Zotac GTX285 AMP! Edition

poruka: 26
|
čitano: 3.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz.

Evo nakon hd5850 s tvornickom greskom i premisljanja dal da uzmem opet hd5850 il ne.. Dosao sam do ovog zakljucka: dx10 igre necu pretezno igrat (mozda 2-3 igre) a kamoli dx11.. u sljedece 2-3 godine bar

Drugo necu cekat ove drivere za ati, jer cu ih docekat kad mi konfa ostari :S

I trece dobit cu povrat novca tj. 1900kn za nju, i nasao sam ovu gore navedenu zotac gtx285 amp edition na njuskalo s racunom, 2god vemil garancija i full bundle kutija.

Evo par sitnica o njoj:

Core: 720Mhz

Shader: 1242

Memory Clock: 2592Mhz

512-Bit

55nm Fab.Process.

1024 MB

Jaca je graficka od vapor-x 2gb hd4890 tocno u igrama koje ja pretezno igram: CoD4 i CoD2

To mi je sasvim dovoljno, nvidia me valjda nece iznevjerit s driverima, ati cu valjda kupit jos koji put, al ako mi se opet dogodi ovo.. ne (I znam da ako je moja zeznuta, nije svaka takva..)

Nadam se da je graficka oke..

Igram na 1920x1080 i na tom, po rezultatima, ide odlicno..

Thx unaprijed.

EDIT: Neznam dal ce svaka hd5850 imati performanse kao ja.. jer jaca je od gtx-ice ove, pa sad.. Evo primjer:

ja u cod2 imam 250 fps dok setam po mapi na dx9, kad udjem u dim ode na 140 ili tako nesto.. CoD4 isto u dimu 190..

A na reviewima gledam da je dosta jaca od svih nvidinih dosad (osim sli..)

dakle do drivera je sigurno, al oni nece nikad izbacit dobre drivere za stariji dx..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 19:24 (weirdeq).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Zotac GTX285 AMP! Edition

Nisi pogriješio...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
17 godina

odi opet na hd5850..

razlog manje temp. manje zagrijavanje, bolje performanse..

ili dodaj jos 300kn i za 2300kn mozes kupit polovnu (maxstaru 2 mjeseca)

hd5870

17 godina
neaktivan

Odličan posao si napravio. Ko da si mene pitao, ja bih isto tako. Sada sigurno imaš bržu grafu, a za dx11 još ima vremena.

Ja sam zbog toga uzeo provjerenu ATI HD 4870 jer još je rano za seriju 5000, em su preskupe, em zezaju (što će se riješiti jednog lijepog dana za nekih 3 do 6 mjeseci), a kad riješe probleme i pojeftine, moguće da uletim u 5850 ili 5870 i bar koju godinu mir.

15 godina
neaktivan

Ma hd5850 je totalno losa sa ovim driverima.. A DX11 igre sigurno neigram, ova graficka nemoze ass. creed na dx10 pokrenit jer mi se srusi komp.. Pa mos mislit da je ispravna.

A dirt2 dodje do amd-ovog loga i neide dalje.

Znaci graficka je oke? Vidim da i temperature nisu prevelike, do 75 max load.. a garancija je jos 1.2 god sto mi je dosta da ju ne za*ebem :D

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znan kakva je ta, al znan da Zotac AMP! se malo vise griju, cak do nekih 90 sa ganjc cistim coolerom, znaci nije do prasine. S nVidiom ne mos falit. Ne zelin navuc na sebe gnjev ATI fanova, ali dosad me ATI iznevjerio dosta puta sa driverima. Zato san dosta skeptican prema njemu. A opet s druge strane dosad san ima 7 ATI (od Mach64 nadalje) kartica, a 2 nVidije (Gainward 6800GT GS GLH i GTX260 GS i obe su u uporabi), pa je mozda samo zakon velikih brojeva. A u uredu jedina kartica sta konstantno zahebaje je 5850 (uvik neke greske), dok 4850 radi savrseno. Vjerojatno je problem sa driverima, a vise se nikad necu uzdat u ATI da ce to popravit (nikad im necu oprostit nedostatak XP drivera za Rage Fury MAXX).

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ok, ovo je sad vec 4. tema u nazad 2 tjedna vezana uz tvoja premisljanja i tvoju grafu koja malo ima, malo nema tvornicku gresku, bi mijenjo, ne bi, sim, tam...

mogo si sve to izgovorit u prvoj temi, taman kad pomislim da ima nekaj novo pametno, otvorim temu i skuzim da si ju zapoceo ti i da je opet vezana uz neki problem ili premisljanje o tvojoj grafi,

uzmi novu ili popravi staru, ali nemoj svaka 3-4 dana otvarat novu temu o tome, hvala!

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

LOLŠutim

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

ok, ovo je sad vec 4. tema u nazad 2 tjedna vezana uz tvoja premisljanja i tvoju grafu koja malo ima, malo nema tvornicku gresku, bi mijenjo, ne bi, sim, tam...

mogo si sve to izgovorit u prvoj temi, taman kad pomislim da ima nekaj novo pametno, otvorim temu i skuzim da si ju zapoceo ti i da je opet vezana uz neki problem ili premisljanje o tvojoj grafi,

uzmi novu ili popravi staru, ali nemoj svaka 3-4 dana otvarat novu temu o tome, hvala!

Ma pusti lika nek uziva... Samo nek uzme tu staru GTX285. To je toliko glup potez, da samo netko maloumam moze napravit. S HD5850 prjec na polovnu GTX285. Al neka on radi sto oce, napravit ce stetu sebi a ne meni..  Na greskama se uci, a on ce još puno uciti. :P

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 1:25 (mtopol).
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Rhodin kaže...

Ma pusti lika nek uziva... Samo nek uzme tu staru GTX285. To je toliko glup potez, da samo netko maloumam moze napravit. S HD5850 prjec na polovnu GTX285. Al neka on radi sto oce, napravit ce stetu sebi a ne meni..  Na greskama se uci, a on ce još puno uciti. :P

haha al je netko isfrustriran.. ma ati je smece..   Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 1:49 (dokly1982).
17 godina

Samo ti nju uzmi, moja topla preporuka. Ja ti imam GTX 285 Point of View EXO, isto tvornički nabrijana i u potpunosti odrađuje svoj posao. S tom grafom miran si par godina, a isto tako nemaš brige sa driverima jer Nvidia odrađuje svoj posao sa njima u potpunosti !!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logan kaže...

Samo ti nju uzmi, moja topla preporuka. Ja ti imam GTX 285 Point of View EXO, isto tvornički nabrijana i u potpunosti odrađuje svoj posao. S tom grafom miran si par godina, a isto tako nemaš brige sa driverima jer Nvidia odrađuje svoj posao sa njima u potpunosti !!

potpisujem.......Smijeh

16 godina
neaktivan

Glupo je bit na strani Nvidije ili na strani ATI-ja. Treba bit na strani onoga tko je bolji, koji za što manje novca nudi najbolje performanse. Prema tome HD5850 je daleko ispred GTX285, gledajuci performanse i cijenu. GTX285 je skuplja od HD5850 ,a još je k tome i sporija i podržava samo DX10. Puno više troši i više se grije. ATI je danas "Must Have" za svakog gamera. Cool  Tko zan možda Nvidija konačno izbaci neku grafičku prihvatljive cijene s super performansama, pa cu onda moc rec da je ona "Must Have" Smijeh

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slazem se, nisam nikakav fan boy, ali titulu bang for buck definitvno zavrijedjuje ATi... 5850 je pun pogodak, naravno za one koji si ju mogu priustiti. 285gtx je odlicna grafa ali preskupa s obzirom na ono sto nudi i koliko kosta, a da ne pricam o potrosnji koja je veca od 5870, i u idlu i u load-u, a perfomansama je iza 5850. Toliko od mene...

RAKIA connecting people!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

ja zagovaram jako ati trenutno iako imam nVidiu kojom sam zadovoljan. kad sam ju kupovo bila je za pristojnu cijenu, jos uvijek slabija od hd 4870 x2, ali u tom ternutku je bila 2800 negdje, ati je bio oko 3300 - 3400, da sad kupujem za te pare izmedju gtx 295 i hd 5870 nVidiu ne bi ni pogledo, izmedju hd 5850 i gtx 285 takodjer nvidiu ne bih pogledo, na nizim cijenama sve do 5750 trenutno nvidiu ne bih pogledo, na jos nizim cijenama 4xxx bolji naspram nvidie za istu cijenu, gdje god se pogleda ati manje trosi, manje kosta, tisi je i jaci itd itd itd

@wierdeq ako postavis jos 5 tema ovo i slicni benchmarkovi ce ti i dalje govoriti isto

@nVidia fans: mozete postavljat milion slicnih "ati je smece" i "nVidia rulz" tema/izjava, brojke govore svoje, to sto jedni drugima govorite da su dobro odabrali plativsi skuplju nvidiu naspram boljeg ATI-a je ko da tvrdite da trenutno nema recesije, da je svima bolje... mozda vam je tako lakse pravdat vlastiti izbor

EDIT: lapsuse ispravljam

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 18:19 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Al nekuzim jednu stvar..

Kako molim te pobogu onda ati meni ide losije na svim igrama gdje bi nvidia bila bolja.. Evo danas sam stavio gtx275 golden sample, nemam rijeci koliko je nadjacala ati-jevu u dx9 igrama.. To sta ati nudi dx11 koji meni neradi, a bome ni dx10 (Popravljena/nova ce valjda podrzavat..) ne znaci da je onda toliko jaca od nvidie. Evo usporedbe radi, i gledajte na to da sam uzeo sve 3 kartice hd5850 od jos 2 forumasa koja su htjela pomoc i njihovi benchmarkovi su isto kao i moji u dx9 igrama, samo sto njima rade i dx10 i 11 :D oba na win 7 kao i ja.

EDIT - Prije citanja ovog dolje: Frend ima 4x2,6 amd proc, 4gb ram i hd5770, ima skoro 333 lock na dx9 u dimu, dok ja nemogu ni 125.. pa vi gledajte, ovo sto sam dobio je ocajno :D

FPS u CoD2 @ DX7 - 1920x1080 Sve High:

HD5850 - 150-250 u dimu

GTX275 - 500 lock u dimu (vrti joj oko 800 i nesto kad unlockam)

DX9 - Shadows Off

HD5850 - 100-170 u dimu

GTX275 - 333 lock u dimu

FPS u CoD4 @ DX9 - 1920x1080 Sve High - Shadows Off:

HD5850 - 180-250 u dimu

GTX275 - 333 lock u dimu

U MW2 GTX-ica bolje klizi, i ne pada joj fps kod zahtjevnih situacija.

Po ovom, ati ima jako lose drivere, sumnjam da ce ovo popravit za jos koja 2-3 mjeseca, jer svaki novi "ispravan" driver ju poboljsa za 10% (Gledam odnos izmedju 9.8 - 9.10 - 9.11, di je 9.10 najlosiji)

Nvidia drivere drzi cistima ko inace, a ova zotac-ova gtx-ica je za kojih 15-20% jaca od 275 ako se nevaram, s tim da je klokana.

Pa vi sad meni recite koja je bolja za ono sto ja igram, a sto se tice novog nastavka modern warfare-a ili call of duty-ja, leakano je da ce ili bit dx9 opet, ili izbor izmedju 9 i 10, kao na cod2 izmedju 7 i 9. S tim da je desetka dosta optimizirana.. To sam citao prije 2 dana na lijevoj stranici :D a i sam bi nagadao nesto takvo.

Dakle, ili da cekam drivere za karticu koju ja nikako necu iskoristit u sljedece 2-3 godine (Bar sto se tice dx11, dx10 rijetko kad..), ili da uzmem ovu gtx-icu i budem miran tj. zadovoljim svoje potrebe jos 2-3 godine, i tad uzmem dx11 od nvidie ili ce ati izbacit 6850 XXX Black SuperClocked Edition za 2000kn :D

Zamjena ce bit obavljena sigurno.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 21:29 (weirdeq).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sry na double postu, no prvo procitajte ovo, tek onda ovo gore:

Evo odem na youtube gdje inace smrzne pc ako ocu 1080p gledat hd.. i sad ja maknem enable hardware acceleration i on proradi, no vrti ga dosta sporo..

Mislim da je u grafickoj problem sigurno?

Thx..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

samo ti uzmi tu gtx-icu i uzivaj na njoj, ocito si u nekom paralelnom svemiru i samo tebi ne radi hd 5850 nikako, svima ostalima radi bolje.

kad ti se nesto nedajboze desi tvojoj gtx-ici sa vemil garancijom imaj na umu da vemil samo sto nije zatvoren, sretno s tim

i nadam se da nece biti jos 4-5 novih tema jednom kad tu zamjenu napravis kako je gtx-ica bolja i stabilnija i ima lock 2000 naspram locka 100 na "slabasnom" hd 5850 koji je u stvari srot

gl, hf

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja vas ljude nekuzim. Samo zato sto mi graficka ne funkcionira, ja sam odmah neki debil, idiot koji se ne kuzi u nista..?

Ti sigurno ,da ti nerade osnovne stvari za koje je kartica napravljena kao sto su dx10, 11 i je*eni youtube full hd video, ne bi nju mijenjao nego bi je ostavio i btk.

Pa jel tesko rec: Bolja ti je hd5850 , samo je tvoja stvarno neispravna, idi ju zamijeni za istu itd..

I da, ne bi uzimao onu gtx-icu koja ima garanciju od vemila, ima jedna od linksa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

NVidiaja ima bolje driver, ali ATI brže kartice, i mom frendu radi sve kako treba, al ima HD5970.

Izzy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moj frend je radio cijelo ljeto za novu gtx 295 koja mu je došla neispravna. Vratili mu pare i fino si je kupio dvije hd 4890 vaporx.

Nije da se samo atiju dešavaju takve stvari, a što se tiće drivera, hm...lako je nvidiji kad ima jednu te istu arhitekturu godinama

double facepalm
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 22:17 (Katana).
15 godina
neaktivan

Evo, idem na zamjenu za istu..

Postoji li razlika izmedju xfx-ove i sapphire-ove hd5850?

Gledam na overclock3d da ima nesto fps razlike u cod:waw, al je u 3dmarku bolja sapphireova pa sam zbunjen :D

Ako netko moze rec koja je bolja..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma daj uzmi HD5850, sigurno nema velike razlike, a u XFX su te već zajebali, ja ne bi uzeo XFX-ovu.

Izzy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ista kartica, druga naljepnica i bundle te kupon za dirt2

double facepalm
17 godina
weirdeq kaže...

Ja vas ljude nekuzim. Samo zato sto mi graficka ne funkcionira, ja sam odmah neki debil, idiot koji se ne kuzi u nista..?

Ti sigurno ,da ti nerade osnovne stvari za koje je kartica napravljena kao sto su dx10, 11 i je*eni youtube full hd video, ne bi nju mijenjao nego bi je ostavio i btk.

Pa jel tesko rec: Bolja ti je hd5850 , samo je tvoja stvarno neispravna, idi ju zamijeni za istu itd..

I da, ne bi uzimao onu gtx-icu koja ima garanciju od vemila, ima jedna od linksa..

nisam reko da si debil ni idiot, to si sam reko, takodjer nisam vidio nikog drugog da bi ti ista slicno sugeriro

jel tak tesko nakon koliko vec dana/tjedana pricas o toj svojoj kartici otic na servis s njom i zamijenit ju, pogotovo ako si svjestan tog problema vec isto toliko dana/tjedana? spominjo si cak i fizicki propust tj. da fale pinovi na nekom konektoru, ako to nije bio dovoljan alarm za mijenjat pod garancijom, ne znam sto jest

nadalje, steka ti kartica, tj. neispravno radi sa ispravno instaliranim driverima pod nekoliko OS-a, ili barem tako tvrdis-> novi alarm za ic zamijenit ju. toliko si prico o tome "idem ju servisirat", "evo idem ju zamijenit", "evo mijenjam", "evo ide za ovu ili onu gtx-icu", "je li bolje mijenjat za ovu ili onu ili istu takvu ispravnu" i sto puta se premisljo, da sam se ocito negdje u prici pogubio po svim temama koje si otvorio, i mozda vlastitom greskom, vjerovao da si kao prvu stvar u rjesavanju problema neispravne kartice iso mijenjat za ispravnu, zao mi je sto sam preskocio korak u kojem to nisi ucinio vec samo po raznim temama pljujes ati i hd 5850 i kako suckaju driveri i sama kartica. Ako je neispravna nece radit sa bilo kakvim driverima i jedinog krivca u svemu tome vidim eventualno u tebi, ne u ATI-u, ni u driverima, vec u tvojoj ljenosti da tu karticu reklamiras.

ja sam umoran od ovih rasprava, stvarno mi te bilo vec jako dugo zao i nisam htio da mijenjas konja za magarca i da kasnije lupas glavom o zid, ali vidim da si ocito cvrsto naumio uzet neku nvidiu i ni ne pokusat reklamirat neispravnu graficku, sretno stogod ti ucinio, samo ucini to brzo, nadam se da ces biti zadovoljan i nemoj nas tjerat da kroz jos 2-3 teme raspravljamo o ovom istom problemu, odgovaramo na gotovo identicna pitanja, jedino sto se mijenja je grafa za koju bi ovu postojecu eventualno mijenjo, konacan odgovor je uvijek isti tj. da je ati bolji od nVidie trenutno u svakom pogledu i da je kartica koju imas zvijer, ali po svemu ili ti nesto prtljas ili je grafa neispravna

P.S. jos jedan podsjetnik, ne bi bilo lose prije slijedece rasprave da servisiras grafu

15 godina
neaktivan

Pise gore da uzimam opet istu, sapphireovu, jer kao sto su rekli xfx me zaje*ao jednom, drugi put nece :D

Sapphire je starija tvrtka i imaju vise iskustva s tim, ovi su pak optimizirali karticu za gaming, bar po review-ima ..

Obe su iste..

Thx, ide u ponedjeljak zamjena, jer neznam kako ce ovu servisirat kad fali pin za spojit monitor :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice