Upis u V. Gimnaziju

poruka: 40
|
čitano: 24.851
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Upis u V. Gimnaziju
ilija2010lukic kaže...
LUNAT1C kaže...

pa racunaj si 15/4 ti je 3,75 i to ti je prosjek ocjena nemozes ti ocekivat 5...

a šta ako je iz gramatike i književnosti sa strane imao još 8 petica uz ove ocjene?? 

ako si imo sastrane ne racuna ti se... jednostavno zbroji sve ocjene i podjeli ih sa njihovim brojem kolki prosjek dobijes tolku ocjenu si zasluzio...

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
16 godina
Zabranjeno je po predmetu racunati ocjene tako, tj. Ja sam imao iz tehnickog 23344555 i imam 5 zaključno.
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
16 godina
neaktivan
LUNAT1C kaže...
Mitch kaže...

ovo se i meni dogodilo, samo sto sam ja iz sastavaka imao 3,3,5,4 a knjizevnost i gramatika 5..

i glupaca mi dala 4...

pa racunaj si 15/4 ti je 3,75 i to ti je prosjek ocjena nemozes ti ocekivat 5...

Kakve veze ima prosjek s ocjenom?! -.- Pa ak frajer ima 5 iz gramatike i 5 iz knjizevnosti a 4 iz sastavaka i iz tih sranja, pa to treba odma 5 dat. Iz sastavka nekom moze dat 3 a nekom 5, sve to ovisi kaj profesor voli citat...

16 godina
Cheezl kaže...
LUNAT1C kaže...
Mitch kaže...

ovo se i meni dogodilo, samo sto sam ja iz sastavaka imao 3,3,5,4 a knjizevnost i gramatika 5..

i glupaca mi dala 4...

Kakve veze ima prosjek s ocjenom?! -.- Pa ak frajer ima 5 iz gramatike i 5 iz knjizevnosti a 4 iz sastavaka i iz tih sranja, pa to treba odma 5 dat. Iz sastavka nekom moze dat 3 a nekom 5, sve to ovisi kaj profesor voli citat...

pa moze on imat i 5 iz gramatike i 5 iz knjizevnosti, ali ako nezna napisati prosto proširenu rečenicu misliš da će imati 5? profesori zakljucuju ocjene po prosjeku ocjena cijele školske godine... što misliš da sastavke i diktate i drugo pisete iz zabave ili da vam povisi/snizi ocjenu??

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
16 godina
neaktivan
Upis u V. Gimnaziju

Kak si ti sad zakljucio da nemoze napisati prosirenu recenicu? Ti sastavci vise ovise o profesoru nego o uceniku, al ajde nek im bude...

Osim toga, hrvatski nebi trebao bit nekakav uvjet za V. gimnaziju. To je prirodoslovno-matematička gimnazija, znači matematika, fizika, informatika, kemija i biologija. Sve više i više vidim da se ljudi upsiju u V. samo zbog imena, dođu tu sa opširnim znanjem iz povjesti, latinskog, čak i grčkog, a ove važne stvari (mat, fiz inf)... 0 bodova. Kad su bili dani otvorenih vrata, došo jedan lik i kaže da mu idu dobro jezici.

Nema smisla upisivat se u ovakvu gimnaziju, pa onda odabrat opći smjer, ali vidim da je i to sve češća pojava. Prošle (ove) godine bio je 1 matematički, 1 informatički i 5 općih razreda... tužno.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Upis u V. Gimnaziju

V. gimnazija je prirodoslovno-matematička gimnazija u svim programima pa tako i tzv. "općem" programu (A). To nije program opće gimnazije, već program prirodoslovno-matematičke gimnazije samo s 2 jezika. Pri upisu škola MORA bodovati hrvatski, matematiku i strani jezik te 2 predmeta po njenom izboru (u V. gimnaziji - fizika i biologija) i naravno opći uspjeh. V. gimnazija je otprije poznata po tome da je opširna, dakle ne fokusirana samo na prirodne predmete i matematiku (to se pak kaže za XV. (MIOC)). Neizbježno je da neki u V. gimnaziju dolaze samo zbog imena i zbog nagovora roditelja, takvima se obično ne svidi u školi i pritisak roditelja popusti pošto uspjeh popusti i onda takvi mijenjaju školu. 

Stoga ponavljam: tzv. opći smjer NIJE OPĆI SMJER! Nemojte se zavaravat, matematika je teža u petoj i u "općem" smjeru i ima je više nego u općoj gimnaziji(u 3. 4. razredu 5 sati dok opće gimnazije imaju 3 sata). Također valja napomenuti da je informatika obavezan predmet i nije po programu opće gimnazije! 

Logaros
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Logaros kaže...

Glupost je jer kriteriji za vladanje nisu određeni univerzalno, tj. škole ih ne poštuju jednako. Pa češ tako u jednoj školi dobiti uzorno vladanje osim ako nemaš ukor pred isključenje, dok češ u drugoj dobiti dobro vladanje a ne uzorno samo zato što se zna da pričaš na satu. Kriterij po kojem bi se trebalo bodovati je znanje, a već jei to labavo zbog poklanjanja ocjena i sl. 

A što se tiće ljudi s maksimalnim brojem bodova to će sigurno sve primit, neće ih valjda biti više od 220, jer ako bude, škola će se srušit, već je sad puno previše ljudi i naguravanja po hodnicima itd.

Isto tako kriteriji za znanje nisu jednaki u svim školama. Bodovi za vladanje bi trebali ostati, a znanje bi se trebalo provjeravati malom maturom.

O tempora, o mores !
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 16:52 (Keops).
16 godina
Ima tko ovdje iz pete ?

Ja sam ove godine upisao informatički (C) smjer
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
LUNAT1C kaže...
Cheezl kaže...
LUNAT1C kaže...
Mitch kaže...

i glupaca mi dala 4...

pa moze on imat i 5 iz gramatike i 5 iz knjizevnosti, ali ako nezna napisati prosto proširenu rečenicu misliš da će imati 5? profesori zakljucuju ocjene po prosjeku ocjena cijele školske godine... što misliš da sastavke i diktate i drugo pisete iz zabave ili da vam povisi/snizi ocjenu??

Bio sam 3. na županijskom u toj godini

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
10 godina
neaktivan
Upis u V. Gimnaziju
ej, znaci htio bih saznati sto vise o V. gimnaziji u Zagrebu, jel mi moze neko rec sve od kakvi su profesori, koliko se zahtijeva dnevno ucenja i kakav je izgled skole? cuo sam da je jako stara skola pa me i izgled iznutra jako zanima hah. sad sam 8. razred i mislim da cu imat 5,0 i kad sve zbrojim dobijem da cu imat 79,86 bodova (iskljucujuci dodatne bodove za uzorno vladanje jer neznam kak ce bit sljedece godine, neznam hocu li dobivat te dodatne bodove za uzorno vladanje.)i kolko cesto idete na izlete, i di se obicno ide? Hvala na svim dodatnim informacijama!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice