FER vs FESB

poruka: 100
|
čitano: 94.878
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
FER vs FESB
Koji fakultet je jak na fizici?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: FER vs FESB
elektrotehnika2 kaže...
Koji fakultet je jak na fizici?

PMF-cista fizika.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
elektrotehnika2 kaže...

Znači TVZ je dosta dobar fakultet? Odmah do FER-a po težini? Ne bih želio upisati neki koji mogu proči sa pola muke. Želio bih da fakultet kojeg odaberem bude "čvrst", znači malo teži. Da li je TVZ takav fakultet? {#}

Nije kao FER, slabiji je. To odmah možeš primjetiti jer je TVZ veleučilište dok je FER sveučilište.

Nisam na TVZu pa ne znam kakva je tamo situacija, ali vako odoka mi se čini kao kvalitetan fax.

Razmišljaš o FESBu? Ili Split ne dolazi u obzir?
FESB je vrlo sličan FERu, po težini.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.
13 godina
neaktivan
Nuclear kaže...
elektrotehnika2 kaže...

Znači TVZ je dosta dobar fakultet? Odmah do FER-a po težini? Ne bih želio upisati neki koji mogu proči sa pola muke. Želio bih da fakultet kojeg odaberem bude "čvrst", znači malo teži. Da li je TVZ takav fakultet? {#}

Nije kao FER, slabiji je. To odmah možeš primjetiti jer je TVZ veleučilište dok je FER sveučilište.

Nisam na TVZu pa ne znam kakva je tamo situacija, ali vako odoka mi se čini kao kvalitetan fax.

Slažem se da TVZ nije niti do koljena FER-u. Kako znam? Pa znam neke kolege koji su se prebacili s FER-a na TVZ pa su tako rekli, da je neusporedivo.

Nisam siguran koliko je FESB po težini vrlo sličan FER-u, čuo sam priče od kolega kojima su prijatelji tamo pa po tome izgleda da je i to piece of cake - ovo za FESB govorim s oprezom jer nisam na tom faksu, a priče su od prijatelja prijatelja, samo govorim što sam čuo.

16 godina
FER vs FESB

I. tehnicka škola TESLA  ( elektrotehninka ) 

Matematika 2 ( navuceno )

Fizika 4 ( cvrsta )

Sad sam drugi razded i htjeo bi upisati i naravno zavrsiti dobar fax.

Matematika mi bas nije neka ljubav ali zato volim fiziku a niti elektrotehnika mi nije losa. 

Sad dali je TVZ vrh vrhova za mene ili ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mkrmpotic kaže...
Nuclear kaže...
elektrotehnika2 kaže...

Slažem se da TVZ nije niti do koljena FER-u. Kako znam? Pa znam neke kolege koji su se prebacili s FER-a na TVZ pa su tako rekli, da je neusporedivo.

Nisam siguran koliko je FESB po težini vrlo sličan FER-u, čuo sam priče od kolega kojima su prijatelji tamo pa po tome izgleda da je i to piece of cake - ovo za FESB govorim s oprezom jer nisam na tom faksu, a priče su od prijatelja prijatelja, samo govorim što sam čuo.

Pusti priče, ništa to nije istina. Evo ovako ti je stanje otprilike:
FER matematika > FESB matematika

FER osnove < FESB osnove

Na FERu je matematika teža 5 puta, ali zato su nama osnove teže 5 puta (ostale predmete ni ne računam jer su manje više slični).

Govorim iz iskustva, znam kakvo je stanje i tamo i amo.

GRDI-146 kaže...

I. tehnicka škola TESLA  ( elektrotehninka ) 

Matematika 2 ( navuceno )

Fizika 4 ( cvrsta )

Sad sam drugi razded i htjeo bi upisati i naravno zavrsiti dobar fax.

Matematika mi bas nije neka ljubav ali zato volim fiziku a niti elektrotehnika mi nije losa. 

Sad dali je TVZ vrh vrhova za mene ili ? 

Jest. Bez matematike ni ne pomišljaj na išta teže, osim ako ne kreneš sad učit i nadoknađivat propušteno, u što čisto sumnjam.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
elektrotehnika2 kaže...
Da ovo će ti biti jako teško. Morat ćeš jako zagrijati stolicu. Ali ipak nemoj misliti da je to nemoguće. Svaki dan bar tri i pol sata do petog mjeseca i možeš skupit na maturi neku četvorku.
Pozdrav prijatelju.

Na FSB-u imaš smjer energetika, jako dobar smjer po meni, a i sam faks je fenomenalan jednom rječju, tako da tople preporuke za FSB.

De Ranko, nemoj ljude mamiti u pakao! xD

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
neaktivan
Nuclear kaže...
elektrotehnika2 kaže...

Split nedolazi u obzir. Bilo bi dobro kad bi FESB bio u Zagrebu. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 17:22 (elektrotehnika2).
15 godina
neaktivan
FER vs FESB

Kako sam vidio,ovo je redovni preddiplomski studij koji traje 3 godine,može li mi netko objasniti proceduru za diplomski?

WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Kako sam vidio,ovo je redovni preddiplomski studij koji traje 3 godine,može li mi netko objasniti proceduru za diplomski?

Diplomski upisuješ kad završiš preddiplomski koji je jedini uvjet za upis.

14 godina
pandza94 kaže...

3+2

Prvo moraš završiti preddiplomski (3 godine) i onda ti se pruža prilika za upis na diplomski (2 godine) nakon čega si magistar struke sa ukupno 5 godina završenih.

15 godina
neaktivan
FER vs FESB

Pozdrav kolege s FESB-a.

Uglavnom par dojmova,fakultet je težak,ali većinom ovisi o profesorima.

Ako iz Matematike dobiješ Matić/Jukić,pišat ćeš krv od nerviranja s teorijom i zadatcima,

dok je Lelas/Polić za Fiziku jednostavno dobitna kombinacija.
Vujević dosta strog za Elektrotehniku,no sasvim dobar profesor,dok

meni auditorne drži Modrić-savršenstvo od profesora,pomaže,dobar,zna.
URP je ok predmet,još da Bonkovićka nije izgubljena koliko jest,sve bi bilo

odlično.

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
FER vs FESB

Može li se prebaciti sa fesb-a na fer? Ako može koji su uvjeti?

Znam da je bilo ovakvih pitanja al nigdje nisam vidio konkretan odgovor.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iceman1 kaže...

Može li se prebaciti sa fesb-a na fer? Ako može koji su uvjeti?

Znam da je bilo ovakvih pitanja al nigdje nisam vidio konkretan odgovor.

Pošalji upit na stuslu@fer.hr

Ne mogu ti dati konekretan odgovor jer ne znam koja si godina,smjer, te koje si predmete slušao/položio.

Ti se bez ikakve dvojbe možeš prebaciti na FER,samo ovisi koje će ti predemete priznati.

alrighty then
12 godina
neaktivan

Ma ja sam maturant, planiram na fer u zagrebu ali ako ne upadnem zbog loseg prosjeka ocjena (3.6) i poceo sam ovaj tjedan intezivno ucit mat i fiz pa neznam hocu li stic naucit dovoljno dobro da upadnem na fer u Zg. pa razmisljam da ako na fesb upadnem da se prebacim

12 godina
neaktivan
FER vs FESB

Da li neko zna kakva je energetika(diplomski ) na fesb-u u odnosu na onu una fer-u?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mene zanima, posto je sigurno da ces s MIOCom lakse upast na FESB nego s elektrotehnickom, pa sad, je li lakse zavrsit faks na FESBU s srednjom elektrotehnickom smjer racunalni tehnicar ili s MIOCom? Takoder moze li se upast na FESB sa elektrotehnicke il se mora potrudit. Razlog zasto pitam jest dilema izmedu skola, mogu upast u obe srednje no neznam kako ce mi biti na faksu, odnosno hocu li lakse primjeniti znanje iz MIOCa na FESBU ili s elektrotehnicke? Takoder gledam FESB samo racunalni studij. Hvala svima.

1 Izaberi elektrotehnicku skolu
2 Izaberi MIOC
0 Nista od ovog
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 23:19 (ivanoman).
10 godina
neaktivan
FER vs FESB

Kako glupa tema. Kako se mogu usporedivat jacine 2 faksa uopce? Sigurno ne postoji osoba koja je zavrsila fer i fesb, moguce da ima ljudi koji su se prebacili pa na taj nacin mogu usporedit tezinu al ocito ih ovdje nema.

Svak ce rec za svoj faks da je najtezi, ovo se svodi na to koga ima vise u temi, ferovaca i fesbovaca.

Fer je jaci u svakom slucaju, dal je tezi ne znam-vjerojatno. Al nije neistina da posljednjih godina pada u kvaliteti

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

Kako glupa tema. Kako se mogu usporedivat jacine 2 faksa uopce? Sigurno ne postoji osoba koja je zavrsila fer i fesb, moguce da ima ljudi koji su se prebacili pa na taj nacin mogu usporedit tezinu al ocito ih ovdje nema.

Svak ce rec za svoj faks da je najtezi, ovo se svodi na to koga ima vise u temi, ferovaca i fesbovaca.

Fer je jaci u svakom slucaju, dal je tezi ne znam-vjerojatno. Al nije neistina da posljednjih godina pada u kvaliteti

Ja jos nisam ni osnovnu zavrsio ali sigurno idem na FESB ali trebam pomoc za srednju koja bi bila dobra podloga za FESB

10 godina
neaktivan
FER vs FESB

gimnazija

prati matematiku i fiziku sve 4 godine i nemas beda. S ovim kretenskim drugim predmetima se nemoras zahebavat, na fesb nije tesko upast pa ti prosjek moze biti i oko 3.5..

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

gimnazija

prati matematiku i fiziku sve 4 godine i nemas beda. S ovim kretenskim drugim predmetima se nemoras zahebavat, na fesb nije tesko upast pa ti prosjek moze biti i oko 3.5..

Da, znam da se u elekteh. nema 2 godine fizika a sto se tice programiranja, i poslijediplomskog za doktorat? Inace znam programirat vrhunski, sve sto sam naucio je na razini fakultetskih vjezbi s Algebre

15 godina
FER vs FESB

Nisi ni osnovnu završio a već razmišljaš o doktoratu

Nemoj me krivo shvatiti ali do tada se može još puno stvari promijeniti i to moraš uzeti u obzir

You have to be odd to be number one
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Nemoj me krivo shvatiti ali do tada se može još puno stvari promijeniti i to moraš uzeti u obzir

To razumijem, ali sam veliki odlikas, s programiranjem jos bolji pa me zanima da ne fulam u odabiru skola

15 godina
ivanoman kaže...
Top Bugovac kaže...

To razumijem, ali sam veliki odlikas, s programiranjem jos bolji pa me zanima da ne fulam u odabiru skola

Petica u osnovnoj je za pohvalu naravno ali ne govori ništa
Iskreno ja sam uvijek za gimnaziju

Edit

Ma zapravo što god upisao nećeš biti zadovoljan, školstvo je u banani, a ako već toliko znaš i ako te toliko zanima onda ti je svejedno koju ćeš školu odabrati

You have to be odd to be number one
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 23:51 (Top Bugovac).
11 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
ivanoman kaže...
Top Bugovac kaže...

Petica u osnovnoj je za pohvalu naravno ali ne govori ništa
Iskreno ja sam uvijek za gimnaziju

Nije da sam streber, vec vrlo malo sjedim za knjigom, vise vremena provodim igranjem csa i programiranjem, a skolu tek tako, ali mi je bitno jer iskljucivo gledam FESB pa me zanima koje prednosti ima MIOC - FESB a koje elektrotehnicka/racunalni tehnicar - FESB

13 godina
neaktivan
FER vs FESB

Zaboravi tehnicke skole, neces imat nikakvu prednost jer se na faksu opet sve ponovno uci. 90% studenata iz tehnicke skole ne moze proci ni matematiku 1, a kud fiziku itd. Upisi gimnaziju sa jakom matematikom i fizikom. npr 5. gimnaziju 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 23:58 (Crofarmer).

2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Hvala svima

13 godina
neaktivan
ivanoman kaže...
Top Bugovac kaže...

Gospodine "veliki odlikas",

Ukoliko ijedan dio svoje osobe temeljiš na svom znanju ili inteligenciji, izgubit ćeš ga kad se nađeš u društvu ljudi koji imaju samo 20 IQ poena više od tebe (a kamoli još više). Primjetit ćeš da zaglupljuju svoju priču i šale za tebe.

Nemoj biti takav.

11 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
ivanoman kaže...
Top Bugovac kaže...

Gospodine "veliki odlikas",

Ukoliko ijedan dio svoje osobe temeljiš na svom znanju ili inteligenciji, izgubit ćeš ga kad se nađeš u društvu ljudi koji imaju samo 20 IQ poena više od tebe (a kamoli još više). Primjetit ćeš da zaglupljuju svoju priču i šale za tebe.

Nemoj biti takav.

Ne hvalim se, dapače ni nisam toliko inteligentan, a da se u društvu hvalim to nikako... Mene samo zanima koja srednja je bolja podloga za FESB i to je to, zanima me hocu li na faksu bolje proci s gimnazijom ili strukovnom ali ako gledamo FESB. Neznam zašto bi se hvalio znanjem a tek sam osmi razred, a i ukoliko se budem hvalio nemam čime osim programiranjem sto mnogo ljudi bas i ne zanima u drustvu. Tako da neznam kako si ti shvatio moju rijec "veliki odlikas"...

13 godina
neaktivan
ivanoman kaže...
Mene samo zanima koja srednja je bolja podloga za FESB i to je to, zanima me hocu li na faksu bolje proci s gimnazijom ili strukovnom ali ako gledamo FESB

Osim par elitnih gimnazija, sve su srednje škole iste. Naštimane su da ako si normalan da imaš 4,5 prosjek. Većinom nećeš ništa naučiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice