Zalman hladnjaci na gigabyte-ovim karticama

poruka: 37
|
čitano: 5.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kakav peh...Danas sav sretan moj brat dosao sa coolerom,otvorili kuciste ,skinuli jadnog zalmana i da cemo stavit arctica....kad ono ovaj cooler uopce ne pase na 9800gt modele! Gledali smo cooler je za cetvrtinu duzi od kartice i jednostavno nije moguce ga ugraditi  na karticuPlačSad je vec zapakiran i sutra cemo ga vratit nazad u links.Koliko sam ja skuzo ovaj je cooler sam za 9800gtx a nikako za 9800gt...Da li ima koji dobar cooler za stavit na 9800GT i da moze odradit dobar posao(ne mora bit jak ko ovo cudo al bolje od ovog mog jadnog zalmana)Molim za pomoc jer ocu da mi kartica malo potraje a ne da ju temperatura unisti...

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz MB Gigabyte P35-S3G,DDR II, SATA II Gigabyte GF 9800GT, 512MB DDR3,OC-ed 700/1715/900 2XDDR2 2GB PC6400 (800MHz),SuperTalent, CL5 Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zalman hladnjaci na gigabyte-ovim karticama

EDIT: provjerio sam na artic cooling web sajtu, ne piše da je GT podržan za ovaj kuuler.

Kuuler koji podržava GT je Accelero TWIN turbo

U linksu su mi rekli da će biti dostupan idući tjedan oko utorka.

Reci im da im na stranicama piše kriva informacija za Accelero Xtreme 9800

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 21:09 (Zura).
16 godina

Pricao sam snjima na telefonu i rekao da je podatak kriv i sutra cu ga vratiti i dobit nazad novce.Hvala na ovom podatku za ovaj twin turbo,uzet cu ga onda cim dode.

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz MB Gigabyte P35-S3G,DDR II, SATA II Gigabyte GF 9800GT, 512MB DDR3,OC-ed 700/1715/900 2XDDR2 2GB PC6400 (800MHz),SuperTalent, CL5 Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zura kaže...

EDIT: provjerio sam na artic cooling web sajtu, ne piše da je GT podržan za ovaj kuuler.

Kuuler koji podržava GT je Accelero TWIN turbo

U linksu su mi rekli da će biti dostupan idući tjedan oko utorka.

Reci im da im na stranicama piše kriva informacija za Accelero Xtreme 9800

Ovako,moj je brat danas bio u linksu i oni su rekli da neznaju kad ni da li ce upoce dobiti accelero twin turbo,ali su mu preporucili da uzme sycthe musashi te je nadoplatio jos 40kn(kosta 300 a onaj 260)Skinuli odvratnog zalmana,stavili njega namjestili da stalno radi na 2000rpm(moze se regulirati potenciometrom od 800-2000)te je na max brzini nevjerojatno tih,prakticki se ne cuje.Po testiranju Nakon crysis gpu bencha dosao je do 78stupnjeva a u hawxu je bio na nekih 67.U idle ide na na ispod 50 stupnjeva.Sobzirom da ga ne cujem,cini mi se da vrlo dobro hladi(15 stupnjeva razlike u crysis benchu)a u ostalim slabijim igrama je i veca razlika.
16 godina
neaktivan

to su super temperature, a scythe ima odlične hladnjake. Meni jedan scythe hladi proc i super sam zadovoljan s njime.

(btw. onda nešto muljaju s tim artic cool; Links)

17 godina

Zaintrigirala me baš ova rasprava pošto također imam Gigabyte 9800 GT 1GB sa Zalmanom. Temperature su mi se kretale od 54°C u idle do 81°C u Crysisu. Jučer sam skinuo Zalmana i jedva očistio pastu koja je došla sa njim(okamenila se :), stavio sam Arctic Silver 5 i montirao Zalmana nazad. Sada je temperatura u idle-u 48°C, a u Crysisu 62°C.

Dakle, možda nije stvar u Zalmanu već u pasti koja dolazi sa njim tako da bi se moglo najprije s tim pokušati prije nego se kupuje novi hladnjak za GPU...

16 godina

Je i meni je pasta bila ko kamen pa sam ju skinuo i stavo mx-2 od AC ali su temperature pale za par stupnjeva samo.Al sam imao priliku na praksi vidjet 9800gt 1GB od gigabyte sa istim zalmanom i vidio sam(točnije čuo)kako je glasan dok radi.Moj je bio totalno nečujan,ono stavio bi uho na 1cm od venta i nije se niš čulo...vjerojatno je vent bio sa greškom ili nešto,al koga briga važno da mi sad musashi sa hafom932 drži grafu i crysisu ispod 55stupnjeva(još je i klokana)Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice