Xfx 7770 ili xfx 7850

poruka: 24
|
čitano: 2.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Xfx 7770 ili xfx 7850

zanima me razlika izmedu ova dva modela? Koji je bolji za igranje full hd, te kakva je xfx 7850 1gb sa jednim ventilatorom?  Vidio sam neke ocjene u ducanima i ta kartica ima lose ocjene pa zato pitam jer mi je cudno posto kartica je 256 bitna i solidna po karakteristikama. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xfx 7770 ili xfx 7850

Može jedino biti mrvicu bučnija, inače je neusporedivo bolji izbor od 7770.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Xfx 7770 ili xfx 7850

Pročitaj više stranih reviewa a ne vodi se ocjenama u dućanima.Inače 7850 je daaaleko jača i bolji izbor za gejming.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Re: Xfx 7770 ili xfx 7850

HD 7850 je osjetno jača od HD 7770.

Samo nećeš se usrećiti s tim XFX-icama s jednim ventom pošto su dosta bučne,rađe gledaj MSI modele s jednim ventom ili ti R verzije pošto su one mrvicu skuplje.

13 godina
neaktivan
Xfx 7770 ili xfx 7850
Meni ne igra uloga glasni ventilator. Ako je samo to u pitanju onda super. Mislio sam da nije dobra grafa za te novce.

0 0 hvala 0
14 godina
Xfx 7770 ili xfx 7850

Evo na newegg-ovoj stranici,korisnici su ju ocjenili sa vrlo dobrim.Ako je to ta grafa.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Xfx 7770 ili xfx 7850

Grafa je tiha u idleu, al u  full loadu mi baš nije draga i moja bivša HD 4850 je bila tiša. Mene najviše brine kod tog venta kolko će trajat, pošto ćim drmneš neku igricu vent ode iznad 3000 okretaja tako da nakon nekog vremena mogu otiči ležajevi. Naravno možeš si napraviti neki fan profil međutim onda temperature pate i oc potencijal. Isto tak i kod prodaje će ti ekipa na račun toga dosta snižavat cijenu i kenjkat.

Ako imaš love kao što rekoh malo skuplja MSI i sve super + imaš godinu dana veću garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 9:10 (zober).

0 0 hvala 1
14 godina
zober kaže...

Grafa je tiha u idleu, al u   full loadu mi baš nije draga i moja bivša HD 4850 je bila tiša. Mene najviše brine kod tog venta kolko će trajat, pošto ćim drmneš neku igricu vent ode iznad 3000 okretaja tako da nakon nekog vremena mogu otiči ležajevi. Naravno možeš si napraviti neki fan profil međutim onda temperature pate i oc potencijal. Isto tak i kod prodaje će ti ekipa na račun toga dosta snižavat cijenu i kenjkat.

Ako imaš love kao što rekoh malo skuplja MSI i sve super + imaš godinu dana veću garanciju.

Dapače i msi je vrlo dobra kupnja.čak i bolja kupnja od xfx-ove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 9:21 (Zizo).
15 godina
Xfx 7770 ili xfx 7850

Tu se i nema sta razmisljat , ak se ima para ide se na HD7850 ! BTW , koji ti je ostatak konfe ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Xfx 7770 ili xfx 7850

Moj ostatak konfiguracije je

Maticna: Asus m4a79 t deluxe

Rami: 2x4 na 1600 

Napajanje: Seasonic 550w

Proc: Amd Phenom x4 965

0 0 hvala 0
15 godina
Xfx 7770 ili xfx 7850

Onda uzimaj HD7850 !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
GordanOs kaže...

hhh pa tebi ce se hd 7850 uklpoti ko zlica u med - uz ov konfu ces iskoristit 100% njezinih mogucnosti - a jos klokanje - evo ti suporedba referentnih da vidis koliko je jaca hd 7850 u startu sa time da se mnogo bolje kloka jer hd 7770 vec pocetno ima jako visoke klokove

.

.

http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=536

13 godina

Ljudi kolko bi cca trebao nadoplatit 7770+keš za  7850??

Werdum Combat Team
15 godina
neaktivan
Xfx 7770 ili xfx 7850

oko 400kn zavisi do modela...

D.P.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MaD-PRO kaže...

i to ako uspijes uopce naci ikoga da je se hoce rijesit u zamjenu - prije ces prodati svoju grafu i dodati pare te kupit hd 7850 (mozes za svoju dobit 700-750 kn) i dodas nekih 500 i to ti je to

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 19:05 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
GordanOs kaže...

hhh pa tebi ce se hd 7850 uklpoti ko zlica u med - uz ov konfu ces iskoristit 100% njezinih mogucnosti - a jos klokanje - evo ti suporedba referentnih da vidis koliko je jaca hd 7850 u startu sa time da se mnogo bolje kloka jer hd 7770 vec pocetno ima jako visoke klokove

.

.

Evo kupio zadnju xfx 7850. Trenutno ju koristim 1h  i zadovoljan sam. Ventilator mi se ne cuje skoro uopce ne znam kako kod drugih, ali meni ne. Posto nikad nisam overclock zanima me da li ce temperatura jako porasti ako dignem gpu clock i memory clock do maksimuma u catalystu? Temperatura idle je 24, a full load 51 trenutno. Koristim speedtest za temperature pa mi je jedino cudno temperatura "core" od graficke. Onako nekako mi skace od 30 do 45  u idle. Jel to normalno posto  tu komponentu nisam imao na prijasnjoj kartici u speedtest programu(prijasnja 4870)? 

15 godina

Temp. su dobre ! Probaj malo po malo dizat frekvencije i prati temp. , s npr. HW Monitor-om ili GPU-Z -om  !

Music As A Weapon !!
13 godina
PR0MATRAC kaže...
MaD-PRO kaže...

i to ako uspijes uopce naci ikoga da je se hoce rijesit u zamjenu - prije ces prodati svoju grafu i dodati pare te kupit hd 7850 (mozes za svoju dobit 700-750 kn) i dodas nekih 500 i to ti je to

Imas pravo bolje tako...

Nego imam pitanje, nikak nemrem dic napon svojoj 7770 xfx dual fan? to je obicna verzija bez oc-a sa ghost hladnjakom.....editirao sam onaj file od afterburnera i otkljucao voltage control al napon je isti iako ga dignem u afterburneru? zasto?

Werdum Combat Team
15 godina
Xfx 7770 ili xfx 7850

Probaj s programom Sapphire Trixx !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Haf932 kaže...

Probaj s programom Sapphire Trixx !

Probao sam ali nema uopce za namjestat napon???

Werdum Combat Team
15 godina
Xfx 7770 ili xfx 7850

Neznam , mozda je do grafe ? Kod mene ga ima ( HD5870 ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Haf932 kaže...

Neznam , mozda je do grafe ? Kod mene ga ima ( HD5870 ) !

A vjerojatno....a mislio sam da se moze dizat napon na ovoj kartici??

Werdum Combat Team
13 godina
protjeran
GordanOs kaže...
PR0MATRAC kaže...
GordanOs kaže...

.

.

Evo kupio zadnju xfx 7850. Trenutno ju koristim 1h  i zadovoljan sam. Ventilator mi se ne cuje skoro uopce ne znam kako kod drugih, ali meni ne. Posto nikad nisam overclock zanima me da li ce temperatura jako porasti ako dignem gpu clock i memory clock do maksimuma u catalystu? Temperatura idle je 24, a full load 51 trenutno. Koristim speedtest za temperature pa mi je jedino cudno temperatura "core" od graficke. Onako nekako mi skace od 30 do 45  u idle. Jel to normalno posto  tu komponentu nisam imao na prijasnjoj kartici u speedtest programu(prijasnja 4870)? 

U Catalystu ju stavi na 1050 /1350 bez nekog veceg razmisljanja - dobit ces na performansama - za tenperature se nebrini pri tim klokovima ce ti radit dosta tiho - HD 7850 te klokove vrti bez problema - mozes ici do 1200 core clock za povecanjem napona - tu ces dobit cak i do 40 % na performansama ali ce ti tnp ici do 85 a cooler ce radit na 100% bit ce dosta glasan - ali ako to neznas napravit kako treba nemoj se sa time zezati - prvo dobro prouci sve

13 godina
protjeran
KrpaZG kaže...
PR0MATRAC kaže...
MaD-PRO kaže...

Imas pravo bolje tako...

Nego imam pitanje, nikak nemrem dic napon svojoj 7770 xfx dual fan? to je obicna verzija bez oc-a sa ghost hladnjakom.....editirao sam onaj file od afterburnera i otkljucao voltage control al napon je isti iako ga dignem u afterburneru? zasto?

to je dobar hladnjak (xfx dual fan? jel tako) sto se tice napona on ti je ocito zakljucan za tu grafu zato ga nemozes otkljucati kroz niti jedan program -  ali svejedno postoji nacin da ga podignes - i to kroz catalyst control center profiles - to sam vec bio ovdje pisao jednom forumasu, inace grafama kojima je zakljucano podizanje napona napon se maksimalno moze podici na 1223 ili 1.223 jer on obicno bude oko 1100 - ugl da neduzim evo copy paste sa modifikacijom za podizanje NAPONA jer je pisano za podozanje core clockova {#}

Klikni desni klik na Desktopu i onda na AMD Vision Engine Control Center, 

nakon toga klini na Presets, 

nakon toga klikni na Add Preset, 

pod Name upiši neki naziv recimo: Profil 1 

nakon toga klikni Save 

nakon toga odi u: 

Computer / Local Disc C / Users / 

tu uđi u Folder svog korisničkog profila, uz njega imaš ponuđeno i Public, ti uđi u svoj, 

nakon toga klikni opciju koja se nalazi u gornjem lijevom kutu, Tools / Folder options / View 

nakon toga omogući da se vide: 

Show hidden files, folders and drives 

i odznači: 

Hide protected operating system files (Recommended) 

Klikni, Apply 

Pojavit će ti se puno kojekakvih foldera (sakrivenih), 

Idi u: 

AppData / Local / ATI / ACE / Profiles 

tu ćeš naći profil (Profil 1) koji si ti napravio u Catalystu, 

uđi u njega: 

STAVLJAM TI SLIKU U PRILOG NA KOJOJ JE POKAZANO STO TREBAS PROMJENIT, 

NAKON TOGA KLIKNI File / save u gornjem ljevom kutu. 

Izađi van iz svega ! 

Ponovno otvori AMD Vision Engine Control Center, 

nakon toga klini na Presets / Manage Presets, 

otvorit ce ti se prozorcic sa tvojim profilom koji je sada promjenjen na napon ce biti na 1.223 

Klikni na Profil 1 (ili kako si ga več odlučio nazvati) i nakon toga klikni Apply

preporucam da maknete CCC iz startupa radi zastite pri bootanju ako nesto nenapravite kak treba komp ce vam se smrzavati bez mogucnosti iskljucavivanja CCC - mozete postavit klokove i napone a kad stavite zeljeni napon i ako funkcionira stavite CCC u startup - i na kraju Slika pokazuje sto treba

- ovo se cini dugacko ali zapravo sve napravite za 3 min 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 10:19 (PR0MATRAC).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice