Evo trenutno sam maturant (ekonomska škola) i želio bih upisat FESB, ocijene nisu najbolje jedino matematika 3 - 4 međutim učim programiranje doma i već sam dosta toga savlada a planirao sam ić na neke pripreme iz fizike ili sl. pošto je ne učim u šk. pa me zanima da li je teško upast na taj faks?
FESB - je li teško upast
- poruka: 9
- |
- čitano: 6.995
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa polažes državnu maturu te stoga moraš učiti matematiku i fiziku koji donose najveci dio kolaca (hrvatski je ove godine donosio 0 bodova, a mislim da i engleski nije bio utjecajan). Samo uči i daj sve od sebe, nije važno da li je "teško" upasti ili ne.
Planiram upisat smjer softversko inžinjerstvo pa me zanima da li je bilo navale za taj smjer ili je ostalo nepopunjenih mjesta?
Planiram upisat smjer softversko inžinjerstvo pa me zanima da li je bilo navale za taj smjer ili je ostalo nepopunjenih mjesta?
Taj smjer ne postoji na FESB-u.
Guraj matematiku na državnoj maturi, a kao izborni predmet izaberi Fiziku jer donosi dobar paket bodova i šansa za upast.
Naravno, podrazumjeva se prilikom bilo kakvog upisa na informatički studij da ti je matematika i fizika barem ako ne u malom onda drugom najmanjem prstu.
Taj smjer ne postoji na FESB-u.
Pa postoji li nešto u tom stilu (programiranje itd.).
Ja sam im se obratio putem e-maila i rekli su mi da ima neki smjer u kojem se programira u c#.
Ja sam im se obratio putem e-maila i rekli su mi da ima neki smjer u kojem se programira u c#.
Tu pogledaj smjerove i upisne kvote: http://orion.fesb.hr/dotnetnuke/Upisi/Preddiplomskistudiji/Upisnekvote/tabid/850/Default.aspx
Za računarstvo je sramotno mala kvota za upis uz potporu ministarstva.
Elektronika i računalno inženjerstvo postoji kao podsmjer Elektrotehnike i informacijske tehnologije i možeš ga odabrati tek na 3. godini. Ako možeš upasti na računarstvo uz potporu ili ti nije problem plačati, onda upiši računarstvo.
Edit: Imaš i Informatiku i Tehniku na PMF-u u Splitu.

Tu pogledaj smjerove i upisne kvote: http://orion.fesb.hr/dotnetnuke/Upisi/Preddiplomskistudiji/Upisnekvote/tabid/850/Default.aspx
Za računarstvo je sramotno mala kvota za upis uz potporu ministarstva.
Elektronika i računalno inženjerstvo postoji kao podsmjer Elektrotehnike i informacijske tehnologije i možeš ga odabrati tek na 3. godini. Ako možeš upasti na računarstvo uz potporu ili ti nije problem plačati, onda upiši računarstvo.
Edit: Imaš i Informatiku i Tehniku na PMF-u u Splitu.
E, zanima me ova Informatika i tehnika na PMF-u, kakav je to faks, vidim da traži B razinu matematike, jeli ima kakve razlike u odnosu na informatiku??