BUG tim za autoCAD

poruka: 496
|
čitano: 241.688
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: BUG tim za autoCAD

Ovdje nije u pitanju gdje acad sprema recovery, autosave ili bilo koje datoteke, čini mi se da je problem u korištenju windowsa (a gde su mi nestale datoteke?), možda čak i razumjevanja pojma "spremio rad", kaže prije početka, a na kraju (Do you want...save: No - ako je ovo napravio onda mu Temp može pomoći u nekoj mjeri).

BTW, Mario sa CadHr portala?

14 godina
neaktivan

Da ali ako je zaboravio spremiti file kod gašenja CAD-a (čest slučaj kad se CAD gasi pritiskom na križić) onda mo autosave moža pomoći.

Ovo je jedini forum gdje sam aktivan.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...

Da ali ako je zaboravio spremiti file kod gašenja CAD-a (čest slučaj kad se CAD gasi pritiskom na križić) onda mo autosave moža pomoći.

Ovo je jedini forum gdje sam aktivan.

Imao sam sličan problem sa acadom prije misec dana. Jednostavno se srušio i izgubio sam 4h posla. Autosave mi je na 15min mislim.

Ništa nisam mogao spasiti. To mi se dogodilo prvi put u 11g. aktivnog korištenja.

14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Imao sam sličan problem sa acadom prije misec dana. Jednostavno se srušio i izgubio sam 4h posla. Autosave mi je na 15min mislim.

Ništa nisam mogao spasiti. To mi se dogodilo prvi put u 11g. aktivnog korištenja.

Ovo se jako rijetko dešava, ne sjećam se kad mi se to desilo.

16 godina
BUG tim za autoCAD

Kažem meni prvi put u 11godina svakodnevnog korištenja.

Događao se fatal error ali ovo je bilo drugačije. 

To mi se dogodilo na projektu kojeg sam morao do kraja radnog vrimena završiti. Znaš kako sam se onda osjećao... {#}

Čak mi ga niti recovery nakon ponovnog paljenja nije učitao. U tempu ništa, ma skroz nešto čudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ovo mi je pomoglo... znači ako je automatsko spremanje namješteno, samo se .sv$ preimenuje u dwg i nastavi se gdje si stao... svaka čast na pomoći...

ne samo ovoj nego svima do sad... eto danas sam pisao kolokvij i crtali smo mehančku palicu, dosta je dobro prošlo

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 15:07 (nOObIlO).
14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Imam problema s pisanjem u autocadu, naime imam recimo S1, te trebam napisati S1/A i onda trebam kliknut stack na napravi razlomak ali nece,valjda zato kaj je 1 vec stackano.Kako da to slozim? Dost mi je hitno u utorak moram predat program.

I jos pitanjce, kako napravit kotni stil da mogu sam upisat brojku koju hocu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 18:54 (NSRkić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

Imam problema s pisanjem u autocadu, naime imam recimo S1, te trebam napisati S1/A i onda trebam kliknut stack na napravi razlomak ali nece,valjda zato kaj je 1 vec stackano.Kako da to slozim? Dost mi je hitno u utorak moram predat program.

I jos pitanjce, kako napravit kotni stil da mogu sam upisat brojku koju hocu.

Najjednostavnije rješenje je da napišeš razlomak S/A(kao m text)zatim smanjiš font i napišeš index ko običan tekst i pozicioniraš ga na pravo mjesto.

Što se tiče kota jednostavno editiraš istu,pobrišeš izmjerenu duljinu i upišeš što želiš.

16 godina
BUG tim za autoCAD

Mario, dali znaš zašto mi acad 2013 ne učitava ribbone?

Jučer mi se Win 8 updatao i nakon toga mi se acad poremetio?

Znaš li u čemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj promijeniti profil (Options pod karticom profiles) i workspace (na AutoCAD Clasic) pavrati na staro.

14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Ne postoji drugo rješenje za razlomke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

Ne postoji drugo rješenje za razlomke?

Problem je u tome što u Autodesku još nisu riješili indexe kako spada (bolje rečeno nisu ih riješili uopće). Kada je razlomak unstackan (u liniji) onda nije neki problem, jednostavno smanjiš veličinu fonta zaindex i rješenje je tu. Kada je razlomak stackan onda je problem to napraviti. Pisat ću autodesku o ovom problemu. Možda nešto riješe. Možeš potražiti rješenje na nekom od specijaliziranih siteova za AutoCAD.

14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Dosta je kompliciran taj autocad.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
BUG tim za autoCAD

Jel mi može pokazat kako da napravim skošenje od npr 45 stupnjeva ??? U auto cad 2010 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Line>piknes di oces>alt gr + et(monkey)>broj kolko zelis da ti bude duga linija>zarez>kolki kut oces>enter

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Pozdrav :)

Ako netko ima ili zna gdje ima nekih malih crteža za vježbu malo da mi podjeli da mogu malo vježbat preko vikenda :) hvala

Nešto jednostavno tipa nekih presijeka zubčanika, vratila i sl. Ubiti predmeta iz strojarstva.

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Ako netko ima ili zna gdje ima nekih malih crteža za vježbu malo da mi podjeli da mogu malo vježbat preko vikenda :) hvala

Nešto jednostavno tipa nekih presijeka zubčanika, vratila i sl. Ubiti predmeta iz strojarstva.

http://speedy.sh/bM64H/AutoCAD-Skripta.pdf
Na kraju skripte imas lagane primjere, baci oko, mozda ti se svidi ^^

14 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Pogledaj ovdje. Vjerojatno nije točno ono što trebaš ali imaš dosta crteža koje možeš pokušati reproducirati.

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
nul-3 kaže...

Pogledaj ovdje. Vjerojatno nije točno ono što trebaš ali imaš dosta crteža koje možeš pokušati reproducirati.

Ma tek baratam sa naredbama fillet, chamfer, radius, arc i tim najjednostavnijim :/

14 godina
neaktivan
Osnovne naredbe su one s kojima ćeš privesti 90% vremena. Koristi Help, sve je jako dobro objašnjeno.
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Osnovne naredbe su one s kojima ćeš privesti 90% vremena. Koristi Help, sve je jako dobro objašnjeno.

U skoli se koristim pa ce to doci s vremenom :D

14 godina
neaktivan
Jedan mali savjet. Nauči kratice komandi i koristi komandu liniju za unošenje istih.
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Jedan mali savjet. Nauči kratice komandi i koristi komandu liniju za unošenje istih.

I koristim to :D

16 godina
BUG tim za autoCAD

Acad znalci.

Može li s dwg fail zaključati? Znači da ga pošaljem a da druga osoba NEMOŽE editirati niti napraviti save as...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Zasto bi ga slao u dwg ako zelis onemoguciti save ili edit?

0 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Zasto bi ga slao u dwg ako zelis onemoguciti save ili edit?

Znam da je PDF ili DWF jedan od načina ali ta druga firma hoće  dwg.

Neda nam se slati jer stranka nije platila. Ako me kužiš {#}

14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Acad znalci.

Može li s dwg fail zaključati? Znači da ga pošaljem a da druga osoba NEMOŽE editirati niti napraviti save as...

Neko polu rješenje (koje ne može riješiti baš svatko) je korištenje minsert naredbe. Dobiješ blok kojeg ne možeš eksplodirati ako ne znaš točni recept kako to napraviti. U 80% slučajeva sigurna metoda.

Postoje i komercijalni alati poput ovog, pa ti vidi da li ti se isplati.

Ako radiš export pdf-a ili dwf-a nije greda natrag dobiti dwg.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 14:50 (mario.L_hr).
14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Postoje neki third party alati za zakljucavanje. Mislim da one dobre treba platiti.

A sto se tice posla, ne salji im nista ako nemas povjerenja. Inzistiranje na .dwg-u moze biti iskljucivo zbog daljnjeg rada na projektu. Ako im posaljes zakljucan to ih nece zadovoljiti i opet si na pocetku tj. u dilemi dati im ili ne dati prije nego plate.

Kristalna kugla mi govori da je rijec o legalizaciji?

1 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Postoje neki third party alati za zakljucavanje. Mislim da one dobre treba platiti.

A sto se tice posla, ne salji im nista ako nemas povjerenja. Inzistiranje na .dwg-u moze biti iskljucivo zbog daljnjeg rada na projektu. Ako im posaljes zakljucan to ih nece zadovoljiti i opet si na pocetku tj. u dilemi dati im ili ne dati prije nego plate.

Kristalna kugla mi govori da je rijec o legalizaciji?

Loša ti je kugla. {#}

Ugalnom jedan poveći projekt a nije legalizacija. 

Poslali smo im DWF-ove šef je tako odlučio.

14 godina
neaktivan
BUG tim za autoCAD

Dobra odluka.

Mislio sam da je u pitanju legalizacija i da radis za nekoga ko ce to samo potpisati pa bi ti dao savjet da mu ipak posaljes .dwg jer je potraznja (bar tu kod nas) tolika da ni jedan arhitekt ne moze dopustiti da ostane bez crtaca. Sigurno ce vise love zaraditi placajuci te nego da te zahebe na prvu.

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice