Huawei Mate 10 izdvojena tema

poruka: 1.161
|
čitano: 428.531
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Huawei Mate 10
Da li mate 10 pro ima 3g garancije? Buni me da po imei izbaci 2g a u tcom tvrde drukčije...
15 godina
Da li mate 10 pro ima 3g garancije? Buni me da po imei izbaci 2g a u tcom tvrde drukčije...
15 godina
15 godina
15 godina

Da li mate 10 pro ima 3g garancije? Buni me da po imei izbaci 2g a u tcom tvrde drukčije...slučajno sam preko moba.. lupio postove.. moze moderator da obrise 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 12:42 (galinjo24).
9 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Da li mate 10 pro ima 3g garancije? Buni me da po imei izbaci 2g a u tcom tvrde drukčije...slučajno sam preko moba.. lupio postove.. moze moderator da obrise 

ne znam kakve su ti uvjete dali u telekomu, da li je to neka njihova promocija za 3 godine jamstva, jer Mate 10 Pro ima 2 godine jamstvo

odes na http://consumer.huawei.com/hr/support/warranty-query/ upises IMEI i vidis koliko ima jamstvo

takoder, ako ti na racunu pise 36.mjeseci, imas toliko jamstvo, bez obzira koliko daje proizvodac 

9 godina
neaktivan
iDelete kaže...

Probaj slikati nesto sa 1-2m udajenosti. Jer i meni nekad to izbaci da umirim. A sto se nocnog tice, znam da trebam okinuzi kad smatram da je kako mi odgovara. Evo u prilogu moja verzija... 

mislim da ti se to pojavljuje zato sto si stavio da ti slika u 20MP, iako mozes na toj rezi fotkati, nemas OIS niti zoom na toj postavci, i vjerovatno ti se zato i javlja to da drzis mobitel mirno dok spoji slike

12MP ti je postavka za RGB kameru, a 20MP za crno bijelu

kamera spaja (ne znam kako da drugacije objasnim) RBG i crno bijelo u jednu fotku

stavi si na 12 MP pa probaj tako fotkat, i mislim da neces imati problema 

15 godina
Huawei Mate 10

Ja sam prebacio na 20mpx i nema nikakvog natpisa, niti upozorenja.

I stavio sam sliku i drugog uređaja, koji također nema takvog natpisa i slika uredno.

Očito je nekakav problem kod njegovog uređaja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
I meni pise. U onom trenutku kad se cuje zvuk slikanja pise umirite uređaj... Izostravam fotografiju. Ne pojavljuje se uvijek i ne smeta mi a ne traje niti sekundu

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
I meni pise. U onom trenutku kad se cuje zvuk slikanja pise umirite uređaj... Izostravam fotografiju. Ne pojavljuje se uvijek i ne smeta mi a ne traje niti sekundu

meni je pisalo kad je bio na 20MP, takoder sekunda dvije, sada kada sam prebacio na 12MP ne pise nista

isto tako kad ses prebaci u Pro mode, nema toga uopce, bez obzira na rezoluciju

ostavljam na 12MP jer na 20MP nema OIS niti zooma, a i fotke na 20MP su mi previse cartoon i prejako naglasava crvenu boju, ne znam zasto

15 godina
Huawei Mate 10

Nisam neki poznavatelj ovot pitanja, pa mi objasnite.

Znam da je OIS bitan kod snimanja videa, ali koliko je bitan za fotografiju?

Snimio sam par fotografija sa 12mpx i sa 20mpx i ne primjetim izostanak navedenog. 

Mozda ne vidim kako treba, ali me zanima vase misljenje. 

I btw., jos uvijek ne vidim natpis o kojem se toliko prica. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ne pojavljuje se pri dnevnom fotografisanj. Noću se nakon okidanja pojavi natpis umirite telefon izoštravam sliku i to traje možda jednu srkundu i na svim rezolucijama kod mene
15 godina
Huawei Mate 10

Na mom slikano i po noci, ne pojavljuje se nista. 

Moj je single sim L09, dok na ovom drugom nisam siguran za uvjete slikanja, ali nije mi receno za nikakav problem.

On je dual sim L29, ali mogu provjerit pa sa sigurnoscu rec. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zabranjeniples kaže...

Nisam neki poznavatelj ovot pitanja, pa mi objasnite.

Znam da je OIS bitan kod snimanja videa, ali koliko je bitan za fotografiju?

Snimio sam par fotografija sa 12mpx i sa 20mpx i ne primjetim izostanak navedenog. 

Mozda ne vidim kako treba, ali me zanima vase misljenje. 

I btw., jos uvijek ne vidim natpis o kojem se toliko prica. 

Za video ti je cak bolji EIS, iako bi kombinacija EIS i OIS bila vrhunska ako se dobro napravi OIS. Dosta proizvodaca ima problem sa OIS-om radi jelly efekta (video zatrza svakih par sekundi). Pogledaj recimo Sonijeve mobitele, nemaju OIS, a video bolesno stabiliziran. Ali najveci problem kod EIS-a sto ces izgubiti dio slike jer ju koristi za stabilizaciju. 

OIS za fotke, e sad sama slika nece imati direktno bolji rezultat radi OIS-a, ali mobiteli koji ga imaju mogu slikati sa manjom brzinom okidaca sto ce smanjiti i ISO, to je automatski bolja slika. Neki mobiteli sa dobrim OIS-om idu jako nisko sa brzinama okidaca. Moj bivsi G4 je iz ruke slikao do 1/8, cak nekada i 1/4. Sada imam Note 8 i sa njim cak i na 0.5 uspijem izvuci slike bez zamucenja. Neznam jesi skuzio sto zelim reci, ako nisi reci pa cu ti zakaciti par osnovnih linkova za nauciti o ISO/Brzini okidaca itd

15 godina
Huawei Mate 10

Ma znam, zato i pitam za fotografiju, jer koliko vidim iz par pokusaja, ISO je uglavnom podjednak.

Govorim o razlici izmedju 20mpx i 12mpx (OIS).

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Huawei Mate 10

Nabavih Mate 10 Pro, pa evo jedan kratki osvrt.

Zadnji “high end” mobitel koji sam imao, prije par mjeseci je bio S7, I osobno mi je to jedan od top 3 mobitela koje sam ikad imao uz iPhone 4S i Xperiu Z5, tako da imate neki dojam kakve su mi preferencije kod mobitela.

Model je BLA-L09 (single sim) sa Android 8.0.0 November security patch, 6GB RAM i 128GB storage.

Dizajn, kvaliteta izrade i ergonomija odlicni.

Osobno mi je, uz S8 i V30, najljepse dizajniran mobitel koji sam vidio uzivo, mada mi to nije nesto bitno, jer sam ga odmah stavio u neprozirnu maskicu i pokrio kaljenim staklom.

Dimenzije i ergonomija, skoro na nivou S7 koji mi je bio najbolji za moju ruku, jako malo fali da mogu jednom rukom do bilo kojeg djela ekrana, naravno staklo je magnet za otiske prstiju za one koji nece koristiti maskice.

OLED display je vrlo dobar, u rangu S7 a losiji od S8, pri tome mislim na kontrast i osvjetljenje, ali to se sve moze kalibrirati po potrebi

Ne primjecujem nikakvu razliku, u odnosu na S7 koji je imao vecu rezoluciju, sto se tice ostrine ekrana, u odnosu na S8 se moze vidjeti sitna razlika u ostrini kada nabijem telephone skroz na nos 

Citac prsta je stvarno nevjerovatan, instantno otkljucavanje cim se dotakne telefon, najbrzi koji sam do sada imao prilike koristiti

Kamera nista spektakularno, fotke mi izgledaju nekada bolje nekada losije od S7 i S8, zavisi sta, gdje i kako fotkam. 

Ovo govorim za auto mode, point and shoot, na linku par primjera fotki: https://photos.app.goo.gl/5xdPSsO6vsx8ss443

Kao i neki korisnici na forumu mogu potvrditi da dobijam poruku ponekad za stabilizaciju, ali to je samo u auto modu, u pro modu toga nema.

Performance su stvarno vrhunske, fluidnost, odziv na dodir, multitasking, split screen, sve leti I radi odlicno. I konacno mobitel na kojem Twitter ne kasljuca kod skrolanja.

Koristim Nova launcher i odmah ga aktiviram, na svakom Androidu, tako da vam ne mogu nista reci sto se tice Huawei UI.

Koristio sam AOD, medutim kako ne pokazuje notifikacije za aplikacije koje nisu Huawei, ugasio sam ga jer mi ne treba da info za samo sat i bateriju.

Sto se baterije tice, stvarno je sve tocno kako sam i citao po recenzijama a, bio sam skeptican, medutim sada sam se i osobno uvjerio da je sve istina sto su napisali, baterija traje i traje bez obzira koliko se trudio da je iscjedim.

Mogu potvrditi da mi je ovo prvi mobitel s kojim nema obojazni da ce mi ostat bez soka izmedu 6h ujutro i 12h u ponoc, bez obzira sto radio na njemu, ovo govorim za koristenje nakon sto se dobije novi mobitel pa se non stop prcka po njemu.

Siguran sam da, kada me prode to razdoblje, cu moci navuci 48h normalnog koristenja.

Izdvojio bih svakako foru sa drugim otiskom prsta, koji se moze registrirati, gdje se pri njegovom koristenja otkljucava nesto kao da imate "drugi mobitel".

Ovo koristim kada dajem mobitel klincima da prckaju po njemu, jer onda ne mogu niti vidjeti nista niti obrisati nista sto mi je bitno, a mogu si instalirati svoje apllikacije I igre, treba se naravno registrirati drugi account za play store, I sve ostale stvari kao da imate novi mobitel, odlicna stvar.

Jos jedan “feature” su “knuckle” geste, gdje se kucanjem po ekranu napravi screen shot, a I mogu se povezati i potezi po ekranu kao “shortcut” za pokretanje aplikacija.

Sve u svemu, za ovo kratno upoznavanje sa telefonom, ja zadovoljan.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Huawei Mate 10

Dali se meni može promijeniti da listaš lijevo desno a ne dole gore i da se slože aplikacije takoda su mi prve one koje najčešće koristim?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zabranjeniples kaže...

Ma znam, zato i pitam za fotografiju, jer koliko vidim iz par pokusaja, ISO je uglavnom podjednak.

Govorim o razlici izmedju 20mpx i 12mpx (OIS).

Osim ako nisi slikao u nocnim uvjetima, razlike ti nece ni biti. OIS ti po danu, pa cak i umjetnom osvjetljenju nema neke velike koristi sve do pravog low lighta

9 godina
neaktivan
biankoneri kaže...

Dali se meni može promijeniti da listaš lijevo desno a ne dole gore i da se slože aplikacije takoda su mi prve one koje najčešće koristim?

ne znam, kao sto sam napisao koristim Nova launcher, u kojem mozes sve to namjestati, tako da nisam uopce niti pogledao Huaweiev UI

mozda ti netko drugi pomogne

15 godina
Huawei Mate 10

Evo mala ispravka moga iskustva s onom famoznom porukom.

Isprobano malo slikanje u raznim uvjetima i javlja se, ali u skroz mračnim uvjetima sa jako jako malo vidljivosti, bez bljeskalice naravno.
Slika se opali uredno, ali uz tu poruku.

Ne vidim gdje je problem, s obzirom da se radi o skroz mračnim uvjetima, gdje je slika bez bljeskalice doslovce beskorisna.

A uz bljeskalicu navedene poruke nema.

Btw., isprobane i obje varijante (20mpx i 12mpx) u takvim uvjetima, gdje 12mpx smanji ISO, ništa spaktakularno, ali smanji.

Ali opet kažem, to su takvi uvjeti, gdje meni osobno bez bljeskalice ne koristi apsolutno niti jedan uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Huawei Mate 10

Evo jos malo jutros slikavao i da, poruka je tu, ali opet u losim uvjetima. 

Znaci, bljeskalica dusu dala kako god okrenes. 

Djaba ti sto slika, kad nemas sliku kako spada (mracniji uvjeti bez bljeskalice).  

EDIT: koliko sam skuzio, zna se pojavit na slikanju tamnijih podloga.

Ali slika se okine uredno i ta poruka prakticki ne ometa rad. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.1.2018 9:31 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Huawei Mate 10

Pa eto i ja sam po ponositi vlasnik mate 10 pro, do sada nisam našao ništa što bih posebno povukao kao nedostatak uređaja. Da uređaj je definitivno za one koji imaju veliku ruku, pošto sam migrirao sa Samsunga bitnije razlike nema, prilagoditi se treba na ekran jer ovaj omjer stranica još nije 'standardan' tako da zna se desiti da neki programi nisu prilagodili se ovom omjeru display-a.

Da ukratko za mene display-a je odličan (no ne mogu za sebe govorit da sam po tom pitanju mjerodavan, ponavljam uređaj koji sam prije ovog koristio je bio Samsung note 3). Zvuk na mobitelu je po meni dobar (vrhunski nije jer sam imao prilike iskusiti HTC stereo spears). Kameru još nisam testira i nisam u tom segmentu neko koga bi trebalo pitati (ulazim u kategoriju sve na auto i škljoc, pa kakva slika ispadne) osnovne fotografiranja poznajem no tu zbilja ne ulazim u tančine.

E da moram kazati da sam ugodno iznenađen i brzinom punjenja uređaja (mobitel kojeg sam uzela došao je doslovno potpuno prazan) i zbilja je istina za 30 minuta napunio se više od 50 posto. Baterija dok se mobitel puni i inače dok se koristim mobitelom intenzivno ne grije se, budem javio dojmove kako se baterija ponaša u ovih prvih par dana.

Treba isto kazati da ima HUAWEI svog softvera koji sve u svemu je solidno pokrilo nekako normalno korištenje uređaja, da ima bloatwara no uspoređujem li to s Samsungom ima ga manje i sigurno nešto od preinstaliranih aplikacija ću sigurno koristiti.

Na kraju moram spomenut SwiftKey je preinstaliranih kao zadana tipkovnica (treba će mi vremena za privikavaje na tipkovnicu) no ono što sam koristio na starom uređaju je milja  daleko od ovog što trenutno koristim,  SwiftKey je totalno osvježenje (spell check radi odlično, tipke jako precizne i osjetljive, raspored tipki identičan kao i na hr tipkovnici).

Na kraju bio sam mali zaključak, trebam napomenut da sam bio skeptičan, ipak do sada sam koristio uređaje koji su više reklamiranju, koji imaju kod nas status provjerenih uređaja. Mogu za sebe kazati da ulazim krug korisnika koji vole premium uređaje i koji iz tih uređaja vole iscijedit što više soka. HUAWEI sam ima prilike koristiti no (HUAWEI p8 lite) je jedna sasvim druga kategorija uređaja, no to je solidan uređaj za nekog kome je taj uređaj dovoljan. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 6:28 (lizard_ago).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Huawei Mate 10

Mene najvise smetaju neke sitnice, ali softverske prirode. 

Fore sam vec spominjao problem svjetline i nekih aplikacija (huawei obecao ispravit u sljedecim nadogradnjama).

Takodjer mi ide na zivce, sto nakon gasenja/paljenja uredjaja, svjetlina se automatski stavi na automatski, a ne ostane na vev postavljenoj.

Druga stvar, prebacis na besumn pa na vratis na normal, automatski se upali vibracija na besumno.

Tako neke sitnice, koje se daju sredjt u nadogradnji, ali zaista pomalo iritantno. 

Inace, uredjaj je zaista odlican. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Malo mi fali da se ne izgubim u ovom postu od lizard_ago. Daj to malo korigiraj idući puta, ovo je napisano ko da si maznuo pol litre domaće brlje

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sorry malo me ponijelo, da u pravu si da sam trebao malo editirat tekst. Ipak sam to odradio na mate 10 tako da mi ne uzmeš za zlo.

Pozdrav

16 godina
Huawei Mate 10

ja imam s6 edge,i sada mi nude ovi iz teleta 4 mjeseca produzenje ugovora,isti uvjeti(oko 180kn racun) mate 10 lite za 99kn

dalli mi je to ok uprgade sa s6 edge,malo sam gledao,kao nema nfc koji ni ne koristim,brzo punjenje koje ajd ok je

ja jedino dosta fotkam,s6 je u odlicnom stanju tak da ni nisam razmisljao o prelasku ali ako vec nude ;)

ne smeta mi ni sto je veci a ni to sto je huawei,vec sam imao p6 a i klinki sam uzeo p9 lite i odusevljena je a i meni si svidja mob????

1 huawei mate 10 lite
7 ostani na s6 edge ;)
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

ja imam s6 edge,i sada mi nude ovi iz teleta 4 mjeseca produzenje ugovora,isti uvjeti(oko 180kn racun) mate 10 lite za 99kn

dalli mi je to ok uprgade sa s6 edge,malo sam gledao,kao nema nfc koji ni ne koristim,brzo punjenje koje ajd ok je

ja jedino dosta fotkam,s6 je u odlicnom stanju tak da ni nisam razmisljao o prelasku ali ako vec nude ;)

ne smeta mi ni sto je veci a ni to sto je huawei,vec sam imao p6 a i klinki sam uzeo p9 lite i odusevljena je a i meni si svidja mob????

ako ti je dosadio S6 i zelis novi uredaj sa modernijim izgledom i veci ekranom, onda da, iako je realno S6 bolji telefon

nije to sada velika razlika da bih ti rekao jesi lud sa konja na magarca, ali je ipak S6 bolji :)

neces osjetiti razliku u koristenju aplikacija, lete i jedan i drugi, ali bi mogao osjetiti razliku u ergonomiji, a pogotovo ces osjetiti razliku u odnosu OLED na IPS ekran

pa sad, ako pristajes na te kompromise onda mjenjaj 

9 godina
neaktivan
Huawei Mate 10

nekoliko novih fotki na linku https://flic.kr/s/aHsmbYrpQ3

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
X3M kaže...

nekoliko novih fotki na linku https://flic.kr/s/aHsmbYrpQ3

Meni su nekako presvjetle slike, zašto je to tako? 

10 godina
neaktivan
Huawei Mate 10

Ali većinom to bude sa prednjom kamerom.... Budem sav blijed nekako 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice