Zanima me ima li smisla polagati akademiju, ako se nema završen neki viši stupanj obrazovanja?
Odnosno, da li certifikat vrijedi pri zapošljavanju ako se nema fakultet?
Zanima me ima li smisla polagati akademiju, ako se nema završen neki viši stupanj obrazovanja?
Ja mislim da nekim poslodavcima CCNA znači više nego fakultet. CCNA nije dječja igra i mislim da tko to certificira da kuži materiju, dok to za čovjeka koji je tek izašao iz faksa ne možeš reći. Ako želiš karijeru u računalnim mrežama, CCNA je ispravan prvi korak u svakom slučaju.
interesuje me kvalitet predavanja na algebri
CCNA ne može škoditi, kao ni jedan stručni tečaj, ali opet.. sve ovisi kojim smjerom misliš furat svoju karijeru
(faks se definitivno preporuča kao temelj uz sve te certifikate)
interesuje me kvalitet predavanja na algebri
Ne trebaju ti tečajevi.
Nabavi literaturu i skini simulator.
mislim da ti to uvelike pomaže ako si student informatike pa položiš i cisco ..
da neotvaram novi topic- u algebri- jel ima mogucnost daljnjeg polaganja cisco certifikata(cini mi se da ima jos 2 razine),ovaj ccna je kao pocetni...
Cisco je manje vise najbolja stvar koju mozes uraditi pored skole. Jedan dio CCNA neche biti nista novo za nekoga ko ima normalnu interesu za kompjutere. Drugi, ne da je komplikovan, ali i najbolji ce se morati potruditi. Specijalno troubleshooting onih 5 25xx routera koji se obicno nalaze u cisco labovima ;)
Sto se posla tiche, sve zavisi, certifikacija ce ti obicno otvoriti vrata svim "network related" poslovima. Da ti pravo kazem, ne treba ti ni to, dovoljno je da imas dokaz da si polozio sve ispite + prakticni. Ovdje CCNA kosta 40000 , CCNP 80000. A HRK i NKR su poprilicno slicne u vrijednosti.
Daleko najbolje je da nabavis jedan ili jos bolje 2 25xx routera preko ebaya ili nesto, Cisco ih prestaje ili ih je prestao suportirati tako da se bacaju manje vise, a super su za uciti se cisco IOS.