CCNP lab

poruka: 11
|
čitano: 5.004
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
CCNP lab

pozdrav ljudi,

zanima me ovako, koja je tocno oprema potrebna za napravit kućni lab za ccnp. 

gledala sam po netu, ali svugdje se navodi nesto drugo, pa bi molila ljude koji imaju iskustva sa ccnp, da me usmjere.

i zanima me da li je moguće odradit na istom labu i ccna security, ccsp...

po mogućnosti za sto manje novaca. 

pozzz

0 0 hvala 0
17 godina
CCNP lab

Po meni je to nepotrebna investicija i sve je samo ne mala cifra...

Istina je da neces dobit feeling u prstima, al sto fali net lab-u (carnetovoj opremi koju konfiguriras preko remote-a ?).

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: CCNP lab

pa ako uzmes u obzir koliko kosta ccnp, ccna sec, ccns i svi ovi ostali cini mi se da je jeftinije nabavit polovnu opremu, skinut materijale sa neta i odradit to.

i fali L1

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 16:04 (tooniinaa).
17 godina
tooniinaa kaže...

pa ako uzmes u obzir koliko kosta ccnp, ccna sec, ccns i svi ovi ostali cini mi se da je jeftinije nabavit polovnu opremu, skinut materijale sa neta i odradit to.

i fali L1

Bilo je na njuskalu oglas... Cini mi se za ccna, al za ccnp oprema kosta da ti se smraci. Ne znam, mozda ces imat kakve srece pa naletjet na nesto isplativije... Ja sam u VZ-u i imamo odlicnog predavaca, koji stvarno zna objasnit i bez njegovih predavanja imao bih muke sa shvacanjem gradiva.

Naravno da se moze naucit i samostalno, ali prof. ti bar dade smjernice i upute kako i zasto.

Sretno.

14 godina
neaktivan

gledaj,upisala sam ccna na algebri, bacila sam u smece 8000kn, jer sam sve ucila doma sama,prolazila kroz službene materijale, i radila na pt-u, tako da mi bas i nije draga opcija opet upisivat nesto sto cu ucit doma. jedino za razliku od ccna, u ccnp ti stvarno treba lab. imam neke kanale di bi mogla nabavit jeftiniju opremu samo mi je potrebno točno znat sta mi treba.

17 godina
tooniinaa kaže...

gledaj,upisala sam ccna na algebri, bacila sam u smece 8000kn, jer sam sve ucila doma sama,prolazila kroz službene materijale, i radila na pt-u, tako da mi bas i nije draga opcija opet upisivat nesto sto cu ucit doma. jedino za razliku od ccna, u ccnp ti stvarno treba lab. imam neke kanale di bi mogla nabavit jeftiniju opremu samo mi je potrebno točno znat sta mi treba.

Gle, Algebra je def. jedna od najskupljih. Ja sam usparao vec na pocetku 9000 kn kad sam upisao CCNP tu di sam upisao. Kad si vec tolko platila CCNA, zasto nisi isla na predavanja ?

Za CCNA je bio dosta Packet Tracer, al mislim da nema jos novije verzije na kojoj bi mogao simulirat labove za CCNP.

A od opreme kaj ti treba... Precizno ti ne mogu nista rec.

Mozda se javi tko vaspitaniji :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 16:25 (Batista).
16 godina
neaktivan
CCNP lab

što se tiče laba ja uredno sve labove odradujem u GNS3 programu, idem i na predavanja pa tamo radim na živoj opremi ali isto tako sve to doma na lapu odvrtim bez problema, cijeli routing a sad i switching (govorim za CCNP). tako da je moj savjet prvo isprobaj GNS3 pa vidi kako si zadovoljna sa njim... znam da je prva oprema naj naj ali sa ovim isto imas feeling da radis na pravoj opremi (prek GNSa vrtis pravi Cisco IOS)

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

hvala na odgovorima, iako bi molila ako ima tko, da mi ipak sastavi nekakav popis koji bi mi omogucio da napravim kvalitetan lab. hvala

14 godina
neaktivan
itko?
netko?
14 godina
neaktivan

?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 16:55 (tooniinaa).
15 godina
neaktivan
CCNP lab

Ne znam koji je tocno blueprint za CCNP lab, ali kao sto ti je netko gore napisao, GNS3 je skoro pa vise nego dovoljan za CCNP routing i dio sad po novom troubleshootinga.

Ukoliko nabavis sa strane recimo jos nekih 8 mreznih kartica i povezes te kartice na GNS3, onda mozes s druge strane povezati prave switcheve. Sto ce svakako biti jeftnije od toga da kupujes *prave* switcheve i *prave* routere. 

Iskreno, ne vidim svrhu za kupnju prave opreme, osim ako ti oprema nece koristiti i za CCIE R&S.

U pravilu CCIE labovi kostaju na ebayu oko 5000 USD, ali nisam nasao jos nekog da dostavlja u HR, a neki koji dostavljaju blizu nas stave postarinu na cca 1500 USD. ne znam, po meni preskup sport.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice