jezike tipa njemački, talijanski, arapski, japanski; tj. jezike koji nisu toliko uobičajni.

EDIT: Eh, još jedno pitanje - Koliko se cijeni "up-to-date", i to mislim u općenitom smislu. Recimo, ja sam Java programer, ali znam da Francuzi se motaju sa zakonom o tri prekršaja i da se na jesen očekuje X11 i sl.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 9:53 (Bukva).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vrijednost certifikata

svaki IT certifikat dobro dođe kod zaposlenja, jer time pokazuješ da osim fakultetskog obrazovanja imaš i neko specijalističko, stručno, znanje koje tvrtka može iskoristiti.

a sada koji je bolji, to je teško odrediti, jer ovisi čime se misliš baviti.... polako uči uz faks i polaži certove iz područja koja te zanimaju pa ce se nakupiti njih podosta dok diplomiras, a onda ces vidjeti koliko ce ti zapravo pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vrijednost certifikata

Faks je faks, ali sigurno da i oni nose određenu težinu! Ja imam ECDL certifikat i preporučio bih ti da ga stekneš. Mislim da je on jedan od boljih i priznatijih u kategoriji "računalni operater". Konkretno zahvaljujući tom certifikatu sam prije 3 godine dobio posao u gruntovnici jednog općinskog suda. Osim toga znaš da kažu kako od viška glava ne boli. Toliko iz mog iskustva.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice