XFX Radeon HD 6970 i alternativno hlađenje

poruka: 6
|
čitano: 1.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Poštovanje svim forumašima, kao prvo!

Dakle, recite mi, ukoliko imate iskustvo iz prakse, ili neko saznanje o nekom alternativnom hlađenju za ovu karticu, nešto više o tome. Nije bitno dali je to vodeno hlađenje ili pak rješenje s nekim alternativnim zračnim hlađenjem. Bitno mi je da maknem ovu vražju turbinu iz računala {#}! Gledam po internetu ali ne mogu nigdje pronaći ništa decidirano tj. svi govore o tzv. referentnom dizajnu, a naravno, ova moja XFX je nereferentna, i opet {#}! Zbog toga me i zanima dali je netko od vas već učinio istu stvar tj. zamjenio taj referentni sistem hlađenja s nečim pametnijim, dakle, iskustvo iz prve ruke? Hvala unaprijed na svim odgovorima i ispričavam se ukoliko postavljam pitanje koje je već bilo na "dnevnom redu"!

Srdačan pozdrav {#}!

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 11:17 (Jehonan).

0 0 hvala 0
15 godina

Mozes uzet Accelero Extreme Plus + VR001 set koji ti je potreban  !

Sve ti pise na sluzbenoj stranici !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Hvala ti!

Reci mi, jel imaš možda kakav info za neko vodeno hlađenje ili neke kvalitetnije VR001 hladnjake za memoriju i regulacijski dio? Iskreno, ovo malo termodinamike što znam mi govori da taj VR001 set baš i nije nešto, kada se komparira s glavnim hladnjakom tj. između njih praktički nema nikakovog fizičkog kontakta tako da je upitan kvalitet transfera topline na glavni hladnjak. No opet, možda griješim. I da, hvala na ovako kvalitetnom i brzom odgovoru {#}!

0 0 hvala 0
15 godina

Istoimena firma je izbacila vodeno rijesenje naziva Accelero Hybrid , no jos ga nema kod nas , a i cijena ce mu sigurno bit oko 1000KN sto se bas i neisplati !

Kaj se tice VR001 seta on je cisto dovoljan za hlađenje memorije , a 3 venta odlicno ce hladiti cijelu grafu ! BTW za zahvalit imas gumb HVALA! {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sa tim Accelerom imat ces temperature ispod 50°C uz doslovno necujan rad. Cudo od hladnjaka.

--------------------------

0 0 hvala 0
14 godina
Re: XFX Radeon HD 6970 i alternativno hlađenje
Jehonan kaže...

Hvala ti!

Reci mi, jel imaš možda kakav info za neko vodeno hlađenje ili neke kvalitetnije VR001 hladnjake za memoriju i regulacijski dio? Iskreno, ovo malo termodinamike što znam mi govori da taj VR001 set baš i nije nešto, kada se komparira s glavnim hladnjakom tj. između njih praktički nema nikakovog fizičkog kontakta tako da je upitan kvalitet transfera topline na glavni hladnjak. No opet, možda griješim. I da, hvala na ovako kvalitetnom i brzom odgovoru {#}!

Pa naravno da nema transfera topline na glavni hladnjka kad nema fizičkog kontakta !! Nije niti dizajnirano da prenosi toplinu, nego da služi kao radijator a ventilatori prave protok zraka i tako se hlade VRM-ovi. Uzmi taj hladnjak, nečujan je a grafa je hladna ( barem chip sam :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice