Izrada budget-friendly filma

poruka: 12
|
čitano: 1.553
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znači, zanima me koliko bi koštala izrada budžet-friendly filma. 

Detaljne informacije:

Jedino što imam jeste glumačku postavu i to je sve. Znam da nam treba kamera, tim za uređivanje videa, kamerman, ali ne znam koliko bi sve to koštalo.

Evo informacija:

Film bi bio dosta statičan, bez puno akcijskih scena (možda 2-3 u cijelom filmu), ali bi se morao odvijati na puno lokacija. Naravno, bio bi sniman u 1080P, a trebao bi dobar kamerman. Specijalni efekti bi bili korišteni (ne kroz cijeli film, ali bi ih bilo), tako da bi nam trebao jedan čovjek ili cijeli tim iskusnih u području editanja filma. Neke modele bi možda trebalo kreirati, pa bi nam trebalo i 3D dizajnera.

Znači, imamo samo glumce, a ovo ostalo ništa. Film nije akcič, s možda 3 ili 2 scene bježanja, ali bi se specijalni efekti koristili u "moderate" količini.

Budžet nije ograničen, iako je optimalno da bude što niži.

Unaprijed hvala!

P.S. Ako kanite pljuvati po ovome ili pak ispitivati nepotrebna pitanja, bolje nemojte. Uštedite i meni i sebi trud i vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Izrada budget-friendly filma

Ok, neznam odgovor na pitanje (odma u startu da razjsnimo), ali me samo zanima kojeg žanra bi trebao biti film? I da li mislite takav film prodavati ili ste više naklonjeni „Opensource“ odnosno Free filmu?

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 23:46 (bobica257).
14 godina
neaktivan

Triler. I bio bi besplatan, tj. free.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo nešto od mog frenda koji se već duže vrijeme bavi snimanjem kraćih filmova:

Ovisi ti o dužini trajanja filma, razmještaju lokacija, vrsti kamere, i volji ljudi da ti pomognu.
Za neki 60 minutni film treba najmanje 20 ljudi sa strane (statista, ton majstora, 3d modelera, montažera, i ostalog osoblja)
i to bi izašlo oko 100 000 kn, naravno ovisi o kvaliteti filma i svemu gore navedenome.
Za primjer film Fleke
taj je film košto 400 000 kn
a nema nimalo 3d efekata
glumci profesionalni one koje vidiš na televiziji
i nisu uzeli ni lipe za glumu
+ imali su sređene stažiste, montažere...
Za pitanja se slobodno obrati Vivid Cinemi i usput provjeri što oni snimaju. {#}
Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

neznam odgovore na tvoja pitanja nego bi samo htio rec da netreba puno novaca da se napravi nesto dobro, uzmite samo primjer blair witcha, jedna kamera i 4 prijatelja, film ne da je dobro proso među publikom nego je zaradio gomilu novaca. samo ideja je bila jeba*ka. ali cini mi se da ti nezelis takav tip filma, kao da jedan od vas nosi kameru i tako to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aha. Znači, ako želim napraviti film od sat i pol, to bi me izašlo negdje oko 150 000 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

samo jedno pitanjce, jel te pare dajes ti osobno ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne vidim zašto bi to bilo bitno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

ne kuzim zasto davat tolku kolicinu novca za film na kojem ne mislite zaradit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odustani od HD-a.

The only thing I put before me is do re.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Aha. Znači, ako želim napraviti film od sat i pol, to bi me izašlo negdje oko 150 000 kn?

Može te izaći 200 000, a može 1000 kn... Sve zavisi što hoćeš i koliko si spreman uložiti truda i napora u sve to... Ona svota od 100 000 je slikovita i vrijedi za neki stvarno ozbiljan, profesionalan film (ne holivudski blockbuster, ali film na zavidnoj razini kvalitete), a pretpostavljam da uključuje i licence za razne programe za obradu video materijala, video kamere...

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 0:20 (nidjo123).
17 godina
TheGh0st kaže...

ili čak i dosta više od toga.

kao što je rečeno ranije, tu nema post produkcije, animacija i sl...

puno faktora utječe na cijenu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice