CompTIA Security+

poruka: 14
|
čitano: 5.360
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
CompTIA Security+

Ovak, pripremam CompTIA Security+ ispit za sljedeći mjesec u sklopu MCSE: Security specijalizacije, budući da je MS odlučio "umiroviti" ispite za ISA Server, a Forefront TMG ispita još nigdje na vidiku. Imam 4 godine iskustva u administraciji win servera, security mi je oduvijek bio interesantan, imali u firmi ISA server pa sam i po njemu čačkao :) Tako da smatram da mi nije potreban seminar, a imam i već hrpu materijala za učenje, zadnjih 3 mjeseca intenzivno prolazim kroz sve.

E sad, budući da trenutno onak pomalo tražim drugi posao jer nisam baš presretan na trenutnom, otkad sam skužio da šefa i sve ostale boli dupe za dodatnu edukaciju, a i plaća mi je šugava, zanima me kako uopće poslodavci gledaju na nekoga tko ima Security+ certifikaciju?

Jel možda netko položio, iskustva? Ispit je onak, među skupljima pa ne bih baš htio platiti ispit, pa da me poslje kao tuljavi pitaju "a kaj ti je to?". :)

Security+ mi treba prvenstveno za potvrdu znanja, pa ako uspijem negdje dobiti posao kao sec admin, još bolje :)

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
CompTIA Security+

Nisam primjetio da se u HR radi neka posebna razlika između admina koji imaju security dio položen i onih koji nemaju. I jedni i drugi rade iste poslove i obavljaju iste zadatke.

Ono kaj mene zanima je zašto ideš na MSCE? Ta certifikacija je obustavljena budući je bazirana na Windows 2003 Server. Daleko ti je korisnije ići na MCITP certifikaciju za system ili enterprise admina.

I left my wallet in El Segundo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: CompTIA Security+
Langsdorff kaže...

Nisam primjetio da se u HR radi neka posebna razlika između admina koji imaju security dio položen i onih koji nemaju. I jedni i drugi rade iste poslove i obavljaju iste zadatke.

Ono kaj mene zanima je zašto ideš na MSCE? Ta certifikacija je obustavljena budući je bazirana na Windows 2003 Server. Daleko ti je korisnije ići na MCITP certifikaciju za system ili enterprise admina.

Ne idem na MCSE, završio sam ga, a odnedavno i MCITP: enterprise admin. Nego, u sklopu MCSE sam polagao win security ispite tako da mi je jedino security+ ostao za MCSE: Sec. Volio bih dobiti taj certifikat, čisto zato da mogu pokazati kako znam nekog vraga o securityu :) Jedino ne znam koliko je to isplativo kod nas.
15 godina
neaktivan
SilverSurfer kaže...
Ne idem na MCSE, završio sam ga, a odnedavno i MCITP: enterprise admin. Nego, u sklopu MCSE sam polagao win security ispite tako da mi je jedino security+ ostao za MCSE: Sec. Volio bih dobiti taj certifikat, čisto zato da mogu pokazati kako znam nekog vraga o securityu :) Jedino ne znam koliko je to isplativo kod nas.

Pa onako... Teško će ti itko moći dati konkretan odgovor. Osobno mislim da plus svakako je, ali sumnjam da ima ulogu utega na vagi koji će u slučaju dvoumljenja prevagnuti u tvoju korist. Obično je prva stvar koja se gleda br. godina iskustva na istom ili sličnom poslu onom na kojeg "pucaš".

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
13 godina
protjeran
CompTIA Security+

Ček, ček - pa ne treba ti CompTIA Security+ da bi postao MSCE+S. To postaneš polaganjem jednog dodatnog ispita.

Možeš, a i ne moraš. Za MCSE i općenito enterprise admine se podrazumjeva da su upoznati sa securityem, tako da ti je dodatni ispit nepotreban. Želiš li baš dodati taj "+S" u certifikaciju da se možeš pohvaliti poslodavcu, go for it. Druge svrhe ne vidim. Posebno jer se radi o starijoj certifikaciji. Daleko veću težinu će nositi godine certificiranja jer će potencijalnim poslodavcima pokazati koliko dugo se baviš poslom, kako si napredovao i koliko iskustva imaš. +S na MCSE je u tom slučaju samo kozmetika. Meni danas uopće ne pada na pamet baviti se apgrejdom MCSA i MCDST certifikata kada sam položio MCITP:EA i pripremam se za SharePoint certifikat.

Na tvom mjesu bih si našao nešto modernije i korisnije za učiti i polagati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 10:16 (Langsdorff).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Treba mi CompTIA Security+, zato jer MS trenutno nema nijedan dostupni ispit koji bi mogao pridodati za +S specijalizaciju, nego ima samo od 3rd party exam providera. No dobro, da ne ispadne kao da želim samo MCSE: S...prije svega me interesira sama Security+ certifikacija, bez obzira na to kaj se može koristiti za MCSE: Security kao dodatni ispit. Dakle, još uvijek nemam pojma kako bi poslodavci gledali na samu Security+ certifikaciju. :)

E sad, godine certificiranja...što se mene tiče, to ne mora nužno značiti da se netko baš toliko dugo profesionalno bavi tim i tim. Recimo, ja sam se prije 4 godine zaposlio kao sistemaš na temelju samoukog znanja, bez ikakvih certova, a za MCSE mi je trebalo negdje pola godine, za MCITP: EA 3 mjeseca, prvenstveno zato jer svaki dan radim s win serverom 2003 i 2008. Kad bi mi netko pogledao MS transcript mislio bi da radim nekih godinu i pol u ITu, tako da smatram da godine certificiranja i nisu tak bitne kod dokazivanja znanja i iskustva. Ja sam se na certificiranje odlučio čisto zbog toga jer planiram promijeniti firmu, znanja imam već poprilično, samo kaj to nije nigdje bilo napismeno...jelte :)

Inače, radim i na drugim stvarima, trenutno virtualizacija i Lync server, a u skorijoj budućnosti sam razmišljao i exchange riješiti.

13 godina
protjeran
CompTIA Security+

Tri mjeseca za MCITP:EA? Impresioniran sam. Meni je trebalo osam mjeseci i to uz svakodnevno korištenje i nakon par godina rada sa Server 2008. Valjda starim. :o

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Tri mjeseca za MCITP:EA? Impresioniran sam. Meni je trebalo osam mjeseci i to uz svakodnevno korištenje i nakon par godina rada sa Server 2008. Valjda starim. :o

Ili ja stvarno nemam života :D

Samo kaj ta 3 mjeseca nisam znao za ništa drugo nego čačkanje po serveru na poslu i doma po virtualkama, tak svaki dan od jedno 17h pa do pol 2, 2 ujutro :)

13 godina
protjeran
CompTIA Security+

Lud si skroz. ja moram ići spavati prije 12 inače imam velikih problema s buđenjem i ustajanjem. Da ne velim da se GW, Civ i Witcher neće igrati sami. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SilverSurfer kaže...

E sad, budući da trenutno onak pomalo tražim drugi posao jer nisam baš presretan na trenutnom, otkad sam skužio da šefa i sve ostale boli dupe za dodatnu edukaciju, a i plaća mi je šugava, zanima me kako uopće poslodavci gledaju na nekoga tko ima Security+ certifikaciju?

Jel možda netko položio, iskustva? Ispit je onak, među skupljima pa ne bih baš htio platiti ispit, pa da me poslje kao tuljavi pitaju "a kaj ti je to?". :)

Security+ mi treba prvenstveno za potvrdu znanja, pa ako uspijem negdje dobiti posao kao sec admin, još bolje :)

Hvala.

ovu prvu rečenicu ko da sam sam pisal.....i općenito mi je najzakon kad tražim neku edukaciju (kategorija do 2000 kuna) pa me odjebu i kažu, pa do sad nismo imali problema s time{#}

općenito mislim da veće firme (sa jačim IT odjelima) puno više gledaju na certifikate

kaj se tiče CompTIA certifikata, ne znam, nikad mi se nisu sviđali njihovi programi i mišljenja sam da kod nas jako malo ljudi i zna za njih

a što se tiče posla sec admina, naravno da je moguće, s time da u opis posla ulazi zavlačenje pod stol, štekanje miševa, bisanje monitora, nošenje upsova, slaganje laptopa direktorovom sinu i tako to{#}

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
cekpi kaže...

ovu prvu rečenicu ko da sam sam pisal.....i općenito mi je najzakon kad tražim neku edukaciju (kategorija do 2000 kuna) pa me odjebu i kažu, pa do sad nismo imali problema s time{#}

općenito mislim da veće firme (sa jačim IT odjelima) puno više gledaju na certifikate

kaj se tiče CompTIA certifikata, ne znam, nikad mi se nisu sviđali njihovi programi i mišljenja sam da kod nas jako malo ljudi i zna za njih

a što se tiče posla sec admina, naravno da je moguće, s time da u opis posla ulazi zavlačenje pod stol, štekanje miševa, bisanje monitora, nošenje upsova, slaganje laptopa direktorovom sinu i tako to{#}

Znam kak ti je, ja sam isto tak popušio u firmi kad sam tražio Win7 akademiju, samo su me blijedo gledali, da kaj će to meni...ah, kaj očekivati od IT odjela u koji ljudi upadnu tak da kažu direktoru kak se "kuže u kompove" :)

Eh sad, a koje bi bile to veće firme sa jačim IT odjelima? IBM, MS, HP....Brđan&sin? :) Iako, MS mi djeluje jako jako privlačno i zanimljivo kao buduća firma, makar mislim da se trebaš namučiti ko Isus da tamo upadneš.

Uglavnom, mislim da ipak budem išao riješiti tu CompTIA Sec+ certifikaciju, pa kaj bude bude.

Inače, znam kak je to kad radiš sve&svašta, jednom prilikom sam morao ići direktoru doma spojiti maxTV :D

Da ne spominjem kak me zna zvati vikendom oko 11 navečer zato jer ga laptop zeza.

13 godina
protjeran
CompTIA Security+

Kada bih počeo pisati što sam ja sve radio, rekli biste mi da odem kakati kod Karla. {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Kada bih počeo pisati što sam ja sve radio, rekli biste mi da odem kakati kod Karla. {#}

manji popravci na voznom parku, štemanje pločica, slaganje namještaja, nošnje glomaznog odpada...bolje da niti ne razmišljam o tome jer mi se odmah ide kod Karla {#}

kod mene normalno radi.....
13 godina
protjeran
CompTIA Security+

Moram priznati da ovakav odgovor nisam očekivao. Štemanje pločica... {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice