Zotac gtx550 ti - zujanje , problemi

poruka: 16
|
čitano: 2.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zotac gtx550 ti amp - zujanje , problemi

Pozdrav,

Imam nepodnosljiv problem s ovom grafičkom.

Grafička sama od sebe zuji cuje se kao "strujanje struje" zuji cip i vjerojatno kondenzatori... i to na intervale dodje pa prodje.. npr kad idem na rating u Win7 kad dodje na test 3d i ona sranja to se cuje kao da mi je trafostanica uredu, a kad pokrenem Frumark na početku se cuje i onda preuzme vent koji je isto dosta bucan,(doduse bucniji od ostalih sto imamo u uredu gtx 260, 250, 6870) ali to razumijem zasto.

I to je ok kad se nesto radi, slusa, ali kad je tisina to zujanje izludi čovjeka. A pošto većinu posla kad radim sam u tisini stalno sam lud :)  Novi je cijeli komp, grafička nova, kupio Sileo kuciste koje je kao tapecirano i svejedno se cuje.... Ima li tko kakav savjet, grafička se uopće ne opterećuje temp je od 30- 32 c..

Odni u links di sam uzeo cijeli komp i oni kazu da je normalno da neke zuje.... i kao ne cuje se bas jako a u servicu bruji 5 kompova rastavljenih ovo, ono normalno da se tamo ne cuje toliko.

Kupis komp da ti bude tih jer ti je blizu slozis sileo, stavis necujno napajanje, 2 venta od 5db, i necujni Scythe Grand kama cross i onda te grafička izluđuje!

Savjeti dobrodosli, i dal da idem opet u links da im se napim krvi dok mi ne zamjene ???

pozz

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 16:45 (bela008).

0 0 hvala 0
15 godina

Opet im odnesi i forsiraj da ti ju zamijene , reci im da ces im poslat inspekciju ! Si kontaktirao Zotac da vidis sta oni kazu u vezi toga ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zotac gtx550 ti - zujanje , problemi
zotac nisam kontaktirao... sta mislis da bi mi odgovorili ???sumnjam
15 godina
neaktivan

Samo problem je sto ako radi dobro je kao... nema reklamacija, mijenjanja... moram malo zakon pogledat

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 18:21 (bela008).
14 godina
protjeran

Pa inače realno nemožeš im ništa, grafa radi i ispravna je.

A drugo je ako kreneš biti nasilan i napadnički nastrojen pa se uplaše i zamjene ti grafu.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Doctor Freak kaže...

A drugo je ako kreneš biti nasilan i napadnički nastrojen pa se uplaše i zamjene ti grafu.

Sta  da dodje tamo i nasamara nekoga sa grafom? Tko ce ga se uplasiti i cega ce se tocno uplasit.

@ OP: Upamti da lijepa rijec otvara sva vrata. Prije ce ti pomoc ako si kulturan nego ako glumatas frajera koji ce nekoga razbit ako mu se ne pomogne.

Ta grafa radi, dakle on nema razloga tebi nju mjenjat, ako dodjes tamo i pocnes prijetiti ili nesto takvoga jedino sto ces dobiti je  noga u dupe i u najgorem slucaju poziv policiji zbog ponasanja. A to ti ne  treba. Dodjes tamo kao covjek, objasnis u cemu je problem i zamolis da ti zamjene za drugu jer se bojis da bi mogla riknut uskoro. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 18:33 (Tyberius_Prime).
15 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
Doctor Freak kaže...

Sta  da dodje tamo i nasamara nekoga sa grafom? Tko ce ga se uplasiti i cega ce se tocno uplasit.

@ OP: Upamti da lijepa rijec otvara sva vrata. Prije ce ti pomoc ako si kulturan nego ako glumatas frajera koji ce nekoga razbit ako mu se ne pomogne.

Ta grafa radi, dakle on nema razloga tebi nju mjenjat, ako dodjes tamo i pocnes prijetiti ili nesto takvoga jedino sto ces dobiti je  noga u dupe i u najgorem slucaju poziv policiji zbog ponasanja. A to ti ne  treba. Dodjes tamo kao covjek, objasnis u cemu je problem i zamolis da ti zamjene za drugu jer se bojis da bi mogla riknut uskoro. 

Pa normalno, tko govori i samaranju i prijetnjama... sta vam je...

Grafička je ispravna ali opet buka npr na 2500 okretaja sto je nekih 60 % je enormna... a prijasnju 5750 nissam ni znao da je unutra. Isti programi su se vrtili i sve...

Ali ono što mene brine dal je normalno da ona ovako zuji na 30 C bzzzzz pa nis pa bzzz npr. upalim firefox youtube bzzzzzzz ugasim prestane

15 godina
neaktivan

Problem je u tome što sam ja slagao komp da je necujan. Tako su i birane komponente. Ali nisu imali grafu koju sam prvotno tražio pa su mi stavili kao ovu to je sve isto, ja panj nisam gledao po netu prije toga da ima problema sa hladnjakom i blaba i eto sad imam komp 7milja kuna koji zuji.Zalosno da do novog kompa mi radi stariji (2 godine star) necujan, a po performansama skoro pa isti.... vise manje... da te srce zaboli para

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Znam kak ti je, ne znam koji savjet da ti dam osim da ju prodas, pretrpis gubitak i nabavis karticu koju si prvu htio stavit unutra.

Banana, ali eto; cini se da druge nece biti.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne zuje/cvrče kondezatori. Oni se ne glasaju osim "booom" (kao mala petarda) kad se rascvjetaju (samo solid kondezatori,

obični elektrolitski su nečujni kad nabubre).

Zuji/cvrči ti digitalna regulacija na grafičkoj, što je normalna pojava. Nema pomoći i ne spada u jamstvo,

jer spada u ispravno tj. norminalne vrijednosti šuma grafičke kartice.

Ne kužim kako možeš odabrati GTX550TI za nečujan PC?

Ako radiš nečujan PC, biraš pasivne komponente, tipa pasivni cooler za CPU,

kućište sa 140mm ventovima i pasivne grafičke kartice (tipa Sapphire Ultimate serija).

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
Don Kihoty kaže...

Ne zuje/cvrče kondezatori. Oni se ne glasaju osim "booom" (kao mala petarda) kad se rascvjetaju (samo solid kondezatori,

Zuji/cvrči ti digitalna regulacija na grafičkoj, što je normalna pojava. Nema pomoći i ne spada u jamstvo,

kućište sa 140mm ventovima i pasivne grafičke kartice (tipa Sapphire Ultimate serija).

Budući da mi u drugoj temi nitko nije odgovorio na pitanje da tebe tu pitam, imam sličan problem,

znači meni grafička(gtx560 phantom) zuji samo u mojem kompu, donesao sam ju natrag u magazin rs i oni vele da je kod njih nečujna(mislim da mi nemaju nekog razloga lagati)

napajanje mi isto ne cvrči jer sam ga upregnuo sa frendovom grafom(hd 6850), dok sam imao 560 u kompu pri testovima je napajanje i grafička su bili topliji na dodir nego dok sam imao

hd 6850 makar su temperature bile približno iste.

Sad jer imaš ti kakvu ideju koji bi problem mogao bit?

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

nikakvih 140 mm ventovi imas ventove od 120mm koji su 5 db... graficku nisam tu izabrao ali sam ju uzeo.... gtx 560 ima frend ne cuje se nis, gtx 250,260 imam necujne.... trebala mi je dobra grafa koja se ne cuje... zato sam i stavio tapecirano kuciste samo radi graficke ako se bude cula

sto se tice sumova, ako je ovo normalno, ovako glasno onda treba zapalit zotac i poslat ih na goli otok.... jer 2 sata lagano zzzz zzz pa ces vidjet kako ces izludit

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 20:04 (bela008).
15 godina
protjeran

Digitalnu regulaciju ne proizvodi Zotac, nego neka treća firma.

Zotac samo otkupljuje komponente i tiska ih na PCB.

Ista stvar sa dvijema 4870HD 512Mb, obje referentne, jedna Sapphire druga Gigabyte,

isti PCB, isti turbinski hladnjak. Gigabyteica je cvrčala, Sapphireka nije.

Stvar je više manje - sreće.

PS - 140mm vent je uvjek tiši od 120mm venta, pri jednakim brojem okretaja, s tim da daje i bolji "propuh".

Nisam bezveze uzeo kejs sa 3x 140mm + 1x 120mm ventom.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran
Absu kaže...

Budući da mi u drugoj temi nitko nije odgovorio na pitanje da tebe tu pitam, imam sličan problem,

znači meni grafička(gtx560 phantom) zuji samo u mojem kompu, donesao sam ju natrag u magazin rs i oni vele da je kod njih nečujna(mislim da mi nemaju nekog razloga lagati)

napajanje mi isto ne cvrči jer sam ga upregnuo sa frendovom grafom(hd 6850), dok sam imao 560 u kompu pri testovima je napajanje i grafička su bili topliji na dodir nego dok sam imao

hd 6850 makar su temperature bile približno iste.

Sad jer imaš ti kakvu ideju koji bi problem mogao bit?

Može biti da se komponente ne vole.

Crvčanje nastaje ili kad digiVRM dođe pod oterećenje,

ili kad prigušnice nisu u faznom pomaku sa ostalim komponentama.

Tu nema pomoći. Produkt je ispravan, eh sad dali on cvrči i kod MagazinRS-a, to ne znam,

ali vjerujem da ti ide na živce (meni je 4870HD bila osobito glasna u Starcraft II meniju).

Uglavnom, nema pomoći. Eventualno možeš prigušnice zaliti voskom da se manje čuje,

al gubiš jamstvo na grafiku u tom slučaju (to se radilo sa CRT monitorima kad bi postali glasni).

14 godina

U skyrimu je takva frekvencija da mi uši para,

znam da se rijetko kad prizna reklamacija za to al reko idem probat, bilo mi čudno kako je kod njih normalno radila

još ću ju drugi tjedan kad mi stigne kod frenda probat,mislim da se možda kolje sa matičnom al nisam siguran.

15 godina
neaktivan

znao sam da nesto graficka ne valja, sad mi je iz cista mira u win 7 pocelo izbacivat event viewer 2 greške

The Desktop Window Manager is experiencing heavy resource contention.
     Scenario    :    The Desktop Window Manager responsiveness has degraded.

event id 500...

i kad gasim komp mi ceka da se kao pogase aplikacije....

ima li kakvo rješenje za to

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice