Cisco CCNA

poruka: 12
|
čitano: 5.818
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Cisco CCNA

Zanima me ima li smisla polagati akademiju, ako se nema završen neki viši stupanj obrazovanja?

Odnosno, da li certifikat vrijedi pri zapošljavanju ako se nema fakultet?

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Cisco CCNA
ambivalent kaže...

Zanima me ima li smisla polagati akademiju, ako se nema završen neki viši stupanj obrazovanja?

Dakako da vrijedi!
Prvenstveno  zaboravi  da  ce  te  zaposlit  prije  negoli  nekog  sa  faxa(pod uvjetom da se kuzite u trazene stvari podjednako)  al  da  se  isplati  to  svakako... 
Svaki  poslodavac  to  vidi  kao  dodatni  plus  tako  da  ti  nemoze  nikako  skoditi  da  to  sredis! 
17 godina
ambivalent kaže...

Vrijedi dokle god se ne javi netko sa faxom :)

Nikada nije kasno za studiranje. CCNA se danas prakticki dobiva u srednjim tehnickim skolama. Ako stanes na CCNA, nisi puno napravio. No bolje ista nego nista.
17 godina
neaktivan

Ja mislim da nekim poslodavcima CCNA znači više nego fakultet. CCNA nije dječja igra i mislim da tko to certificira da kuži materiju, dok to za čovjeka koji je tek izašao iz faksa ne možeš reći. Ako želiš karijeru u računalnim mrežama, CCNA je ispravan prvi korak u svakom slučaju.

17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Ak si zadrt Linux-aš odvali nešto poput Red Hat Certified Technician (ili bolji stupanj) ili ako ne znaš što bi onda IBM SYSTEM & NETWORK ADMINISTRATOR PROFESSIONAL (MSWINDOWS 2003, LINUX).
Oba jako puno vrijede i cjenjeni su jer su rijetki i kvalitetni.
Najbolje ti je da otvoriš VUE i Prometric stranice i pogledaš njihove test centre u Hrvata, osobno sam se ugodno iznenadio koliko ih sada ima na tržištu Smijeh

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.", Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2008 22:49 (Jogamod).
17 godina
neaktivan
Cisco CCNA

interesuje me kvalitet predavanja na algebri

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

CCNA ne može škoditi, kao ni jedan stručni tečaj, ali opet..  sve ovisi kojim smjerom misliš furat svoju karijeru Namigiva  

(faks se definitivno preporuča kao temelj uz sve te certifikate)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
neron kaže...

interesuje me kvalitet predavanja na algebri

Cisco CCNA je svakako dobar početak u izradi karijere u mrežama, daje dobro predznanje i osposobljava čovjeka za rad, što je meni barem bio odlučujući faktor odabira, jer poslodavci imaju stvarno dobar pogled prema svim certifikatima danas. Naravno CCNA je u velikoj mjeri i predškola CCNP kojeg bi svatko također trebao prije nego kasnije završiti jer ne samo da osobi diže znanje nego naravno i mogućnosti rada.

Program na Algebri je jednostavan, ako se ne varam 12 ili 14 polaznika u učioni opremljenoj sa isto toliko kompova i tonom rutera i slične opreme na kojoj se vježba, rješavaju zadaci i slično. Sve ostim posljednjeg certifikacijskog ispita je jednostavno, a za njega treba sjesti mjesec dana, ponoviti sve i bez problema se prolazi. Eto, nadam se da će ovo barem nekome približiti stvar.
17 godina
neaktivan
Cisco CCNA

Ne trebaju ti tečajevi.

Nabavi literaturu i skini simulator.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cisco CCNA

mislim da ti to uvelike pomaže ako si student informatike pa položiš i cisco ..Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cisco CCNA

da neotvaram novi topic- u algebri- jel ima mogucnost daljnjeg polaganja cisco certifikata(cini mi se da ima jos 2 razine),ovaj ccna je kao pocetni...

0 0 hvala 0
17 godina
Cisco CCNA

Cisco je manje vise najbolja stvar koju mozes uraditi pored skole. Jedan dio CCNA neche biti nista novo za nekoga ko ima normalnu interesu za kompjutere. Drugi, ne da je komplikovan, ali i najbolji ce se morati potruditi. Specijalno troubleshooting onih 5 25xx routera koji se obicno nalaze u cisco labovima ;)

Sto se posla tiche, sve zavisi, certifikacija ce ti obicno otvoriti vrata svim "network related" poslovima. Da ti pravo kazem, ne treba ti ni to, dovoljno je da imas dokaz da si polozio sve ispite + prakticni. Ovdje CCNA kosta 40000 , CCNP 80000. A HRK i NKR su poprilicno slicne u vrijednosti.

Daleko najbolje je da nabavis jedan ili jos bolje 2 25xx routera preko ebaya ili nesto, Cisco ih prestaje ili ih je prestao suportirati tako da se bacaju manje vise, a super su za uciti se cisco IOS.

1337
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2008 9:28 (zeleni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice