Kako prerezati scan na pola? (batch)

poruka: 3
|
čitano: 1.592
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kako prerezati scan na pola? (batch)

Pozdrav!

Imam skeniranu knjigu (stranice su u tiff), dvije u jednom fajlu (kako je knjiga mala obje otvorene stranice skenirane su na jednom listu u jednom fajlu - uf sto sam pametno objasnio). Eh, te skenove trebal bi obraditi i doraditi. Prije svega toga trebalo bi te stranice razdvojiti da je svaka stranica jedan fajl tako da to možemo slati dalje da svako od ekipe radi svoj dio.

Ima li način da se takav A4 landscape TIFF scan razreže na pola po sredini stranice (po vertikali)? Znam da možemo cropat, ili C/P dio stranice u novi fajl, ali skenova ima stotine i stotine tako da tražimo nešto što bi to napravilo automatizmom (batch). Isto, jako bi bilo lijepo da je opensource ili free ili nešto legalnog tipa :)

Preporuku molim za prog za Win XP/Vista/7

Hvala svima na pomoći i ideji.

davor07

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako prerezati scan na pola? (batch)

Jedna besplatna opcija je i Irfanview, imašbatch operacije, između stalog i crop i automatsko preimenovanje datoteka - napraviš prvo da ti izreže npr. lijevu stranu, a zatim desnu stranu iz istih izvornih datoteka. Zvuči možda nepraktično, ali mislim da je iskoristivo.

KaeR
17 godina
neaktivan
Re: Kako prerezati scan na pola? (batch)
KaeR kaže...

Jedna besplatna opcija je i Irfanview, imašbatch operacije, između stalog i crop i automatsko preimenovanje datoteka - napraviš prvo da ti izreže npr. lijevu stranu, a zatim desnu stranu iz istih izvornih datoteka. Zvuči možda nepraktično, ali mislim da je iskoristivo.

Hvala! Zvuči dobro. Nisam ga puno koristio, nisam znao da ima takve mogućnosti. Svakako ću probati! Idem ga skinuti.

Hvala pozdrav!

davor07
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice