Linux certifikati

poruka: 9
|
čitano: 4.848
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Linux certifikati

Da li se isplati polagati LCIP? Da li znat neke tvrtke koje bi uzimale nekog koji je osposobljen za rad na linuxu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Linux certifikati
Wikiboo kaže...

Da li se isplati polagati LCIP? Da li znat neke tvrtke koje bi uzimale nekog koji je osposobljen za rad na linuxu?

sve koje imaju više core linux servera trebaju ljude sa znanjem a cert ti je potvrda tog znanja

kod mene normalno radi.....
15 godina
protjeran
Wikiboo kaže...

Itekako se isplati jer su Linux administratori sustava predobro plaćeni.Računaj na velike firme sa puno IT opreme

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Wikiboo kaže...

Itekako se isplati jer su Linux administratori sustava predobro plaćeni.Računaj na velike firme sa puno IT opreme

nemoj hranit ljude bez razloga......kod nas u IT-u jedva da su ljudi dobro plaćeni

@vlado: kućanice su taman krenule pa ni ne znam kaj lupam

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 22:30 (cekpi).
15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
linuxjuzer kaže...
Wikiboo kaže...

nemoj hranit ljude bez razloga......kod nas u IT-u jedno da su ljudi dobro plaćeni

Što? {#} Ne, ali stvarno nisam shvatio što si htio reći.

EDIT:

@cekpi

Tako već da. ;]

@autor

Certifikati pomažu ako treba prevagnuti između 2-5 izjednačena kandidata... Ali zaboravit na to da ti to automatski znači dobar posao, a još manje dobru plaću. Ali plus je, to svakako.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 22:46 (vlad0).
14 godina
neaktivan
Linux certifikati

Cert je jedan plus ali zapamti da će te certifikat dovesti do razgovora na posao, ali znanje će te zaposliti =))

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gdje se ti certifikati mogu polagat i koja je njihova cijena? Googlao sam malo ali nista konkretno se ne spominje, tipa MSovi u Algebri

13 godina
neaktivan
KiloOne kaže...

Gdje se ti certifikati mogu polagat i koja je njihova cijena? Googlao sam malo ali nista konkretno se ne spominje, tipa MSovi u Algebri

LMGTFY

17 godina
neaktivan
Linux certifikati

Zadnji put kad sam gledao LPIC ispit je bio 150$ ako se plaća karticom direktno na VUE ili Prometric. Dva su potrebna za jedan level, odnosno certifikat, znači 300$ ukupno.

Naravno, treba znati da postoje "certifikati" i certifikati.

LPIC je "certifikat". Zadaci objektivnog tipa (npr. prepoznaj točan odgovor od 4 ponuđena), i vrlo lako je naći dumpove na netu. Pitanje je koliko će netko ozbiljno uzeti takav certifikat.

S druge strane, postoje Red Hat-ovi certifikati koji su "hands-on, performance based". Znaš unaprijed listu topica koji su pokriveni, dobiš računalo sa sustavom i zadatke. Kad si gotov ide skripta koja provjerava da li sve štima što je trebalo napraviti. Ako ono što se traži nemaš u malom prstu (konceptualno i praktično), onda sigurno nećeš proći, jerbo je prag dosta visok i vrijeme ograničeno. Također i više košta, RHCSA je  oko 2600kn, RHCE oko 3100kn.

I LPIC i RHCSA/RHCE je moguće pripremiti doma, bez ikakvih tečajeva. Naoružaš se literaturom s Amazona, kreiraš nekoliko virtualki i kreneš polako. Bilo kakvo predznanje je poželjno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice